Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 370
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś zdjęcia doszły w całości. Iwko - dziękujemy serdecznie! Już widać, jaki jest wspaniały ten jupiter! :D Żałujemy tylko, że nie możemy obejrzeć go "na żywo"- strasznie daleko do Ciebie z Lublina.

Ciekawa jestem pomieszczeń na górze - jak wyglądaja pokoje, garderoby, jak pomieszczenie nad garażem. Czy podnosiłas ściankę kolankową? :o

pozdrawiam Aldona. :p

Witajcie, przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale do 15 grudnia muszę się przeprowadzić a nadal nie mam schodów , łazienki nie skończone a malowanie idzie pełną parą. Ścianki kolankowej zbytnio nie podnosiliśmy tylko jakieś 10 cm. W pokojach nie ma zbytnio skosów są one głównie w garderobach. Same pomieszczenia nie powalają na kolana może swoją wielkością (od 13 do 17 m2) ale jeśli wszelkie ubranie i np. zabawki będą w garderobach to w sypialniach będą tylko łóżka, biureczka i ewentualnie szafki na książki. Jak mi się uda przez weekend porobić trochę nowych zdjęć to podeślę. Nie obiecuję jednak bo ostatnio jestem taka zajęta , że przestaję pamiętać jak się nazywam.

Pozdrawiam serdecznie

Lilaszek.

Podziwiam i podziwiam nowe zdjęcia. Dom naprawdę już w y g l ą d a! Jakie macie okna? Jakiej firmy? Jaka jest wysokość ścian na poddaszu - wyglądają całkiem, całkiem. :p A ten słup pośrodku - czy to w pomieszczeniu nad garażem? :(

Bardzo pomocne te zdjęcia wnętrz, dzieki! :p Czekamy na jeszcze! :wink: Pozdawiamy Aldona i Darek.

Hej!

zastanawiam sie o jaki słup wam chodzi bo u góry nie ma żadnego , natomiat jest jeden na dole między jadalnią a salonem zupełnie bezproblemowy. Okna mamy firmy Avante, natomiast okrągłe i drzwi firmy Dziadek. :D Pozdrawiamy :D

Witajcie i Wy.

Zdjęcie , o które mi chodzi ma symbol: PICT0197. Może tylko ja widzę słup tam gdzie go nie ma?! To powiedzcie, co to jest? :-? :-? :-?

pozdr Aldona.

Witam wielbicieli Jupitera.

Czy ktoś z Was buduje lub wybudował ten domek we Wrocławiu lub okolicy.Stoję przed wyborem projektu ,a sami pewnie z własnych doświadczeń wiecie jakie to trudne.Na 99% jestem zdecydowana na ten domek.Czekam tylko na opinię architekta.Chętnie obejrzałabym realizacje tego projektu .Oczywiście jeżeli nie będzie to sprawiać kłopotu.

Pozdrawiam asia22

Hej!

zastanawiam sie o jaki słup wam chodzi bo u góry nie ma żadnego , natomiat jest jeden na dole między jadalnią a salonem zupełnie bezproblemowy. Okna mamy firmy Avante, natomiast okrągłe i drzwi firmy Dziadek. :D Pozdrawiamy :D

Witajcie i Wy.

Zdjęcie , o które mi chodzi ma symbol: PICT0197. Może tylko ja widzę słup tam gdzie go nie ma?! To powiedzcie, co to jest? :-? :-? :-?

pozdr Aldona.

No to juz wiem , to jest słup na strychu a nie na poddaszu! :) Także to nie omamy :D

Hej!

Witajcie i Wy.

pozdr Aldona.

No to juz wiem , to jest słup na strychu a nie na poddaszu! :) Także to nie omamy :D

Czy ten słup jest w projekcie? Na rzutach, tych w katalogu czy inetrnecie, nie widać go. :( Wolałabym nie mieć tej "kalumienki". :-?

pozdr Aldona.

Hej!

Witajcie i Wy.

pozdr Aldona.

Czy ten słup jest w projekcie? Na rzutach, tych w katalogu czy inetrnecie, nie widać go. :( Wolałabym nie mieć tej "kalumienki". :-?

pozdr Aldona.

To jest słup konstrukcyjny podtrzymujący krokwie. Nie widze jednak problemu ponieważ jest to tylko strych - pomieszczenie ogólnie nie używane. Pewnie będą tam bombki i walizy "mieszkały"

Nie nad garazem jest świetny pokój, strych to tam gdzie masz wyłaz na dach na samej górze , nad poddaszem.. wchodzisz tam schodami zamontowanymi w suficie poddasza. Przyjżyj sie zdjęciu i zobaczysz że tam jesy sam czubek dachu. Jak pisałam juz wcześniej to nie jest pomieszczenie mieszkalne.

Super! To właśnie chciałam wiedzieć na pewno.

:p

Bombki i walizki tez chcą mieszkać ładnie. Należy im się. :wink:

witam

lilaszek czy więźbę dachową zrobiliście wg projekty czy podpieraliście ją słupami? na zdjęciach niedoszukałem się widocznych blach w narożnikach domu i dlatego pytam :)

pozdrawiam

na wiosnę rusza budowa Jupiterka II z podwójnym garażem - już się doczekać nie mogę. :)

witajcie :)

To i ja się pochwalę naszym Jupiterkiem:

http://images2.fotosik.pl/291/e1fc6c3337afc352med.jpg

http://images4.fotosik.pl/247/4e600911bb593084med.jpg

Obiecuję, że jak tylko uzupełnię album to podam do niego link.

P.S. Kolor ram w okanach to ciemny dąb tylko są obklejone taśmą zabezpieczającą. Drzwi wejścowe i garażowe to oczywiście robocza wersja.

Ruti. Dom prezentuje się bardzo ładnie - w koncu to ulubiony przez nas wszystkich jupiter. Kolor dachówki to granat czy czerń? A jakie niebo piękne nad waszym domem! :p

Pochwalcie się jeszcze waszymi jupiterami. Za parę miesięcy my także ruszamy na plac boju/budowy. pozdr dla wszystkich. dar. i al.

• 2 weeks później...
Nie mam nic przeciwko :D -Drzwi sa firmy Dziadek.

Witam wszystkich budowniczych Jupitera,

tak jak już pisałem wcześniej rozpoczynamy budowę Jupitera :) Decyzja zapadła dość szybko a i pogoda nam zbytnio nie przeszkadzała. Więc od 18 sierpnia (akt przeniesienia własności) powoli udało nam się skompletować dokumenty i pozowolenia by 4 grudnia uprawomocniło sie pozwolenie na budowę. Jeśli chodzi o realziację projektu to będzie ona bez większych zmian, jeśli będą to praktycznie kosmetyczne. Ściany to Porotherm 44 P+W stropy Filigranowe i dachówka Rupp Ceramika typ Achat w kolorze kasztan. Aktualnie stoją już ściany i w przyszłym tygodniu wylewane będą słupy. Jeśli pogoda się utrzyma to oczywiście realizacja będzie się posuwała do przodu.

Mam prośbę do osób które budują Jupitera i informację gdzie zamawiały i ile kosztowały węzły i kotwy do więźby dachowej. Poszukuję zdjęć poddasza i być może Waszych uwag co do pewnych ergonomicznych zmian i rozwiązań.

Pozdrawiam

Piotr