dar.al 15.10.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witamy jupiterowców. Szkoda, że nie odwiedza forum ideb - sami czekamy na wieści od niego. Kilka postów wcześniej pisał/a liliaszek o możliwościach przeniesienia łazienki w miejsce garderoby i powiększenia jej kosztem gabinetu, który z kolei "wcinałby się" w spiżarnię, powiększoną o dawną łazienkę. Ktoś przenosił kominek na ścianę ze schodami - może spełniać wtedy rolę dodatkowego źródła ogrzewania domu. Wątek Jupitera jest dość bogaty, tylko brakuje zdjęć z budowy i wnętrz. Ja znalazłam zdjęcia z budowy Jupitera w starym albumie onetu, spróbuję odszukać i wkleić ten link. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 16.10.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam, na forum zauważyłem że wiele osób buduje Jupitera z Wrocławskiego Domus-a. Moje pytanie brzmi czy ktoś z Was dysponuje zdjęciami budynku i zdjęciami wnętrz tak by można było zobaczyć rozkład pomieszczeń w rzeczywistości. Rozpoczynam budowę Jupitera w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że uda mi się w tym roku postawić parter, a jak będzie pogoda to i ściany kolankowe oraz dach. Z góry dziękuję za podesłane zdjęcia. Mój adres to [email protected] POzdrawiam Petrol Witam, ponieważ do tej pory nie nauczyłam się wklejać zdjęcia na forum to wysłałam kilka fotek na podanego maila. Zabraliśmy się niedawno za ocieplanie zewnętrzne i mam nadzieję , że za jakieś 2 tygodnie elewacja będzie skończona. Jak będę miała nowe zdjęcia to również podeślę. Pozdrawiam P.s. Jak ktoś również reflektuję to proszę o podawanie adresów maila bo często dostaję posty bez . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 16.10.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 To my także chętnie zobaczymy zdjęcia z realizacji jupitera. Nasz e-mail : [email protected] .Może być od podstaw, czyli od łąw fundamentowych. Iwko - będziemy Cię wielbić. Aldona i Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 17.10.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam, na forum zauważyłem że wiele osób buduje Jupitera z Wrocławskiego Domus-a. Moje pytanie brzmi czy ktoś z Was dysponuje zdjęciami budynku i zdjęciami wnętrz tak by można było zobaczyć rozkład pomieszczeń w rzeczywistości. Rozpoczynam budowę Jupitera w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że uda mi się w tym roku postawić parter, a jak będzie pogoda to i ściany kolankowe oraz dach. Z góry dziękuję za podesłane zdjęcia. Mój adres to [email protected] POzdrawiam Petrol Witam, ponieważ do tej pory nie nauczyłam się wklejać zdjęcia na forum to wysłałam kilka fotek na podanego maila. Zabraliśmy się niedawno za ocieplanie zewnętrzne i mam nadzieję , że za jakieś 2 tygodnie elewacja będzie skończona. Jak będę miała nowe zdjęcia to również podeślę. Pozdrawiam P.s. Jak ktoś również reflektuję to proszę o podawanie adresów maila bo często dostaję posty bez . Będę w niebo wzięta jak dostanę parę fotek, jeśli to możliwe to proszę o pomieszczenia w środku zwłaszcza górę żebym mogła zobaczyć skosy. Zresztą chętnie zobacze wszystko. [email protected] Z góry dziękuję Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 17.10.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam, na forum zauważyłem że wiele osób buduje Jupitera z Wrocławskiego Domus-a. Moje pytanie brzmi czy ktoś z Was dysponuje zdjęciami budynku i zdjęciami wnętrz tak by można było zobaczyć rozkład pomieszczeń w rzeczywistości. Rozpoczynam budowę Jupitera w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że uda mi się w tym roku postawić parter, a jak będzie pogoda to i ściany kolankowe oraz dach. Z góry dziękuję za podesłane zdjęcia. Mój adres to [email protected] POzdrawiam Petrol Witam, ponieważ do tej pory nie nauczyłam się wklejać zdjęcia na forum to wysłałam kilka fotek na podanego maila. Zabraliśmy się niedawno za ocieplanie zewnętrzne i mam nadzieję , że za jakieś 2 tygodnie elewacja będzie skończona. Jak będę miała nowe zdjęcia to również podeślę. Pozdrawiam P.s. Jak ktoś również reflektuję to proszę o podawanie adresów maila bo często dostaję posty bez . Będę w niebo wzięta jak dostanę parę fotek, jeśli to możliwe to proszę o pomieszczenia w środku zwłaszcza górę żebym mogła zobaczyć skosy. Zresztą chętnie zobacze wszystko. [email protected] Z góry dziękuję Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 18.10.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 To my także chętnie zobaczymy zdjęcia z realizacji jupitera. Nasz e-mail : [email protected] .Może być od podstaw, czyli od łąw fundamentowych. Iwko - będziemy Cię wielbić. Aldona i Darek. Witajcie, kilka zdjęć wysłałam. Następne w przygotowaniu. Pozdrawiam P.s. Olu , sprawdź również swoją skrzynkę i daj znać czy dotarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 19.10.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 To my także chętnie zobaczymy zdjęcia z realizacji jupitera. Nasz e-mail : [email protected] .Może być od podstaw, czyli od łąw fundamentowych. Iwko - będziemy Cię wielbić. Aldona i Darek. Witajcie, kilka zdjęć wysłałam. Następne w przygotowaniu. Pozdrawiam P.s. Olu , sprawdź również swoją skrzynkę i daj znać czy dotarły. Dziękuję bardzo mocno za wiadomość ze zdjęciami. Czekam na więcej. Jeśli mogę coś dla Ciebie zrobić w ramach rekompensaty to mów śmiało. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 19.10.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 My także dziękujęmy pięknie za zdjęcia. Niestety, nie mogę odwdzięczyć się podobnymi, bo budowę zaczniemy dopiero w przyszłym roku, ale wspieramy Cię Iwko całym sercem w tej budowie. Aldona i Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzct 31.10.2006 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Czesc Wamwidze ze pnawiane sa prosby na zdjecia Jupiterka wiec tez sie przylacze do tej prosbymoj adres to [email protected]z gory serdecznie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzct 31.10.2006 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Czesc Wamwidze ze pnawiane sa prosby na zdjecia Jupiterka wiec tez sie przylacze do tej prosbymoj adres to [email protected]z gory serdecznie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 01.11.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 To my także chętnie zobaczymy zdjęcia z realizacji jupitera. Nasz e-mail : [email protected] .Może być od podstaw, czyli od łąw fundamentowych. Iwko - będziemy Cię wielbić. Aldona i Darek. Witajcie, kilka zdjęć wysłałam. Następne w przygotowaniu. Pozdrawiam P.s. Olu , sprawdź również swoją skrzynkę i daj znać czy dotarły. Dziękuję bardzo mocno za wiadomość ze zdjęciami. Czekam na więcej. Jeśli mogę coś dla Ciebie zrobić w ramach rekompensaty to mów śmiało. Pozdrawiam Ola Witam, to wysyłam jeszcze kilka najświeższych. Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 01.11.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 My także dziękujęmy pięknie za zdjęcia. Niestety, nie mogę odwdzięczyć się podobnymi, bo budowę zaczniemy dopiero w przyszłym roku, ale wspieramy Cię Iwko całym sercem w tej budowie. Aldona i Darek. Witajcie, wysłałam właśnie kilka nowych. Mam nadzieję , że dojdą bo coś podejrzanie długo działa scaner wiadomości i nie chce się wyłączyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 01.11.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Czesc Wam widze ze pnawiane sa prosby na zdjecia Jupiterka wiec tez sie przylacze do tej prosby moj adres to [email protected] z gory serdecznie dziekuje Witam, scanowanie się skończyło i zdjęcia również do Ciebie poszły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzct 01.11.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witam jeszcze raz slicznie podziekuje za zdjecia i z niecierpliwoscia czekam na wiecej pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 03.11.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witajcie. A do nas nie doszły zdjęcia... Iwko, kiedy je wysyłałaś? - Aldona i Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 06.11.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dziś zdjęcia doszły w całości. Iwko - dziękujemy serdecznie! Już widać, jaki jest wspaniały ten jupiter! Żałujemy tylko, że nie możemy obejrzeć go "na żywo"- strasznie daleko do Ciebie z Lublina. Ciekawa jestem pomieszczeń na górze - jak wyglądaja pokoje, garderoby, jak pomieszczenie nad garażem. Czy podnosiłas ściankę kolankową? pozdrawiam Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiekp 11.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witam,szukam informacji na temat przekonstruowania więźby dachowej w projekcie Jupiter II lub Jupiter. Zostałem postawiony w bardzo niezręcznej sytuacji przez moja ekipę budowlaną. Rozumiem, że trzeba wzmocnić strop, odchudzić konstrukcję drewnianą ,ale interesują mnie szczegóły jak to zrobić. Czytałem na forum, że nie którzy montowali 5 słupów zamiast standardowych 4. Dlaczego? Gdzie je umieścić?Jak poradziliście sobie ze stopniami i ławami kominiarskimi? Czy robiliście tak jak w projekcie? Podobno nie jest to najlepiej rozwiązane. Ja zamierzam dojście do jednego komina zrobić z okna w korytarzu na poddaszu, a do drugiego zamontować dodatkowy wyłaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaszek 16.11.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam po dłuższej przerwie! W końcu znaleźliśmy czas aby wtawić zdjecia z budowy naszego Jupitera. Zapraszamy http://www.budowa.elson.pl. Nie sa to wszystkie zdjęcia ale obiecujemy ze niebawem uzupełnimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 16.11.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 lilaszek!-Dom prezentuje się wspaniale. Aż chce się budować - mimo trudności z dachem, podkreślanych przez forumowiczów. Czy sfotografujecie wnętrza? Jesteśmy ciekawi salonu, ale tez sypialni z garderobami pod skosami. Pozdrawiamy Darek i Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaszek 16.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 oki będziemy mieć to na uwadze i zrobimy zdjęcia. Salon uważam jest super w połaczeniu z jadalnią i kuchnią jest sporo miejsca. sypialnie na górze też całkiem całkiem. My podnieśłiśmy o jeden pustak poddasze więć nie musieliśmy stawiać wewnętrznych ścian kolankowych i bardzo nam sie powiekszyły pokoje a łazienka to salon kąpielowy wyszedł. U góry jedynie w środkowej sypialni dołozyliśmy okno dachowe i przesunelismy garderobę bo mały ten pokoik. A tak nasza córcia będzie miała ciekawy kształt pokoju, biurko pod oknem dachowym i wszystko jak należy. Pozostałę pokoje są super a ścianki garderoby bedziemy dopiero stawiać.Również zadowoleni jestesmy bardzo z wneki w kuchni na wysoka zabudowę która powstała po przeniesieniu ubikacji w miejsce garderoby (tam gdzie jest okrągłe okienko). Generalnie na dzień dzisiejszy stwierdzam ze wybór projektu był trafiony i po dosłownie paru zmianach jest super. Także łopatyu w dłoń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts