Paweł... 03.01.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Czy ktoś buduje wg projektu Jupiter z Domusa lub podobny? Będziemy budować wg lekko przerobionego projektu i ciekaw jestem jak to idzie... no i oczywiście jak koszty? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 04.01.2005 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 ??? Nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopoz 05.01.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 tak sie zastanawiam , ale podobno w tym projekcie jest mnóstwo nietypowych rozwiązań konstrukcyjnych,że wychodzi drogo! Paweł, ile Ci wyszedł kosztorys? maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 05.01.2005 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Witam. Nie wiem jeszcze ile, bo trochę zmieniam ten projekt i architekt przy tym siedzi, ale nietypowych rzeczy tam specjalnie nie ma. Jak to w takim domku... dach ma trochę połaci, ale taki jego urok, poza tym słupy, podciągi no nic nadwzyczajnego, ale pwnikiem najtańszy nie będzie. Ale ładny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopoz 06.01.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 no domek jest super, podobno sposób mocowania więźby dachowej jest tak nietypowy,że same łączniki kosztują kilka tys. zł. Trudno mi powiedzieć. Czytałem gdzieś w postach. Domek buduje avezi, ale nie mam do niego maila ani nie odpowiada na moje zapytania.Może po jego uwagach Domus pozmieniał konstrukcję? Zajrzyj proszę w projekt. Daj znać jakie robisz zmiany pod okiem architekta, każde nowe doświadczenie jest przydatne! Może zdecuduję się w końcu na Jupitera !Gdzie budujesz? Ja w Kiekrzu pod Poznaniem. pzdrmaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 06.01.2005 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Wysyłam na Twoją skrzynkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 25.01.2005 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Witam, ja zamierzam go kupić. Jutro jednak jadę do biura w celu omówienia co da sie zaadoptować do indywidualnych potzreb. Znajomy projektatnt ojca postarszyl mnie ze dach ma polacie po zboju i beda kosztowaly. ja sam sie troche temu dziwie bo mam juz ksero wiezby dachowej i nie widze nigdzie slupów. Reszta jak w kazdym projekcie. Chcialem tylko podniesc poddasze o 2 pustaki bo w weekend bylem na podobnym domku i tam tez podniesli bo siemieszkac nie dalo. W narozniki zwykle stawia sie lozko ale trudno bylo tam oddychac przy niskich skosach. To tyle z mojego rozpoznania na te chwile. Pozdrawiamropson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 26.01.2005 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Witam.No dach nie jest z tego co słyszałem najprostszy, ale zobaczymy... A podobny domek tzn. taki sam, czy tylko podobny? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcys 27.01.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Uszanowanie! ja buduję wersję z dwoma garażami + zmiany architektoniczne. Dziś bawię na Targach Poznańskich więc tylko to krótkie info lecz jutro podam więcej detali!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 27.01.2005 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 No to widzę podobnie jak ja. Też Jupiter z podówjnym garażem, też ze zmianami i też Budma, hehehe, tyle żebyłem we wtorek!!! OK, czekam na info i pozdrawiam. Paweł Ps. Polecam Budmę, naprawdę warto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
general 28.01.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Witam!Buduje Jupitera z dużymi przeróbkami(piwnica + zmiany na parterze),ściany nie stwarzają problemu, podwyższyłem ściankę kolankową o 50 cm, konstrukcja dachu jest faktycznie dość skomplikowana ,ale do przejścia(jest to konstrukcja samonośna),drewno grube i ciężkie, no ale to pod dachówkę.Chętnie podzielę się uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł... 31.01.2005 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam.Odezwe się do Was (general i darcys) na priva... mam nadzieję, że dostanę jakieś dodatkowe info. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 03.02.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Witam. No dach nie jest z tego co słyszałem najprostszy, ale zobaczymy... A podobny domek tzn. taki sam, czy tylko podobny? Pozdrawiam Paweł No domek był podobny bo sie nazywa Jura 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slava 06.02.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Też to przerabiam ,projekt mam w domu .Teraz przymierzam się do zmian,tak samo jak ktoś wcześniej pisał robię podpiwniczenie oprócz tego poszerzam garaż o 1,2 m aby normalnie drzwi w samochodzie otworzyć nad garażem wstawiam okno i rezygnuję z dachowych.Jeśli chodzi o dach to trochę problemów będzie .wszystkie łączniki stalowe to śą do zrobienia na zamówienie a to blacha ST3 ogrubości 14mm / 1,3 tony stali/ chyba że ktoś to widział w sklepie bo ja to przewertowałem u siebie wszystkie hurtownie i składy nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 07.02.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 :lol:Hej! Już niedługo mamy zamiar zacząć budowę Jupitera II z podwójnym garażem (mamy pozwolenie na budowę) i chętnie poczytamy uwagi osób , które go również budują. My zrezygnowaliśmy z bocznego balkonu i zewnętrznego kominka. Chcemy również przerobić schody.Dodatkowo zmienimy materiał na ściany zewnętrzne. Piszcie z czego budujeci i co z tym dachem?Pozdrawiam Jupiterowców i innych Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glonka 21.02.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Zamierzam kupić projekt Jupiter II.W związku z tym miałbym prośbę o zdjęcia i kilka pytań:Czy istnieje możliwość przeniesienia kominka wewnętrznego w inne miejsce salonu ?Czy istnieje inne rozwiązanie schodów np. ze spocznikiem?[/b] Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ignacy 24.02.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 tsdfsdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 24.02.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 No wreszczie się ktoś odezwał kto również buduje Jupitera bo ostatnio była posucha. Właśnie kupiliśmy materiał na dom. Zdecydowaliśmy się na U-220 + 14 cm styropianu. Podobno ma być dobrze. Masz rację z tym dachem. Musi ładnie wyglądać. Polecam dachówkę Robena miedzianą albo kasztanową. Raz się zaoszczędzi na dachu a potem przez następnych 20 lat będzie się żałować. My zamiast dobudować z przodu balkon zrezygnowaliśmy z tego bocznego bo mamy małą działkę i będą to wyrzucone pieniądze. A poza tym małe dziecko w pokoju z balkonem? Tylko zgroza! Nad podwyższenie ścianki kolankowej również myślimy ale zdecydujemy dopiero jak już będzie wymurowana w pierwotnej wysokości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ignacy 24.02.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Hej IwkaDzięki za dachówkę. Pomyście o likwidacji ścianki dział. koło schodów optycznie powiękrzysz salon a schody można zrobić w drewnie z bajerem.Bede w kontakcie, jak masz jakiegoś pomysła daj znać. Pozdrawiam ignacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 28.02.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Odnośnie schodów to architekt adaptujący nasz projekt namawiał nas do otwarcia schodów i zrobienia przejścia do salonu. W takim układzie drzwi z wiatrołapu muszą się otwierać na garderobę co chyba nie byłoby szczęśliwym rozwiązaniem. Ale tak czy inaczej pokombinujemy ze ścianką przy schodach żeby było na korytarzu jaśniej i bardziej przestrzennie. A tak poza tym to na strychu zrobimy dodatkową łazienkę bo ta pierwotna będzie miała wejście z sypialni od ogrodu. Na parterze musi być też ogrzewanie podłogowe bo mam dosyć patrzenia na niezbyt ciekawe grzejniki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts