kecajm 25.09.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Według mnie jest wystarczająco dużo światła w tych pokojach. Dodatkowe okna przy balkonowych mnie osobiście się nie podobają - zepsułyby wygląd tej ściany i balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 25.09.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Według mnie jest wystarczająco dużo światła w tych pokojach. Dodatkowe okna przy balkonowych mnie osobiście się nie podobają - zepsułyby wygląd tej ściany i balkonu. Dzieki bardzo Kecajm. upewniłe mnie ). Więc niech tak zostanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 27.09.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 No i stało się: przekroczyłem koszt budowy powyżej 200 tyś. Uzupełniłem album nowymi zdjęciami. Zapraszam. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 27.09.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Oj obejrzałam nowe zdjęcia i domek wygląda super. Już zazdroszczę takiego etapu budowy. Bardzo ładny kolor okien, czy one są drewniane? I zastanawiam się czy na dole w łazience zrezygnowałeś z prysznica czy mi się wydaje? pozdrawiam serdecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 27.09.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Kecajm piekny domek gratulacje !!! Coraz bardziej upewniamy się z żoną że to piękny domek. Mam pytanie jak rozwiązałeś sprawę kominka -wg projektu czy przesuwałeś komin?I czym ocieplasz sciany co to za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 27.09.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Bardzo ładnie!!! Kecajm, czy wybrałeś już schody? Jeśli tak, to daj znać jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 28.09.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Już odpowiadam:- okna PCV, obustronny złoty dąb- na dole nie mam prysznica,- kominek wg projektu (polecam zrobić wlot do komina jak najwyżej, przy samym suficie a połączenie z kominkiem zrobić skośnie przez ścianę)- ściany ocieplone Platinium+ ściana (dawniej Termo-L) frez 120 mm,- schody jak w projekcie, będą za jakieś 2 tyg. , buk parzony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 28.09.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Dziękuje za odpowiedż. Kominek rzeczywiście ślicznie wykonany też mamy podłączenie skośne. Nam jednak zalezy na prysznicu na dole tylko czy on się tam zmieści? razem z toaletą i umywalką? pozdrawiam i gratuluje Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 28.09.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Zmieści się 80. Ale będzie bardzo ciasno. Polecam przeniesienie kibelka pod okno i ewentualne przesunięcie ścianki kosztem wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 28.09.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Wydaje mi sie że cianke kosztem wiatrolapu nie za bardzo da sie przeniesc ?? bo to scianka nosna. ja zrobie w lazience odwrotnie szersze okienko stanie w lazience natomiast waskie w pomieszczeniu gospodarczym tym samym przesune troszke scianke i zwieksze powierzchnie lazienki kosztem pomieszczenia gospodarczego. mam nadzieje ze bedzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiuszp 29.09.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Ludziska powiedzcie mi jaka jest w projekcie wysokość ścianki kolankowej....Faktycznie tak jak pisze Kasia z Piły 60cm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 29.09.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 tak okolo 50-60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 29.09.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Kasilas powiedz na jakim jesteś już etapie budowy, czy stropy już wylałeś? Kiedy zamieścisz nowe zdjęcia? Jak juz wcześniej pisałem mam zamiar odwiedzić twoją budowę, niestety żonka ma obecnie nawał pracy i ciężko sie jest nam razem wyrwać do Torunia, dlatego narazie śledzimy jedynie twoje postępy na zdjęciach. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 29.09.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Tak strop mam wylany, sciany nosne wymurowane. Drewno na wiezbe na działce. W poniedzialek przychodza ciesle i zaczynaja zabawe z dachem. Sprobuje dzisiaj zrobic pare zdjec i wrzucic na stronke.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka123 29.09.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witam!Czy ktoś buduje ten domek w okolicach Warszawy. Bardzo chciałabym go zobaczyć. Nie mogę się zdecydować który wybrać. Mam dwa Orion III lub Szmaragd bez garażu.Wizualnie bardziej podoba mi się Szmaragd. Nie bardzo jednak podobają mi się te schody w pokoju.Czekam na zaproszenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 29.09.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Kecajm ??O ile pamietam to chciałes zrobic inne schody tzn nie takie jak w projekcie. Mozesz napisac co zadecydowalo jednak o tym ze robisz zgodnie z projektem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka123 30.09.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Witam!Też jestem zainteresowana tym projektem. Czy może mi ktoś przysłać zeskanowany projekt Szmaragd? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 02.10.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 To prawda - miałem robić schody odwrotnie zakręcone, wychodzące przy łazience, ale w trakcie kolejnej wizji lokalnej ze stolarzem stwierdziliśmy, że te z projektu będą lepsze. Oczywiście moje nie będą identyczne, tylko konstrukcyjnie podobne. Przede wszystkim przekonało mnie to, że ten drugi bieg będzie na tyle wysoko (ok. 2m), iż nie będzie zasłaniał salonu patrząc od wejścia, jak również nie będzie bardzo zabierał jego przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar Tu Di Tu 07.10.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Dawno nie pisałem, ale cały czas czytam i podziwiam jak szybko Wasze budowy idą do przodu.Ja, niestety jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji czy zbuduję SZMARAGDA. M.in. z tej przyczyny, że nie widziałem go w rzeczywistości.W związku z tym zwracam się do Was z pytaniem, czy jest ktoś z rejonu Warmii i Mazur, albo Podlasia, kto buduje SZMARAGDA i mógłbym się do niego wprosić na wizję lokalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 07.10.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Właśnie jestem o jeden krok dalej, dwa dni temu przysłali mi projekt szmaragdzika.Działka już jest, teraz do energetyki i wodociągów.Dobrze że powstał ten wątek to teraz przyda się jak ulał, szczegulnie przed wizytą u architekta.Jak wszystko dobrze pujdzie to na wiosnę ruszam z budową, teraz zbieramy fundusze aby sami coś zacząć i nie iść do banku z gołymi rękoma.Pozdrawiam wszystkich, może na wiosnę nasz wątek znowu ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts