_weynrob_ 14.09.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 mogą gorzej rosnąć jeśli jest b.zimna woda w stawie np.: jakieś podwodne źródła. Poza tym może posadziłeś w słabą glebę. Z tego co wiem, najlepiej jest wymieszać glinę z torfem i przysypać żwirkiem. Świeżo posadzone rośliny należ też zabezpieczyć przed karpiami i linami, które mogą je po prostu wygrzebać z dna. Sadziłeś w koszach czy bezpośrednio w dnie stawu? Wodę mam ciepłą i sadziłem na dnie stawu gdzie zalega sobie glina-teraz posadziłem dodatkowo 6 grzybieni i jest OK-problem mam z grążelami nie wiem czemu nie chca rosnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobal1 03.10.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Nie ma u nas takich roślin które "spożywają"nadmiar wody /może bambus,ale to też nie u nas/sąsiad widocznie ma wyższy teren,albo przepuszczalne podłoże. Pewnie chodzi o jakieś trzciny typu miskant itp. Bambusy większości nie mogą stać w podmokłym terenie. Wyjątkiem jest np. Phyllostchys heterclada, Phyllostchys nidularia i Phyllostchys atrovaginata które mają w rozłogach dodatkowe kanały powietrzne i mogą stać na podmokłym terenie. Zapraszam na forum http://www.bambusy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały_bywalec 17.10.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 witam,jak się mają grążele??przyjęły się na dobre?pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 18.10.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Grążele padły-ale grzybienie sie przyjęły i nawt rosna nieźle Nie wiem co tym grążelom nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.10.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 może te grążele jakieś trefne nabyłeś? wiesz jak to jest z tymi zdobycznymi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 18.10.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Ponoć te "nie kupowane" rosną najlepiej Zobaczymy jak bedzie wiosną-może sie reaktywują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 29.10.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 robi, czy doczekam się na jakieś jesienne zdjęcia Twojego stawu??? o tej porze roku musi wyglądać pięknie......... pstryknij parę fotek i wstaw jeśli możesz pozdrawiam całą Waszą czeredę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 30.10.2004 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 robi, czy doczekam się na jakieś jesienne zdjęcia Twojego stawu??? o tej porze roku musi wyglądać pięknie......... pstryknij parę fotek i wstaw jeśli możesz pozdrawiam całą Waszą czeredę mam takie wczoraj odebrałem z pracowni rtg-mojego stawu biodrowego--moga być takie? i faktycznie że pieknie wyglada ale nie wiem czy da radę go zeskanować popracuję nad tym jak tak ładnie prosisz i my ciebie pozdrawiamy i całujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 02.11.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Jakoś jedno mi się udało zrobić to upragnione zdjeciehttp://foto.onet.pl/upload/43/95/_359722_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały_bywalec 02.11.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 piękny, naturalny staw gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.11.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Robi, tylko jedno??? jestem zawiedziona poproszę o więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 05.11.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 I zobacz co robi z człowieka tęsknota Oto i ono http://foto.onet.pl/upload/19/36/_359732_n.jpg Następne dojrzewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.11.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 no no no Robi widzę że się rozkręcasz tylko Ciebie mi tam brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 05.11.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 A siebie ci tam nie brakuje? pomyśle nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.11.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 siebie mam na codzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 08.11.2004 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Grążele padły-ale grzybienie sie przyjęły i nawt rosna nieźle Nie wiem co tym grążelom nie pasuje sparawdzales PH wody? grazele lubia wode kwasna a woda w stawie z gliniastym podlozem jest zawsze o odczynie zasadowym wiec chyba jedynym sposobem jest lekkie zakwaszenie wody i tu lekarstwem moze byc tylko torf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 09.11.2004 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Grążele padły-ale grzybienie sie przyjęły i nawt rosna nieźle Nie wiem co tym grążelom nie pasuje sparawdzales PH wody? grazele lubia wode kwasna a woda w stawie z gliniastym podlozem jest zawsze o odczynie zasadowym wiec chyba jedynym sposobem jest lekkie zakwaszenie wody i tu lekarstwem moze byc tylko torf Dzięki za takie rady-ale zakwaszanie wody torfem to chyba nienajlepszy pomysł dzięki za zainteresowanie problemem pozdrawiam cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek26 10.11.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Witam,chciałbym wykopać staw na mojej działce. wytyczyłem sobie zarys i wyszło mi że będzie miał ok 260 m2. Kiedy poszedłem do gminy żeby dowiedziec się jak sa połaożone rury od wodociagu, żeby przypadkiem czegoś nie uszkodzić, dowiedziałem się że muszę mieć pozwolenie wydane przez Wydział Ochrony Srodowiska w Starostwie powiatowym. Niestety w tym urzędzie nikt nic nie wie. Tzn. wiedzą że powinienem takie pozwolenie otrzymać ale nie wiedza czy to oni maja je wydać i co musze im załączyć do wniosku. Mieli się dowiedzieć, ale wolno im idzie, już 3 tygodnie i poziom ich wiedzy jest na takim samym poziomie. czy ktoś miał może podobne doświadczenia? PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi_25 10.11.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Przed uzyskaniem pozwolenia na budowę w Starostwie powinieneś uzyskać warunki zabudowy w Urzedzie Miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 12.11.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 cyt,"Dzięki za takie rady-ale zakwaszanie wody torfem to chyba nienajlepszy pomysł " tu nie rozumiemlekkie zakwaszenie wody torfem w Twoim przypadku da raczej pozytywne efekty bo po 1 zniknie problem z grazelamipo 2 zniknie problem zielonej wody (w kwasnej wodzie nie wystepuje tzw zakwit glonow)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts