kasilas 03.09.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 KecajmNie boisz się że przy grubości 4-5 cm styropianu w jadalni strop będzie przemarzać ??.Ja w miejscu nad jadalnią gdzie będzie strych dam chyba jeszcze dodatkowo żebro rozdzielcze - boję się że cały szczyt spoczywający na dwóch belkach może stanowić zbyt duże obciążenie.Aha z czego budowałeś swój domek bardzo ładnie Tobie go zrobili. A z czego ścianki działowe zrobiłeś ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 04.09.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Dam dobry styropian, może nawet ekstrudowany. Tego balkoniku jest naprawdę niewiele, może 1,5 m2. Domek cały z ceramiki (U220 ściany nośne + K3 działowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 05.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Oglądałem dziś inną budowę Szmaragda w Toruniu. Został w nim przesunięty podciąg w Salonie dzięki temu nie ma występu w jadalni i brak jest też podmurówki na podciąg w miejscu przy kominku. Chyba lepiej to wygląda Pozdrawiam Witam serdecznie. Jeżeli możesz podać namiary na tego szmaragda to bym był bardzo zobowiązany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 05.09.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Jestem z Tarnobrzegu, domek mam na dzieję za 1,5 miesiąca będzie przykryty. skany wyślę popołudniu jak są jeszcze potrzebne pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 05.09.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam Czytam Wasze wątki i zazdroszczę Wam budowy takiego ładnego domu. Chyba jak wszystko dobrze pójdzie również kupię ten projekt. Najpierw myślałem o drewniaku ale cena domów z bali, ba w szkielecie jest jednak za wysoka. W moim przypadku muszę najpierw spłacić samochód a to za dwa lata ;(. Bedę obserwował jak Wam idzie ) i jak wyszło u Was finansowo w realizacji projektu. Narazie mam 25 arów ziemi (zapłaciłem 2500zł) z ładnym widokiem na góry Opawskie. Prąd przy granicy z polem i bierząca woda - jest. Czeka mnie kupno szamba. Poniżej widok jaki może kiedyś będę podziwiał z balkonu, tarasu. Pozdrawiam http://img118.imageshack.us/img118/4928/pola11lp0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 06.09.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam serdecznie wszystkich "szmaragdowiczów".Po przekopaniu wielu projektów ja też na jakieś 90% dołączę do waszego grona.Jeśli można można, mam 2 pytanka...1.Czy kuchnia nie jest dla was troszką za mała ( na planach tak wygląda, jak to jest tak "na żywo? - chciałbym jednak zachować spiżarnię...)2.Czy znacie jakiś budujący się lub wybudowany Szmaragd w pobliżu Radomia? PozdrowieniaGelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 08.09.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Kuchnia rzeczywiście duża nie jest ale jak dla mnie tez nie jest mała. zakładam, że nie będę wstawiać do niej stołu bo przecież mam piękną jadalnie więc tam postawie wymarzony stół. Już przymierzałam : lodówka, kochenka, zmywarka itd.. Kochnia jest ok. Za to spiżarnia to raczej wnęka na duże półki!!!!!!, zgrzewki wody mineralnej itp... Zamiast standardowych drzwi będziemy tam wstawiać drzwi lub drzwiczki z płyty meblowej, ale myslę że warto ją zostawić pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 12.09.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 http://foto.onet.pl/upload/29/81/_628815_n.jpg ta czarna plamana środku to wizja mojego męża - kamień wklejony w sa środek ściany , no cóż podobno tak ma być i będzie jeszcze jeden, w sumie nie wygląda źle więc nie marudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 12.09.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 http://foto.onet.pl/upload/25/55/_628814_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/36/58/_628816_n.jpg No więc dzieje się nasza elewacja. Kolor jest cieplutki żólty najabardziej odpowiada temu który jest na pierwszym zdjęciu w poprzedniuej wypowiedzi. Budujemy bez garażu więc ta ściana wygląda nieco inaczej niż w większości szmaragdów, w przyszłosci maja być okiennice i trchę zieleni na tej ścianie bo narazie jest taka trochę "nieżywa" choć jak dla mnie już wygląda cudnie Jak tylko zniknie rusztowanie z przodu i od tarasu wkleję fotki Jak dobrze pójdzie to w listopadzie mieszkamy!!!!! Pozdrawiam Malena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcz60 15.09.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 MalenaGratuluję szybkiej przeprowadzki. Ale po obejrzeniu zdjęć doszedłem do wniosku, że zepsułaś "Szmaragda". Dom pozbawiony balkonu i półokragłych drzwi stracił swój charakter. Nie wiem jak wygląda od strony wykuszu. Wejście też wydaje mi sie zmienione (wczesniejsze zdjęcia). Jednak z garażem dom wygląda lepiej. Bez niego jest jak inwalida. To już nie jest "Szmaragd".Pozdrawiamwilczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 15.09.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Wilczek masz rację co do balkonów. Okna półokršgle niestety chociaż bardzo chcialem mieć kosztujš ponad dwukrotnie więcej niestety niż proste, a to już jest duża różnica na 2 (dwoch) jakie 3500 PLN + VAT w drewnie sosnowym. Tak więc nie wiem czy skórka warta wyprawki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 16.09.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 No cóż wilcz gusta są różne i się nie dyskutuje :):):) Nam się półąkrągłe okna po prostu nie podobają, nawet jeśli pominie się koszty. Konsekwentnie sie tego trzymamy, w naszym domu żadnej okrąglizny !!! ani w Romeo ani w Julie także bawić się nie będzimy więc balkon pro forma nie jest nam potrzebny, a bez niego wg nas dom równiez wygląda dobrze i nie traci nie wiedziałam "żywego" szmaragda z garażem, więc tutaj cięzko mi powiedzieć - bo przecież projekt zawsze jest tylko projektem...więc i tutaj się z kolega nie zgodzę.....:):) Obserwuję ten dom jak rośnie - zmienia się i ostatnia rzecz jaką można powiedzieć to to że wygląda jak "inwalida" - to juz absolutna bzdura. Pozdrawiam Malena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiuszp 16.09.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Hej. Ten Szmaragd bez garażu jest naprawde jak inwalida...Popieram Wilczka. Ja buduje Szmaragda w Lublinie. Chcialbym sie dowiedzieć czy ktokolwiek podpiwniczał nasz domek...ja tak zrobilem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 16.09.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Stropik sobie schnie a ja podlewam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiuszp 16.09.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Ja strop będę zalewał ok. wtorku. Modlę się tylko pogodę...Kierownik polecił i strop styropianowy-podobno nowość. Nie wiem co o tym sądzić. Może lepiej będzie zrobić tradycyjny Terriva. Proszę o rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 16.09.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Ja strop będę zalewał ok. wtorku. Modlę się tylko pogodę...Kierownik polecił i strop styropianowy-podobno nowość. Nie wiem co o tym sądzić. Może lepiej będzie zrobić tradycyjny Terriva. Proszę o rady... No cóż stropu styropianowego nie znam ?? nie wiem nie doradzę Ci !. Ja miałem tradycyjną Terrivę i było wszystko OK. Ale jeśli we wtorek zalewasz to z Teriivą nie zdążysz ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 18.09.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Pytanie do tych którzy juz wybudowali dom lub maja wykaz materiałów. Ile potrzeba pustaków ceramicznych do wybudowania Szmaragdu. Chodzi mi o pustaki ceramiczne np porotherm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 18.09.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam Porotherm 30 P+W KL 15 - 2290 szt Porotherm 25 P+W KL 15 - 400 szt Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 18.09.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam Porotherm 30 P+W KL 15 - 2290 szt Porotherm 25 P+W KL 15 - 400 szt Pozdrawiam Zbyszek Wielkei dzięki za błyskawiczną odpowiedz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marifu 18.09.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Jak Pan moze przesłać mi skany Szmaragdu to bardzo prosazę - jutro odbieram narysowane surówki ale moze się przydadzą chociaz do porównania!Mój e-mail - [email protected]Tez wybrałem Szmaragd i nawet odwiedziłem zbudowany 0- rewelacja! Pozdrawiam MARIFU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts