piotr buduje szmaragda 17.12.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam wszystkich szmaragdowiczów. Ja z moją narzeczoną właśnie startujemy z budową szmaragda. jesteśmy na etapie załatwiania formalności pozwoleniowych. Mamy już ekipę, która postawi nam stan surowy otwarty (33 tyś niestety) jak formalności oraz narazei łaskawa pogoda pozwoli od pczątku roku ruszamy z budową. w sprawach kredytowych mam podobne zagwozdki jak wy z tym, że wogóle nie biorę pod uwagę kredytu złotówkowego - mam obawę co się stanie z moimi zobowiązaniami jak wejdziemy do strefy Euro. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 17.12.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam wszystkich szmaragdowiczów. Ja z moją narzeczoną właśnie startujemy z budową szmaragda. jesteśmy na etapie załatwiania formalności pozwoleniowych. Mamy już ekipę, która postawi nam stan surowy otwarty (33 tyś niestety) jak formalności oraz narazei łaskawa pogoda pozwoli od pczątku roku ruszamy z budową. w sprawach kredytowych mam podobne zagwozdki jak wy z tym, że wogóle nie biorę pod uwagę kredytu złotówkowego - mam obawę co się stanie z moimi zobowiązaniami jak wejdziemy do strefy Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 17.12.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Czytam sobie Wasze bardzo cenne uwagi i pozwolę sobie wrócić do dawno poruszanego wątku mianowicie z czego budować? wypowiedzcie się proszę czy gazobeton ocieplany styropianem to nadal ceniona konstrukcja czy już się zupełnie od tego odchodzi i buduje z porotermu ocieplonego watą mineralną.z góry serdeczne dzięki za wasze zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 17.12.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 a innych nie witasz ? szkoda , bo my nie budujemy Szmaragdu i tak cie pzdrawiamy i zyczymy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 17.12.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 oczywiście że witam też innych, a nawet wszystkich użytkowników formum muratora . moje fop a wzięło się z tego, że to mój pierwszy post na tym forum i zamiast włączyć się do dyskusji w szmaragdowym temacie przypadkiem moja wiadomość utworzona została (oczywiście ten przypadek to moja nieuwaga jako nowy temat. pozdrawiam wszystkich jeszcze raz i życzę spokojnych rodzinnych i wesołych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.12.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 ... i Tobie również duuuuuużo pieniędzy J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 18.12.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 No to witaj miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA P. 18.12.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witam wszystkich szmaragdowiczów-!Ja też wybudowałąm ten dom , co prawda wprowadziłam trochę zmian.Podnieśliśmy trochę dom, nie ma wyjścia z jadalni, nie ma okrąlęgookna w salonie, nad garażem jest pralnia połączona z łazienką i garderoba połączona z sypialnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 18.12.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 No to już trzecia Anna -witamy serdecznie my jesteśmy na etapie ścian fundamentowych .Widziałam SZMARAGDA w realu jest sliczny tyle że nie było jeszcze schodów i męczy mnie to czy nie zajmują za dużo miejsca w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA P. 18.12.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 schody mi też spędzaja sen z powiek-chociaż do schodów to jeszcze troszę- ale, my będziemy robić drewniane i jak najmniej wysunięte od ściany . schody w tym projekcie są na pierwszym planie jak się wchodzi- więc muszą wyglądać super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 18.12.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Czytam sobie Wasze bardzo cenne uwagi i pozwolę sobie wrócić do dawno poruszanego wątku mianowicie z czego budować? wypowiedzcie się proszę czy gazobeton ocieplany styropianem to nadal ceniona konstrukcja czy już się zupełnie od tego odchodzi i buduje z porotermu ocieplonego watą mineralną. z góry serdeczne dzięki za wasze zdania. Piotr ja co prawda budowaŁem z Porothermu i miałem ocieplać wełną ale gdybym budował jeszcze raz budowałbym raczej z BK. jeśli chodzi natomiast o docieplenie będę docieplał styropianem z dwóch powodów - wełna trudno dostępna i droższa od styropianu. Trzeci powod to wątpliwości co do rzecyczywistych lepszych własciwosciach welny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 18.12.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witam.Wczoraj na trasie widziałam wykończonego szmaragda, naprawdę piękny, jeden z piękniejszych domów jaki widziałam w realu. Gratuluję wszystkim posiadaczom tego projektu (kidyś chcieliśmy go kupić, ale Hermes okazał się troszkę bardziej dopasowany do naszych potrzeb). Zyczę Wam Wszystkim tak udanej realizacji i obiiecuję, że jak będę miała okazję tamtędy przejeżdzać to wezmę aparat i dla Was wkleję fotkę. Naprawdę zachwyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 18.12.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Piotr ja co prawda budowaŁem z Porothermu i miałem ocieplać wełną ale gdybym budował jeszcze raz budowałbym raczej z BK. jeśli chodzi natomiast o docieplenie będę docieplał styropianem z dwóch powodów - wełna trudno dostępna i droższa od styropianu. Trzeci powod to wątpliwości co do rzecyczywistych lepszych własciwosciach welny. Pozdrawiam Kasilas ciekawy jestem dlaczego zmienił byś materiał na BK, z tego co sie oriętowałem to porotherm jest znacznie leprzym mat. cieplnym, może troche gorszy jeżeli chodzi o samą bydowe, ale chyba nie o to Tobie chodziło bo sciany masz wymurowane super Moja żona do dzisiejszego dnia podziwia twoją budowe nawet męczyła mnie abym wzioł namiary na Twoich wykonawców - ale to za daleko kto by przyjechał do bydzi. Ja zastanawiam się między silikatem a BK, bardziej w strone silki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 18.12.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Gromal ! Gromal ogólnie mówiąc miałem na myśli to że nie ma co zbyt dużej uwagi przywiązywać chyba do tego szczego domek będzie wykonany. I Porotherm i BK mają podobne właściwości cieplne. Z BK buduje się dużo dużo ludzi mieszka i wszyscy oni są zadowoloeni - a i z elektrykiem i z innymi ekipami da się urwać więcej kasy przy BK.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 18.12.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Kasilas dzięki za podtrzymanie mnie w moim przekonaniu, jeśli chodzi o elektryke to naprawdę fachowcy mocno nażekają na poroterm ponieważ się tłucze jest dużo odpadów, a co za tym idzie uzupełnień. ja już jestem umocniony w przekonaniu że idę w BK i oczywiście monolityczny strop. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 18.12.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witam serdecznie. Jestesmy posiadaczmi projektow Szmaragda od pazdrziernika.Budujemy Szmaragda razem z bratem w blizniaczeniu tzn. on w odbiciu lustrzanym w stosunku do mojego Fundamenty powinnismy ukonczyc w tym tygodniu.Z reszta prac startujemy po Swietach. Zmany jakie bedziemy dokonywac to podniesienie sciany kolankowej 40 cm.Oraz mysliny o zmianie wygladu wejscia przez dodanie filarkow jak w projekcie Orion.Kolorystyka zaproponowana przez projektanta bardzo nam sie podoba i chyba przy niej zostaniemy. Zastanawiamy sie nad dachem jakim materialem pokrywac czy dachowka ceramiczna czy blachodachowka, cementowa odpada bo budujemy na terenie zalesionym i chcemy unikac zielenienia dachu.I tu mam pytanie czy ktos sie orietuje jaka jest roznica w cenie miedzy tymi materialami na dzien dzisiejszy.Bo najbardziej podoba nam sie pokrycie dachy ceramiczna jak chyba wszystkim ale przemawiac bedzie cena jesli jest znaczna roznicza.Jesli juz ktos wycenial dach z blachodachowki oraz ceramicznej.Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 18.12.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Kamila 79 jesli nie jest to dla Ciebie wiekszy problem to ja prosze o zdjecie Szmaragda z Twojej okolicy:) Dziekuje bardzo. Malena jesli jeszcze czasami czytasz ten topik to czy moge zobaczyc zdjecia srodka Twojego szmaragdu bo linki ktore kiedys podalas do zdjec milcza Bardzo mnie interesuje wyglad saloniku i ustawnosci jego.Jesli ktos moze zamiescic zdjecia bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam. Kasilas gratulacje Twoj Szmaragd jest superowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 19.12.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 witam również przyłączam sie do prośby o zdjęcia salonu mam nutkę niepewności co do wielkości (a raczej małości) salonu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 19.12.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam wszystkich szmaragdowiczów-! Ja też wybudowałąm ten dom , co prawda wprowadziłam trochę zmian. Podnieśliśmy trochę dom, nie ma wyjścia z jadalni, nie ma okrąlęgookna w salonie, nad garażem jest pralnia połączona z łazienką i garderoba połączona z sypialnią. Anno, też mamy podobny pomysł na pomieszczenie nad garażem - mam na myśli pralnię, ale interesuje mnie jak udało Ci się zrobić garderobę i przejscie z sypialni (komin?). Czy dobrze rozumiem, że masz dwa wejścia do pomieszczenia nad garażem: jedno z łazienki, drugie z sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 19.12.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam Go-go przyznaje ze nie ma aktualności w moich albumach, ale czas przedświąteczny to najgorętszy moment w mojej pracy i niestety nie ma czasu na nic No a poza tym mieszkamy już :):), i jeszcze nie mamy internetu,obiecuje po swietach jakies nowe fotki Pozdrawiam serdecznie i wszystkim życzę bogatych, zdrowych i SZMARAGDOWYCH Świąt Bożego Narodzenia Malena&family Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts