Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

peklo mi serce

JoShi

Recommended Posts

Słuchajcie - to nie do końca tak. Jeśłi macie jakiekolwiek zwierzę albo małe dziecko to wiecie, że NIE DA SIĘ do końca przewidzieć wszystkich wypadków. Będąc obok - moje psy ( w odstepie kilku lat, bo kazde będąc szczeniakiem) ściągnęlo ze stołu szklany blat rozbijając go na kawałki :evil: , takich przykładów można mnożyć. Najbardziej skrupulatna opieka nie wyklucza sytuacji nieprzewidzianych, niestety.

Mówienie kobiecie, że jest niedobra matką bo jej dziecko się oparzyło albo skaleczyło jest cokolwiek nie na miejscu....

Kurczę ! Jakie to nasze społeczeństwo jest czasem mądre, przewidujace i bez wad....tylko jakim cudem każdy z nas zdobył doświadczenie życiowe?? Tylko obserwując błędy innych??? :o Nie wierzę...

Odpuście więc bo to nie jest wątek "kamienujemy JoShi", dziewczyna cierpi i pisze tu - jak do bliskich, że cierpi, że wie co się stało ale najważniejsze jest dla niej ratowanie tego co kocha....i zamiast przysłowiowego ramienia dostaje ręke, która łapie za kark i ciska w kąt przy wtórze słów krytyki....i co ? Ma pozostać w tym kącie, skleta i skopana bo my-tacy mądrzy nie będziemy pocieszać ? A niech ma ! A my się poczujemy mistrzami, my byśmy NIGDY do czegos takiego nie dopuścili!!!

G.... prawda!

Gratuluję co niektórym dobrego samopoczucia ale apeluję o sekundę zastanowienia się nas własnym nieskazitelnym zachowaniem....

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to A dla mnie jest niepojęte zostawienie hodowli na taki czas bez dozoru, wystarczyłoby zeby bezpieczniki wywaliło i wyszło by na to samo.

Pewno wyjde na barbarzynce ,ale to prawda :-?

Wspolczuje ,a na przyszlosc zycze nieco wiecej wyobrazni, bo to zywe stworzenia ,a nie zabawki.

Akurat w tym przypadku który opisuje JoShi nie przypadek zagrał role tylko ewidentne niedbalstwo i brak wyobrażni "fachowca" . zatem czy w kazdym przypadku powinnismy traktować fachowca jak idiote któremu nalezy wyjaśniac co nalezy do jego obowiazków i jak powinien je wykonywac?????? Wg mnie JoShi ma racje ze jesli nie było ewidentnej przyczyny dla której elekktryk nie mógł zrobić pracy w okreslonym terminie, to jest to wina jego zaniedbania i powinien ponieść konsekwencje.

PS

Jak zwierzaki ????

JoShi - nic ostatnio nie piszesz jak się mają Twoje zwierzaczki. Pisz co się dzieje. Dalej trzymam kciuki za maluchy :D

Nic nie pisze, bo po nocy spedzanej w wychlodzonym domu nabawilam sie zapalenia krtani, ktore z pewnym opoznieniem ale jednak polozylo mnie w koncu do lozka. Dzis sie jednak uwolnilam i mimo protestow meza wyszlam z domu.

Na szczescie wszystkie pozostale zwierzaki wracaja do siebie. Jaszczurki od niedzieli dostaja antybiotyk z powodu zakazenia bakteryjnego w ukladzie pokarmowym (hibernacja z pelnym brzuszkeim). Na szczescie jutro dostana ostatnia dawke i widac, ze maja sie coraz lepiej. Kropek, czyli moj ukochany samiec gekona toke mieszka na razie w plociennym worku (latwiej mu leki podawac i nie stresuje sie tak bardzo). Tymczasem jego terrarium jest w remoncie i przygotowywuje sie na przyjecie dwoch nowych towarzyszek dla niego. Mam nadzieje, ze uda mi sie odbudowac harem i znow bede miala mlode.

W poniedzialek przybyly dwie samiczki toke (Bunia i Sisi). Na razie siedza w kwarantannie (musze sprawdzic ich stan zdrowia) po swietach zamieszkaja w swojej czesci terrarium. A jak sie zadomowia (ok mieciaca) otworze przejscie miedzy ich czescia i czescia zajmowana przez samca i bede obserwowac gody ;). Samiec jeszcze tego samego dnia chyba cos zweszyl bo stal sie niespokojny. No coz bedzie musial troche jeszcze poczekac ;)