braza 06.06.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Pu, puk, puk. Jest tu ktos? Dostalam rzuty pokazowe Wdziecznego i kolejny raz utwierdzam sie w przekonaniu, ze warto go zbudowac. Mam ochote polakomic sie na sciany jednowarstwowe z Porothermu 50 P+W. Co o tym pomysle sadzicie? Bendzamin, gdzie sie podziewasz? Chyba nie dales sie zalac razem z fundamentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 17.06.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Szukam kogoś kto ma chociaż stan surowy (nie wymagam więcej ) Wdzięcznego M07a. Jestem z Warszawy, ale żeby go zobaczyć jestem gotowy pojechać gdziekolwiek w Polskę. Poprzednio byłem prawie zdecydowany na Niewielki M05a, ale na szczęście go najpierw obejrzałem i mały salon z jadalnią go zdyskwalifikował. Pzdr Kuba Witam ja z mężem budujemy M07a wdzięcznego pod Warszawą w Milanówku ul Macierzanki od Kwiatowej północny Milanówek. Jsteśmy na etapie ścian a zaraz będzie strop. Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 17.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam czy ktoś tu jeszcze zagląda???? Bardzo podoba mi sie projekt wdzięcznego czy mógłby mi ktoś podesłać wymiary pomieszczeń, i pomóc w wyborze projektu. Bardzo proszę o opinie osób które budują wybudowały, mające projekt. jakie wymiary na kuchnia? jakie wymiary ma gabinet na dole 11,4mk? jakie ma wymiary łazienka na dole???(chce ja połaczyc z korytarzykiem, zlikwidoać te drzwi do kotłowni) jakia jest wysoka ścianka kolankowa, skoro przy nachyleniu 30stopni sa takie pokoje??? 1,4m dobrze myśle???? Byłabym Wdzięczna za informacje.Bendzamin jak tam Twoja budowa może ty pomożesz????Proszę[/quote Witaj my z mężem równiez budujemy M07a i nasze uwagi łazienka na dole bardzo bardzo malutka, kuchnia mała ,schody troche za bardzo wchodza do łazienki na dole.Jak chcesz zobaczyć Milanówk pod Marszawą ul Macierzanki od Kwiatowej. Zapraszamy ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 17.06.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witajcie My z męzem też budujemy ten dom narazie jest ok kuchnia troche mała trzeba garderobe na dole przesunąć i przesunac sciane od spizarni. Łazienka bardzo bardzo mała (dół). Budujemy w Milanówku pod Warszawą ul Macierzanki od Kwiatowej zapraszamy narazie są ściany na dole a zaraz będzie strop. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga__K 17.06.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witaj Klincia, dziękuję za odpowiedź i zaproszenie:-) Ja chcę budować Wdzięcznego M07 to ten mniejszy od M07a więc inny.... ale chcę także zlikwidować spiżarkę żeby powiększyć kuchnię. Niestety nie mam możliwości przyjazdu do Was, może uda Wam się wkleić jakieś fotki na forum. Wszyscy forumowicze na pewno się ucieszą Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.06.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witaj Klincia. I ja również przymierzam się do Wdzięcznego M07 tak jak Aga_K i z równą przyjemnością obejrzałabym Wasze zdjątka. Czekamy z niecierpliwością. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 22.06.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Bardzo chętnie wkeje fotki tylko nie wiem jak to robić jak tos napisze jak krok po kroku to zrobić odrazu to wykonam. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Cześć Klinciu. Postaram się wyjaśnić ktok po kroku, tak jak to wcześniej zrobił pewien Forumowicz (Sąsiad1964) w stosunku do mnie. Otóż po pierwsze - musisz umieścić zdjęcia w jakimś albumie w sieci (photosite, fotosik - ja mam w photosite i jestem zadowolona). Otwierasz stronę Muratora z odpowiedzią do tematu Następnie w drugim oknie otwierasz stronę ze swoim albumem Na zdjęciu, które chcesz tutaj zamieścić klikasz prawym klawiszem myszy - wyskoczy okno, na dole którego będą Właściowści. Klikasz na nie i pokaże Ci się kolejne okno, w którym będziesz mieć adres zdjęcia(http ... itd) Zaznaczasz ten adres i go kopiujesz. Wchodzisz na stronę odpowiedzi i najpierw klikasz skrót IMG (ten u góry),zaraz za nim wklejasz skopiowany adres zdjęcia i znowu klikasz IMG. Zapis po tych czynnościach powinien wyglądać tak: adres zdjęcia. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo tego tłumaczenia. Trzymam kciuki i czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 23.06.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga__K 23.06.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Co sądzicie aby wole oczko zamienić na taka lukerne ??? [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.06.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 [/img] Hej Klinciu. Pomiędzy te wklej adres zdjęcia. Spróbuj jeszcze raz, na pewno się uda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga__K 01.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Co tak pusto na Wdzięcznym forum????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.07.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ja już zaglądałam wiele razy. W Galerii zdjęć też nic się nie dzieje, chocaż i tam przez chwilę Wdzięczny zaistniał. Nie wiem, dlaczego Ci Wdzięczni siedzą cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga__K 01.07.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 No to może ja coś napisze dla podtrzymania wątku. Dzisiaj utwierdziłam sie jeszcze bardziej,iż Wdzięczny jest wyjątkowy!!! Podoba mi się w nim 1.Wnęka na regał np z książkami w holu, miejsce na szafę w wiatrołapie, w garderobie na górze - można w niej zrobić zsyp po pralnio -kotłowni na brudną bieliznę. W łazience u góry wejdzie prysznic jak sie komin przeniesie na przeciwną ścianę i odrobinkę przesunie drzwi w stronę schodów (tak mi sie wydaje chyba ze sie nie da bede pytać architekta???) . Na dole chcieliśmy powiekszyć łazienke kosztem wejscia do kotłownio -pralni, ale jednak to przejscie jest bardzo wazne, wiec zostawiamy łazienka wystraczy ogladałam zdjecia forumowiczów i małe łazienki mozna super wykonczyć -jak sie zachce kąpieli w wannie to na góre:-) - przeniesiemy konin do kotłwni. A może forum Wdziecznego jest tak mało aktywne bo ci którzy wybudowali nie chca sie chwalić bo klapa:-) mówcie jakby co Nie chce zabierać miejsca na poddaszu likwidując wole oko wiec chcemy zastapić je lukerna (jak na zdjeciu powyżej) i myśle, ze bedzie potrzebne wstawienie kalenicy i podniesienie dachu do 35stopni ale nie jestem pewna - dowiem sie po rozmowach z architektem, przy tym koncie nachylenia taka lukerna moze zle wygladać. To na tyle mojego Wdzięcznego rozmyslania, ma ktoś lepsze pomysły???? prosze pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 04.07.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Klincia- ja z Przemkiem jestem już w kontakcie od 1,5 miesiąca i byłem u Was na budowie juz ze 3razy ostatnio w poniedziałek. Też buduję M07a, tyle, że Starej Wsi pod Nadarzynem. Dzis wylewają mi płytę i konczą ocieplać fundamenty ...zasuwają chłopaki, zaczęli tydzień temu w poniedziałek. Co do wolich oczek dotyczących także M07- pozostancie przy nich, moim zdaniem nie mozna psuć tego projektu lukarnami Pzdr Kuba[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 10.07.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 dajcie mi jakiś prywatny adres bardzo chętnie prześle zdjęcia wszystkie jakie posadam a wy zamieścicie to na forum niestety ja niestety nie potrafie tak bywa . Mamy już kominy schidle podobno jedne z lepszych 17 lub 18 lipca będzie już strop i przyjedzie pan o rekuperatora będzie też moja małżowina Przemek. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 07.08.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam po bardzo długiej przerwie, ponieważ zmogło mnie nagle choróbsko i pokrzyżowało plany budowlane. Mieliśmy zacząć budowę na przelomie VII i VIII, a tu proszę papierologia górą i wszystko przesunęło sie aż do IX. W tej chwili robię adaptację projektu - M07 i może przypomnę jakich zmian dokonałam:1. powiększyłam łazienkę na parterze kosztem wejścia do pom. gospod. (trochę żal, ale cóż coś za coś).2. z gabinetu zrobiłam sypialnię i zlikwidowałam okno (zostało tylko tarasowe)3. w salonie zostawiłam tylko dwa okna tarasowe obok siebie4. w kuchni zmniejszyłam okno5. na poddaszu w pokoju z czterema słupami, dwa schowamy w ścianę, przesuwając ją i automatycznie powiększając odrobinę garderobę6. wole oczko zastąpiłam lukarną w kształcie trapezuWięcej zmian nie robiłam, ponieważ cała reszta bardzo nam odpowiada. Cieszymy sie z dużego wiatrołapu i pom. gospodarczego. Nie chciałam powiększać gabinetu (a właściwie sypialni) kosztem tarasiku, bo zmienił by sie wizerunek domu . Do tego samego wniosku doszłam nie podnosząc dachu o 1 lub 2 bloczki (będziemy budować z Ytonga). Teraz pozostało tylko czekać aż architekt skończy swoja pracę (a ociąga się bardzo), wypęłnić kilka papierków i z utęsknieniem czekać na wbicie pierwszej łopaty.Przypomnę jeszcze, że budowa ma miejsce w Milanówku koło Warszawy, tak jak u Klinci, którą już raz odwiedziłam i przy okazji pozdrawiam. A tak na marginesie, to mało sie dzieje na tym forum. Mam nadzieję. że Bendziamin i Kubi jeszcze sie odezwą. To tyle jesli chodzi o podtrzymanie wątku. Pozdrawiam wszystkich "wdzięcznych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpie3 08.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 dajcie mi jakiś prywatny adres bardzo chętnie prześle zdjęcia wszystkie jakie posadam a wy zamieścicie to na forum niestety ja niestety nie potrafie tak bywa . Mamy już kominy schidle podobno jedne z lepszych 17 lub 18 lipca będzie już strop i przyjedzie pan o rekuperatora będzie też moja małżowina Przemek. Ania Cześć Klincia:) Pod koniec sierpnia zaczynamy z mężem budowę Wdzięcznego w Krakowie. Jesteśmy bardzo ciekawi, jak wygląda Wasz Wdzięczny Proszę prześlij zdjęcia na adres [email protected] postaramy się je umieścić na forum. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.08.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Klinciu oto mój adres [email protected] Będę bardzo wdzięczna za zdjęcia. Moje planowane zmiany w projekcie będą bardzo zbliżone do zmian poczynionych przez Edmar07. Oko likwiduję, w zamian jednak chyba nic nie dam (no, może po 1 połaciowym). Zdjęcia Bandzamina upewniły mnie, że dom nic nie traci na wyglądzie (zdjęcia są w Galerii zdjęć Foorumowiczów). Poza tym: 1. Drugie, podwójne drzwi tarasowe w salonie zamieniam na wysokie okno szer.90cm z parapetem max.40-45cm 2. Drzwi tarasowe w sypialni spotka ten sam los - okno z parapetem 40-45cm, drugie okno jednak zostaje. To wszystko. Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na postępy Waszych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margot76 09.08.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Też w najbliższych tygodniach planujemy rozpoczęcie budowy Wdzięcznego . Klinciu...... proszę o foteczki na mojego maila: [email protected] Dziękuję z góry! Każda fotka na wagę złota, zwłaszcza, iż nie mieliśmy okazji zobaczyć wdzięcznego " na żywo".Właciwie nie wprowadzilismy żadnych większych zmian w projekcie.. zostaje także wole oczko. Łazienka na parterze zostanie powiększona kosztem wejścia do pomieszczenia gospodarczego. Rezygnuję ze spiżarni, by zrobić w tym miejscu wejście do kuchni z przedsionka. A na górze zamierzam połączyć dwa pokoje (wychodzące na front domu) w jeden...tworząc tym samym dużą sypialnię doświetloną wolim oczekiem. Pozdarawiam wszystkich budowniczych wdzięcznego.Klinciu, oczekuję na fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts