Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 370
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam bardzo bardzo uprzejmą prośbę...

Pomóżcie przekonać żonę do Jupitera. Ma wątpliwości co do funkcjonalności pomieszczeń typu: czy kuchnia nie jest za mała, czy w salonie jest gdzie wszystko ustawić, czy pokoje na górze nie są ze zbyt wielkimi skosami i czy jest tam wystarczejąco duzo miejsca...

Proszę Was bardzo o zdjęcia wnętrz. Będę bardzo wdzięczny.

Marcin

Mój mail: [email protected]

Warto czasami w niektóych sprawach zwrócić się o pomoc do pracowni :) Niedawno zadawałam tu pytanie na temat zapotrzebowania na energię cieplną. Napisałam również w tej sprawie maila do pracowni i w ciągu godziny dostałam odpowiedź :D Dla zainterersowanych, którym może się to przydać przy "papierkologii" - zapotrzebowanie na energię cieplną wynosi 24KW.

• 1 month później...

Buduję Jupitera I z pracowni Dobre Domy. Jestem na etapie więźby.

Męczę się z żałosnym wymysłem architekta z tej pracowni- chodzi mi o okucia. Zaprojektował potężne stalowe okucia do więżby dachowej, spawane- ale nie raczy podać specyfikacji do spawu. Uważam to za duże niedociągnięcie.

Jako, że jest to istotny szczegół konstrukcyjny- bo przecież na nim opiera się cała więźba, to takie informacje jak metoda spawania i szerokość spawu, powinna być w projekcie zawarta. Na moją prośbę i liczne telefony do pracowni Pani architekt, powiedziała że jest to jedynie detal, i w cale nie muszą takich informacji podawać, bo przecież i tu przytoczę słowa tej Pani jak projektujemy wnętrza to też nie podajemy gdzie ma stać np. lodówka. Totalna porażka, przecież tu chodzi o element konstrukcyjny , a nie kolor dachówki. Kompletna ignorancja i żadnej pomocy ze strony biura. Nie wspominając że ten bubel konstrukcyjny jest kompletnie nie potrzebny - kosztuje sporo bo ceny zaczynają się od 5 tys. zł. Na poddaszu jest zaprojektowanych mnóstwo ścian działowych więc co szkodziłoby umieścić w nich słupy podtrzymujące dach.

• 1 month później...
Widzieliśmy z żoną już dziesiątki a może i setki projektów jednak to Jupiter ciągle wraca w rozmowach i już widzimy że inne projekty właśnie do Jupitera porównujemy. Wiadomo jednak że czasem to co na obrazku rozmija sie z rzeczywistością. Dlatego mamy prośbę do szczęśliwych posiadaczy Jupitera o wszelkie możliwe fotki ([email protected]). Zastanawiamy sie również nad balkonem od frontu - pytanie jednak czy doda on uroku czy zepsuje. Prosimy o radę.

Witam wszystkich :)

na reszcie z mezemy po roku poszukiwan znalezlismy swoj wymarzony domek - JUPITER II :D

Bedziemy sie budowac pod Legionowem ale bardzo chcielibsmy wczesniej zobaczyc kilka zdjec :)

Czy buduje ktos taki domek (ewentualnie w wersji z garazem na jeden samochod) i moglby nam przeslac zdjecia z realizacji?

Bardzo nam zalezy na zdjeciach pietra: garderoby, sypialnie, lazienki.

A moze buduje ktos taki domek pod Warszawa i bylaby mozliwosc zobaczyc domek "na zywo"? :D

Z gory serdecznie dziekuje za ontakt.

Pozdrwiam

Ola M.

[email protected]

• 4 weeks później...

Witam,

Dołączyliśmy do grupy Jupiterowiczów.

Na chwilę obecną mamy gotowe fundamenty, przygotowane drewno, kupione pustaki itp... W kwietniu ruszamy z murami.

Zwracam się z uprzejma prośbą o zdjęcia (zwłaszcza wnętrz) Waszych jupiterków oraz modyfikacje jakie zastosowaliście u siebie. Te materiały będą bardzo nam pomocne.

Dziękuję i pozdrawiam,

Piotr

mailto: [email protected]

• 3 weeks później...

Witam,

Właśnie mam zakupić jutro projekt Jupiter II, ale w ostatniej chwili pojawiły się wahania; czy ktoś mógłby przesłać mi zdjęcia, szczególnie zależy mi na salonie, jadalni i kuchni oraz pokojach na piętrze, trochę nie mam wyobraźni jakie duże są pomieszczenia(czy wystarczająco duże?); jaka wysoka jest ściana kolankowa?

Z góry dziękuję i pozdr

Ra-v

[email protected]

• 2 weeks później...
Gość aśka_wlkp

Witam,

Chciałabym dołączyć się do powyższych próśb o wysłanie zdjęć z Jupitera, jesteśmy prawie zdecydowani na ten projekt, ale pewne kwestie dotyczące np.: schodów czy pomieszczeń na pietrze są trudne do "wyczucia". Może osoby, które są na etapie wykańczania lub już mieszkania mogłyby mi pomóc wysyłając zdjęcia na poniższy adres e-mail lub ogólnie dostępną galerię.

Z góry dziękuję

Asia

[email protected]

• 4 weeks później...

witam wszystkich........

mam zamiar zbudowac Jupitera pod Poznaniem...........czy opróćz mnie jest w okolicy ktoś dzięki komu moglabym zobaczyc ten domek? Bylabym straaaaaaasznie wdzięczna.....jeszcze niedawno bylam ogladac domek Atlas( bardzo podobny) ale zrezygnowalam jak zobaczyłam rozstaw na parterze:)..proszę o odpowiedz

Witam,

po wielu tygodniach męki wybierania tego właściwego, zdecydowaliśmy się z żoną na Jupitera. Przed nami teraz adaptacja projektu - jakie ciekawe pomysły wykorzystaliście - będę wdzięczny za pomoc.

Czy ktoś podpiwniczał Jupitera?

A tak przy okazji, to może ktoś zbudował już go w okolicach Lubania, Bolesławca?

• 2 months później...

Witam wszystkich!

Jestesmy juz po zakupie projektu Jupiter I, jestesmy w trakcie adaptacji. Mamy zamiar wprowadzic takie oto zmiany:

- likwidujemy kotlownie, dzieki tamu uzyskamy wiekszy salon

-likwidujemy drzwi balkonowe z salonu na taras i wstawimy duze rozsuwane drzwi w salonie w miejscu gdzie jest zwykle okno

-likwidujemy kominek zewnetrzny

-powiekszamy lazienke na dole kosztem gabinetu

-przenosimu spizarnie w miejsce ktore zostanie po kotlowni od strony wejcia

-podnosimy scienke kolankowa o max 2 pustaki

-ze strychu robimy dodatkowy pokuj

Zastanawiamy sie nad powiekszeniem okna w jadlani i w kuchni, ale to jescze nie ozstalo ustalone.

Mialbym ograomna prosbe o zdjecia z gotowego juz Jupitera chodzi mi glownie o wnetrze moze wpadloby mi do glowy jeszcze jakies ciekawe rozwiaznie niektorych problemow i pozwoliloby na wykorzystanie przestrzenie w 100%. Niestety nikt w poblizu Elku nie buduje Jupitera wiec nie mam gdzie obejrzec go sobie.

Jesli macie jescze jakies ciekawe pomysly na zmiany w Naszmy ulubionym Jupiterze to sie podzielcie, razem napewno uda nam sie wiecej zdzialac. Ja osobiscie jesli bede umial rowniez sluze pomoca. Pozdrawiam wszystkich fanow Jupitera

Oto moj mail [email protected] bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek zdjecia Jupitera.