Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

DADI ??

Jak mocno jestes zaawansowany z budową ? Wszak Bydgoszcz jest całkiem blisko :)

Pozdrawiam

Witam

Moje zaawansowanie jest na etapie kupna działki :-) w przyszłym tygodniu idziemy do notariusza.

A projekt Szmaragd wpadł nam w oko od 4 dni i już z żoną powiedzieliśmy sobie że ten i żaden inny. Przed nim był domek w groszku 4 i ORION

Jutro będe w Toruniu, tj. dzisiaj :-) chętnie bym zobaczył twoją budowe jezeli by była taka możliwość.

Pozdrawiam

DADI

P.S. Dowiedziałem się że w bydgoszczy stoi już gotowy i zamieszkały Szmaragd. Muszę go tylko zlokalizować :-)

Wysłałem Ci mailem mój nr. tel. jak chcesz to do mnie zadzwoń.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kasilas - Byłem i widziałem twoje fundamenty,wyglądają pięknie :-) pierwsza myśl jaka mi przeszła jak je zobaczyłem to: ale ten Szmaragd bedzie wielki. (na szybko porównałem go do moich 50m2 w bloku, to jest wielki ! :-) )

Jak będe następnym razem jechał do Torunia to znowu podjadę nacieszyć oko :-) i jak bedziesz na budowie to sobie pogadamy. :-)

Pozdrawiam

DADI

Hej, jej jak to nasze Szmaragdowe forum się rozrasta :lol:

Malena mam takie pytanko :)

Bo widzę ten malutki stryszek. Możesz mi napisać mniej wiecej jak duży on jest? Czy coś można tam zrobić? No nie wiem, np rupieciarnię :p Chodzi mi +/- wymiary dł, szer., wys. (wiem, że ta się zmienia :p)

Oraz 2 pytanie, to czy podwyższałaś ściankę kolankową, bo nie pamietam, a nie chce mi się szukać ;)

Pytanie również do pozostałych forumowiczów:czy ktoś już ma pomysł na schody? Podzielcie się proszę!! Co kto ma na uwadze.

Również chciałbym poznać wymiary pomieszczenia nad garażem, czy wchodzi się do niego po schodkach z łazienki, czy jest na tym samym poziomie.

Jeśli ktoś dysponuje jakimiś rysunkami z pracowni, to baaardzo proszę o podesłanie mi na maila: msieradzki(at)o2.pl, wiadomo -> zamiast (at) ma być @ 8) To tak jak by ktos nie wiedział :oops: bo ostatnio miałem taką sytuację ;)

Ooo i jeszcze jedno pytanie :oops: Coś dziś duużo tych pytań :) Czy ktoś rozważał w pokojach na poddaszu zamiast połaciowych dać przy dzwiach balkonowych (nad jadalnią) normalnej wielkości okna? Czyli dołożyć obok drugie? Co o tym myślicie? Nie wiem, jakoś do połaciowych nie jestem przekonany :-? W łazience to owszem, i to nawet koniecznie, ale w pokoju... wolałbym chyba nie :( Ok, kończe moje wywody!!

Dzięki i pozdrawiam!!

Ps.

Malena Twój domek jest po prostu ... cudny :lol: , aż nie mogę sie na niego napatrzeć :o . O właśnie mam takie duże oczy :lol: CUDO!!

Witam miłośników Szmaragda!

nie było mnie tu kawał czasu i jak widzę "mój domek" podbił serca.

Ale do rzeczy.

Walczymy z mężem na budowie i na szczęście juz w tym tygodniu ma być gotowy strop, uffffff. Po stropie to już z górki mam nadzieję z murarzami a potem jeszcze przezyć dach!!

Super stanąć w domku i pooglądać już jego gabaryty parterowe.

Budujemy Szmaragd bez garażu , garaż z pomieszczeniem gospodarczym wolnostojący.

pozdrawiam

Aga :D

Witam wszystkich miłośników Szmaragda. Mnie również ten projekt wpadł w oko po lekturze setki katalogów i odwiedzinach na kilkunastu stronach internetowyh. Podoba mi się jeszcze Granat tej samej pracowni - trochę mniejszy i chyba tańszy w realizacji ale nie ukrywam, że Szmaragd wg. mnie jest ładniejszy. Decyzja o zakupie projektu jeszcze nie zapadła, brane są pod uwagę jeszcze dwa projekty Lipińskich - LMP 95a i LMP 128 oraz APS 96 z Archi projekt. Zanim coś zdecydujemy to chyba oszaleję, mnie już po nocy śnią się te projekty :-? Może ktoś z Was podzieli się ze mną tym, jak "urodziła" się decyzja o zakupie właśnie tego projektu? Byłabym też wdzięczna gdyby Dadi przesłał również mi maila z tymi rysunkami z Krajobrazów. Mój adres e-mail: [email protected]

Pozdrawiam serdecznie

Dadi - wielie dzięki za rysunki.

Ja właśnie od was "zdecydownych" oczekiwałam odpowiedzi na pytanie dlaczego Szmaragd a nie inny :lol:

Muszę podjąć decyzję jeszcze w tym miesiącu a mam taki mętlik w głowie że cud się stanie jak nie tarfię do wariatkowa :D Ja mam problem jak mam kupić skarpetki dla synka i mam trzy pary do wyboru a co dopiero z wyborem projektu domu. A co innego przynieść do domu skarpetki które mi się "odwidziały" a co innego przez kolejne 50 lat patrzyć na dom, który przestał mi się podobać.

Mój mężuś się wycwanił i oświadczył, że "tobie Kochanie pozostawiam wybór, napewno dobrze wybierzesz". Ach ci faceci, wszystko na naszych biednych babskich główkach.

Jeśli w końcu coś postanowię to się pochwalę. Na razie strasznie zazdroszczę tym, którzy mają już swój projekt

Witam serdecznie Lud Budujący :)

Hartingh, przepraszam, że nie pisałam od razu ale uffff pracy mnóstwo.....

Chyba wybralismy podłogę do salonu i chyba udało nam się wybrać drzwi wewnętrzne, a tak apropo właśnie drzwi to zdecydowalismy że dołożymy drzwi na dole i odzielimy część w której jest kotłownia, łazienka i mały pokój zwany gabinetem.

Drzwi mają być Classena, seria Latona orzech.

Jeśli chodzi o strych - to zmieści sie tam fortepian - jak go oczywiście przepchniecie przez mały właz :), albo nawet 2 fortepiany :):), miejsca jest naprawde dużo wymiarów dokładnych nie pamiętam, ale nas zaskoczyła ta przestrzeń - że aż tyle jej tam jest...... Ściankę kolankową podnosilismy o 24 i uważam że to jedna ze słusznijszych decyzji jakie podjęliśmy. Dom wizualnie nie stracił, a pokoje u góry zwłaszcza te mniejsze są bardziej proporcjonalne i ładniejsze po prostu.

:):):):)

Czekamy aż wyschną posadzki i mamy nadzieję, że listopad parapetówa....:)

Pozdrawiam Malena

Cześć,

Jestem własnie na etapie wyboru projektu i wszytko wskazuje na to,że bedzie to szmaragd.

Mam prośbe, a mianowicie czy mógłby ktos z posiadaczy tego domu podesłać skan lub zdjeice projektu z naniesionymi wymiarami żeby łatwo i szybko można było to przerysować pozniej w CAD-zie.

Zgóry wielkie dzieki!!

Poazdrawiam

Dadi - wielie dzięki za rysunki.

Ja właśnie od was "zdecydownych" oczekiwałam odpowiedzi na pytanie dlaczego Szmaragd a nie inny :lol:

Muszę podjąć decyzję jeszcze w tym miesiącu a mam taki mętlik w głowie że cud się stanie jak nie tarfię do wariatkowa :D Ja mam problem jak mam kupić skarpetki dla synka i mam trzy pary do wyboru a co dopiero z wyborem projektu domu. A co innego przynieść do domu skarpetki które mi się "odwidziały" a co innego przez kolejne 50 lat patrzyć na dom, który przestał mi się podobać.

Mój mężuś się wycwanił i oświadczył, że "tobie Kochanie pozostawiam wybór, napewno dobrze wybierzesz". Ach ci faceci, wszystko na naszych biednych babskich główkach.

Jeśli w końcu coś postanowię to się pochwalę. Na razie strasznie zazdroszczę tym, którzy mają już swój projekt

DADI jaki projekt byc nie wybrała to i tak popelnisz blad :). NIgdy do końca nie będziesz zadowolona. Najlepiej jeśli masz sporo pieniążków zamów sobie projekt indywidulany :)) ale u dobrego architekta a takich jest niestety bardzo mało :)

Pozdrawiam