Gość 25.09.2002 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Planuję budowę niedużego domku - poniżej 100 m2 (najchętniej osiemdziesiąt kilka). Co będzie tańsze: parterowy domek o takiej powierzchni, czy z użytkowym poddaszem? Jakiej wielkości są to oszczędności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2002 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 ja myślę, ze przy takiej powierzchni to nie ma sie co bawic w piętra.Ładniej, i lepiej dla rozplanowania powierzchni bedzie zachować jeden poziom. A kwestia kosztów -mysle, ze w tym przypadku bedzie taniej parterowo.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 25.09.2002 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Tak, opalka ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 25.09.2002 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 zdecydowanie parterowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2002 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 j.w., bez wahania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 25.09.2002 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Buduję dom parterowy i już się cieszę. Nie mam zamiaru biegać po schodach na przykład z odkużaczem . Cena może być niższa ale nie musi. W miejsce stropu wchodzi droższy frundament. Dużo zależy też od działki. Dom parterowy zabiera więcej powierzchni. Polecam jednak parterowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maria_n 20.02.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Przy domku parterowym o tej powierzchni zbyt dużo trzeba stracić na schody przy minimalnym zysku powierzchni zabudowy. Ja sam niestety zaczynam budowę domu z poddaszem ze względu na wymiary działki. Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Parterowy zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symon 03.04.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 parterowyodpadaja drogie schody i drogi strop betonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.04.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Przy tej powierzchni (80m2) to zdecydownie polecam budynek parterowy.Piętrowy wyglądałby cokolwiek "cudacznie". W mojej okolicy jest kilka takich "kostkowych stworków". Chyba, że masz b. ciekawy projekt.Jeśli chodzi o koszty to piętrowy wcale nie wyszedłby drożej.Było już o tym na na forum min: http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=8087&forum=42 [ Ta wiadomość była edytowana przez: Wowka dnia 2003-04-03 11:09 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.04.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Przy 80m2 nie wiem czy jest sens budować domek - koszt m2 wyjdzie ci zdecydowanie większy niż zazwyczaj. Może pomyśl o rozwiązaniu pośrednim. Developerzy budują czasem domy w których mieszka 2-4 rodziny - każda na powierzchni 80-120m2 + mini ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 dom parterowy to idealne rozwiązanie na dużej działce - po co schody, balkony, okna połaciowe? wydaje mi się jednak że warto dorzucić do tego projektu kilka metrów. 100 - 110m powierzchni użytkowej byłoby rozsądniejsze (oczywiście wszystko w parterze!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Tak - parterowy to dobre rozwiązanie, ale na dużej działce.No i rzeczywiście 100 m2 to powina być powierzchia użytkowa.Trzy-cztery pokoje, kuchnia, łazienka,WC, może garderoba,+ hol +wiatrołap.Pamiętać trzeba jednak , że do tego trzeba dodać jakieś 30 m2 na - garaż, kotłownia.. no i jakiś kąt dla "Pana" domu, ponieważ trzeba gdzieś trzymać podtawowe narządzia, taczkę, kosiarkę, jakiś stół do majsterkowania itp. W końcu to jest wymarzony dom, a nie mieszkanie na IX piętrze w bloku, w którym na nic nie było miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2003 Przy takiej powierzchni lepszy bedzie jeden poziom, Domek 80m z poddaszem mógłby wyglądać trochę niepoważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts