Lid 13.04.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam, własnie rozważam zakup projektu Jupiter. Cieszę się, że tyle mogę sie o nim juz teraz dowiedzieć Czy jest wśród Was ktoś z rejonu Olsztyn-Gdańsk, kto juz go buduje? Chętnie zobaczyłabym go na żywo! Z góry dzieki za wszelką pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyboy 17.04.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 domek z domusa. http://www.dobredomy.pl/?id_project=24kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plastyk7 19.04.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Jupiterowców Połknąłem bakcyla na ten domek iii muszę go mieć . Bardzo sie cieszę ,że jest ten wątek. Z zaciekawieniem czytam jak budujecie dom marzeń i jednocześnie strasznie zazdroszczę jak widzę na fotkach nawet dom w st.surowym. Piszcie prosze o wszystkim ,wklejajcie fotki bo to naprawdę bardzo ciekwy domek. Jesli będziecie mogli to wyslijcie foteczki z budowy na [email protected]l Będę bardzo wdzięczny A jak ktoś już mieszka w tym domku to stawiam szampana za jedna foteczke Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plastyk7 19.04.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 http://www.dobredomy.pl/l_images/042_02_w_b.jpghttp://www.dobredomy.pl/l_images/042_01_w_b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapek 24.04.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam wszystkich fanów Jupitera.Musiałam się włączyć w ten wątek bo zauważyłam już u siebie manię Jupiterową.Wszędzie, gdzie tylko jadę szukam domów wg tego projektu. W efekcie znalazłam dwa w okolicach Lublina i jeden koło Zamościa. Dlatego mam prośbę do MABAKA, który wiem, że jest z Lublina o kontakt bo chętnie zobaczyłabym Jupitera z pojedynczym garażem. I chętnie skorzystałabym z Twojego już doświadczenia podczas budowy tego domku. Z góry dzięki za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Born 29.04.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich Jupiterowców. Czy ktos buduje w okolicach Krakowa?? Bardzo spodobal sie nam ten projekt, chcielibyśmy zobaczyc go wykończonego, lub w trakcie budowy. Na forum jest sporo cennych infrmacji, ale nie wyczerpuja one tematu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilaszek 18.05.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam Dołączam do grona Jupiterowców. rozpoczelismy budowę w marcu i zliżamy sie do stropu. Budujemy w Kosakowie koło Gdyni 5 min. od morza. Ze zmian dokananych to w sumie jest jedna istotna - przenieslismy Wc z jadalni do garderoby na dole, jednoczesnie wcinajac sie lekko w gabinet tak aby zmiescił się tam prysznic. Natomiast miejsce dawnego Wc zostało podzielne na dwie wnęki-jedna w kuchni druga w gabinecie. A tak poza tym polecam patent na zsyp na brudną bieliznę dla tych którzy planują pralnie w kotłowni. Są już gotowe takie patenty do kupienia. takich o rozwieszja pranie, prasuja i roznoszą do szafek nie wymyślili, ale jak już będą mają mi dać znać Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celuloz 23.05.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 budujemy jupitera na podkarpaciu - zmian w projekcie wprowadziliśmy bardzo duzo, nie ze wszystkich jesteśmy zadowoleni. M.in. pokrycie blachodachówką, ścianka kolankowa 50cm podniesiona, łazienka przeniesiona na przeciwko wejścia do domu, na jej miejscu spiżarnia, wykusz zaraz obok łazienki, dodatkowo piwnica pod garażem, Pokój nad garażem zaadoptowany na mieszkalny.Aktualnie jesteśmy przy wyborze okien, stnęło na pcv Pamoplastu. Jeżeli ktos chciałby obejrzeć dom to zapraszam do Łańcuta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAURUS13 25.05.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam wszystkich! Przymierzamy się do zakupu projektu (a w dalszych planach i budowy) Jupitera II. Poszukuję Jupitera (I lub II) w okolicy Warszawy. Proszę o kontakt na priva. Z góry dziekuję. Taurus13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcys 13.06.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witam po przerwie! ... taki zamęt na budowie że nie ma czasu taczki załadować jadąc w sobotę trasą Pruszków-Nadarzyn "namierzyłem" pięnie skończony Jupiter II w lustrzanym odbiciu! czy ktoś się do niego przyznaje?! pzdr Darcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcys 11.07.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 ... po braku JAKIEJKOLWIEK odpowiedzi widzę, iż nie tylko u mnie takie zarobienie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 12.07.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Potwierdzam roboty tyle że niema na nic czasu. Korzystając z okazji proszę o rade Jupiterowiczów. Właśnie kończą mi stawiać dach i mam taki mały dylemat. Wszyscy "domorośli specjaliści" którzy oglądają ten dom są wręcz zdruzgotani że brak tam słupów podpierających. Jeszcze gdy mówię że będzie tam leżała dachówka to wtedy dopiero są w szoku i zgodnym chórem powtarzają "że się zawali" co nas strasznie dobija Kobieta w tartaku powiedziała że pierwszy raz od 15 lat robiła taki dach. Cieśle twierdzą że nic się nie powinno stać robią według projektu + te słynne blachy łączące (200Kg) + ścianki działowe A jak u Was dawaliście słupy ??? Pozdrawiam Ps. drewno na dachu jest takiejm średnicy jak na projekcie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcys 12.07.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam ja ma 5 słupów ale przeprojektowałem płytę stropu tak że wchodzą one w belki i podciągi konstruktor odchudził mi też te 4 okucia - wyszło 160kg i narmalnę śruby a nie HILTI!!!! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ldeb 12.07.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ja nie przeprojektowywałem stropu gdyż jako zupełny laik nie przypuszczałem że belki na dach będą takie ogromne. Choć z czasem tak jak to mówią moi fachowcy jak się człowiek przyzwyczai to będą takie małe "zapałeczki", które trzeba było dźwigiem wciągać. No w końcu ktoś ten dach zaprojektował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 12.07.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ja nie przeprojektowywałem stropu gdyż jako zupełny laik nie przypuszczałem że belki na dach będą takie ogromne. Choć z czasem tak jak to mówią moi fachowcy jak się człowiek przyzwyczai to będą takie małe "zapałeczki", które trzeba było dźwigiem wciągać. No w końcu ktoś ten dach zaprojektował Witam, mogę Ciebie pocieszyć, że mój dach jest wykonany zgodnie z projektem, bez żadnych słupów a każda osoba , która go ogląda to podziwia. Z reguły komentarz jest taki, że jak będzie wichura to dachu napewno nie zerwie- chyba, że razem ze ścianami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sezamek 19.07.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witam ja ma 5 słupów ale przeprojektowałem płytę stropu tak że wchodzą one w belki i podciągi konstruktor odchudził mi też te 4 okucia - wyszło 160kg i narmalnę śruby a nie HILTI!!!! pzdr dlaczego 5 słupów? zazwyczaj dach jest podparty czterema ustawionymi w rogach kwadratu. Gdzie jest wstawiony ten piąty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.07.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Właśnie dostałem mailem kosztorys z pracowni Domus, wyceniany przez Euroinwest CDI Sp. z o.o. z Bydgoszczy, czyli wg. tamtejszych stawek z luty 2006Dom w stanie surowym zamkniętym 218777,14 z 7% VATSam dach wg, kosztorysu to wydatek 78tys PLN, ale z tego co widzę to zarobociznę policzyli duże pieniądze, przeszło 50 tys PLN za stan surowy zamknięty, bez instalacji. Za sam dach robocizna przeszło 19tys i stąd tyle kosztuje.Poza tym w kosztorysie z tego co mi się rzuciło na oczy to same najdroższe materiały.Wg moich szacunków to spokojnie można z tych 218tys PLN urwać i z bardzo dobrymi materiałami zmieścić się w 200 tys lub mniej zależnie od stosowanych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kensa 12.08.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Już niedługo mam zamiar zacząć budowę Jupitera II z podwójnym garażem, byłabym bardzo wdzięczna za przesłanie na mój adres - [email protected] - zdjęć z realizacji domu oraz ewentualnych uwag. Pozdrawiam wszystkich Jupiterowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dottore 21.08.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Helo, ja również zbliżam się do kupna projektu Jupi II. Mam teoretycznie pracownię domus na miejscu (Wrocław), ale oni i tak w sprawie oglądania realizacji i zaawansowanych budów JII odsyłają na forum muratora. Lektura archiwum postów nt. budowy Jupitera, to rewelacja, ale liczę, że powstanie jakaś "grupa wsparcia" dla nowoprzybyłych, z którymi zaawansowani budowniczy podzielą lub wymienią się radami, uwagami etc. Na dobry początek szukam kogoś kto postawił J I lub J II we Wrocławiu i okolicy lub może przesłać foto z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irmina 22.08.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Helo, ja również zbliżam się do kupna projektu Jupi II. Mam teoretycznie pracownię domus na miejscu (Wrocław), ale oni i tak w sprawie oglądania realizacji i zaawansowanych budów JII odsyłają na forum muratora. Lektura archiwum postów nt. budowy Jupitera, to rewelacja, ale liczę, że powstanie jakaś "grupa wsparcia" dla nowoprzybyłych, z którymi zaawansowani budowniczy podzielą lub wymienią się radami, uwagami etc. Na dobry początek szukam kogoś kto postawił J I lub J II we Wrocławiu i okolicy lub może przesłać foto z realizacji. Ja właśnie kupiłem projekt. Zamierzam zacząć budowę na wiosnę 2007. Do tej pory wszystkie formalności (adaptacja, przyłącza etc). Możemy być w kontakcie, choć prośba do "jupiterowiczów" jest jak najbardziej na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts