chychcia 03.09.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Wejdź na stronę http://www.dobredomy.pl. Przejdź do projektu i włącz powiększenie rzutu parteru. W tym oknie, które Ci się otworzy, na dole po lewej stronie będzie taka ikonka z linijką. Jak na nią klikniesz, to będziesz mogła pomierzyć to ci Cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Iszkuło 22.09.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Mam bardzo bardzo uprzejmą prośbę... Pomóżcie przekonać żonę do Jupitera. Ma wątpliwości co do funkcjonalności pomieszczeń typu: czy kuchnia nie jest za mała, czy w salonie jest gdzie wszystko ustawić, czy pokoje na górze nie są ze zbyt wielkimi skosami i czy jest tam wystarczejąco duzo miejsca... Proszę Was bardzo o zdjęcia wnętrz. Będę bardzo wdzięczny. Marcin Mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chychcia 23.09.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Czy ktoś moze jest w posiadaniu danych na temat zapotrzebowania na energię cieplną dla Jupitera II (KW/MW)? Właśnie odkryłam taką rubrykę we wniosku o ustalenie warunków zabudowy. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek1719502033 27.09.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Witam serdecznie! Jesteśmy w trakcie stawiania ścian parteru naszego Jupiterka II Mam prośbę do jupiterowców z okolic Warszawy - o możliwość skonsultowania/zobaczenia kilku rozwiązań Będę wdzięczny za kontakt pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chychcia 01.10.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Warto czasami w niektóych sprawach zwrócić się o pomoc do pracowni Niedawno zadawałam tu pytanie na temat zapotrzebowania na energię cieplną. Napisałam również w tej sprawie maila do pracowni i w ciągu godziny dostałam odpowiedź Dla zainterersowanych, którym może się to przydać przy "papierkologii" - zapotrzebowanie na energię cieplną wynosi 24KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golap 21.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Buduję Jupitera I z pracowni Dobre Domy. Jestem na etapie więźby. Męczę się z żałosnym wymysłem architekta z tej pracowni- chodzi mi o okucia. Zaprojektował potężne stalowe okucia do więżby dachowej, spawane- ale nie raczy podać specyfikacji do spawu. Uważam to za duże niedociągnięcie. Jako, że jest to istotny szczegół konstrukcyjny- bo przecież na nim opiera się cała więźba, to takie informacje jak metoda spawania i szerokość spawu, powinna być w projekcie zawarta. Na moją prośbę i liczne telefony do pracowni Pani architekt, powiedziała że jest to jedynie detal, i w cale nie muszą takich informacji podawać, bo przecież i tu przytoczę słowa tej Pani jak projektujemy wnętrza to też nie podajemy gdzie ma stać np. lodówka. Totalna porażka, przecież tu chodzi o element konstrukcyjny , a nie kolor dachówki. Kompletna ignorancja i żadnej pomocy ze strony biura. Nie wspominając że ten bubel konstrukcyjny jest kompletnie nie potrzebny - kosztuje sporo bo ceny zaczynają się od 5 tys. zł. Na poddaszu jest zaprojektowanych mnóstwo ścian działowych więc co szkodziłoby umieścić w nich słupy podtrzymujące dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T.off.ik 26.12.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Widzieliśmy z żoną już dziesiątki a może i setki projektów jednak to Jupiter ciągle wraca w rozmowach i już widzimy że inne projekty właśnie do Jupitera porównujemy. Wiadomo jednak że czasem to co na obrazku rozmija sie z rzeczywistością. Dlatego mamy prośbę do szczęśliwych posiadaczy Jupitera o wszelkie możliwe fotki ([email protected]). Zastanawiamy sie również nad balkonem od frontu - pytanie jednak czy doda on uroku czy zepsuje. Prosimy o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_M 27.12.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam wszystkich na reszcie z mezemy po roku poszukiwan znalezlismy swoj wymarzony domek - JUPITER II Bedziemy sie budowac pod Legionowem ale bardzo chcielibsmy wczesniej zobaczyc kilka zdjec Czy buduje ktos taki domek (ewentualnie w wersji z garazem na jeden samochod) i moglby nam przeslac zdjecia z realizacji? Bardzo nam zalezy na zdjeciach pietra: garderoby, sypialnie, lazienki. A moze buduje ktos taki domek pod Warszawa i bylaby mozliwosc zobaczyc domek "na zywo"? Z gory serdecznie dziekuje za ontakt. Pozdrwiam Ola M. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzepa 28.12.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam Wszystkich Jupiterowców Podobnie jak większość z was potrzebuje ostatecznego przekonania się do projektu poprzez zobaczenie najlepiej ukończonej już budowy. Czy jest ktoś z jupiterowców w Małopolsce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puta 22.01.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam, Dołączyliśmy do grupy Jupiterowiczów.Na chwilę obecną mamy gotowe fundamenty, przygotowane drewno, kupione pustaki itp... W kwietniu ruszamy z murami. Zwracam się z uprzejma prośbą o zdjęcia (zwłaszcza wnętrz) Waszych jupiterków oraz modyfikacje jakie zastosowaliście u siebie. Te materiały będą bardzo nam pomocne. Dziękuję i pozdrawiam,Piotrmailto: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bealuk 23.01.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Jeśli ktoś jest zainteresowany to aktualne zdjęcia z budowy naszego Jupitera znajdują sie pod poniższym adresem http://apin.waw.pl/lucynow Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-popardowska 25.01.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 witamszukam rozwiązań w projekcie jupiter. Chodzi mi o zmiane łazienki, schodów bardzo prosze o pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ravv 15.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam,Właśnie mam zakupić jutro projekt Jupiter II, ale w ostatniej chwili pojawiły się wahania; czy ktoś mógłby przesłać mi zdjęcia, szczególnie zależy mi na salonie, jadalni i kuchni oraz pokojach na piętrze, trochę nie mam wyobraźni jakie duże są pomieszczenia(czy wystarczająco duże?); jaka wysoka jest ściana kolankowa? Z góry dziękuję i pozdr Ra-v[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-popardowska 17.02.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam Czy ktoś mógłby mi przesłać zdjęcia poddasza jupitera bardzo prosze jestem na kupnie projektu i nie wiem jak wyglądają pomieszczenia na górze z góry dziękuję mój meil: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
instal-inz 22.02.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 WitamTez buduje Jupitera i mam pytanie jak rozwiązał Pan połozenie rynien spustowych przedewszystkim tej koło wejścia do domu.Jeśli można prosze o kilka fotek domuZ góry dziekujeGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość aśka_wlkp 04.03.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, Chciałabym dołączyć się do powyższych próśb o wysłanie zdjęć z Jupitera, jesteśmy prawie zdecydowani na ten projekt, ale pewne kwestie dotyczące np.: schodów czy pomieszczeń na pietrze są trudne do "wyczucia". Może osoby, które są na etapie wykańczania lub już mieszkania mogłyby mi pomóc wysyłając zdjęcia na poniższy adres e-mail lub ogólnie dostępną galerię. Z góry dziękujęAsia [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celuloz 07.03.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 witajcie, chcę zamowić styropian na elewacje, na pewno część z Was już to robiła więc podpowiedzcie ile potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anisia76 02.04.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 witam wszystkich........mam zamiar zbudowac Jupitera pod Poznaniem...........czy opróćz mnie jest w okolicy ktoś dzięki komu moglabym zobaczyc ten domek? Bylabym straaaaaaasznie wdzięczna.....jeszcze niedawno bylam ogladac domek Atlas( bardzo podobny) ale zrezygnowalam jak zobaczyłam rozstaw na parterze:)..proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgorzelec 02.04.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam, po wielu tygodniach męki wybierania tego właściwego, zdecydowaliśmy się z żoną na Jupitera. Przed nami teraz adaptacja projektu - jakie ciekawe pomysły wykorzystaliście - będę wdzięczny za pomoc. Czy ktoś podpiwniczał Jupitera?A tak przy okazji, to może ktoś zbudował już go w okolicach Lubania, Bolesławca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1_jaro 19.06.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam wszystkich! Jestesmy juz po zakupie projektu Jupiter I, jestesmy w trakcie adaptacji. Mamy zamiar wprowadzic takie oto zmiany: - likwidujemy kotlownie, dzieki tamu uzyskamy wiekszy salon -likwidujemy drzwi balkonowe z salonu na taras i wstawimy duze rozsuwane drzwi w salonie w miejscu gdzie jest zwykle okno -likwidujemy kominek zewnetrzny -powiekszamy lazienke na dole kosztem gabinetu -przenosimu spizarnie w miejsce ktore zostanie po kotlowni od strony wejcia -podnosimy scienke kolankowa o max 2 pustaki -ze strychu robimy dodatkowy pokuj Zastanawiamy sie nad powiekszeniem okna w jadlani i w kuchni, ale to jescze nie ozstalo ustalone. Mialbym ograomna prosbe o zdjecia z gotowego juz Jupitera chodzi mi glownie o wnetrze moze wpadloby mi do glowy jeszcze jakies ciekawe rozwiaznie niektorych problemow i pozwoliloby na wykorzystanie przestrzenie w 100%. Niestety nikt w poblizu Elku nie buduje Jupitera wiec nie mam gdzie obejrzec go sobie. Jesli macie jescze jakies ciekawe pomysly na zmiany w Naszmy ulubionym Jupiterze to sie podzielcie, razem napewno uda nam sie wiecej zdzialac. Ja osobiscie jesli bede umial rowniez sluze pomoca. Pozdrawiam wszystkich fanow Jupitera Oto moj mail [email protected] bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek zdjecia Jupitera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts