Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, zaglądamy tu z żoną od jakiegoś czasu i bardzo nam się podoba niniejsze forum. Przymierzamy się do budowy właśnie szmaragda, jak wszystko pójdzie dobrze to zaczynamy na wiosnę. Bardzo interesują nas sugestie osób już budujących i przedewszystkim wygląd już zrealizowanego projektu. Ciekawi nas wygląd po podniesieniu ścianki kolankowej, no i tych podciągów w salonie. Pozdrawiamy, życzymy szybkich postępów na budowie. Do usłyszenia. Ania i Maciek Edytowane przez M&A

Drodzy Szmaragdowicze! Na 99,9% do Was dołączymy. Gratuluję wyboru, bo ja miałam wahania straszne. Moja droga wiodła od Piecuszka, Niewielkiego, Oriona i wreszcie Szmaragd - powiem szczerze, mam dość. Szukam oczywiście zdjęć Szmaragda, zresztą jak każdy NOWY :D Bardzo proszę o wysłanie zdjęć wszystkich, którzy mogą już coś pokazać, szczegółnie błagam: Malenę, Papaję, Kasilasa czy Kecajma. Mój mail:[email protected] Szmaragd stanie w Malborku (okolice Trómiasta).

http://www.album.astral.pl/album/fotos/4572/58/4274/12_mid.jpeg

O powyżej pozwoliłem sobie skopiować skrot do zdjec zbyszka sw

Wklej sobie ten link do przegladarki internetowej zobaczysz zdjecie - zamieniajac ostatnia cyfre w linku w tym przypadku 12 np na 1 zobaczysz inne zdjecie. Z tego co dobrze pamietam jest ich 12 (od 1 do 12). Jedyny mankament jest taki ze zdjecia sa male. Domek za to wyglada pieknie.

pozdrawiam

Witam wszystkich

Pod koniec tygodnia dach będzie gotowy i na tym etapie kończymy reszta w przyszłym roku. Do końca tego roku planujemy zasypać ściany fundamentowe majster ostrzegał nas, że jeżeli tego nie zrobimy to mróz może spowodować pęknięcia ścian (ławy fundamentowe są na równo z powierzchnia terenu stąd to zagrożenie).Jest jeszcze do podciągnięcia woda, z którą też chcemy zdążyć przed zimą. Postaram się umieścić wszystkie wydatki, jakie ponieśliśmy do tej pory, bo wiem, że niektórych to zainteresuje. Nowe zdjęcia wkrótce a oto nasz album http://www.album.astral.pl/album/ wpiszcie w wyszukiwaniu Szmaragd i gotowe. Moniko dobry wybór :) .

Pozdrawiam wszystkich

Zbyszek

:wink:

Witam serdecznie

Monika przepraszam za brak zdjęć, ale sezon wakacyjny w pelni a na internet nie wszędzie jest czas :D , no ale powróciłam z górskich szlaków jutro zabieram na budowę aparat i nadrobie wszystkie zaległości, roześlę najświeższe zdjęcia :lol: , a nasz szmaragd właśnie nabiera kszatłtów na poddaszu - montuja się regipsy i coraz bardziej to wszystko zaczyna przypominać dom......... :D , co bardzo mnie cieszy bo jesień patrząc na ogrom pracy już całkiem niedaleko.......

P.S. Mój ogród nie przeżył urlopu, pod okiem budujących - pozostał tylko kurz..... i parę słoneczników......no ale w tej sytuacji nie mogę mieć pretensji....:) ZA TO SZMARAGD NABIERA BLASKU :D :D :D

pozdrawiam Malena

Maleno! Dziękuję bardzo za kontakt. Zależy mi szczególnie na zdjęciach wnętrz, które wykańczacie (jak dobrze zrozumiałam). Mam dylemat - zawsze marzyłam o kuchni otwartej na salon, więc wymyśliłam, że w Szmaragdzie zamiast ścianki między salonem a kuchnią będzie tylko filar (umieszczony przy końcu tej ścianki od strony schodów). Jest to możliwe - przed zakupem projektu się dowiadywałam. Oglądając jednak dotychczasowe zdjęcia naszły mnie wątpliwości czy to dobre rozwiązanie. Muszę szybko zdecydować i... nie wiem co począć.

A tak na marginesie - Twoje zdjęcia oglądałam jako pierwsze i mnie urzekły, następnie zdjęcia Zbyszka - nie ma ładniejszego projektu! :o

Malena czy i ja bym mógł prosić o zdjęcia? Baardzo ślicznie proszę ;) :oops: Ja nie widziałem chyba żadnych Twoich zdjęć. Również bardzo proszę o fotki lub o linka. Na adres jak w moim poście wyżej. Z góry baaardzo dziękuję :)

A czy możecie zdradzić wykańczający już powoli domek, jaki macie pomysł na schody? Lub może jakie wykonujecie? Albo macie w planach? ;P

Pozdrawiam Szmaragdowiczów![/b]