Gość 07.03.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 zakladam nowy mam nadzieje udany watek na temat zakupow na gornym slasku proponuje, aby pisac tu uwagi, co sie gszie oplaca kupowac, a czego bron boze nie kupowac w pewnych miejscach zaczne moze od styropianu FS 20 wiec buildery wypadaja neinajlepiej: w gliwicach okolo 190 PLN brutto w porownaniu juz builder w t. gorach 210 brutto jak widac rozrzut duzy, niby styropian styropianowi nie rowny ale to byla najtansze jakie dalo sie w tych miejscach kupic drewno na wiezbe rozrzut znaczny obdzwonilem okolo 20 tartakow i za m3 trzeba dac od 600 do 850 netto za drewno sosnowe nieimpregnowane ( niektorzy maja cene drewna zroznicowana w zalezunosci od dlugosci( do 4 metrow taniej powyzej 4 drozej) impregnacja drewna 70-80 PLN za m3 (zanurzeniowo)-netto ale bedzie tylko netto stal zdecydowanie najtaniej znalazlem w hucie zawiercie - cena zmienia sie co dnia, ale nigdzie nie znalazlem taniej jedyny problem to przy zamowieniu trzeba brac cale paczki pretow np prety fi 12- trzeba brac paczke 2,5 tony (tona brutto 2000) a za pret fi 6 caly zwoj okolo 960 kg ( brutto 2110) transport okolo 30 km 427 brutto rozne hurtownie oferujace stal maja ceny od 10 do 100 % wyzsze niz w tej hucie to tak po krotce z ostatnich nowosci styropian zamowie chyba dzisiaj jednak w tej malej wytworni o ktorej pisalem niedawno sciany mam 3 warstwowe wiec styropian nie musi byc jakis super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 07.03.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 leon, olej te drobne różnice w cenie.Zobaczysz przy wykończeniówce że to bzdetne wydatki.Cały surowy wyszedł mi 90 kpln a łazienka 45 kpln wiec różnica na styropianie 10% to bedka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobo 07.03.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 polecam hadex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mmm 07.03.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Cypek: Te drobne różnice w cenie to ok. 20% ! Jeżeli konsekwentnie kupuje się materiały zwracając na to uwagę, to w sumie daje to kilkadziesiąt tysięcy na domie. Oczywiście nie można się "poddać" ma etapie wykańczania. To tak jakbyś mówił, "nie ma znaczenia czy cegła jest za 4 czy za 3 pln". Przy jednej cegle może i nie, ale kupuje się ich tysiące. Leon:w zeszłym roku (po 1 maja ) w Rybniku drewno było po 550 pln (chyba już z vatem). To było tanio, ale dojazd może być dla ciebie kłopotliwy.Poza tym w Rybniku jest hurtownia stali "Tesco" - zazwyczaj tanio. Gdzie można kupić na Śląsku (ok. Rybnika) drewno suszone komorowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 07.03.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Nie przesadzaj, 20% to rabatu nie dostaniesz. idzie sie do hurtowni i 10% od cennika firmowego to raczej max.Tak trzeba rzadać, tylko nieliczne przypadki to większy rabat (PURMO, OSPEL) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mmm 07.03.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 To co opisuje leon to nie rabaty ale różnice w cenach pomiędzy hurtowniami. Być może do tego będzie jeszcze 10 % o których wspomniałeś - tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 07.03.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Nie bedzie, 10% od firmowego to logiczny rabat, wiekszy oznacza albo kant albo podmiane materiału. Po prostu kazdy materiał ma swoja cene. Pomijam wyprzedaze i promocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 07.03.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Mechanizm włącznika podwójnego Legrand Sistena (bez ramki, 1 szt) Elektrohurt Gliwice - 23 zł Castorama - 26 zł ... Praktiker - 39 zł Przy okazji weekendowych zakupów kiedyś chciałem kupić, bo akurat mi tej 1 szt zabrakło. Jak zobaczyłem cenę w Praktikerze, to.. poczekałem do poniedziałku na otwarcie Elektrohurtu Tylko dlaczego te wszystkie hurtownie są otwarte 8-16, przecież żaden "normalny" człowiek tam nie zdąży ani przed, ani po pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 07.03.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Polecam Albud Zebrzydowice- jadę do Hadexu biorę cennik danej rzeczy, jadę do Albudu proponują taiej, nastpnie znów do hadexu z ceną albudową jeżeli uzyskuje upust jadę znów do Aludu (oni zawsze chcą mniej niż hadex) itd. aż do bólu zazwyczaj wygrywa Albud w ten sposób oceniając stan surowy zamknięty zaoszzcędziłem na czysto ( po odjęciu kosztów paliwa) ok. 5 tys przy 45 tys zainwestowanych. Niby tylko 11% po odjęciu wcześniejszych rabatów gdyż wg cen katalogowych było by jeszcze więcej. uzyskałem to w ciągu 3 miesięcy - więc uważam, ze mam 2 wypłaty zaoszczędzone na kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 07.03.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 152 zł brutto za FS20 u producenta Igies&Igies DOMSTYR Jaworzno, ul. Martyniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 supero to mi chodzilo watek sie rozkrecaja na razie nie podaje namiarow dokladych na goscia od styropianu, bo styropian odbieram w piatek i najpierw sie upewnie czy jest godny poleceniaa cena jest obiecujaca fs 20 147 brutto z dowozem a fs 15 119 brutto z dowozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artz 08.03.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Myślę, że najpewniej kupować w jednym miejscu jak najwięcej rzeczy. Od razu umówić się na kompleksowe dostawy (w miarę szerokości asortymentu oczywiście) i od razu starać się o jak największy rabat. Skakanie z kwiatka na kwiatek zajmuje trochę czasu, a i tak nie jesteśmy wstanie być na bieżąco ze wszystkimi promocjami. W efekcie płacimy podobne ceny, czy to jedna - dwie, czy też wiele hurtowni, a zyskujemy trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 no widzisz artz a ja wlasnie miedzy innymi na podstawie czytanie forum wiem, ze wlasnei takie wiazanie sie z hurtownia to drozsze rozwiazanie ale jak kkogos stac to prosze bardzo moim zdaniem tylko dywersyfikacja zrodel ( nie kojarzyc z afera orlenu i wiedza, co gdzie kiedy zapewnia oszczednosci oczywiscie to kosztuje czas ale niektorzy maja wiecej czasu niz pieniedzy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 08.03.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 ja zwykle zaopatruję się w Buster-Gliwice (PSB), czasem w gliwickim Biulderze, dacH (Wiekor - obecnie Koramic) najtaniej wycenili w dawnym Budrolu (obecnie Domex - przeniesiony na ul. Chorzowską w Gliwicach) a i tak w końcu kupiłem taniej u Jopka w fabryce (Bytom Stroszek) Natomiast jesli chodzi o elektrykę to jak dotychczas nie do "pobicia" jest niewielka hurtownia Elektris Zabrzu Rokitnicy przy ul. Budowlanej w której ceny sa zwykle 10-20% niższe niż w Elektrohurcie Gliwice Kafle (ale to jeszcze daleko przed Tobą ) najtansze są w Bytomiu na Konstytucji (Hurtownia Stoń) ew. w Mat-Bud Gliwice przy ul. Andersa (tylko Opoczno) C.O. i wod-kan - dla mnie niewątpliwymi liderami są Technosan Gliwice ul. Uszczyka oraz Instalator Zabrze ul Krakowska (ale tu trzeba koniecznie rozmawiać z szefem - Panem K.O.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Widlak 10.03.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Tez kupuje w Busterze w Gliwicach (mamy tam rabaty). W Stoniu kupilismy kafelki (tez z rabatem, ale bylo tego sporo) i kabine. Kafelki mozna tez w Novixie w Sośnicy, ul. Sikorskiego 122 tel. (032) 2797758.Polecam pod rozwage Systemy ogrodzeniowe w Goszycach, ul. Gliwicka (przy drodze z Sosnicowic do Kedzierzyna), tel. (077) 4848707 lub 4063311. Kupowalismy tam siatke na ogrodzenie, wyszlo duzo taniej niz w Żernicy kolo Gliwic.I parapety zewnetrzne - w Labedach ul. Pszenna (za kosciolem), taki maly zaklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Widlak 13.03.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 A jezeli plytki z Cerkoloru, to najtaniej w Czeladzi na Katowickiej (sklep firmowy: Ceramika Avanti) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 wrzucam temat do gory bo zniknal ostatnio a zakupy dopiero przed nami... gdzie najtaniej kupic folie budowlane, pape? gwozdzie, drut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I-Z-B-A 17.03.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 a gdzie kupic parkiet na śląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 no parkiety tez mnie interesuja i chetnei sie dowiem, gdzie mozna tanio kupic jakiegos deba np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romanus 17.03.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Leon - co do cen wiięźby to ja bedę brał w cenie 680 zł/m3 z impregnacja i dowozem. To jest średnia cena uzgodniona przez telefon. Widzałem drewno prze niego dostarczone i ok. I co jest istotne - jak coś przywioza nie tak (np. belka z sekami lub krzywa itp.) to wymienia bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts