justzeb 31.10.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witaj kodzi, Dzięki za odpowiedź, cieszę się, że jest nas więcej w tej okolicy mam nadzieję, że na podstawie wymiany naszych doświadczeń dobrniemy do szczęśliwego końca. Ja jestem na etapie załatwiania pozwoleń i mam nadzieję ruszyć na wiosnę, więc jak wszystko pójdzie po mojej myśli to pod koniec przyszłego roku tez powinnam mieć stan surowy Prześledziłam całego czata jupiterowców i zauważyłam, ze pisałeś o załatwianiu pozwoleń już w czerwcu a dopiero teraz potwierdziłeś ze to już koniec. Czy to faktycznie tak długo trwa? Czy powinnam cos wiedzieć, żeby załatwić to trochę szybciej? Moje pozwolenia nie bedą załatwiane w samym Bielsku tylko w gminie Jasienica, może to przyspieszy sprawę? Prosze o podpowiedź. Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justzeb 01.11.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witam ponownie kodzi Mam jeszcze kilka pytań ale żeby nie zanudzać pozostałych na forum to proszę o ewentualną odpowiedź na maila [email protected] Tak jak prawie każdy z nas mam kilka ewentualnych zmian projektu i chciałabym zapytać czy masz może jakiegoś projektanta, kierownika budowy godnego polecenia i ile taka "frajda" kosztuje na podbeskidziu? Z pewnością jeszcze wiele pytań narodzi mi sie po drodze ale postaram się nie zamęczać Cie nimi ale wiesz jak to jest jak "baba" zabiera sie za coś o czym nie ma zielonego pojęcie hihihi Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tita1980 14.11.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam wszystkich użytkowników! Chciałabym skontaktować się z osobami, które podjęły się wybudowania domu według projektu Jupiter, najlepiej w okolicach Wrocławia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 uuuuuuuuu, daleko. znam kogos kto wykancza jua jupitera, ale jakies 100km na polnoc od Poznania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tita1980 15.11.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Dzięki za namiar, ale to jednak trochę za daleko.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tita1980 16.11.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam,przymierzam sie właśnie do realizacji projektu Jupiter. Jednakże przed zakupem projektu, chciałabym zobaczyć ten dom "na żywo". Chciałabym skontaktować się z kimś ,kto buduje w okolicach Wrocławia. Gorąca prośba do Paweł&.. o kontakt. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrol_ole 02.12.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witam, przymierzam sie właśnie do realizacji projektu Jupiter. Jednakże przed zakupem projektu, chciałabym zobaczyć ten dom "na żywo". Chciałabym skontaktować się z kimś ,kto buduje w okolicach Wrocławia. Gorąca prośba do Paweł&.. o kontakt. pozdrawiam Bardzo proszę, jeśli Jesteście zainteresowani podaję adres e-mail [email protected] Domek jest do obejrzenia pod Oleśnicą, ostatnio oglądałem też Jupitera w okolicach Kiełczowa. pozdrawiam Petrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1307 07.12.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 witam wszystkich zastanawiam sie nad dwoma projektami domków z Dobrych Domów tj. Prometeusz i Jupiter. Myślę że najlepszym rozwiązaniem było by zobaczyć je w realu. Proszę wszystkich kto ma takie domy o kontakt w celu zaprezentowania ich. Inne uwagi mile widziane. Serdecznie dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 30.12.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witam Proszę o radę ... mam zrobione deskowanie ale położenie papy na deskach w tych warunkach atmosferycznych raczej nie wchodzi w gre. Może macie jakieś pomysły jak zabezpieczyć deski przed śniegiem i deszczem. Czy je przykryć folią, czy czymś pomalować (czym???), tak by dotrwały do cieplejszej pory roku. Pozdrawiam Jupiterowców [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-B 06.01.2008 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Myślę, że w połowie tego roku rozpoczniemy budowę Jupitera II lub Faworyta (sami wiecie jak trudno dokonać wyboru projektu). Przejrzelismy z żoną mnóstwo projektów i nie znaleźliśmy bardziej odpowiednich. Ja skłaniam się jednak do projektu Jupitera II. Bardzo proszę wszystkich posiadaczy tego domku o zdjęcia, ktorymi będziemy się mogli posilkować podczas budowy. Będziemy budować w Nisku koło Stalowej Woli. Jeszcze raz gorąco proszę o przesyłanie zdjęć. Iwko - gorąca prośba do Ciebie, wiem z forum, że już mieszkasz w swoim domku i jesli masz tylko czas to przesyłasz zdjęcia swojego domku potrzebującym.Jeszce raz ponawiam prośbę do wszystkich, przesyłajcie zdjęcia na poniższy e-mail:[email protected]Pozdrawiam wszystkich sympatykow Jupitera.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki669 13.02.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam Razem z żonką za około miesiąc ruszamy z budową pod Warszawą. Po przeczytaniu wszystkich postów wprowadziliśmy też kilka zmian opierając się na waszych opiniach. Czy ktoś szanownych Juperowców mógłby powiedzieć jak wygląda wneka pod schodami. Chodzi mi o to czy jest szansa zrobienia tam pom.gospodarczego ?A drugie pytanko to jak rozwiązaliście ogrzewanie w domku ?Zastanawiamy się na piecem i oprócz tego kominek z kanałami po całym domu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaolech5 02.03.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam!Zamierzamy kupić projekt domu Jupiter II w lustrzanym odbiciu.Prześledziliśmy wszystkie posty na forum muratora, uzyskując wiele cennych uwag.Niektóre z nich chcemy wykorzystać w naszym domu.Prosimy o odpowiedź na poniższe pytania.1.Czy podniesienie ścianki kolankowej o jeden lub dwa pustaki nie psuje bryły domu?2.Z jakim trudnościami wiąże się przeniesienie kominka ze ściany zewnętrznej do wewnątrz? Chcemy przenieść w miejsce pieca w zlikwidowanym pomieszczeniu gospodarczym.3.Jak wygląda salon po likwidacji pomieszczenia gospodarczego?4.Jakie skutki pociąga za sobą wydłużenie garażu o ok. 1-1,5 m?5.W jaki sposób rozwiązać podpiwniczenie pod częścią mieszkalną(chodzi o wejście)?6.Czy warto i w jaki sposób przerobić schody aby można było zrobić wejście do piwnicy? Jeżeli ktoś mieszka lub kończy budować Jupitera II i zechciałby podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami i uwagami prosimy o kontakt na [email protected] . Prosimy o zdjęcia waszego domu.Jeżeli istnieje możliwość zobaczenia Waszego dzieła w realu będziemy bardzo wdzięczni.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 10.03.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Hej mnie tez bradzo interesuje jupiter z pownica, czy ktos tak wybudował?Prosze o zdjecia Jupitera na mojego emaila: [email protected] Prosze o rady co mozna ciekawie zmienic w projekcie?\ Jakie rozwiazanie zrobic zeby dach wyszedł taniej? Czy ktoś ma Jupitera z innym dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jokaro 16.03.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam Jestem posiadaczem projektu Jupiter II przed składaniem dokumentów o pozwolenie na budowę proszę forumowiczów którzy posiadają takie domy o przesłanie fotek widoku zewnątrz i wewnątrz. Będę budował dom w okolicach Katowic jeżeli byłaby możliwość zobaczenia takiego domu w realu to proszę o kontakt. Interesuje mnie też jaki jest koszt wybudowania takiego domu do stanu surowego zamkniętego. PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopl 05.04.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Hejmoże macie jakieś fotki wnętrza jupitera??? jestem na etapie główkowania co gdzie można postawić gdzie jakie gniazdko wkopać w mur itd...jeżeli chcecie się podzielić to z góry dziękimój e-mail: [email protected]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławek_k 13.04.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ile zawołały u was ekipy za jupitera do stanu surowego otwartego? Jak zobaczyłem niektóre ceny w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/ile-placiliscie-za-wybudowanie-domu-w-stanie-surowym,t17856-1320.htm to padłem na zawał paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bealuk 17.06.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 jeśli ktoś ma ochotę pooglądać zdjęcia z realizacji Jupitera II zapraszam na stronę http://apin.waw.pl/lucynow Budujemy około 50 km od Warszawy. Właśnie jesteśmy na etapie deskowania dachu. Pozdrawiam, Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 28.06.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Witam po bardzo, bardzo długiej nieobecności na forum. Nasz Jupiter powoli pnie się do góry. Jesteśmy na etapie stawiania więźby. Jeżeli macie jakieś zdjęcia z tego etapu bardzo prosiłabym o przesłanie fotek. Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 06.08.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Hi to all. Iwko, ja także jestem ciekawa wyglądu schodów w Twoim Jupiterze. Przypomnę się z adresem: [email protected] Jesli możesz - prześlij proszę także zdjęcie salonu. Nie pamiętam już, czy zostawiliście pojedyncze drzwi balkonowe z salonu na taras? Pozdrawiam, Aldona. Również prosiłbym o zdjęcia schodów.... a jeśli było by można to także salonu i kuchni [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 14.08.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Może ktoś podać wymiary (długość x szerokość) kuchni, spiżarni i wc...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts