mariano18 24.09.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Zielona woda wyglada okropnie. Ja wykopałem staw jakiś miesiąc temu i po 2 tygodniach wyglada to jak stara sadzawka . Na powierzchnii jest zielono. Czy mam już sadzić rośliny czy poczekać jeszcze i sama się chociaż troche oczyści ??Bez posadzenia roślin oczyści się troche ? Proszę o pomoc .. Z góry dziękuję !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 24.09.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Robert - włok to chyba najlepsze rozwiązanie. Raz wydasz pieniądze , a przyda się wielokrotnie. Zamów dość mocno obciążony ,szerszy od stawu o kilka metrów. I z grubej tkaniny - unikniesz częstych napraw. Nie wiem u kogo zamawiasz, ja znam przynajmniej dwa zakłady montujące sporzęt. Mogę dać Ci namiar - na privie.Jakie kupujesz jesiotry i gdzie ? Mocno siedzę w tym temacie. Dobrze byłoby, żebyś przy okazji nie przywlókł sobie KHV. Zielona woda - no cóż - po pierwsze równowaga biologiczna, po drugie strefa bagienna. Pisałem o tym parę razy w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 24.09.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Robert - włok to chyba najlepsze rozwiązanie. Raz wydasz pieniądze , a przyda się wielokrotnie. Zamów dość mocno obciążony ,szerszy od stawu o kilka metrów. I z grubej tkaniny - unikniesz częstych napraw. Nie wiem u kogo zamawiasz, ja znam przynajmniej dwa zakłady montujące sporzęt. Mogę dać Ci namiar - na privie. Jakie kupujesz jesiotry i gdzie ? Mocno siedzę w tym temacie. Dobrze byłoby, żebyś przy okazji nie przywlókł sobie KHV. Zielona woda - no cóż - po pierwsze równowaga biologiczna, po drugie strefa bagienna. Pisałem o tym parę razy w tym wątku. dzisiaj przywiozłem z acipolu sumy i jesiotry-mysle ze sa zdrowe i jedne i drugie jednoroczne sumy takie ok 15 cm i jesiotry 20-30 cm daj mi namiary jak mozesz na producentów tych włoków--to o czym ja pisałem to włok czy cos innego?bo nie mam o tym zielonego pojecia ten włok to sie ciagnie po przeciwległych brzegach stawu? kurde nie widziałem nigdy jak sie łowi ryby siatką pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 24.09.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Nie wiem o czym pisałeś, bo siatka to ogólne pojęcie. Włok to narzędzie ciągnione, ma dwa skrzydła i matnię. Zadzwoń do firmy AALRYB 601787086. Wytłumacz do czego potrzebujesz, to fachowiec. Coś ci zaproponuje.Acipol to dobra firma, współpracuję z nimi. Pewnie kupiłeś jesiotra syberyjskiego lub którąś z krzyżówek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 25.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Nie wiem o czym pisałeś, bo siatka to ogólne pojęcie. Włok to narzędzie ciągnione, ma dwa skrzydła i matnię. Zadzwoń do firmy AALRYB 601787086. Wytłumacz do czego potrzebujesz, to fachowiec. Coś ci zaproponuje. Acipol to dobra firma, współpracuję z nimi. Pewnie kupiłeś jesiotra syberyjskiego lub którąś z krzyżówek. Pozdrawiam wziałem krzyżówkę podpowiedz mi jeszcze jaka pasze zakupic na wiosne dla tych jesiotrów-myslę ze aller 45/15 powinien byc OK - tylko mam obawy ze z tego co wrzuce do wody to jesiotry zjedza resztki tego co nie zdaży zjesc karp jaka stabilnosc w wodzie moze miec taka pasza? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 25.09.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Aller 45/15 jest ok, jesiotrom należy dawać granulat z jak najmniejszą ilością węglowodanów. Stabilność zależy od sposobu wykonania. Ekstrudowany jest najbardziej stabilny. Sprawdzałem w naczyniu z wodą- nie ruszany granulat markowej firmy nie rozpada się przez co najmniej kilkanaście godzin. Zasada jest taka - karmić należy używając karmika automatycznego lub "z ręki" w taki sposób, by karma została zjedzona natychmiast. W stawie jesiotry będą mogły też zjadać pokarm naturalny (chironomusy etc.)Ale sumy kupiłeś chyba obok - w Gosp Ryb. Gosławice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 25.09.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 sumy tez u nich brałem-- maja je od zawsze jak znam ta firme wziałem takiego jak dlon-letni wyleg - sum szybko rosnie a u mnie pokarmu mu nie braknie wiec nie ma co szalec z ta karma to poczekam chyba dopiero na wiosne bo jakos nie widze potrzeby teraz sypac tym kilku jesiotrom paszy tzn wziałem ich 43 dokładnie-jak bedzie im sie dobrze wiodlo dokupie jeszcze z 50 a jakas inna pasza oprócz aller 45/15 - chodzi mi o cene PS uwedziłem dzisiaj nad stawem jesiotra-takiego 2kg-powiem krótko zajebisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 26.09.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Nie śledzę cen granulatów - sprawdź Biomar , Dana Feed i Dibaq.W branży ludzie nie zachwycają się mięsem jesiotra. Będzie go wkrótce dużo - jako produkt towarzyszący w produkcji kawioru. Choć mi też smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 26.09.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Nie śledzę cen granulatów - sprawdź Biomar , Dana Feed i Dibaq. W branży ludzie nie zachwycają się mięsem jesiotra. Będzie go wkrótce dużo - jako produkt towarzyszący w produkcji kawioru. Choć mi też smakuje. a jakim miesem sie zachwycaja ? jakos tych firm nie moge namierzyc w necie jakbys podał jakies namiary byłbym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 robi, dzięki Ci kochanie za rybki :* dotarły całe i zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 26.09.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 robi, dzięki Ci kochanie za rybki :* dotarły całe i zdrowe chyba rybka z tego co pamietam ciesze sie ze cała ale watpie czy zdrowa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.09.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 robi, dzięki Ci kochanie za rybki :* dotarły całe i zdrowe chyba rybka z tego co pamietam ciesze sie ze cała ale watpie czy zdrowa :D druga to Misio też cały i zdrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 27.09.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Szukaj:[email protected] http://www.danafeed.dkhttp://www.biomar.dkhttp://www.danpasz.plA prawdziwi rybacy jeśli chodzi o ryby, to preferują walenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajtur 31.10.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 witamczy ktoś zna ceny za koparkę ( 10x15m głębokość 2m wołają 6000 zł dużo czy jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 01.11.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 witam czy ktoś zna ceny za koparkę ( 10x15m głębokość 2m wołają 6000 zł dużo czy jest OK? moim zdaniem drogo 300 m3 to wychodzi 20 zł za m3-szok spytaj ile chca z m3 i za godz roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 09.11.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 No i pytanie - w ramach ceny wywóz ziemi gdzieś dalej, czy rozplantowanie na miejscu ? Bo to może znacząco wpłynąć na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 19.11.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Z mojego, wieloletniego doświadczenia wynika że taniej jest rozplantować ziemię po terenie. Wywóz oznacza konieczność ładowania ziemi na wywrotki, to dodatkowy koszt. Jeśli nie ma potrzeby dokonywania tzw. przerzutów, zdecydowanie lepiej rozepchnać ziemie spychaczem. PS. Wracajac do archiwalnego tematu wydrzego, niniejszym informuje ze wydra została wyeliminowana. Jak, pozostanie moją słodką tajemnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 19.11.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Moze warto zglosic ziemie z wykopu do banku mas ziemnych? http://www.zut.com.pl/masyziemne/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 20.11.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Idea może i ciekawa ale w praktyce rzadko się sprawdza. Jesli potencjalny "nabywca" takiego urobku będzie gdzieś blisko, ma transport i załadunek to ok. Jeśli nie, pozostaje rozplantowanie. Pytanie jeszcze z jakiego rodzaju ziemią mamy do czynienia, np.torf można sprzedać i jeszcze na tym zarobic, gorzej z mniej wartosciowymi typami podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.12.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 robi,co tam w stawie słychać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts