DADI 10.08.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 DADI ?? Jak mocno jestes zaawansowany z budową ? Wszak Bydgoszcz jest całkiem blisko Pozdrawiam Witam Moje zaawansowanie jest na etapie kupna działki w przyszłym tygodniu idziemy do notariusza. A projekt Szmaragd wpadł nam w oko od 4 dni i już z żoną powiedzieliśmy sobie że ten i żaden inny. Przed nim był domek w groszku 4 i ORION Jutro będe w Toruniu, tj. dzisiaj chętnie bym zobaczył twoją budowe jezeli by była taka możliwość. Pozdrawiam DADI P.S. Dowiedziałem się że w bydgoszczy stoi już gotowy i zamieszkały Szmaragd. Muszę go tylko zlokalizować Wysłałem Ci mailem mój nr. tel. jak chcesz to do mnie zadzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marifu 12.08.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Zaczynam SZMARAGD projektować - potrzebuję wszelkkich informacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marifu 13.08.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Zaczynam SZMARAGD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.08.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Zaczynam SZMARAGD! jak mawiał W. Ockham, nie nalezy mnożyć bytów bez potrzeby (tzw brzytwa Ockhama ): http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63803 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DADI 15.08.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 kasilas - Byłem i widziałem twoje fundamenty,wyglądają pięknie pierwsza myśl jaka mi przeszła jak je zobaczyłem to: ale ten Szmaragd bedzie wielki. (na szybko porównałem go do moich 50m2 w bloku, to jest wielki ! ) Jak będe następnym razem jechał do Torunia to znowu podjadę nacieszyć oko i jak bedziesz na budowie to sobie pogadamy. Pozdrawiam DADI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 16.08.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 DADi fajnie ze Ci sie podobaja Oczywiście możesz wpadać kiedy tylko mas ochotę. Ja tymczasem siedze nad morzem i mam nadzieję że fundamenty rosną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hartingh 17.08.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Hej, jej jak to nasze Szmaragdowe forum się rozrasta Malena mam takie pytanko Bo widzę ten malutki stryszek. Możesz mi napisać mniej wiecej jak duży on jest? Czy coś można tam zrobić? No nie wiem, np rupieciarnię Chodzi mi +/- wymiary dł, szer., wys. (wiem, że ta się zmienia ) Oraz 2 pytanie, to czy podwyższałaś ściankę kolankową, bo nie pamietam, a nie chce mi się szukać Pytanie również do pozostałych forumowiczów:czy ktoś już ma pomysł na schody? Podzielcie się proszę!! Co kto ma na uwadze. Również chciałbym poznać wymiary pomieszczenia nad garażem, czy wchodzi się do niego po schodkach z łazienki, czy jest na tym samym poziomie. Jeśli ktoś dysponuje jakimiś rysunkami z pracowni, to baaardzo proszę o podesłanie mi na maila: msieradzki(at)o2.pl, wiadomo -> zamiast (at) ma być @ To tak jak by ktos nie wiedział bo ostatnio miałem taką sytuację Ooo i jeszcze jedno pytanie Coś dziś duużo tych pytań Czy ktoś rozważał w pokojach na poddaszu zamiast połaciowych dać przy dzwiach balkonowych (nad jadalnią) normalnej wielkości okna? Czyli dołożyć obok drugie? Co o tym myślicie? Nie wiem, jakoś do połaciowych nie jestem przekonany W łazience to owszem, i to nawet koniecznie, ale w pokoju... wolałbym chyba nie Ok, kończe moje wywody!! Dzięki i pozdrawiam!! Ps. Malena Twój domek jest po prostu ... cudny , aż nie mogę sie na niego napatrzeć . O właśnie mam takie duże oczy CUDO!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hartingh 17.08.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Oooooo tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63803&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DADI 17.08.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam hartingh - rysunki wysłałem mailem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hartingh 18.08.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dzięki dzięki Zaraz się z nimi zapoznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 21.08.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witam miłośników Szmaragda! nie było mnie tu kawał czasu i jak widzę "mój domek" podbił serca. Ale do rzeczy. Walczymy z mężem na budowie i na szczęście juz w tym tygodniu ma być gotowy strop, uffffff. Po stropie to już z górki mam nadzieję z murarzami a potem jeszcze przezyć dach!! Super stanąć w domku i pooglądać już jego gabaryty parterowe. Budujemy Szmaragd bez garażu , garaż z pomieszczeniem gospodarczym wolnostojący. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marifu 22.08.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Ja narazie walczę z projektem, później z pozwoleniem i może na jesień jakieś fundamenty - ale zobaczymy - SZMARAGD Z KALISZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 22.08.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam wszystkich miłośników Szmaragda. Mnie również ten projekt wpadł w oko po lekturze setki katalogów i odwiedzinach na kilkunastu stronach internetowyh. Podoba mi się jeszcze Granat tej samej pracowni - trochę mniejszy i chyba tańszy w realizacji ale nie ukrywam, że Szmaragd wg. mnie jest ładniejszy. Decyzja o zakupie projektu jeszcze nie zapadła, brane są pod uwagę jeszcze dwa projekty Lipińskich - LMP 95a i LMP 128 oraz APS 96 z Archi projekt. Zanim coś zdecydujemy to chyba oszaleję, mnie już po nocy śnią się te projekty Może ktoś z Was podzieli się ze mną tym, jak "urodziła" się decyzja o zakupie właśnie tego projektu? Byłabym też wdzięczna gdyby Dadi przesłał również mi maila z tymi rysunkami z Krajobrazów. Mój adres e-mail: [email protected] Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DADI 22.08.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam Annja - wysłałem Ci rysunki, życzę trafnego wyboru projektu i napisz co zdecydowało że jest to Szmaragd Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 22.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dadi - wielie dzięki za rysunki. Ja właśnie od was "zdecydownych" oczekiwałam odpowiedzi na pytanie dlaczego Szmaragd a nie inny Muszę podjąć decyzję jeszcze w tym miesiącu a mam taki mętlik w głowie że cud się stanie jak nie tarfię do wariatkowa Ja mam problem jak mam kupić skarpetki dla synka i mam trzy pary do wyboru a co dopiero z wyborem projektu domu. A co innego przynieść do domu skarpetki które mi się "odwidziały" a co innego przez kolejne 50 lat patrzyć na dom, który przestał mi się podobać. Mój mężuś się wycwanił i oświadczył, że "tobie Kochanie pozostawiam wybór, napewno dobrze wybierzesz". Ach ci faceci, wszystko na naszych biednych babskich główkach. Jeśli w końcu coś postanowię to się pochwalę. Na razie strasznie zazdroszczę tym, którzy mają już swój projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 23.08.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam serdecznie Lud Budujący Hartingh, przepraszam, że nie pisałam od razu ale uffff pracy mnóstwo..... Chyba wybralismy podłogę do salonu i chyba udało nam się wybrać drzwi wewnętrzne, a tak apropo właśnie drzwi to zdecydowalismy że dołożymy drzwi na dole i odzielimy część w której jest kotłownia, łazienka i mały pokój zwany gabinetem. Drzwi mają być Classena, seria Latona orzech. Jeśli chodzi o strych - to zmieści sie tam fortepian - jak go oczywiście przepchniecie przez mały właz , albo nawet 2 fortepiany :), miejsca jest naprawde dużo wymiarów dokładnych nie pamiętam, ale nas zaskoczyła ta przestrzeń - że aż tyle jej tam jest...... Ściankę kolankową podnosilismy o 24 i uważam że to jedna ze słusznijszych decyzji jakie podjęliśmy. Dom wizualnie nie stracił, a pokoje u góry zwłaszcza te mniejsze są bardziej proporcjonalne i ładniejsze po prostu. :):) Czekamy aż wyschną posadzki i mamy nadzieję, że listopad parapetówa.... Pozdrawiam Malena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 23.08.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Cześć,Jestem własnie na etapie wyboru projektu i wszytko wskazuje na to,że bedzie to szmaragd. Mam prośbe, a mianowicie czy mógłby ktos z posiadaczy tego domu podesłać skan lub zdjeice projektu z naniesionymi wymiarami żeby łatwo i szybko można było to przerysować pozniej w CAD-zie. Zgóry wielkie dzieki!!Poazdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 23.08.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Bartku podaj e-maila, mam skan o wyśle Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 23.08.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Bartku podaj e-maila, mam skan o wyśle Aga Sorki że od razu tego nie zrobiłem, ale już nadrabiam : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 23.08.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Dadi - wielie dzięki za rysunki. Ja właśnie od was "zdecydownych" oczekiwałam odpowiedzi na pytanie dlaczego Szmaragd a nie inny Muszę podjąć decyzję jeszcze w tym miesiącu a mam taki mętlik w głowie że cud się stanie jak nie tarfię do wariatkowa Ja mam problem jak mam kupić skarpetki dla synka i mam trzy pary do wyboru a co dopiero z wyborem projektu domu. A co innego przynieść do domu skarpetki które mi się "odwidziały" a co innego przez kolejne 50 lat patrzyć na dom, który przestał mi się podobać. Mój mężuś się wycwanił i oświadczył, że "tobie Kochanie pozostawiam wybór, napewno dobrze wybierzesz". Ach ci faceci, wszystko na naszych biednych babskich główkach. Jeśli w końcu coś postanowię to się pochwalę. Na razie strasznie zazdroszczę tym, którzy mają już swój projekt DADI jaki projekt byc nie wybrała to i tak popelnisz blad . NIgdy do końca nie będziesz zadowolona. Najlepiej jeśli masz sporo pieniążków zamów sobie projekt indywidulany ) ale u dobrego architekta a takich jest niestety bardzo mało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts