Milka11 08.03.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 WitamMam do sprzedania czarne labradorki bez rodowodu ale tylko do dobrych ludzi kochających zwierzęta !!!!!!!!!!!!!!4 pieski i 1 suczka.Urodziły się 28 lutego, do odebrania będą w połowie kwietnia. Będą odrobaczone i zaszczepione. Ojciec z rodowodem matka bez ale po rodzicach rodowodowych.Cena 800 zł. kontakt: 607-795-445 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.03.2005 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 A ja myślałam, że labradory są tylko kremowe a czarne też są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.03.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Pyrka pewnie ze sa i sa piekniaste moi znajomi maja czrna labradorke....jest piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 13.03.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 to jest pseudohodowla rozmnożyłaś nierasową suczkę i teraz szukasz kogoś, kto kupi psa "podobnego" do labradora zwierzę rasowe, to takie, które ma to potwierdzone w papierach nie popieram takich działań mało to takich "podobnych do ... " w schroniskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 13.03.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Dla mnie chore jest sprzedawanie kundelków za cenę 800 zł i nazywanie ich labradorami. Wychowanie rasowych szczeniąt wiąże się z faktycznymi kosztami. Dużo kosztuje rasowe szczenię, składki w Związku Kynologicznych, co najmniej kilka zaliczonych wystaw. Wtedy cena kilkuset złotych albo i więcej jest uzasadniona. Milka bardzo kiepskie źródło zarobkowania sobie wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 13.03.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 tylko do dobrych ludzi kochających zwierzęta !!!!!!!!!! Jeśli naprawdę kochacie zwierzęta to idźcie i weźcie pieska ze schroniska,a nie dorabiajcie takich pseudohodowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 14.03.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Pseudohodowca, rozmnazacz, producent....brzydze sie takimi ludzmi....tylko dla zarobienia troche kasy traktuja zwierzeta jak maszynki do robienia pieniedzy...obrzydlistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka11 16.03.2005 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Wiecie co wam powiem, myślałam że na tym forrum spotyka się inteligentnych ludzi a nie snobów !!!!Żal mi Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 16.03.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Wiecie co wam powiem, myślałam że na tym forrum spotyka się inteligentnych ludzi a nie snobów !!!! Żal mi Was Milka, Ja sadze, ze raczej nie wiedzialas, ze sa tu hodowcy badz osoby zorientowane w sprawach psow. Sądziłas, ze wszyscy sie zachwyca slodkimi szczeniakami. Uwazasz, ze jestem snobem, bo mam rodowodowa labradorke? Moze i sa ludzie kupujacy psy rasowe ze snobstwa, nie wiem, ale wiekszosc kupujac psa chce wiedziec co z niego wyrosnie i dlatego nie kupia od Ciebie. Ja kupilam psa rasowego, zeby zminimalizowac ewentualne niespodzianki w postaci agresji, czy chorób. Pewnie wiesz, ze labradory sa obciazone chorobami dziedzicznymi? Czy w związku z tym przed rozmnozeniem swojej suki zrobilas jej przeswietlenie stawow biodrowych i lokciowych oraz badanie oczu? I dlaczego w ogole rozmnozylas swoja suke? Przykro mi, ale do głowy przychodzi mi tylko aspekt finansowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 16.03.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 hłe łe hłe///snobów...napisz raczej, że spodziewałas się trafić na naiwniaków, którym uda sie wcisnąć owoc Twojego ekhmmmm......braku przemyślenia. A snob to raczej ktoś, kto MUSI sie pokazać z psem u którego na odległość widać "blękitną krew" ale nie chce za niego dać więcej niż dajmy na to 100 zł.... Cóż.....pies to przede wszystkim charakter - wygląd dopiero później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doris 16.03.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Wiecie co wam powiem, myślałam że na tym forrum spotyka się inteligentnych ludzi Właśnie, dlatego że na forum są inteligentni ludzie, odpowiedzieli ci tak a nie inaczej. Doris - właścicielka dwóch owczarków belgijskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 24.03.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Tak trzymac dziewczyny, a zwlaszcza peilin! Aleksandryta wlascicielka Gaby Labdoria, Loli Herbu Zadora i Wigo Gorska Fantazja KOCHAM LABKI!!!!!!!!! [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.03.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Czy pies bez papierów jest nierasowy? czy rasa polega na posiadaniu papierów? Kiedyś znajomy mi tłumaczył, że z każdego miotu tylko kilka psów może dostać rodowód, jeśli jest ich więcej to niestety pozostałęm nie dostaną pięknego papierka i co? Czyli te są nierasowe? A co będzie z takimi bez papierów z rodziców z papierami które się na papier nie załąpały? to są kundle czy rasowe? Wydaje mi się że mylicie psy z rodowodem od psów rasowych. To że matka jest bez papierów nie oznacza, że nie jest rasowa, ojciec jest z papierami czyli z rodowodem. Szczeniaki będą w takim wypadku rasowe ale nie rodowodowe i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 26.03.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 ciach Kiedyś znajomy mi tłumaczył, że z każdego miotu tylko kilka psów może dostać rodowód, jeśli jest ich więcej to niestety pozostałęm nie dostaną pięknego papierka i co? Rafalek - wszystkie szczeniaki, kociaki z miotu dostaja rodowod. Co do reszty i tematu - szkoda gadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 26.03.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 A ja mam już mętlik w głowie . 1. To, że tylko parę piesków w miocie załapuje się na papiery, to ponoć wcale nie jest prawda. Cały miot ma prawo do rodowodu. Tak ostatnio przeczytałam. Ale, fakt, znam obie wersje. 2. A ostatnio dowiedziałam się i tego: otóż poszukuję labka dla przyjaciółki w Niemczech i obdzwaniam znalezione namiary i co usłyszałam od hodowcy rodowodowych psów? "proszę uzgodnić czy ma mieć papiery (drożej)czy nie (taniej), zarezerwować, a jak się urodzą, to będę wiedział ile wyrabiać papierów, a ile nie" Koniec kropka. Czy tak też może być? I teraz zupełnie nie wiem co myśleć, a tym bardziej co robić? Co to za sztuczki . Proszę, może ktoś się wypowie w tej sprawie? Znający temat, oczywiście. Niestety nasz Związek Kynologiczny w Szczecinie w ostatnich dniach był nieczynny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 26.03.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Rozmawiałem ostatnio ze znajomym który trochę więcej się tym para i: Prawo do rodowodu dla całego miotu obowiązuje od niedawna, wcześniej mogły dostać go tylko 4-5 szczeniaków, były oczywiście wyjątki od tej regóły. Nie zniemia to faktu, że pies bez rodowodu czyli udokumentowanego pochodzenia to kundel, on jest po prostu nierodowodowy, a nie rasowy rasa nie bierze się z papierów one tylko to potwierdzają. Proponuję pogrzebać trochę w starszych przepisach. A jako ciekawostkę zapytam Was, czy każde szczenię (obecnie) po rodzicach z papierami będzie w przyszłości rodowodowe?Niestety nie każde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 26.03.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 2. A ostatnio dowiedziałam się i tego: otóż poszukuję labka dla przyjaciółki w Niemczech i obdzwaniam znalezione namiary i co usłyszałam od hodowcy rodowodowych psów? "proszę uzgodnić czy ma mieć papiery (drożej)czy nie (taniej), zarezerwować, a jak się urodzą, to będę wiedział ile wyrabiać papierów, a ile nie" Koniec kropka. Czy tak też może być? I teraz zupełnie nie wiem co myśleć, a tym bardziej co robić? Co to za sztuczki . Otoz oficjalnie nie mozna, ale hodowcy chca zarobic. Hodowca powinien stosowac sie do regulaminu zwiazku do ktorego nalezy, jesli sie nie stosuje to groza mu jakies sankcje - minimalne (np w shkrp - upomnienie, nagana np za ponadprogramowe mioty, ktore nie dostana rodowodu, a najczesciej nie ma zadnych sankcji). Ludzie robia co im sie podoba i tyle. Trzeba pamietac, ze taki pies czy kot bez papierow nie moze wystepowac na wystawach i nie moze byc czlonkiem oficjalnej hodowli, co za tym idzie nie sprzeda sie jego potomkow tak drogo jak te z papierami. Poza tym taki papierowy musi miec badania lekarskie, szczepienia, ksiazeczke zdrowia, musi byc odrobaczony, za to sie placi i to jest sprawdzane w papierach takiego rodowodowego psa czy kota. Gdy ktos sprzedaje rasowe 'kundelki' to czesto ma w nosie wydatki na cele zdrowotne. (oczywiscie sa tez milosnicy, ktorzy tego pilnuja, ale to nie jest regula). Gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 26.03.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 A jako ciekawostkę zapytam Was, czy każde szczenię (obecnie) po rodzicach z papierami będzie w przyszłości rodowodowe? Niestety nie każde. Wiadomo, ze nie, tak samo w przypadku kotow. Wg regulaminu zwiazku kotka moze miec 3 mioty na 2 lata. Czyli wiadomo, ze jak dopusci hodowca czesciej to te z nadprogramowych miotow nie dostana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 czy to ma znaczenie rasowy czy rodowodowy brat miał rodowodową suczke Sare i mu ukradli w pracy mielismy Owczarka Niemieckiego z rodowodem i zdechł niektórzy swojego pimpka by za "czempiona" nie oddali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 26.03.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 czy to ma znaczenie rasowy czy rodowodowy Dla mnie nie - lubie 'ruski' a mam dachowca no, nie podobaja mi sie sfinksy i rude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts