Petrol_ole 08.05.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Mopl, jeśli chodzi o odchudzanie i zmianę konstrukcji to masz rację, szkoda zachodu. Co do docieplenia samej ściany fundamentowej według mnie 15 cm to stanowczo za dużo, 10 cm w przypadku zwykłego styropianu lub 8 cm w przypadku extrudowanego zupełnie wystarczy. A i mam jeszcze pytanko w jaki sposób ustawiasz bloczek?? Wiesz te 30 cm.... bloczek ma wymiary 14x24x38 cm. No i z czego bedą ściany nośne? PozdrawiamPetrol Ps. U mnie wczoraj właśnie ekipa skończyła posadzki. Teraz trzeba zacząć trzymać się za kieszeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bealuk 09.05.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam, czy mogłabym prosić na maila [email protected] trochę zdjęć z realizacji budowy wg projetu Jupiter I lub II? pozdrawiam wszystkich Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaszek 09.05.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam wszystkich Decyzja zapadła, będzie budowa Jupitera II w odbiciu. Budujemy obok Wrocławia. Oglądaliśmy zdjęcia Waszych domków, są świetne!!! Chcielibyśmy jednak prosić o kilka rad. Marzy nam się duża kuchnia, najlepiej z wyspą, dlatego chcemy zrezygnować ze spiżarni i WC tam gdzie są one oryginalnie w projekcie. Czy macie może jakieś pomysły gdzie je przenieść. Część z Was WC przeniosła w miejsce garderoby ale wtedy traci się garderobę Wiem, że z czegoś trzeba zrezygnować (na pewno nie z toalety ) ale jednak proszę Was o pomysły. Bylibyśmy bardzo wdzięczni też, jakby ktoś nas hmm.. zaprosił do takiego Jupiterka i żebyśmy mogli zobaczyć go od środka (w jakiejś odległości 100km od Wrocka). Na pewno jakiś skromny prezent zabierzemy ze sobą Pozdrawiamy serdecznie! Magda i Szymon Hej, my serdecznie zapraszamy, ale obawiam sie że gdynia jest "troszeczke" ponad 100 km od Was. My sie własnie przeprowadziliśmy niecałe 2 tygodnie temu i testujemy jpitera. na razie wszystko gra. A łazienke na dole mamy własnie w garderobie, wcietą w gabinet więc i prysznic sie zmieścił a w miejscu WC bedzie wysoka zabudowa w kuchni z piekarnikiem i lodówką a od jadalni bedziemy oddzieleni barkiem. pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlISu 09.05.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Hej, my serdecznie zapraszamy, ale obawiam sie że gdynia jest "troszeczke" ponad 100 km od Was. My sie własnie przeprowadziliśmy niecałe 2 tygodnie temu i testujemy jpitera. na razie wszystko gra. A łazienke na dole mamy własnie w garderobie, wcietą w gabinet więc i prysznic sie zmieścił a w miejscu WC bedzie wysoka zabudowa w kuchni z piekarnikiem i lodówką a od jadalni bedziemy oddzieleni barkiem. pozdrawiam Beata Hej:) No Gdynia trochę daleko jest Ale może kiedyś... Podziwiam Wasz domek na Waszej stronie i jest świetny. Tylko brakuje najnowszych zdjęć. Mam nadzieję, że je uzupełnicie bo dla takich jak my, są naprawdę pomocne Mam pytanie, czy gabinet dużo stracił powierzchni na rzecz prysznicu? Pozdrawiam, Szymon PS. Uzupełnijcie zdjęcia jak możecie, bardzo Was proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaszek 09.05.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Obiecujemy sobie od dawna uzupełnić zdjęcia ale końcówka budowy i przeprowadzka to strasznie absorbująca sprawa. Postaramy sie niebawem to zrobić. Co do gabinetu to w zasadzie tylko stracił przesrzeń za drzwiami-może i jakis regał by tam wszedł, ale za to zyskaliśmy wnękę po WC wiec rachunek sie zgadza . jak juz uprżatniemy magazyn z gabinetu postaram sie wkleić zdjecie. Pozdrawiam raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 10.05.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Jeśli jesteś z okolic Trójmiasta to masz blisko do Kosakowa. Stoi tam Jupiter I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 10.05.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam Znalazłem na allegro aukcję gdzie spzedawane są schody i przedstawione są zdjęcia wg mnie wypisz wymaluj z Jupitera. Czy ktoś z szanownych jupiterowiczów przyznaje się do nich. Wygląd jest super, robi wrazenie. Mam tylko pytanie jak się po takich schodach schodzi w dół. Podaję linka do strony z aukcją. Gdyby się skończyła szukajcie aukcji (SCHODY...... "WERNER"...... gięte) Ja cały czas się zastanawiam czy jednak nie zmienić jakoś konstrukcji schodów. np umieścić ich w miejscu garderoby na dole i tam je wywinąć. Czy ktoś zmieniał w jakiś sposób bieg schodów. Jeśli to możliwe prosiłbym o zdjęcia. http://www.allegro.pl/item189789545_schody_werner_giete.html Pozdrawiam Witam, to nie są zdjęcia z Jupitera ale ja mam właśnie od Wernera schody. Jak dasz mi maila to wyślę zdjęcie schodów nie zabiegowych tylko prostych w moim Jupiterku. Pozdrawiam Iwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 10.05.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 hej ja mam ścianę fundamentową z betonu wylewaną między narożnikami z cegły pełnej na szerokość 30cm. na to będzie szedł pustak max 30cm + 15 cm styropianu. może rzeczywiście 15 cm na ocieplenie ściany fundamentowej to za dużo. mam zamiar posmarować ją z dwóch stron dysperbitem. nad tym musze jeszcze podumać . pozdrawiam do Iwka N. jeżeli możesz to podeślij mi również zdjęcie Twoich schodów: [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 10.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 hej ja mam ścianę fundamentową z betonu wylewaną między narożnikami z cegły pełnej na szerokość 30cm. na to będzie szedł pustak max 30cm + 15 cm styropianu. może rzeczywiście 15 cm na ocieplenie ściany fundamentowej to za dużo. mam zamiar posmarować ją z dwóch stron dysperbitem. nad tym musze jeszcze podumać . pozdrawiam do Iwka N. jeżeli możesz to podeślij mi również zdjęcie Twoich schodów: [email protected] pozdrawiam Zdjęcia właśnie wysłałam . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrol_ole 11.05.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Mopl, jeśli mogę sugerować to owszem wykonaj izolację z dysperbitu ale wewnątrz fundamentów. Zewnętrzną warstwę wykonaj z WL-ki jej właściwosći są dużo lepsze a poza tym możesz styropian przykleić za jej pomocą na placki. PozdrawiamPetrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrol_ole 11.05.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 hej ..... może rzeczywiście 15 cm na ocieplenie ściany fundamentowej to za dużo. mam zamiar posmarować ją z dwóch stron dysperbitem. nad tym musze jeszcze podumać .... Zastanów się czy nie warto zastosować styropianu extrudowanego.. Jego właściwości są zdecydowanie lepsze... no ale cena przeliczana z EUR... Pozdrawiam Petrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 11.05.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Zastanów się czy nie warto zastosować styropianu extrudowanego.. Jego właściwości są zdecydowanie lepsze... no ale cena przeliczana z EUR... Pozdrawiam Petrol hej co to jest WL-ka?? co do styropianu extrudowanego to masz 100% racji i warto w niego zainwestować. obłożę nim ścianę fundamentową. wyżej zwykły styropian pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrol_ole 11.05.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 hejco to jest WL-ka?? co do styropianu extrudowanego to masz 100% racji i warto w niego zainwestować. obłożę nim ścianę fundamentową. wyżej zwykły styropian pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie tematem to środek bardzo podobny do dysperbitu. nazywa się WL poniżej podaję link do strony jednego z producentów. http://www.izohan.pl/pl_,oferta_izohanizobudw.php#IZOHAN_IZOBUD_WL PozdrawiamPetrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavelc 13.05.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 witam, oto fotki mojego jupiterahttp://www.pavelc.fotosik.pl/ jak ktos ma jakies pytania to postaram sie odpowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavelc 13.05.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam wszystkich ,oto moj jupiter ,jestem z okolic Tarnowa http://www.pavelc.fotosik.pl/jak macie jakies pytania to chetnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 14.05.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 witam ja znów do Iwki N Twój domek prezenyuje się SUPER. jest bardzo proporcjonalny i ładnie wykończony. mam pytanie do Ciebie odnośnie okien. Czy zmieniałaś może ich wymiary i umieszczenie nad poziom podłogi?? porównywałem różne zdjęcia Jupiterków i widze chyba jakieś różnice. może się mylę bo Twój domek jest wykończony już a inne nie więc może z tego bierze się to wrażenie zmian. dokładnie chodzi mi o okno od fronu (od wejścia do domku) okno w pokoju i na poddaszu nad pokojem. ich wymiary i umieszczenie nad poziomem podłogi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrol_ole 14.05.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 witam ja znów do Iwki N Twój domek prezenyuje się SUPER. jest bardzo proporcjonalny i ładnie wykończony. mam pytanie do Ciebie odnośnie okien. Czy zmieniałaś może ich wymiary i umieszczenie nad poziom podłogi?? porównywałem różne zdjęcia Jupiterków i widze chyba jakieś różnice. może się mylę bo Twój domek jest wykończony już a inne nie więc może z tego bierze się to wrażenie zmian. dokładnie chodzi mi o okno od fronu (od wejścia do domku) okno w pokoju i na poddaszu nad pokojem. ich wymiary i umieszczenie nad poziomem podłogi. pozdrawiam mopl, jeśli chodzi o wymiary stolarki i poziomy... wygląda to następująco: 1)pokój od frontu - 210x150 poziom - poziom 80cm 2)kuchnia okno od frontu - 120x120 - poziom 110cm 3)pokój na poddaszu - 210x150 - poziom 50cm pokój na poddaszu jest bardzo przestronny a co do parapetu to zmienimy trochę jego funkcję a mianowicie zostanie tam założony parapet o szerokości 70 cm pod nim zostanie wykonana konstrukcja z płyt GK a od frontu zostaną zabudowane w powstającej wnęce szuflady na dziecinne zabawki i szpargały. Na parapecie znajdą się poduchy i powstanie duże siedzisko coś jak te w amerykańskich filmach. Pozdrawiam Petrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrol_ole 14.05.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 witam ja znów do Iwki N Twój domek prezenyuje się SUPER. jest bardzo proporcjonalny i ładnie wykończony. mam pytanie do Ciebie odnośnie okien. Czy zmieniałaś może ich wymiary i umieszczenie nad poziom podłogi?? porównywałem różne zdjęcia Jupiterków i widze chyba jakieś różnice. może się mylę bo Twój domek jest wykończony już a inne nie więc może z tego bierze się to wrażenie zmian. dokładnie chodzi mi o okno od fronu (od wejścia do domku) okno w pokoju i na poddaszu nad pokojem. ich wymiary i umieszczenie nad poziomem podłogi. pozdrawiam mopl, jeśli chodzi o wymiary stolarki i poziomy... wygląda to następująco: 1)pokój od frontu - 210x150 poziom - poziom 80cm 2)kuchnia okno od frontu - 120x120 - poziom 110cm 3)pokój na poddaszu - 210x150 - poziom 50cm pokój na poddaszu jest bardzo przestronny a co do parapetu to zmienimy trochę jego funkcję a mianowicie zostanie tam założony parapet o szerokości 70 cm pod nim zostanie wykonana konstrukcja z płyt GK a od frontu zostaną zabudowane w powstającej wnęce szuflady na dziecinne zabawki i szpargały. Na parapecie znajdą się poduchy i powstanie duże siedzisko coś jak te w amerykańskich filmach. Pozdrawiam Petrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek1719502033 15.05.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam serdecznie! Także jesteśmy na etapie zakupu JUPITERA II i chcęci rozpoczęcia budowy w lato, aby do zimy zamknąć dom pod dachem. Może któryś z Szanownych Forumowiczów podpowiedziałby mi gdzie mogę taki gotowyzobaczyć, no i koszta na dzień dzisiejszy stanu surowego z dachem? Może ktoś jest w trakcie budowy i powiedziałby mi coś o kosztach w okolicy Warszawy? Jestem na etapie wyceny budowy stanu surowego i nie wiem, czy firma budowlana ze mnie zedrze, czy będzie to rozsądna cena... pozdrawiam i będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrol_ole 15.05.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam serdecznie! ...... Może któryś z Szanownych Forumowiczów podpowiedziałby mi gdzie mogę taki gotowyzobaczyć, no i koszta na dzień dzisiejszy stanu surowego z dachem? Może ktoś jest w trakcie budowy i powiedziałby mi coś o kosztach w okolicy Warszawy? Jestem na etapie wyceny budowy stanu surowego i nie wiem, czy firma budowlana ze mnie zedrze, czy będzie to rozsądna cena... pozdrawiam i będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi Wojtek Witaj, mogę służyć pomocą i informacjami ale w okolicach Wrocławia. Z tego co słyszałem to w Warszawie już niektóre firmy nie wiedzą po ile sprzedawać materiał.... z dnia na dzień mega podwyżki. A co do wyceny to wszystko zależy od technologi na którą się zdecydujesz. Z tego co kojarzę w projekcie jest beton komórkowy 36. Od stropu, nadproży, i oczywiście dachówki. Jeśli potrzebne są konkretne informacje to pisz. Pozdrawiam Petrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts