szarlotka 19.08.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 witam! dziekuję za opinie. Prawdpodobnie też zostaniemy przy zwyklych oknach. Dziś zalewają nam strop i będę miała okazję zobaczyć jak zagląda do naszego salonu sierpniowe słoneczko.Życzę wszystkim tylko słonecznych (choć niekoniecznie meteorologicznie, bo trzeba pamiętać o naszych ogródkach) dni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcz60 19.08.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam wszystkich Szmaragdowiczów. Od miesiąca mieszkamy w naszym Szmaragdzie. Dom ustawiony jest tak, że wejście jest od strony wschodniej, garaż od północy a salon od południa. To jest podobno idealne ustawienie. Niestety podczas ostatnich upalów, było w salonie gorąco, bo od południa promienie słoneczne wpadaja przez cztery okna wykuszowe i drzwi tarasowe. Jednak po zainstalowaniu rolet zrobiło sie przyjemnie chłodno. Uważam, że lepiej jest miec słońce na każde zawołanie po odsłonięciu rolet, niż nie mieć go wcale od północy. Ustawienia domu nie wybieraliśmy: po prostu droga biegnie z północy na południe i logicznie było postawić dom z wejściem na wprost drogi, czyli w kierunku wschodnim. Taki szczęsliwy przypadek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 22.08.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 http://images36.fotosik.pl/3/3668bcc53a0eb795m.jpg,http://images25.fotosik.pl/267/6da7ce7a5b550385m.jpg witam po dłuższej przerwie -wklejam kilka zdjęć .We wrześniu ruszamy z elewacją,pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmaragdzistka 23.08.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Anna.misia gratulacje !!! piękny domek Mam pytanie do wszystkich odnośnie łazienki na piętrze... jak rozmieszczacie armaturę? ja właściwie codziennie mam inny pomysł, chociaż nie ma zbyt wiele opcji,a chciałoby sie żeby było idealnie... chcemy mieć w łazience miskę ustępową i bidet, umywalkę i wannę ewentualnie z kabiną - dwa w jednym ( czyli odpada pod skosem ) zastanawiam się czy jeśli umieścimy bidet i miskę pod skosem będzie to wygodne ( nie podnosimy ścianki kolankowej) proszę o porady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 23.08.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Witam!!!Wiem, ze mozna gleboko poszukac to sie znajdzie ale ja mam prosbe do wszystkich mieszkancow i budowniczych Szmaragdu. Pokazcie i zainspirujcie nas swoimi kominkami. Ja jakos nie widze rozwiazania prosze o inspiracje Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnZol 26.08.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 26.08.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam!Wiem, że już wcześniej ktoś wspominał o tym, ale teraz nie mogę znaleźć.... :/ Powiedzcie, jak rozwiązaliście kwestię wyjścia na dach dla kominiarza???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmaragdzistka 26.08.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 My będziemy mieli wyłaz kominiarski ( czyli takie małe okienko dachowe w łazience - dzięki temu będzie dodatkowo naświetlona, więc moglismy zrezygnowac z jednego okna. pomiędzy kominami będzie ławeczka kominiarska stopnie kominiarskie dosyc szpecą dach... (wg mnie) poza tym sa droższe od wyłazu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 26.08.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam! Wiem, że już wcześniej ktoś wspominał o tym, ale teraz nie mogę znaleźć.... :/ Powiedzcie, jak rozwiązaliście kwestię wyjścia na dach dla kominiarza???? U nas mamy wylaz kominiarski pomiedzy kominami od tylniej strony domu. Zaleta tego rozwiazania jest fakt, ze go nie widac a obok kanalu od pieca zastosowalismy lawke kominiarska . Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 30.08.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Cześć. Kto z was zmieniał strop Teriva na monolityczny. Ja wczoraj dostałem projekt stropu od konstruktora i wyliczył mi płytę nad salonem gr.16cmzbrojoną dwukierunkowo siatką z prętów fi12mm o oczku 18/18cm. Chciałbym sie bardzo dowiedzieć jak jest u was ponieważ troche przeraziła mnie ta grubość stropu. Dodam jeszcze że projekt nie przewiduje tego wystającego podciągu w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 31.08.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam SzmaragdowiczowMialam mala przerwe z internetem ale juz jestem i widze postepy w Waszych domkach.Emalia1 Twoj Szmaragd jest bajeczny taki angielski:).Schody zapieraja dech w piersiach a kuchnia cudo.Cala kolorystyka domku i styl jest przepiakny.Emalia czy mozesz zdradzic producenta i cene takich schodow?Sa SUPER.Wczesniej zachwycalam sie elewacja i dachowka ale wnetrza sa jeszcze piekniejsze.Gratulacje.U nas prace ida powoli ale do przodu.Mamy okna ostatnio robiona byla kanalizacja a od poniedzialku elektryka.Tynki w polowie pazdziernika.Reszta prac na kolejny rokPozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 01.09.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Cześć wszystkim!Powiedzcie jak ocieplaliście poddasze? Nie wiem jaką grubość waty kupić najlepiej i jakiej firmy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnZol 02.09.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 02.09.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 NARESZCIE !!!I my dołączyliśmy do zamieszkujących Szmaragda. Oczywiście nie wszystko mamy jeszcze wykończone, ale najważniejsze pomieszczenia są i można normalnie funkcjonować. Wczoraj dopiero też podłączyli nas do internetu (!) Jak narazie nie mam zastrzeżeń co do domku, układ jest jak dla mnie idealny. Zresztą, niedługo sami się przekonacie - pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnZol 03.09.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 09.09.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Gratulacje, my też mieszkamy chociaż brak kilku rzeczy. Jeśli chodzi o internet to u nas jest "czarna dziura". TP SA mówi, że biegnąca obok naszej działki linia nie pomieści większej liczby abonentów. W Orange nam powiedzieli, że u nas nie ma zasięgu, Era przez komórkę też kiepsko działa. Może ktoś z forumowiczów mógłby nam podpowiedzieć jakieś inne rozwiązanie. Pozdrawiam AnZol. Anzol, wypróbuj tę stronkę: http://www.dostawcy-internetu.pl/ może coś pomoże? My też mamy problem z internetem ale jeszcze na szczęście nie mieszkamy. Może za dwa miesiące?... Ale już się zaczynamy rozglądac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 15.09.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Dzięki uprzejmości Papai, na początku września mieliśmy okazję obejrzeć na żywo wybudowany Szmaragd Ta wizyta jeszcze bardziej nas utwierdziła w przekonaniu, iż dobrze zrobiliśmy wybierając ten projekt. Na nasze potrzeby ten dom wydaje się akurat. W Szmaragdzie Papai wprowadzono kilka bardzo ciekawych i przemyślanych zmian i gdybyśmy chcieli mieć zamkniętą kuchnię ze spiżarnią, pewnie byśmy prosili Papaję o prawa autorskie do takich zmian Super domek! Bardzo dziękuję za umożliwienie obejrzenia domu! Przekonaliśmy się też, że niekoniecznie trzeba podnosić ścianę kolankową, a w związku z naszymi potrzebami powiększenie łazienki na dole było dobrym posunięciem. Teraz tylko z zazdrością czekam, kiedy nasz Szmaragd będzie na takim etapie... u nas dopiero jutro zaczynają robić więźbę dachową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julka15 15.09.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Chcemy skorzystać z Państwa doświadczeń w wyjaśnianiu naszych wątpliwości. Czy ktoś buduje lub wybudował ten domek w okolicach woj. kuj-pom lub wlkp?? czekam na odpowiedz. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 25.09.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Hej. Jakie mieliście koszty robocizny? Interesuje mnie stan surowy zamknięty. Pierwsza wycena przez ekipę budowlaną dla mnie to 60 tys. zł. Buduję na Śląsku. Dużo?? mało?? co sądzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekko 25.09.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Rudolfo, my placilismy w tym roku 46tys z wiezba dachowa, bez deskowania. Rok temu gdy uzgadnialismy cene z wykonawca wydawalo nam sie wtedy duzo, ale ceny uslug poszly w tym roku w gore. Mam ogolne pytanie do forumowiczow - mielismy miec robione tynki gipsowe we wrzesniu, ale wyglada na to ze wykonawca bedzie mogl przyjsc dopiero w 2 tyg. pazdziernika. Czy uważacie, ze można jeszcze wykonywać te prace przed nadejściem mrozów? Czy może lepiej sobie odpuścić i czekać do wiosny?Domek jeszcze nie ogrzewany, nie ocieplony, ale zamknięty.Myślimy o wstawieniu kozy i ew. osuszaczy powietrza - nie wiem czy to się sprawdza i czy warto. Czy ktoś z was robił tynki gipsowe tak pozna pora roku, co radzicie? PozdrowieniaDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts