monka 13.03.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 A widziałyście takie cudo. W sam raz na zbliżające się święta http://www.kulinaria.pl/foto/99-s1-18.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 13.03.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Wojty, ja ten sernik robię z ananasem i też jest pyszny. A przepis nie wiem skąd ale ja go mam od teściowej i to ona nas nim rozpieszcza no to tylko pozazroscic, bo ja mam takich leniwych tesciow ze az glowa boli o ile meza sobie b. dobrze wychowalalm, to tesciowie pod tym wzgledem mi sie nie udali ;) a jak z przepisem na ciasto marchewkowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.03.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Ciasto marchewkowe 4 jajka1,5 szkl. cukru2 szkl. startej marchewki (tarka jarzynowa, grube oczka)2 szkl. mąki3/4 margaryny2 płaskie łyżeczki sody2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru waniliowego4 łyzeczki cynamonujajka+cukier ubić mikserem, dodać mąkę, marchew i pozostałe sypkie skladniki. Margarynę rozpuścić, dodać do masy. Piec ok. 50 min. w temp. ok. 200 stopni. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Monka kroliczek super!!!!!! A ciasto marchewkowe moze i ja zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 13.03.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 monka - wielkie dzieki za przepis!!! - czy to nie jest tez slynny przespis z Wyborczej??? Tylko cos widze ze w tym tygodniu przyjdzie mi upiec 3 ciasta - przeciez w lodowce mam 1,5kg marchewki!!!! :D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Wojty moze podeslesz mi kawalek????? Bo jakos weny mi ostatnio brak......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 13.03.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Nie ma sprawy !!! - bedzies miala co przekasic w te czwartkowe upaly Gotowac nielubie, ale piec jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 To ja odwrotnie. W takim razie ja przygotuje obiad, a Ty deser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.03.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Przepis jest z Poradnika domowego był w wersji wytrawnej, po upieczeniu posmarowany serkiem topionym ale nawet nie ekspertmentowałam. Posypuję je po prostu cukrem pudrem. Mam nadzieję że się uda i będzie smakował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 13.03.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 To nie ma sprawy mozemy sie razem spotkac a moze monka przyniesie jeszcze sernik swojej tesciowej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 13.03.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 No ja z tym serkiem topionym tez nie bede ekserymentowala - nie wiem jaki smak ma ten z towjego przepisu, ale ten co jadlam bardzo przypomina delikatny piernik , apiernika wole jesc z miodem vel dzemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.03.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Dziewczyny a co ja będę się teściowej prosić przyniosę orzechowca. Sama zrobię a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 W takim razie juz mamy menu prawie dogadane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.03.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No dziwczyny, musze sie przyznac ze zawzielam sie na to ciasto marchewkowe i juz moj wytwor siedzi sobie spokojnie w piekarniku. Postaram sie w miare skrupulatnie opisywac jego dalsze losy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.03.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 czekam z niecierpliwością na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.03.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Wlasnie wylaczylam piekarnik, teraz zatanawiam sie czy zostawic je czy moe odrazu wyjac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.03.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Ja wyciągam od razu i posypuję cukrem pudrem. Jeszcze mi nigdy nie opadło. A jak wyrosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.03.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Jak to napisalas to odrazu pobieglam wyciagnac ciasto :D Ale ono slicznie wyroslo!!! - prawie mi ucielko z blaszki, a blaszke mialam naprawde duza. Narazie wyglada ślicznie - puszyste i "mietkie" Co do smaku to trudno powiedziec bo jeszcze gorace cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.03.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 no to chuchaj i dmuchaj żeby szybko ostygło bom ciekawa efektów smakowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.03.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Ale ja chyba zrobie polewe, zamiast cukru pudru. Co do srka to podtrzymuje zdanie - nie bede ekserymentowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.