monka 07.03.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Gratuluję debiutu pisarskiego Mam nadzieję że budowanie będzie szło tak gładko jak pisanie. Oj coś mi się zdaje, że będę tu częstym gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.03.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Witam i pisz pisz może zima pójdzie a kysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.03.2005 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 No to trzymam kciuki żebyś tego kwita jak najprędzej w ręku miała. W końcu gdzie diabeł nie może tam babę (budowniczy ) pośle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Czekam z niecierpliwością i lekkim niedowierzaniem na piątek i wspomnianą decyzję gazowników. Cieszyć się będę wyłącznie z kwitem w ręku. Bo licho i urzędnicy nie spią A szczerze mówiąc naprawdę żyjemy w nienormalnym kraju - człowiek się cieszy jak głupi z tego, że coś działa normalnie. I mam następną nauczkę - zaczynać od rzeczy niemożliwych Trzeba poprzeczkę ustawiać w odpowiednim miejscu. Ale ciicho - reszta tylko z papierem w ręku U nas snieg jakby topnieje - może rzeczywiście pozytywny wpływ dziennika ? Serdecznie zapraszam do dziennika , postaram się dokumentować na bieżąco. Monka - bardzo chętnie poczytam o Twojej Konwalii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.03.2005 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 może kiedyś na razie zajęta jestem uzyskiwaniem podpisów na wejście w drogę od ok. 16 współwłaścicieli. Mam na razie 8 podpisów i zaczely się schody, negocjacje telefoniczne, wizyty domowe itd. Nie jest lekko ale nie dam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 może kiedyś na razie zajęta jestem uzyskiwaniem podpisów na wejście w drogę od ok. 16 współwłaścicieli. Mam na razie 8 podpisów i zaczely się schody, negocjacje telefoniczne, wizyty domowe itd. Nie jest lekko ale nie dam się Nasza droga (chyba na szczęście) jest miejska. Co nie przeszkadza jej na razie niespecjalnie odróżniać się od działek, do których ma zapewnić dojazd - teraz to po prostu pole "przetrasowane", czyli przejechał się po nim spychacz ze 2 razy. Ale - mamy już zaklepane utwardzenie w funduszach na rok 2006 Może nie urwiemy na niej zawieszenia, chociaż odśnieżanie raczej będzie naszym zaszczytnym obowiązkiem przez dłuższy czas Życzę powodzenia w zabawie ze współwłaścicielami drogi. Mam nadzieję, że trafisz na sensownych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 09.03.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 U nas snieg jakby topnieje - może rzeczywiście pozytywny wpływ dziennika ? Czyżby jego autorka znala czary na przywolanie wiosny czy może w treści dziennika jest ukryte zaklęcie Oj przydalo by się zimę już wygonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 11.03.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Projektantci rzeczywiście dali ciała, mówiąc nieładnie. Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze. Rozumiem, że jakieś rozstrzygnięcie gazowe w poniedziałek... A projekt sobie pooglądałam. Podoba mi się bardzo z zewnątrz, rozkład parteru jest w sam raz na podłuniową działkę, uczepiłabym się tylko tych nieszczęsnych schodów zabiegowych, zwłaszcza, że w domu będą małe dzieci. Lepiej, moim zdaniem, byłoby zmienić je na dwubiegowe ze spocznikiem, jeśli się tylko da. Może napiszesz trochę o zmianach w projekcie, jakie zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Projektantci rzeczywiście dali ciała, mówiąc nieładnie. Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze. Rozumiem, że jakieś rozstrzygnięcie gazowe w poniedziałek... A projekt sobie pooglądałam. Podoba mi się bardzo z zewnątrz, rozkład parteru jest w sam raz na podłuniową działkę, uczepiłabym się tylko tych nieszczęsnych schodów zabiegowych, zwłaszcza, że w domu będą małe dzieci. Lepiej, moim zdaniem, byłoby zmienić je na dwubiegowe ze spocznikiem, jeśli się tylko da. Może napiszesz trochę o zmianach w projekcie, jakie zrobiliście? Gaz OK - opisałam w dzienniku, ale tylko dlatego, że sama się za to zabrałam. Schody zmieniliśmy na dwubiegowe. Pokój bezpośrednio przylegający do schodów bedzie miał wejście z hallu, co pozwoli wydłużyć bieg schodów i zrobić porządne dwubiegowe. Zamykamy ganek wejściowy (w środku nie będzie drzwi między hallem a salonem, tylko klasyczny wiatrołap). Rezygnujemy z garderoby przy sypialni na dole dołączając ją do kotłowni (będzie tam większa kotłownio-spiżarnia) Na piętrze włączamy do sypialni nad garażem "bezpańską" część hallu - będzie tam duży dwupoziomowy pokój z garderobą). Robimy ściankę kolankową na jakieś 3 maxy (ok 80 cm z wieńcem). I jeszcze kosmetyka w układzie okien (w sypialni 2 na górze usytuowanej najbardziej na północ będzie dodatkowe okno połaciowe, zmieni się układ okien na dole ze względu na pozbycie się garderoby, okno w sypialni na parterze przeniesiemy ze ściany północnej na wschodnią) Kąt nachylenia dachu zmniejszamy do 42 stopni, wypuszczamy krokwie na jakieś 50cm (teraz dach jest "zastrugany" jak ołówek ) Więcej grzechów nie pamiętam I tak troszkę tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.03.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Tak to już w naszym państwie jest że nic nie można załatwić normalnie. Dowodem są nasze Dzienniki Dziwny ten nasz kraj, ale co tam budujemy i jakoś dajemy sobie radę w tym naszym dziwnym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.03.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Fajne te zmiany w projekcie. Będzie bardzo wygodnie. A gazu gratuluję i zazdroszczę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 13.03.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Zmiany w projekcie bardzo sensowne. No i gratulacje z okazji gazu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 31.03.2005 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Rozumiem Twoje zniecierpliwienie ZUD-em. U mnie też się ślimaczyło A teraz czekam i czekam na pozwolenie na budowę, potem uprawomocnienie i zawiadomienie o rozpoczęciu robót no i bedzie koniec kwietnia. A niektórzy już zaczynają No ale myślę że nasz czas też wreszcie nadejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 15.06.2005 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 W dzienniku nowy wpis to i komentarze trzeba wyciągnąć w górę Wreszcie się doczekałaś i widzę że prace ruszyły pełną parą. Pozostaje jeszcze życzyć żeby wszystkie zainteresowane strony na twojej budowie żyły we względnej symbiozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 16.06.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Gratuluję i wyznając lokalny patriotyzm będę śledzić rozkwitanie Konwalii. Trzymaj się ciepło i jak to wielokrotnie już na tym forum zostało napisane - niech się mury pną do góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts