kecajm 28.08.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 podłoga: 6m x 3,3m, wys. w szczycie: 2,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 28.08.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Zapomniałem dodać, że są to wymiary po zabudowie płytami g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate 25 28.08.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Kecajm, mialabym prosbe wielka do Ciebie:) Czy moznaby gdzies na weekendzie ogladnac twoj domek, mam 50 km do Mielca Wiele jeszcze rzeczy mnie nurtuje w tym projekcie, a najbardziej te schody, scianke kuchnia -salon przedluzylabym,lazienke powiekszyc kosztem kotlowni chociaz i sam wyglad zewnetrzny mnie ciekawi i czy Ty podnosiles scianke kolankowa o 24 cm moze? Duzo by mi dalo nawet z zewnatrz go ogladnac, wiec jak moglbys podac namiary dokladnie gdzie to jest to wybralabym sie w sobote albo w niedziele kiedy Ci odpowiada Aha i jeszcze w jakim stanie jest twoj domek, czy to jest stan surowy zamkniety? podam maila swojego [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 28.08.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam wszystkich!Mój domek jest w tej chwili wykańczany tzn.: elewacja jest ocieplona (jeszcze bez koloru), poddasze zabudowane i ocieplone, parter szpachlowany w tej chwili, płytki kładzione na podłogach (już są w garażu), balustrady na balkonach, drzwi zewnętrzne i garażowe (w środę mam mieć wejściowe), parapety wewnętrzne (aglomarmur), oczywiście wszystkie instalacje. Postaram się w najbliższym czasie uaktualnić mój album zdjęciowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik Pernak 28.08.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam serdecznie. Mam prośbę o podanie kontaktu do kogoś kto ma wybudowany dom SZMARAGD bo jestem w trakcie wyboru odpowiedniego domu i szmaragd najbardziej mi przypadł do gustu ale chciałbym go obejrzeć w rzeczywistości. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 29.08.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 WitamJak rozwiązaliśmy w Szmaragdzie problem wentylacji ??Mi brakuje otworu wentylacyjnego pod okap kuchenny. Jak też rozwiązaliście problem z wentylacją w łazience na parterze ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 30.08.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam!Łazienka na parterze ma przebicie do kotłowni (patrz projekt).Okap w kuchni jeżeli już ma wyprowadzenie (teraz z reguły zakłada się z pochłaniaczami) trzeba podłączyć do kratki w tzw. spiżarni. O ile pamiętam, prawo budowlane wymaga dla takiego okapu z wymuszonym ciągiem oddzielnego przewodu wentylacyjnego.Ja zrezygnowałem ze spiżarni, więc kratka w niej wentyluje kuchnię. Okap będzie z pochłaniaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 30.08.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam! Łazienka na parterze ma przebicie do kotłowni (patrz projekt). Okap w kuchni jeżeli już ma wyprowadzenie (teraz z reguły zakłada się z pochłaniaczami) trzeba podłączyć do kratki w tzw. spiżarni. O ile pamiętam, prawo budowlane wymaga dla takiego okapu z wymuszonym ciągiem oddzielnego przewodu wentylacyjnego. Ja zrezygnowałem ze spiżarni, więc kratka w niej wentyluje kuchnię. Okap będzie z pochłaniaczem. Tak Kecajm łazienka ma przebicie do kotłowni rzeczywicie, ale czy podłaczyles ja do wentylacji ?? a wtedy wymagane bylyby zalamania rury doprowadzajšcej czy wtedy będzie wystarczajšcy cišg ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 30.08.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Nie ma potrzeby jej nigdzie podłączać. Wentylacja będzie poprostu przez kotłownię, która jest wentylowana grawitacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 30.08.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam również zdaje sobie to pytanie jak z wentylacją okapu w kuchni może zrezygnować ze spiżarni i w tym miejscu ustawić kuchenkę wtedy problem wentylacji (okapu) będzie rozwiązany. Myślałem też o tym żeby ze spiżarni poprowadzić rurę wentylacyjną pod sufitem do miejsca, w którym okap jest pokazany w projekcie, ale wtedy sufit musiałby być podwieszany i nie wiem czy będzie to funkcjonować. Pewnie zadziała, ale pod warunkiem, że wentylacja będzie wymuszona tak jak to opisał kecajm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 30.08.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Rura może być też ukryta za szafkami kuchennymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 30.08.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam serdecznie Mam na imię Jerzy i jestem z Głubczyc woj opolskie, mam ziemię z pięknym widokiem i przymierzam się do budowy domu. Jestem w fazie wyboru projektu i mam mętlik w głowie. Dużo, dużo projektów Szmaragd również mi się bardzo podoba jest wg mnie idealny na moje potrzeby. Poprosił bym szczególnie Kecjama o kosztorys domu z robocizną i bez jak można [email protected]. Wiem, że to jest nie grzecznie tak prosić ale jestem początkujący i nie mam takiego doświadczenia jak Wy. Pozdrawiam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 31.08.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=52039&q=szmaragd&k=3 Witam mam nadzieję ze ten link zadziala, dolozone sa nowe zdjecia, świeżutkie dzisiejsze, między innymi ze osławionego fortepianowego strychu. To takie najabrdziej zagracone i bez tynków...... No ale dzis wszystkie grzejniczki były cieplutkie, ściany pięknie schną jutro przyjeżdżają płytki do łazienki na górze A drzwi jednak nie będą z Classena tylko robi stolarz i okazuje się że różnica w cenie to kwestia 100 zł - a zamiast płyty mamy drewno - olcha. Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w budowaniu i decyzjowaniu.. Malena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 01.09.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam co ile dawalicie kotwy pod murłaty ?? czy co 1 m czy tylko w w trzpieniach T-1 ?? i jakiej gruboci 12 czy np 20 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 01.09.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 O ile pamiętam zalewałem razem ze stropem pręty gwintowane M16, w miejscach jak na projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 01.09.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Dzięki KECAJM jak zwykle jesteś bardzo pomocny. Mam jeszcze jedno pytanie czy balkon nad wykuszem wychodzi wyżej około 10 cm niż będzie podłoga w pokojach na poddaszu ??. Jeśli tak to czy to zmienialiście i jak. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 02.09.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Chodzi o podłogę balkonu? Będzie wylana na równo z tą w pokoju.Tak jak na wszystkich balkonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 02.09.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Chodzi o podłogę balkonu? Będzie wylana na równo z tą w pokoju. Tak jak na wszystkich balkonach. Kecajm tak chodzi o podłogę balkonu nad wykuszem. Czy na nim też układałeś strop Terriwa czy wylewałeś płytę ??. Wydaje mi się że jeśli będzie położony strop Terriwa dalej ocieplenie i posadzka to wyjdzie wyżej niż podłoga w salonie. Bo jeśliby wylać płytę i zazbroić tak jak na balkonie (grubość np 12 cm) wtedy z ociepleniem, izolacjami itp wyszło by rzeczywiście na równi. Oglądałem dziś inną budowę Szmaragda w Toruniu. Został w nim przesunięty podciąg w Salonie dzięki temu nie ma występu w jadalni i brak jest też podmurówki na podciąg w miejscu przy kominku. Chyba lepiej to wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DADI 02.09.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Oglądałem dziś inną budowę Szmaragda w Toruniu. Został w nim przesunięty podciąg w Salonie dzięki temu nie ma występu w jadalni i brak jest też podmurówki na podciąg w miejscu przy kominku. Chyba lepiej to wygląda Pozdrawiam Witam Gdzie w Toruniu oglądałeś Szmaragda ?? Jak mocno jest zaawansowany w budowie? Ma jakieś inne ciekowe przedóbki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 03.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Kasilas:Ja strop nad wykuszem zrobiłem jak wszędzie, czyli pustaki ceramiczne Leier. (W projekcie jest Teriva). Owszem przy takim rozwiązaniu docieplenie od góry musi być dość cienkie - 4-5 cm. Myślę że to nie będzie miało większego wpływu na termikę budynku.Można zrobić jak piszesz: wylać płytę zbrojoną której powierzchnia wyjdzie niżej niż powierzchnia stropu o jakieś 10 cm. Różnicę można później wypełnić styropianem. A później jastrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts