kasiuliczka 02.08.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 piękny projekt ale niestety nie moge go wybudować (((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiuliczka 02.08.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 piękny projekt jestem wielką jego fanką ale niestey nie pasuje na moją działeczkę a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.08.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Hej, jest Jupiiter w Ujsciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki_wrocek 13.08.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam dopiero teraz zauważyłem, że istnieje fanklub tego domu. Obecnie mieszkam już w domu. Co prawda nie mam jeszcze zrobionej elewacji ale środek praktycznie jest skończony. Dużym problemem był dla mnie dach bo nikt go nie chciał zrobić. Ponadto dokonałem kilku zmian. Zamieniłem pomieszczenie nad garażem na dużą łazienkę 20 m2. Wyszło super. A pomieszczenie po starej łazięce zaadaptowałem na pokuj gospodarczy. Zaznaczam, że mieszkam we Wrocławiu. Jakby ktoś chciał się coś dowiedzieęcej to mogę udzielić kilku porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki_wrocek 13.08.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam dopiero teraz zauważyłem, że istnieje fanklub tego domu. Obecnie mieszkam już w domu. Co prawda nie mam jeszcze zrobionej elewacji ale środek praktycznie jest skończony. Dużym problemem był dla mnie dach bo nikt go nie chciał zrobić. Ponadto dokonałem kilku zmian. Zamieniłem pomieszczenie nad garażem na dużą łazienkę 20 m2. Wyszło super. A pomieszczenie po starej łazięce zaadaptowałem na pokój gospodarczy. Zaznaczam, że mieszkam we Wrocławiu. Jakby ktoś chciał się coś dowiedzieęcej to mogę udzielić kilku porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgj4 24.08.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 KOCHANI JUPITEROWICZE !!! widzę, że temat domku podupadł... rozumiem, że wyjechaliście odpoczywać po trudach budowania ale są również i tacy, którzy tak jak i my zaczęliśmy niedawno. podzielcie się swoimi wrażeniami pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmina i Darek 24.08.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 No tak temat podupadł ale to z uwagi na to, że nawet taczki nie ma kiedy załadować. A tak na poważnie to my właśnie walczymy z dachówką. Myślałem, że temat zakończymy w tym tygodniu ale problem goni problem. Na szczęście od przyszłego tygodnia urlop a więc dojdzie jedna para rąk. Teraz to się w końcu ruszy - żartuję. Obecnie zaczęliśmy się rozglądać za ogrodzeniem i z uwagi na koszta (52 tys za ok 100 żeliwo i klinkier) chyba stanie na siatce. W końcu siatka to bardzo ładne ogrodzenie Jeśli ktoś podpowie mi jak wkleja się fotki na forum to z chęcią podzielę się naszymi osiągnięciami. Pozdrawiamy Irmina i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgj4 24.08.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Dachówkę udało nam sie zdobyć kiedy byliśmy na etapie poszukiwania belitu, czyli w kwietniu. We wtorek przywieźli nam ja na działkę. ja rozwiązaliście kwestię dachu? Przerabialiście, czy zostawiliście tak jak było w projekcie? My upraszczamy. Od jutra (właściwie już dzisiaj ) walczymy ze stropem na poziomie "0". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmina i Darek 25.08.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Jeżeli chodzi o nas to wszystko jest robione wg projektu poza małymi kosmetycznymi zmianami, o których już wcześniej pisałem. Strop "0" to już coś - teraz to będzie tylko do góry. Później zaczną się schody, które zresztą pewno też i przed nami. Ale mówiąc szczerze cieszę się, że dach przykryty, ptaszki śpiewają, nawet widziałem jak jeden gołąb zdarł pazury zjerzdzając po naszej dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chychcia 27.08.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Forumowiczów! Po kilku próbach rejestracji i wpisania posta w koncu mi sie udało. Nie wiedziałam, że Jupiterek ma tylu wielbicieli. Ja zakochałam się w tym projekcie cztery lata temu i to jemu było podporządkowane poszukiwanie działki o odpowiednich wymiarach i ustawieniu względem słońca. No i czerwcu w końcu staliśmy się z mężem szczęśliwymi posiadaczami "włości". Co do samego projektu to jak na razie większe zmiany nie nasuwają nam się na myśl, oprócz likwidacji bocznego balkonu, poszerzenia garażu dwustanowiskowego o jakiś matr (aby rzeczywiście był dwustanowiskowy) i po lekturze tego formu być może podniesiemy ściankę kolankową o jeden pustak. Mam ogromną prośbę do osób, które już wybudowały albo są w trakcie budowy Jupitera w okolicach Poznania. Czy jest szansa na zobaczenie Waszych domów "na żywo", choćby tylko z zewnątrz? Tak na własne oczy to trochę inaczej niż na rysunkach, można więcej zauważyć (albo tak mi się tylko wydaje:-)). Jeśli nikt nie zechce, to proszę chociaż o zdjęcia na powyższy adres. Ta prośba szczególnie skierowana jest do Iwki N., któa mam nadzieję się tu jeszcze pojawia. Pozdrawiam Jupiteromaniaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrol_ole 27.08.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Forumowiczów! No i czerwcu w końcu staliśmy się z mężem szczęśliwymi posiadaczami "włości". Co do samego projektu to jak na razie większe zmiany nie nasuwają nam się na myśl, oprócz likwidacji bocznego balkonu, poszerzenia garażu dwustanowiskowego o jakiś matr (aby rzeczywiście był dwustanowiskowy) i po lekturze tego formu być może podniesiemy ściankę kolankową o jeden pustak. Mam ogromną prośbę do osób, które już wybudowały albo są w trakcie budowy Jupitera w okolicach Poznania. Czy jest szansa na zobaczenie Waszych domów "na żywo", choćby tylko z zewnątrz? Tak na własne oczy to trochę inaczej niż na rysunkach, można więcej zauważyć (albo tak mi się tylko wydaje:-)). W razie czego podaję maila: [email protected]. Jeśli nikt nie zechce, to proszę chociaż o zdjęcia na powyższy adres. Ta prośba szczególnie skierowana jest do Iwki N., któa mam nadzieję się tu jeszcze pojawia. Pozdrawiam Jupiteromaniaków! Witam, wysłałem kilka fotek na priva, jeśli będzie trzeba doślę kolejne. Pozdrawiam petrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 15.09.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 WitamMoże macie zdjęcia pomieszczenia nad podwójnym garażem???Pilnie potrzebuję ponieważ zastanawiam się nad umieszczeniam lukarn zamiast okien dachowych. Dostałem pare fotek od Iwki N. ale ona przerobiła te pomieszczenia na łazienke i pralnie - bardzo fajny pomysł.Może macie zdjęcia całości pomieszczenia???Z góry wielkie dzięki[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chychcia 01.10.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dzięki uprzejmości pewnego małżeństwa z Wągrowca mieliśmy możliwość obejrzenia Jupitera "na żywo". Projekt coraz bardziej nam się podoba a wycieczka była bardzo pouczająca Na myśl nasuwa mi się jednak BARDZO istotna zmiana - przeniesienie kibelka, Położenie zaraz obok jadalni jest moim zdaniem niezbyt "szczęśliwe". Nie chciałabym abym ja albo moi goście mieli możliowść czuć się skrępowani. Kibelkowi koło jadalni - stanowcze NIE! A ściankę kolankową warto podnieść o jeden pustak. Pozdrawiam Jupiteromaniaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodzi 08.10.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Pozdrowienia dla wszystkich Jupiterowiczów Po długiej i nierównej walce z urzędasami doczakałem się nareszcie pozwolenia na budowę . Chałupka już wymierzona, mam nadzieję w najbliższych dniach, o ile pogoda dopisze wylać fundamenty. Na szczęście ceny materiałów troche spadły. Mam wielką prośbę i pytanie. Z czego budowaliście ściany i ile tego materiału faktycznie Wam poszło na budowę. Chciałbym wkrótce zamówić materiały i zastanawiam się ile faktycznie będzie potrzeba, czy robić ściany grupbości 38 czy 30 cm. Jeśli dysponujecie takimi danymi proszę o kontakt [email protected]. Mile widziane także wszelkie zdjęcia Jupiterów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kensa 22.10.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam,Pozdrawiamy wszystkich jupiterowców! Zapraszam do obejrzenia zdjęć naszego jupitera: http://www.jupiter.ulotka.org http://www.ulotka.org/photo/db_ulotkaorg/182/100/small/1193038172.gifhttp://www.ulotka.org/photo/db_ulotkaorg/182/100/small/1193038162.gifhttp://www.ulotka.org/photo/db_ulotkaorg/182/100/small/1193038152.gifhttp://www.ulotka.org/photo/db_ulotkaorg/182/100/small/1192985171.gifhttp://www.ulotka.org/photo/db_ulotkaorg/182/100/small/1192985129.gifhttp://www.ulotka.org/photo/db_ulotkaorg/182/100/small/1192985119.gif więcej zdjęć na stronie: http://www.jupiter.ulotka.org Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 22.10.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Dzięki uprzejmości pewnego małżeństwa z Wągrowca mieliśmy możliwość obejrzenia Jupitera "na żywo". Projekt coraz bardziej nam się podoba a wycieczka była bardzo pouczająca Na myśl nasuwa mi się jednak BARDZO istotna zmiana - przeniesienie kibelka, Położenie zaraz obok jadalni jest moim zdaniem niezbyt "szczęśliwe". Nie chciałabym abym ja albo moi goście mieli możliowść czuć się skrępowani. Kibelkowi koło jadalni - stanowcze NIE! A ściankę kolankową warto podnieść o jeden pustak. Pozdrawiam Jupiteromaniaków! Witam wszystkich po bardzo , bardzo długiej przerwie. Po prawie rocznym mieszkaniu w Jupiterku muszę powiedzieć , że WC obok jadalni nikomu nie przeszkadza. Też mieliśmy obawy jak powyżej ale okazały się bezpodstawne. Dopiero od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką podbitki więc jak zrobię nowe zdjęcia to podeślę zainteresowanym. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melkris 25.10.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam wszystkich po bardzo , bardzo długiej przerwie. Po prawie rocznym mieszkaniu w Jupiterku muszę powiedzieć , że WC obok jadalni nikomu nie przeszkadza. Też mieliśmy obawy jak powyżej ale okazały się bezpodstawne. Dopiero od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką podbitki więc jak zrobię nowe zdjęcia to podeślę zainteresowanym. Pozdrawiam serdecznie Iwka bylibysmy bardzo wdzieczni za fotki Twojego Jupiterka na adres: [email protected] nasz jest obecnie w stanie surowym otwartym i czeka na wiosne ) A my załatwiamy fachowców i "projektujemy" wnetrza pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melkris 25.10.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dzięki uprzejmości pewnego małżeństwa z Wągrowca mieliśmy możliwość obejrzenia Jupitera "na żywo". Projekt coraz bardziej nam się podoba a wycieczka była bardzo pouczająca Na myśl nasuwa mi się jednak BARDZO istotna zmiana - przeniesienie kibelka, Położenie zaraz obok jadalni jest moim zdaniem niezbyt "szczęśliwe". Nie chciałabym abym ja albo moi goście mieli możliowść czuć się skrępowani. Kibelkowi koło jadalni - stanowcze NIE! A ściankę kolankową warto podnieść o jeden pustak. Pozdrawiam Jupiteromaniaków! Cieszymy sie ze moglismy pomoc. Czy moglibyscie podesłać obiecane fotki pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justzeb 29.10.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witajcie, Bardzo się cieszę, że aż tak dużo osób dzieli się swoimi doświadczeniami odnośnie Jupiterka. Ja też chętnie bym sie podzieliła ale niestety to jeszcze nie ten etap, ja na razie jestem pod wielkim wrażeniem samego projektu ale chciałabym się utwierdzić w tym przekonaniu i dlatego baaaardzo proszę o informację czy ktoś w okolicy Bielska-Białej (do odległości 100km) budował albo buduje ten domek. Byłabym niesamowicie wdzięczna gdybym mogła chociaz z daleka popatrzeć na niego "na żywo". Liczę na Waszą pomoc i pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodzi 29.10.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja buduję jakieś 15 km od Bielska-Białej, tylko że póki co nie ma jescze co ogladać. Na razie mam wymierzoną chałupkę, gdyby nie te ostatnie deszcze byłyby już może fundamendy, ale na razie musiałem się wstrzymać. Zapraszam w przyszłym roku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts