Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

z poddaszem czy bez?

Recommended Posts

ja myślę, ze przy takiej powierzchni to nie ma sie co bawic w piętra.Ładniej, i lepiej dla rozplanowania powierzchni bedzie zachować jeden poziom.

A kwestia kosztów -mysle, ze w tym przypadku bedzie taniej parterowo.

pozdrawiam

• 4 months później...
  • 1 month później...

Przy tej powierzchni (80m2) to zdecydownie polecam budynek parterowy.

Piętrowy wyglądałby cokolwiek "cudacznie". W mojej okolicy jest kilka takich "kostkowych stworków". Chyba, że masz b. ciekawy projekt.

Jeśli chodzi o koszty to piętrowy wcale nie wyszedłby drożej.

Było już o tym na na forum min: http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=8087&forum=42

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Wowka dnia 2003-04-03 11:09 ]

dom parterowy to idealne rozwiązanie na dużej działce - po co schody, balkony, okna połaciowe? wydaje mi się jednak że warto dorzucić do tego projektu kilka metrów. 100 - 110m powierzchni użytkowej byłoby rozsądniejsze (oczywiście wszystko w parterze!!)

Tak - parterowy to dobre rozwiązanie, ale na dużej działce.No i rzeczywiście 100 m2 to powina być powierzchia użytkowa.Trzy-cztery pokoje, kuchnia, łazienka,WC, może garderoba,+ hol +wiatrołap.Pamiętać trzeba jednak , że do tego trzeba dodać jakieś 30 m2 na - garaż, kotłownia.. no i jakiś kąt dla "Pana" domu, ponieważ trzeba gdzieś trzymać podtawowe narządzia, taczkę, kosiarkę, jakiś stół do majsterkowania itp. W końcu to jest wymarzony dom, a nie mieszkanie na IX piętrze w bloku, w którym na nic nie było miejsca.

• 1 month później...