szmaragdzistka 25.09.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Darekko, w firmie robiliśmy tynki późną jesienią, cały czas chodziła mega suszara, a na wiosnę i tak pojawiły się pęknięcia w niektórych miejscach..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saxys 02.10.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Pytanie do darekko Czy istnieje możliwość abyśmy razem z żoną mogli obejrzeć Twój domek na żywo?Spędziłem wiele godzin tu na forum czytając opisy i oglądając zdjęcia jednak chcielibyśmy obejrzeć szmaragd tak na żywo aby lepiej poczuć jego przestrzeń.Jesteśmy z malej miejscowości w podlaskim i w sumie do Ciebie mamy najbliżej. Jeśli to duży kłopot to zrozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 02.10.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Hej. Jakie mieliście koszty robocizny? Interesuje mnie stan surowy zamknięty. Pierwsza wycena przez ekipę budowlaną dla mnie to 60 tys. zł. Buduję na Śląsku. Dużo?? mało?? co sądzicie ?? Rudolfo my budujemy w połowie drogi między W-wą a Łodzią - stąd ceny fachowców raczej warszawskie. Mieliśmy w tym roku 2 oferty na stan surowy z więźbą i kryciem blachodachówką - bez deskowania: 40 i 60 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł78 03.10.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Rudolfo, my placilismy w tym roku 46tys z wiezba dachowa, bez deskowania. Rok temu gdy uzgadnialismy cene z wykonawca wydawalo nam sie wtedy duzo, ale ceny uslug poszly w tym roku w gore. Mam ogolne pytanie do forumowiczow - mielismy miec robione tynki gipsowe we wrzesniu, ale wyglada na to ze wykonawca bedzie mogl przyjsc dopiero w 2 tyg. pazdziernika. Czy uważacie, ze można jeszcze wykonywać te prace przed nadejściem mrozów? Czy może lepiej sobie odpuścić i czekać do wiosny? Domek jeszcze nie ogrzewany, nie ocieplony, ale zamknięty. Myślimy o wstawieniu kozy i ew. osuszaczy powietrza - nie wiem czy to się sprawdza i czy warto. Czy ktoś z was robił tynki gipsowe tak pozna pora roku, co radzicie? Pozdrowienia Darek Właśnie skończyłem tynki gipsowe. Schną bardzo powoli, ściany są zaparowane, jednak noże zdążysz przed nadejściem mrozów. Wg mnie osuszanie mechaniczne powoduje szybkie odparowanie wody a co za tym idzie właśnie pękanie tynków. A tak to sobie schną powoli. To moje zdanie (subiektywne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekko 04.10.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Właśnie skończyłem tynki gipsowe. Schną bardzo powoli, ściany są zaparowane, jednak noże zdążysz przed nadejściem mrozów. Wg mnie osuszanie mechaniczne powoduje szybkie odparowanie wody a co za tym idzie właśnie pękanie tynków. A tak to sobie schną powoli. To moje zdanie (subiektywne). Ile m2 wam wyszlo, jaka wersje budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł78 05.10.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 W sumie wyliczyli ok. 630 m2 (w tym podciągi policzyli potrójnie! z uwagi na ilość obróbek). Dom Szmaragd 1 G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trystat 12.10.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie!! Stało się, my tez dołączamy do szlachetnego grona szmaragdowiczów.Jesteśmy z okolic Wa-wy (Żyrardów/Grodzisk Maz.). Jakiś czas temu powzięliśmy wiekopomną decyzję o budowie domu i po kilkumiesięcznych zmaganiach z "milionem" projektów padło właśnie na szmaragdzika z małymi zmianami. Patrząc na zdjęcia Waszych przepięknych domów decyzji nie żałuję. Jesteśmy aktualnie na etapie załatwiania pozwolenia na budowę, planujemy ruszać w przyszłym roku.Wszystkim, którzy na forum podzielili się swoimi spostrzeżeniami w obszarze zmian w projekcie bardzo dziękuję - z kilku praktycznych rad skorzystaliśmy i z wielu pewnie jeszcze skorzystamy w późniejszym czasie. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 17.10.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witaj trystat! nareszcie jakiś Szmaragd w mojej okolicy... Może przejazdem fajnie będzie popatrzeć, jak już zaczniecie, jak powstaje wybrany i przez nas domek i jak się różni od naszego Życzę wytrwałości i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 18.10.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 witam -po ponad 8 miesięcznej walce z urzedami i urzędnikami -a Ci ostatni byli mi bardzo przychylni mamy odbiór domu,kosztowało mnie to dużo nerwów i pieniedzy ale udało się uratować domek przed rozbiórką -pozdrawiam wszystkich SZmaragdowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t_i_t_o 19.10.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Witam wszystkich,Jak to mówią: lepiej późno, niż wcale, więc czas pochwalić się swoją budową.Jestem na etapie ocieplania domu z zewnątrz, po zakończeniu zabieram się za środek.Lokalizacja: Tarnów, małopolskie.Galeria zdjęć z budowy naszego Szmaragda tutaj: http://pl.fotoalbum.eu/t_i_t_o/a57242 Pozdrawiam wszystkich szmaragdowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waweczka 20.10.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Witam i ja Gratuluję pięknych Szmaragdów !!! Na wiosnę miałam okazję gościć u Pana w.pawlinka za co serdecznie dziękuję wtedy zakochałam się w tym domku i nie mogę się doczekać kiedy sama będę mogła wstawić zdjęcia mojego już wykończonego domu http://pl.fotoalbum.eu/waweczka/a164306/1 póki co pozdrawiam z placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.pawlinek 25.10.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam wszystkich po długiej przerwie . Waweczko, widzę ze i u Ciebie prace ostro ruszyły. My zamierzamy w najbliższym czasie wstawic okna, drzwi (oczywiście za wyjątkiem wejściowych) i bramę garażową. Zdecydowaliśmy sie na okna MS line, z tego co piszecie to myślę że dobrze wybraliśmy. Jak tylko będzie po montarzu obiecuję zamieścic zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.cyganek 02.11.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witam wszystkich szmaragdowiczów.Ale się pozmieniało od mojej ostatniej wizyty. Nikt ze szmaragdowiczów nie próżnował tego roku.Macie piękne domki.Ja na ten rok zamknołem prace budowlane. Mozna pooglądać zdięcia na poniższym linku.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 09.11.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e154041b3eafd03.html[/img] elewacja skończona -jeszcze troszkę pracy wkoło domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmyrus 16.11.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam. Wreszcie udało mi się wprowadzić do domku. Niesamowita ulga. Dla poszukiwaczy pomysłu na schdy oraz kuchnię wrzuciłem kilka fotek na swoją stronkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 19.11.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Gratuluję serdecznie przeprowadzki, pięknie wyszły te schody, czy mogę spytać o cenę? pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 19.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Anna Misia domek wyszedl slicznie.Gratuluje. Szmyrus bardzo ladne schody.Mozesz zdradzic jaki koszt?Zreszta caly domek wyszedl cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 20.11.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam. Wreszcie udało mi się wprowadzić do domku. Niesamowita ulga. Dla poszukiwaczy pomysłu na schdy oraz kuchnię wrzuciłem kilka fotek na swoją stronkę. Pozdrawiam ja też gratuluję i zazdroszczę... Piękne schody i kuchnia w moich tonacjach... również dołączam się do pytania o koszt schodów i ich wykonawcę - przy okazji: gdzie umieściliście kominek? Czy też z niego zrezygnowaliście? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 20.11.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam. Wreszcie udało mi się wprowadzić do domku. Niesamowita ulga. Dla poszukiwaczy pomysłu na schdy oraz kuchnię wrzuciłem kilka fotek na swoją stronkę. Pozdrawiam Gratulacje. Śliczny domek. Nie tak dawno miałem okazję oglądać go w stanie surowym no i proszę jaki postęp. Ehhh pozazdrościć. My zaczynamy na wiosnę Pozdrowienia Ola i Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmyrus 23.11.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Na schody wydałem 26000 - przyznam, że cena zwaliła mnie z nóg. Szkałem jakiegoś kompromisu finansowo-wzrokowego długo, ale bez powodzenia. Wykonawca http://www.werner.schody.pl/. Schody zrobione profesjonalnie - mam tylko 2 uwagi, wykonawca przejechał termin o 6 tygodni - (tu trochę mojej winy, bo nie zrobiłem aneksu do umowy po przełożeniu terminu przeze mnie) i wyzbyłem się argumentu z ręki. 2ga uwaga - cena właściwie jest nienegocjowalna. Odważe się polecić firmę. Kominka nie zrobiłem - i nie chciałem, i wystraszyłem się komentarzy, ze salon malutki. Salon jest obszerny, jeden warunek - jeżeli nie upiększymy go komodami, szafkami. POzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts