Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj kodzi,

Dzięki za odpowiedź, cieszę się, że jest nas więcej w tej okolicy :) mam nadzieję, że na podstawie wymiany naszych doświadczeń dobrniemy do szczęśliwego końca.

Ja jestem na etapie załatwiania pozwoleń i mam nadzieję ruszyć na wiosnę, więc jak wszystko pójdzie po mojej myśli to pod koniec przyszłego roku tez powinnam mieć stan surowy :)

Prześledziłam całego czata jupiterowców i zauważyłam, ze pisałeś o załatwianiu pozwoleń już w czerwcu a dopiero teraz potwierdziłeś ze to już koniec. Czy to faktycznie tak długo trwa? Czy powinnam cos wiedzieć, żeby załatwić to trochę szybciej? Moje pozwolenia nie bedą załatwiane w samym Bielsku tylko w gminie Jasienica, może to przyspieszy sprawę? Prosze o podpowiedź.

Pozdrawiam

Justyna

• Odpowiedzi 370
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ponownie kodzi :)

Mam jeszcze kilka pytań ale żeby nie zanudzać pozostałych na forum to proszę o ewentualną odpowiedź na maila [email protected]

Tak jak prawie każdy z nas mam kilka ewentualnych zmian projektu i chciałabym zapytać czy masz może jakiegoś projektanta, kierownika budowy godnego polecenia i ile taka "frajda" kosztuje na podbeskidziu?

Z pewnością jeszcze wiele pytań narodzi mi sie po drodze ale postaram się nie zamęczać Cie nimi ale wiesz jak to jest jak "baba" zabiera sie za coś o czym nie ma zielonego pojęcie hihihi :lol:

Pozdrawiam

Justyna

• 2 weeks później...

Witam,

przymierzam sie właśnie do realizacji projektu Jupiter. Jednakże przed zakupem projektu, chciałabym zobaczyć ten dom "na żywo". Chciałabym skontaktować się z kimś ,kto buduje w okolicach Wrocławia. Gorąca prośba do Paweł&.. o kontakt.

pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witam,

przymierzam sie właśnie do realizacji projektu Jupiter. Jednakże przed zakupem projektu, chciałabym zobaczyć ten dom "na żywo". Chciałabym skontaktować się z kimś ,kto buduje w okolicach Wrocławia. Gorąca prośba do Paweł&.. o kontakt.

pozdrawiam

Bardzo proszę,

jeśli Jesteście zainteresowani podaję adres e-mail [email protected]

Domek jest do obejrzenia pod Oleśnicą, ostatnio oglądałem też Jupitera w okolicach Kiełczowa.

pozdrawiam

Petrol

witam wszystkich

zastanawiam sie nad dwoma projektami domków z Dobrych Domów tj. Prometeusz i Jupiter. Myślę że najlepszym rozwiązaniem było by zobaczyć je w realu. Proszę wszystkich kto ma takie domy o kontakt w celu zaprezentowania ich. Inne uwagi mile widziane.

Serdecznie dziękuje i pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam

Proszę o radę ...

mam zrobione deskowanie ale położenie papy na deskach w tych warunkach atmosferycznych raczej nie wchodzi w gre.

Może macie jakieś pomysły jak zabezpieczyć deski przed śniegiem i deszczem.

Czy je przykryć folią, czy czymś pomalować (czym???), tak by dotrwały do cieplejszej pory roku.

Pozdrawiam Jupiterowców :)

[email protected]

Myślę, że w połowie tego roku rozpoczniemy budowę Jupitera II lub Faworyta (sami wiecie jak trudno dokonać wyboru projektu). Przejrzelismy z żoną mnóstwo projektów i nie znaleźliśmy bardziej odpowiednich. Ja skłaniam się jednak do projektu Jupitera II. Bardzo proszę wszystkich posiadaczy tego domku o zdjęcia, ktorymi będziemy się mogli posilkować podczas budowy. Będziemy budować w Nisku koło Stalowej Woli. Jeszcze raz gorąco proszę o przesyłanie zdjęć.

Iwko - gorąca prośba do Ciebie, wiem z forum, że już mieszkasz w swoim domku i jesli masz tylko czas to przesyłasz zdjęcia swojego domku potrzebującym.

Jeszce raz ponawiam prośbę do wszystkich, przesyłajcie zdjęcia na poniższy e-mail:[email protected]

Pozdrawiam wszystkich sympatykow Jupitera.

Artur

• 1 month później...

Witam

Razem z żonką za około miesiąc ruszamy z budową pod Warszawą.

Po przeczytaniu wszystkich postów wprowadziliśmy też kilka zmian opierając się na waszych opiniach.

Czy ktoś szanownych Juperowców mógłby powiedzieć jak wygląda wneka pod schodami. Chodzi mi o to czy jest szansa zrobienia tam pom.gospodarczego ?

A drugie pytanko to jak rozwiązaliście ogrzewanie w domku ?

Zastanawiamy się na piecem i oprócz tego kominek z kanałami po całym domu.

Pozdrawiamy

• 3 weeks później...

Witam!

Zamierzamy kupić projekt domu Jupiter II w lustrzanym odbiciu.

Prześledziliśmy wszystkie posty na forum muratora, uzyskując wiele cennych uwag.

Niektóre z nich chcemy wykorzystać w naszym domu.

Prosimy o odpowiedź na poniższe pytania.

1.Czy podniesienie ścianki kolankowej o jeden lub dwa pustaki nie psuje bryły domu?

2.Z jakim trudnościami wiąże się przeniesienie kominka ze ściany zewnętrznej do wewnątrz? Chcemy przenieść w miejsce pieca w zlikwidowanym pomieszczeniu gospodarczym.

3.Jak wygląda salon po likwidacji pomieszczenia gospodarczego?

4.Jakie skutki pociąga za sobą wydłużenie garażu o ok. 1-1,5 m?

5.W jaki sposób rozwiązać podpiwniczenie pod częścią mieszkalną(chodzi o wejście)?

6.Czy warto i w jaki sposób przerobić schody aby można było zrobić wejście do piwnicy?

Jeżeli ktoś mieszka lub kończy budować Jupitera II i zechciałby podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami i uwagami prosimy o kontakt na [email protected] . Prosimy o zdjęcia waszego domu.

Jeżeli istnieje możliwość zobaczenia Waszego dzieła w realu będziemy bardzo wdzięczni.

Pozdrawiamy

Witam

Jestem posiadaczem projektu Jupiter II przed składaniem dokumentów o pozwolenie na budowę proszę forumowiczów którzy posiadają takie domy o przesłanie fotek widoku zewnątrz i wewnątrz. Będę budował dom w okolicach Katowic jeżeli byłaby możliwość zobaczenia takiego domu w realu to proszę o kontakt. Interesuje mnie też jaki jest koszt wybudowania takiego domu do stanu surowego zamkniętego.

Pozdrawiam

Robert

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
Hi to all.

Iwko, ja także jestem ciekawa wyglądu schodów w Twoim Jupiterze. Przypomnę się z adresem: [email protected] Jesli możesz - prześlij proszę także zdjęcie salonu. Nie pamiętam już, czy zostawiliście pojedyncze drzwi balkonowe z salonu na taras? Pozdrawiam, Aldona.

:p

Również prosiłbym o zdjęcia schodów.... a jeśli było by można to także salonu i kuchni :) [email protected]