Jezier 25.09.2002 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Czy jest niezbędny, a jeśli tak to jak powinien być zbrojony jaką powinien mieć wysokość? Konstrukcja dachu jest drewniana i opiera się belkami stropowymi na wieńcu. Czy wieniec może być wylany w systemowe kształtki U? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 25.09.2002 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 A niby czemu nie,te kształtki min.mają ułatwić zalewanie.Co do zbrojenia to powinieneś mieć w projekcie,a wieniec zrób będziesz spokojnie spał.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat 26.09.2002 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 U mniewedług projektu murłaty oparte były na stropie, ale podwyższyłem o 1,5 bloczka. Jak zrobiłem 1 warstwę przyjechali cieśle i powiedzieli, że oni nie bedę opierać krokwi na bloczkach gazobetonowych. Musiałem zrobić wieniec i dodatkowo słupki betonowe do stropu. I chyba dobrze zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 30.09.2002 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 W moim domku budowanym z betonu komórkowego do wieńca wykorzystałem kształtki U. Do zamocowania murłaty w betonie (towarowy, z "gruchy") użyłem solidnych kotw, z dodatkowo przyspawanymi prętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 30.09.2002 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2002 Jezier, miałam podobny dylemat. Inwestor zastępczy twierdził, że wieńca nie trzeba (pomimo, ze był w projekcie). Zrobiliśmy rozeznanie wśród różnych speców i żaden tej opinii nie potwierdził. Mamy więc wieniec i spokojną głowę. pozdroMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts