Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Od tygodnia mieszkamy w nowym domu.

Cholera, wieczny stres, to nie działa, tam poprawki, tu trzeba zmienić.

Co godzina słysze od zony: choc zobacz jak oni to spaprali !!!

Albo przyjdz tu i ustaw te drzwi. Od tygodnia przewoze meble i inne graty, nie mam satelity, internetu i basenu w zasiegu reki. Sauna i siłownia daleko. Sklep w niedziele zamkneli mi o 18 i nie było gdzie kupić piwa.

matko, kiedy to wróci do normy. Drewno do kominka w garazu - trzeba nosić :(

PS. Tak naprawde to sie ciesze jak wariat, tylko napisałem to ku przestrodze dla innych którzy sie spodzewaja sielanki !!

https://forum.murator.pl/topic/29905-jasna-anielka-kto-powiedzia%C5%82-ze-przeprowadzka-to-rado%C5%9B%C4%87/

ciach...

Sklep w niedziele zamkneli mi o 18 i nie było gdzie kupić piwa.

ciach...

To chyba najwieksza bolaczka.

No oczywiscie nie tylko o piwo chodzi, mieszkam teraz w miescie wojewodzkim, w centrum, sklepy czynne do 22 a w razie czego jest kawalek dalej sklep nocny. Za jakis czas przeprowadze sie na wioske, gdzie zamykaja o 18 wszystkie sklepy.

Trzeba bedzie kupowac zapasy w makro, np piwo i inne napoje, paluszki, cukierki, orzeszki na przegryzke gdy o 23 bede ogladac filmy z ukochanym.

Czlowiek mysli, ze traz bedzie jak w raju atu okazuje sie, ze same klody pod nogi :lol:

Witam

My przeprowadziliśmy się w wigilię, a że wykańczałem sam - to nikt mi nie kwękał, że coś sknocone. Ńie zdążyłem zamontować anten i podpiąć telefonu, a święta były najbardziej udane od wielu, wielu lat mimo braku internetu, tv, sat, a nawet video siadło za to ogień w kominku i ta świąteczna atmosfera....

Choćby dla tych chwil warto było brać się za budowanie.

Pozdrawiam wszystkich budujących, życząc szybkiej przeprowadzki do swojego nowego domu

:wink:

Będę przeprowadzać się po Wielkanocy i myślę o tym ze zgrozą. Pakowanie zawsze robię w 5 minut, ale przenoszenie, czyszczenie, rozpakowywanie, układanie chyba będą trwały wieki całe.