WIOLCIA SZ. 05.08.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 NO ZDJECIA SUPER JAK GŁEBOKO KOPALEŚ POD ŁAWY? U MNIE 1.20M. NA 50 A W NIEKTÓRYCH MIEJSCACH WYSZŁO NAWET KOŁO 80CM. NA SZER.OCZYWIŚCIE BEZ SZALUNKÓW. ODNOŚNIE JESZCZE TEJ IZOLACJI WEWNĘTRZNEJ ROZMAWIAŁAM DZIŚ Z KIEROWNIKIEM BUDOWY I BĘDZIE TYLKO SMAROWANE ABIZOLEM I ZASYPKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 05.08.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Wiolcia Ja mam posadowione ławy na 110 cm (od poziomu 0) jest piasek tak więc powinno być ok. U Ciebie jest glina to lepiej jak będzie troszkę głębiej. Ławy mam 60 szerokie 40 wysokie bez chudziaka. Ja radziłbym Ci zrobić szalowanie z desek. Łatwiej obliczyć ile betonu pójdzie (u mnie na nieco wydłużony garaż wyszło 18 m3) a deski po rozbiurce na pewno będą wykorzystane choćby na szalowanie stropu. Tak więc nie podroży to Ci budowy a wręcz przeciwnie pójdzie mniej betonu na ławy. Aha ja jeszcze na dno (ze względu na piaseczek i brak chudziaka wyłożyłem zwykła folie budowlana - czarną). Zdjęcia będę uaktualniał na bierząco w miarę postępu robót. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 05.08.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 No cóż Kasilas gratuluję postępu prac zdjęcia fajne, u nas tak wyglądało w zeszłym roku w maju a dziś właśnie zamówiliśmy meble do kuchni....., uff, woda kanaliza i c.o. juz są, lada moment posadzki wchodzą i już całkiem nabiera to kształtu. :):) Im bliżej końca, tym mniej cierpliwości, już by się chciało żeby wejśc do domku odłozyć kurtke do szafy i wejśc do ciepełka............... ale jeszcze troche, oby do jesieni................. Pozdrawiam wszystkich Szmaragdowych bogaczy Malena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 05.08.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Malena ! Muszę się do Ciebie mocno uśmiechnąć ) Gdyby udało Ci się podesłać troszkę zdjęc wnętrza byłbym niezmiernie wdzięczny. Jakie schody robisz ażurowe ?? masz już coś na oku ?? Qrde nie wiem co zrobić bo wydłużyłem garaż ale i tak miejsce będzie na jeden samochów bo w części wydzieliłem miejsce na piec (będę opalał ekogroszkiem) ale nie zrobiłem jednych drzwi garażowych na cały garaż ale będę jedne drzwi garażowe podnoszone i mniejsze normalne. mam wątpliwości czy to dobry pomysł ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cikatrix 06.08.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Kasilas obejrzeliśmy z żoną zdjęcia i nie możemy się już doczekać rozpoczęcia prac budowlanych na naszej działce. Nadal czekamy na opinię o przyłączu z elektowni a potem jeszcze miesiąc oczekiwania na pozwolenie - koszmar. Jesteśmy jednak dobrej myśli i mamy nadzieję, że niebawem będziemy mogli pochwalić się własnymi zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 06.08.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Kasilas obejrzeliśmy z żoną zdjęcia i nie możemy się już doczekać rozpoczęcia prac budowlanych na naszej działce. Nadal czekamy na opinię o przyłączu z elektowni a potem jeszcze miesiąc oczekiwania na pozwolenie - koszmar. Jesteśmy jednak dobrej myśli i mamy nadzieję, że niebawem będziemy mogli pochwalić się własnymi zdjęciami. Czekam jestem ciekawy ) Qrcze jutro mieli mi bloczki kłaść ale coś w pogodzie nie tak chyba (dla ław dobrze) do środy ma padać 3 dni w plecy ( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLCIA SZ. 06.08.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 KASILAS- MY TEŻ WYDŁUŻYLIŚMY GARAŻ O 1.40M. Z MYŚLĄ O SKŁADZIE OPAŁU JEST ON PRZEDZIELONY ŚCIANKĄ ,A STYŁU SĄ MAŁE DRZWI-CZY DOBRZE TO SIE OKAŻE NAM W FUNDAMENT POSZŁO 36m/3 BETONU-NIEŻLE CO? POWIEDZ SKORO W GARAŻU WSTAWISZ PIEC TO CO ROBISZ W PROJEKTOWEJ KOTŁOWNI??? POWIEDZ MI CZY DOBRYM POMYSŁEM JEST ZROBIENIE NAD GARAŻEM TARASU??????? POZDRAWIM LUD BUDUJĄCYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLCIA SZ. 06.08.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 A JESZCZE JEDNO KASI-GDZIE STAWIASZ SZMARAGDZIKA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 06.08.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 KASILAS- MY TEŻ WYDŁUŻYLIŚMY GARAŻ O 1.40M. Z MYŚLĄ O SKŁADZIE OPAŁU JEST ON PRZEDZIELONY ŚCIANKĄ ,A STYŁU SĄ MAŁE DRZWI-CZY DOBRZE TO SIE OKAŻE NAM W FUNDAMENT POSZŁO 36m/3 BETONU-NIEŻLE CO? POWIEDZ SKORO W GARAŻU WSTAWISZ PIEC TO CO ROBISZ W PROJEKTOWEJ KOTŁOWNI??? POWIEDZ MI CZY DOBRYM POMYSŁEM JEST ZROBIENIE NAD GARAŻEM TARASU??????? POZDRAWIM LUD BUDUJĄCYCH Wiolcia Ja też zrobiłem małe drzwi z kotłowni do tyłu zawsze lżej będzie worki z ekogroszkiem nosić O Boże 36 m3 betonu ??? toż to straszna kasa musiała być !!. Czemu nie szalowałaś. Chyba że całe fundamenty zrobiłaś z betonu lanego ?? bez bloczków ?? Pomieszczenie po piecu zostawie bedzie tak taki kącik na różne pierdoły zlew też zostanie. Taras nad garażem ?? hmmm ja mam dużą w miarę działkę wystarczy mi taras ewentualnie wyciągnę go bardziej na tył domu może będzie drewniany. Cóż mogę Ci poradzić z tm garażem ?? jeśli chcesz go zrobić to znaczy że rezygnujesz z dość dużego pomieszczenia w którym my planujemy garderobę, pralnię itp. Nie wiem mam mieszane uczucia co do tarasu ja bym nie robił. Domek buduję w miejscowości Rozgarty k/Torunia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLCIA SZ. 06.08.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 KASI-"O BOŻE"--MY TAK MÓWILIŚMY JAK KOPARKA WYKOPAŁA NAM FUNDAMENTY-SŁUCHAJ TAM BYŁA SAMA GLINA I SKALY.TO SOBIE MOZESZ WYOBRAZIC JAK TO MOGŁO WYGLĄDAŁO. FUNDAMENTY-OCZYWIŚCIE CAŁE BYŁY WYLEWANE GRUCHĄ-DO POZIOMU GRUNTU-BEZ SZALOWANIA.PUŻNIEJ BLOCZKI NA WYS. 50 CM. A KASA???PŁYNEŁA TAK SZYBKO JAK GRUCHA LAŁA BETON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLCIA SZ. 06.08.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 NIE WIEM CO BĘDZIE JESZCZE Z TARASEM? ALE PO WYDŁUŻENIU GARAŻU DACH NAD NIM NAPEWNO BĘDZIE NIE SYMETRYCZNY WZGLĘDEM DOMU-CZY CAŁA BRYŁA NIE STRACI NA WYGLĄDZIE????? STĄD POMYSŁ TARASU. A POZA TYM ZAWSZE MNIEJSZA ILOŚĆ DRZEWA ,BLACHY-ROZUMIESZ KOSZTA : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 08.08.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam tu są nasze fotki http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=52039&q=malena533&k=2 Przepraszam ze sa w takiej małej rozdzielczości ale jakos mi sie tak pozmniejszały jak ktoś potzrebuje wyraxniejsze podsle na meila :):):) Pozdrawiam Malena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 08.08.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam Malena zdjęcia są piękne zazdroszczę ci trochę, że jesteś już na tym etapie budowy. Pomieszczenia całkiem inaczej wyglądają z tynkami. Jeżeli można prosiłbym o więcej na emaila. Mam pytanie maleno w jaki sposób izolowaliście ściankę fundamentową ,czy ją ocieplaliście i w jaki sposób bo właśnie się do tego zabieram. I jeszcze jedno na jakiej wysokości są okna dachowe na poddaszu bo patrząc na twoje zdjęcia my wstawiliśmy je chyba za wysoko. Pozdrowienia Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 08.08.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Malena Fotki extra ) Ja na to musze jeszcze czekać czekać czekać Dzieki za fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLCIA SZ. 08.08.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 MALENA-ZDJECIA BAJKA POWIEDZ ILE WAM POSZŁO BK.BO Z TEGO CHYBA BUDOWALIŚCIE I JAKIEJ GRUBOŚCI ŚCIANY? PEWNIE WCZEŚNIEJ PISAŁAŚ O TYM ALE JAK MOŻESZ TO POWTORZ POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcz60 09.08.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 malena, dziekuję za mozliwość obejrzenia twojego Szmaragdu. Zdjęcia są super. Dzięki tym fotkom udało mi się przekonać moją połowicę, że lepiej zamiast drzwi w jadalni zrobić okno, a nie pustą ścianę. My ruszamy z budową na wiosnę, chociaż fundamenty chcemy zrobić już jesienią. Tak że jeszcze daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko nam do zdjęć z wnętrza domu.zazdroszczę i pozdrawiamwilczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Pozorska 10.08.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Malena, będę monotematyczna, ale ja również jestem zachwycona zdjęciami i zazdroszczę, że dotarłaś już tak daleko. Moje plany są takie jak Wilczka. Ja pójdę za Twoja radą i nie zlikwiduję drzwi balkonowych w jadalni, skoro piszesz, że Ci ich brakuje...Ale między kuchnią a salonem będzie tylko filar bez żadnej ściany. Pozdrawiam wszystkich Szmaragdowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolo 10.08.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Zamierzam kupić projekt Szmaragd ale chciałbym sobie troszeczkę przeprojektować wnętrze parteru (chodzi o schody i kominek gdyż obawiam się iż klatka schodowa taka jak jest w projekcie będzie zajmowała zbyt dużo miejsca). Czy ktoś z szanownego grona mógłby mi przesłać dokładne wymiary parteru (chodzi grubości ścian, odegłości pomiędzy nlimi oraz info które ściany wewnątrz są nośne)?Z góry dziękujęmój email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DADI 10.08.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witam Wysłałem maila z rysunkami które dostałem z pracowni krajobrazy PozdrawiamDADI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 10.08.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 DADI ?? Jak mocno jestes zaawansowany z budową ? Wszak Bydgoszcz jest całkiem blisko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts