_weynrob_ 16.10.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 mysle że jednak pare padnie ofiarą szczupaków lub sumów ew odejdzie z tego swiata w innych okolicznosciach a jak bedzie ich za duzo to wtedy bede sie tym martwił aczkolwiek 15 szt mysle ze nie jest przesadą - ---co do uszczelniania glina to chyba cienki pomysł--- pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 16.10.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 dzięki za opinię i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolka 21.10.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 WitamNa dwóch działkach sasiadujących jest staw, ta druga działka należy do sasiada. Chcielibyśmy przeprowadzić granicę na stawie, czyli zrobić dwa oddzielne stawy, czy ktoś wie jak tego dokonać i czy ktoś musi wyrazić na to zgodę, czy wystarczy moja decyzja?za odpowiedz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolka 21.10.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 WitamNa dwóch działkach sasiadujących jest staw, ta druga działka należy do sasiada. Chcielibyśmy przeprowadzić granicę na stawie, czyli zrobić dwa oddzielne stawy, czy ktoś wie jak tego dokonać i czy ktoś musi wyrazić na to zgodę, czy wystarczy moja decyzja?za odpowiedz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 22.10.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Witam Na dwóch działkach sasiadujących jest staw, ta druga działka należy do sasiada. Chcielibyśmy przeprowadzić granicę na stawie, czyli zrobić dwa oddzielne stawy, czy ktoś wie jak tego dokonać i czy ktoś musi wyrazić na to zgodę, czy wystarczy moja decyzja? za odpowiedz dziękuję Powiem szczerze że nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolka 22.10.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 dokładnie chodzi o podzielenie stawustaw jest duży ale ma dwóch właścicieli, chciałabym podzielić staw i moją część zagospodarować jak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 22.10.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 dokładnie chodzi o podzielenie stawu staw jest duży ale ma dwóch właścicieli, chciałabym podzielić staw i moją część zagospodarować jak chcę A jak ten staw chcesz podzielic? moze rozwiniesz troche swoja mysl na ten temat moze wstaw płot przes srodek stawu z siatką coby ryby nie przepływały za granice ew usyp przez srodek groble a wg mnie najlepiej go dzielic zimą piła spalinowa i przeciąc go na pół wg pomiarów tylko nie wiem co z tego wiosna pozostanie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolka 22.10.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Wszystkie pomysły mi się podobają, zwłaszcza ten z piłą motorową, bo szybki i tani, ale chyba mało trwały. Nie bardzo wiem, czy na stawie o pow ok 50 arów uda się zrobić groblę, nie znam nawet głębokości stawu, ale głęboki i mulisty jest. Nie wiem czy nie łatwiej byłoby przegrodzić siatką, ale czy byłoby to skuteczne, chcemy do stawu po oczyszczeniu wpuścić ryby. A jeżeli siatka to jaka i jak ją mocować? A może ktoś dzielił staw? pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 22.10.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Chyba podzielenie takiego stawu bez grobli to rzecz nierealna lepiej wykup sąsiednia działke i po kłopocie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 31.10.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Najlepsza byłaby grobla, ale czy staw jest spuszczalny, czy ma dopływ ? Jeśli tak, to skomplikuje całą sprawę.Pomysł z siatką nie jest dobry, nie daje gwarancji zachowania "swojej" ryby, umożliwia przepływanie małym rybom i pozwala na roznoszenie się chorób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_ch 19.11.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Czesc jak w temacie niestety...Mam dzialke na wzniesieniu i poziom wod gruntowych jest bardzo niski.Mam wlasna studnie glebinowa 60 m. Czy staw wielkosci 15x20x2 da rade napelnic z tej studni?jaki moze byc koszt foli na taki zbiornik pzdr marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 20.11.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Napełnisz staw z pewnością. Folie do budowy stawu nie są tanie, ceny sprawdź w jakimś markecie budowlanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 20.11.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Ale czy to bedzie staw z taka folią? bo wg mnie juz nie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 22.11.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 To też będzie staw, ale trochę inny od normalnego. To tak jak z kochaniem inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.11.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 o jakiej porze roku najlepiej kopać staw?? bo może jakby zimą, to folia nie byłaby potrzebna :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 28.11.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Każda pora roku jest dobra. Przy silnym mrozie niestety nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 28.11.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 no chyba że ma sie koparke przystosowana do pracy na syberii w kopalnu diamentów oj iza robisz zamieszanie technologiczne nie lepiej zadzonic do mnie i zapytac u źródła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 29.11.2006 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 myślałam, że pisać do źródła to jest to samo co dzwonić do źródła ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 29.11.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 a jednak nie to samo pozdr:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
master111111 13.12.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 witajcie, jak kupowałem moją miedze pod budowę domu , to z założenia w pobliżu miał być staw. Teraz buduję dom i nie mam czasu aby się rozdrabniać i w tej kwestii, jednak cały czas nurtuje mnie taka sprawa. Moja gleba to idealna na ceramikę budowlaną glina ( w pobliżu jest cegielnia z kopalnią odkrywkową), przy kopaniu pod piwnicę budynku nie natrafiliśmy nawet na gram żadnego żwirku itp. Jako, że było to na wiosnę to do wykopu napadało trochę deszczu. Glina chyżo nasiąkła i nawet najdrobniejszy ruch w wodzie sprawiał, ze woda stawała się mętna i nieatrakcyjna. Przypuszczam, że podobnie będzie w stawie z rybkami. Jak temu zapobiegać aby było dobrze i stosunkowo niedrogo? Wybetonować, wyłożyć faszynę, ułożyć folie? Jak przeciwdziałać obsuwaniu się brzegów ?? no mądrale podpowiedzcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts