anna.misia 09.02.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 wreszcie ,po długiej i nie równej walce uzyskalismy kredyt ,w poniedziałek pierwsza transza z 10 .Do poniedziałku mamy tez podjąć decyzję co do koloru dachówki wybór mamy ograniczony grafit albo antracyt i sama nie wiem ten grafit wygląda nijak zwykły szary a antracyt obawiam się że jak latem przygrzeje to będzie katastrofa może ktos rozwieje moje wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izia 10.02.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam, witam100 lat mnie nie bylo. Tylko przeglądałam posty. w przyszłym tygodniu kupujemy projekt "Szmaragda". jest cudny!!!! i jestem w 100% przekonana. natomiast mam pytanie. buduję w okolicach Warszawy i mam tu jeden domek do "wglądu", ale chciałabym zobaczyć jeszcze jakis (ewentualnie porównać przeróbki). 25 lutrgo jadę do Wisły. czy jest ktoś w promieniu ok. 50 km, kto mógłby się pochwalić takim domkiem??pozdrawiam i bardzo proszę odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMaciek 10.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witamy wszystkich szmaragdowiczów!!!!!!!! My narazie zastanawiamy sie nad projektem!!!!!!Bardzo nam się podoba!!!!!!!Zbieramy kasę na domek Jeżeli ktoś mógłby przesłać nam kosztorys budowy domu to bylibyśmy bardzo wdzięczni!!!!!!!! Pozdrawiamy cieplutko wszystkich Szmaragdowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 10.02.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam Papaja serdeczne dzięki za kwotację waszej więźby - my odbieramy w środku tygodnia z tartaku wtedy się podziele kwotą poniważ dziś jeszcze jej nie znam. a jeśli chodzi o dach to jak byłem zdecydowany na blachodachówkę to teraz po głębokiej analizie rynku decyduję się na dachówkę cementową i ta decyzja już nie ulegnie zmianie w poniedziałek zamawiam materiał kolor ceglasty z Braasa niestety są tylko 3 kolory do wyboru ceglasty ciemno brązowy i czarny więc wybór nie był zbyt trudny dachówka cementowa na całym dachu to materiałowa różnica ok 3 tyś PLN no i ok 2 tyś drożej położenie niż blachodachówki ale ceramiczna to łączny koszt ok 6 - 7 tyś drożej niż blachodachówka i dlatego wypośrodkowaliśmy i bierzemy cenemtową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 11.02.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Kochani a ja mam pytanie dotyczące ogrzewania. Czy ktoś z Was ma albo planuje połączenie podłogówki z grzejnikami w Szmaragdzie? Interesuje mnie to bardzo ponieważ u nas czas na instalacje, wylewki , tynki itd... Stan surowy otwarty zakończony, chętnie pomogę do tego etapu. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł M_e 12.02.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam !!! Chciałbym w tym miejscu podziękować koleżance Malenie za wczorajszą gościnę i możliwość obejrzenia Szmaragda na żywo...Wielkie dzięki !!! Napiszę szczerze, że domek nam się spodobał, choć z początku lekko się zdziwiliśmy wielkością salonu. Rzeczywiście nie jest to salon z prawdziwego zdarzenia tylko średniej wielkości pokój dzienny i wtym miejscu każdy musi sobie sam odpowiedzieć czy chce mieć w domciu przestronny salon i dużo miejsca, czy wystarczy mu miejsca na sofę i jakąś ławę, bo szczerze mówiąc więcej się w tym salonie nie zmieści. My już wiemy, że powiększamy salon o wcięcie - wyjście na taras obok wykuszu , a wyjście to przenosimy na środek tylnej elewacji pod balkon dużej sypialni. Przez to salon się znacznie powiększy - wydłuży i mam nadzieję że przez duże okno tarasowe na środku wizualnie też będzie wydawał się większy. Schodu rzeczywiście zabierają sporo miejsca na dole, a przy ustawieniu takim jak ma Malena, dolny bieg zaczyna się na wprost drzwi wejściowych, co jeszcze bardziej daje efekt zmniejszenia powierzchni, ale nam to się dość podobało. Koleżanka ma schody szersze i "dłuższe" przez co napewno wygodniejsze, tak więc coś za coś... Co najbardziej nam się podobało i gdzie nie mamy żadnych zastrzeżeń, to góra domu. Jest tam naprawdę bardzo przestronny hol i duże trzy sypialnie. Dzięki Malenie i jej mężowi wiemy napewno, że ściankę kolankową podniesiemy "o jedną cegiełkę" bo dzięki temu pomieszczenia wydają się większe ( w porównaniu ze zdjęciami Kecajma Maleny pokoje wydają się o wiele przestronniejsze). Łazienka bardzo duża i wygodna. Jest wanna, umywalka, kabina, kibelek a jakby ktoś chciał postawić na środku bujany fotel - też nie byłoby większego problemu... Reasumując - spodziewaliśmy się większego dołu Szmaragda i ten poziom oceniam na cztery z minusikiem ale góra jest rewelacyjna i nie ma się czego przyczepić... Pozdrawiam Wszystkich Szmaragdowiczów. Malena - jeszcze raz wielkie dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 12.02.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam!Ja mam podłogówkę łaczoną z grzejnikami Purmo. Kuchnia, jadalnia i łazienka na górze. Termostaty Herz RTB na powrotach w skrzynkach rozdzielaczowych.Zrezygnowałem z grzejnika w kuchni i jadalni. Jest tylko w salonie i to V22 a nie V33, czyli cieńszy. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł M_e 12.02.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej !!! dziś rozmawiałem przypadkowo z projektantką i pokazałem jej w necie Szmaragda. Powiedziałem jej że wszystko nam się podoba, ale chcielibyśmy jednak ciut większy salon i czy nie ma pomysłu jak go troszkę powiększyć. Projektantka stwierdziła że najprościej byłoby powiększyć rozmiary zewnętrzne, czyli fundamenty. na długości jest ok ale "na głębokości" czyli ścianki boczne można bez większych problemów powiększyć o np. 1,5metra...sam nie wiem co by z tego wyszło...Proporcje wewnątrz trzeba by zachować, a jednak ten nieszczęsny salon byłby ciut głębszy i ustawniejszy zapewne...Co myślicie o takim pomyśle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 12.02.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Pawle nam tez po glowie chodzily takie pomysly:) Tez nie moglam spac przez ten nieszczesny salonik.Ja go do tej pory nie moge sobie wyobrazic bo nie widzialam ani za zywo ani na zdjeciach heheMoim zdaniem najprosciej bedzie zrezygnowac z wciecia w salonie na taras ale po jakim czasie zrezygnoealimy z tego pomyslu.Bo projekt nie byl by taki sam juz:) A latem jak pomysle sobie otwarty balkonic stoloczek hmmm:) posilki na tarasiku z widokiem ma las:) wole miec jednak ten mniejszy salonik.Ja juz sie przekonalam do tego naszego saloniku.Popracujemy wizualnie nad nim tzn. chyba bedzie kuchnia otwarta i schody jakos bedziemy chcieli zeby malo miejsca zajmowaly moze krecone ( o ile sie da).Kiedys myslalam zeby polaczyc go tez z gabinetem z przeszklonymi pieknymi drzwiami ale tam mamy kominek te schody wiec pomysl odpada a zreszta widzialam na zdjeciu Kecjama ze tam ok kominka do okna niewiele jest tej sciany:).My zostawilismy ten salon w spokoju:) Moze okno powiekszymy,pobawimy sie swiatlem kolorem itp.Jejeku kiedy to bedzie hmmPozdrawiamA moze ktos zamiesci te nieszczesne zdjecia salonu Szmaragdowego.Halo jest jakas szansa?Chyba sobie go sama predzej wybuduje niz go zobacze:)Piotrze ja czekam na wycene Twojego daszku.A czy Wszyscy daja wymiary okien jak w projekcie? Chodzi mi o frontowe i w wykuszu? Bo nam ciagle chodzi po glowie powiekszenie ich jak w Orione.Mam ostatnie chwile na podjecie decyzji bo lada dzien ekipa zaczyna wchodzic ze scianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 12.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Kochani a ja mam pytanie dotyczące ogrzewania. Czy ktoś z Was ma albo planuje połączenie podłogówki z grzejnikami w Szmaragdzie? Interesuje mnie to bardzo ponieważ u nas czas na instalacje, wylewki , tynki itd... Stan surowy otwarty zakończony, chętnie pomogę do tego etapu. pozdrawiam Aga Witam Planujemy ogrzewanie podłogowe na całym parterze, zaś na poddaszu grzejniki mają być tylko w sypialniach, reszta też podłogówka. Znajomy zrobił nam orientacyjny kosztorys tej inwestycji (ok.25000 materiał, nie wiem ile za robociznę). Mąż jeszcze się zastanawia, czy aby nie zrobić podłogówki na całości-to jeszcze do przeanalizowania i przedyskutowania z owym znajomym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 12.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 http://www.rintal.pl/index2.php?p=oferta&s=schody&m=phola#startWlasnie znalazlam tu na forum.Co myslicie o tych schodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 12.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 właśnie dzisiaj dostałam wycenę dachówki wraz z tzw galanterią ,a więc:dachówka ceramiczna lakierowana WIENERBERGA zakładkowa renesansowa w kolrze antracyt za 11240 w pierwszym gatuku i co wy na to? tyle że bez faktury a są mi naprawde potrzebne -pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 12.02.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam ponownie Schody RINTAL już nieraz przerabiałam. Są ciekawe, ale do mojej wizji salonu nie bardzo pasują. Najbardziej odpowiadały by mi schody nr.16 z podanej niżej strony. Myślę o jednolitym kolorze. Planuję udać się niebawem do producenta i pogadać o możliwości zrobienia takich schodów w naszym domku. Pozdrawiam http://www.jip.com.pl/galeria/01.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 12.02.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Coś mi chyba z tym niżej nie wyszło SORRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 13.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 My chcemy przesunąć kominek ze ściany w salonie pod schody i w związku z tym ograniczyć ilość zakrętów w podłączeniu kominowym, które wg projektu przechodzi przez pokój przylegający do salonu. Schody będą żelbetowe a potem zabudujemy je tak żeby staly się jednocześnie obudową kominka, pomysł lekko szalony, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 13.02.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Wita serdecznie OJ ależ sie tu szmaragdowo zrobiło:):):):):):) Aż miło popatrzeć Ostatnio bardzo rzadko bywam, więc i zdjęć tez nie ma aktualnych, ale widzę że temat wielkości salonu nadal jest mocno komentowany - w związku z tym chyba jednak zajrzę tu jutro i wkleję fotki naszego , żeby wszystko stało się jasne. A jeśli chodzi o obiektywną opinię na ten temat to chyba najlepsze pojęcie ma Paweł Meble - pozdrawiam - otóż widzieli, są obiektywni - bo my to już mieszkamy także wielu rzeczy nie widzimy.... Więc obiecuję - JUTRO - wkleje zdjęcia - tylko proszę wziąć poprawkę, że mimo naszego mieszkania - to dom nadal jest wykańczany:):) Pozdrawiam Malena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izia 13.02.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Maleno, jak juz tu zaglądniesz to proszę prześlij mi kilka zdjęć na prywatny adres. nie tylko salonu ale i mniejszych sypialni na górze (zastanawiam sie czy nie podnosić ścianki kolankowej) i oraz korytarza z widokiem na balkon. czy jest tam faktyczie tyle miejsca? zapomniałabym o adresie: [email protected]pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł M_e 13.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No ja po wizycie u Maleny i poradach jej męża napewno podniosę ściankę kolankową o ok 25 cm. Niby niewiele, ale efekt widoczny i przestronność pokoi większa. A co do górnego holu to zapewniam że miejsca tam aż za dużo. Spokojnie można by tam postawić dwa nieduże fotele i stolik...Wogóle cała góra jest super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 13.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Byłam u Maleny i wszystko bardzo mi się podobało byłam zaskoczona wielkością łazienki i holu na górze ,niestety nie było jeszcze schodów- pozdrawiam Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marifu 14.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Przepraszam, że tak długo sie nie pojawialem na forum ale byłem pochłonięty załatwianiem wszystkiego aby teraz wystartować ze Szmaragdem! Czekam aż pogda pzwoli i strtuję! Buduję Szmaragd w Kaliszu woj.wielkoplskie! Marifu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts