Wojtek1719502033 15.05.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ależ oczywiście, interesuje mnie wszystko na temat stanu surowego - orientacyjnie co i za ile, żeby było dobrze. Będę bardzo wdzięczny za pomoc - jestem jeszcze zielony pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.05.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Będę bardzo wdzięczny za pomoc - jestem jeszcze zielony No to na dobry początek proponuję lekturkę: http://www.muratordom.pl/budowa_i_remont.htm albo to http://www.budujemydom.pl/ No i dwa przydatne wątki na które trafiłem : Kompletny harmonogram prac: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=16256 A także o czym pomyśleć przed budową (WARTO zajrzeć): http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=25317 Mam nadzieje, że się linki przydadzą nie tylko Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 23.05.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Hi to all. Iwko, ja także jestem ciekawa wyglądu schodów w Twoim Jupiterze. Przypomnę się z adresem: [email protected] Jesli możesz - prześlij proszę także zdjęcie salonu. Nie pamiętam już, czy zostawiliście pojedyncze drzwi balkonowe z salonu na taras? Pozdrawiam, Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 23.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Hi to all. Iwko, ja także jestem ciekawa wyglądu schodów w Twoim Jupiterze. Przypomnę się z adresem: [email protected] Jesli możesz - prześlij proszę także zdjęcie salonu. Nie pamiętam już, czy zostawiliście pojedyncze drzwi balkonowe z salonu na taras? Pozdrawiam, Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bealuk 25.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam, Czy ktos buduje Jupitera I lub II w Lublinie lub okolicach?Bedziemy w ten weekend w Lublinie i chetnie bysmy obejrzeli domek, np. w niedziele. Pozdrawiam, Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 07.06.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witamruszyła budowa Jupiterka II (lustro).już widać troszke murów.ale fajowoczekam na resztę.pozdrawiam jupiterowców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anett75 10.06.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Witam Sprzedam za połowę ceny projekt jupiter I zakupiony w "Dobrych Domach"-kontakt mailowy [email protected]pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodzi 20.06.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Bardzo będę wdzięczny za zdjęcia schdów (i każde inne z Jupitera) podaję email [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodzi 23.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 witam ruszyła budowa Jupiterka II (lustro). już widać troszke murów. ale fajowo czekam na resztę. pozdrawiam jupiterowców ... Zazdroszczę że już coś się dzieje. Ja utknąłem w urzędzie ale mam nadzieję dostac na dnach pozwolenie. Gdzie powstaje Twój Jupiter? Jak z cenami materiałów? Wszędzie straszą brakami i wyskomi cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 25.06.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam Jupiter powstaje w Piotrkowie Trybunalskim A materiały rzeczywiście nie są tanie na szczęście maxa kupiłem w tamtym roku po 2,50zł a teraz jeżjuż minimum po 5zł cement w ciągu 2 miesięcy zdrożał z 360zł do 500zł/tonę. maskara ale raczej się uspokoiło już i materiały są dostępne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melkris 27.06.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam Jupiterowiczów Nasz Jupiter I jest juz prawie pod dach. Za 2 tyg wchodzi ciesla i ruszamy. Oj ten nasz Jupiter do tanich nie należy. A przy obecnej wariacji cen jest znacznie gorzej niż myśleliśmy na poczatku. Ale co tam damy rade - Musimy !!! Obecnie wybieramy okna bo juz czas zamawiac. Chcemy drewniane - doradzcie coś. Jakiej firmy Wy wybraliście? Pozdrawiam melkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melkris 27.06.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Zdjecia zawsze mile widziane. Jak macie coś podeślijcie [email protected] pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 11.07.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 witamjaki strop robiliście w Jupiterze??taki jak w projekcie czy może ktoś robił strop monolityczny (beton)???jeżeli tak to może jakieś fotki albo rady co do sposobu w jaki najlepiej wykonuje się takie rzeczy - tzn jak zazbroić czy jaką grubość wylać betonu pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmina i Darek 22.07.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 witam,czy ktoś buduje Jupitera koło Jeleniej Góry? My jesteśmy na etapie więźby, z chęcią wymienimy swoje doświadczenia.Jeżeli chodzi o strop to u nas pozostał taki jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melkris 25.07.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 witam, czy ktoś buduje Jupitera koło Jeleniej Góry? My jesteśmy na etapie więźby, z chęcią wymienimy swoje doświadczenia. Jeżeli chodzi o strop to u nas pozostał taki jak w projekcie. Witam my również jesteśmy na etapie więźby Budujemy koło Poznania ale doświadczeniami chętnie się wymienimy [email protected] zdjecia i maile mile widziane Powodzenia i wytrwałości Arleta I Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmina i Darek 26.07.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witaj Melkriszaraz prześlę fotki na priva z naszego Jupiterka. Obecnie kończymy więźbę i w przyszłym tygodniu powoli przygotowujemy się do dachówki. Nasz Jupiter to podwójny garaż w odbiciu lustrzanym gdzie garaż wydłużyliśmy o 1,2 m. Ścianka kolankowa podniesiona o dwa pustaki, taras wysunięty o ok. 1 m. Więcej narazie nie piszę zabieram się za fotki. Liczę na odp.Pozdrawiam Irmina i Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcys 27.07.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 witam po długiej przerwie! czy ja również mógłbym otrzymać zdjęcia Waszych Jupiterów? dziś dorobię aktualne swojego więc służę "na wymianę" pzdr Darcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcys 27.07.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 tak mnie dawno tu nie było, że z wrażenia zapomniałem o podaniu swojego adresu: [email protected] pzdr Darcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmina i Darek 27.07.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Darcysfotki z naszym Jupiterkiem są już u Ciebie na skrzynce. Z miłą chęcią obejrzymy Twoje dzieło.Pzdr Aneta i Michałnie wiem czy poprawnie wam odpowiedziałem wysyłając zdjęcia. Jeżeli nie doszły napiszcie na forum swój adres mailowy i postaram się jak najszybciej odpowiedzieć.Ps. Gratuluję wybranego projektu. Cieszę się, że papierologia za wami teraz to już "z górki" a raczej do nieba.Pzdr, Miłego weekenduIrmina i Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmina i Darek 31.07.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam serdecznie,mam pytanie do wszystkich Jupiterowiczów: 1. jaki zastosowaliście system rynnowy (wavin(plastik), ocynk, tytan-ocynk)? Jakie odstępy były robione między hakami?2. na jaką wysokość były ścinane krokwie do połączenia z deską okapową? nasz wykonawca sugeruje 12 cm. 3. czy okno w łazience nie jest za blisko kosza? Rozchodzi się o podlewanie podczas ulewnego deszczu. Pzdr Irmina i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts