piotr buduje szmaragda 20.02.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 witam a czy ktos da rade porownać ceny moich tynków z waszymi ??z góry serdeczne dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lag2000 20.02.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ja za tynki mam umowiona cene 14zl/m2 wiec prawie identycznie jak Ty. Technologia taka sama Startuje na poczatku marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ines_ines 20.02.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 za tynki kładzione maszynowo - zapłaciliśmy 21 PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 20.02.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 czy cena za folie pod dachówkę i tasmę pod gąsiory na domek z pojedyńczym garazem 1500 zł jest dobra? i jeszcze okna velux po 700zł za sztukę ,pytam bo dostałam taka propozycje jak ktoś wie to proszę o podpowiedz pozdrawiam ANNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł78 20.02.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam. Cz ktoś może zamieścić zdjęcie przedstawiające wygląd tych nieszczęsnych podciągów? I czy ktoś orientuje się w aktualnych średnich kosztach robocizny Szmaragda za stan surowy otwarty z dachem lub bez?Może ktoś mógłby polecić ekipię z Małopolski, która postawiła Szmaragda?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 20.02.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam Podciągi możesz zobaczyć na zdjęciach Kecajma - widać je na zdjęciu kominka oraz schodów. Nie są one wcale takie nieszczęsne . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 21.02.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 serdeczne dzięki za utrwalenie mnie w przekonaniu ze nie przeplacam za tynki. jeśli chodzi o folję to nie mam dużej wiedzy ponieważ mam ją wstawiona w całość dachu, ale velux za 700 jeśli wymiar projektowy czyli 78/140 to kupuj ile jest na magazynie i spokojnie odsprzedawaj po tysiaku ja orientowałem się w kilku firmach i okna dachowe Fakro z wentylacją 10m3 kosztuje ok 1000 pln brutto a velux jakies 200 pln więcej więc cana extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpaka 21.02.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam serdecznie Jestem szczęśliwą posiadaczką projektu szmaragd 2. Może ktoś jeszcze buduje ten dom bo jestem ciekawa jak wygląda "na żywo" szczególnie od środka. W necie jest bardzo mało informacji na temat tego domu, znalazłam tylko osobę co sprzedaje ten dom pod Tarnowem ale to stan surowy otwarty a zdjęcia tylko z zewnątrz. Jeżeli ktoś posiada więcej zdjęć prosze o udostępnienie mailowo na [email protected]. Pozdrawiam wszystkich szmaragdowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 21.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam serdecznie w gronie SZMARAGDOWICZÓW Niestety na tym forum tylko pan od ciasteczek buduje Szmaragda 2, ale jest chyba na początku drogi budowlanej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł78 21.02.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Papaja - wielkie dzięki. Będę szukał tych fotek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpaka 21.02.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dzięki Papaja za serdeczne powitanie:) To juz jest nas 2, tak jak szmaragd 2:) Może z czasem ktoś sie przyłączy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 21.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dzięki Papaja.My niestety borykamy się jeszcze z kredytem . Mamy nadzieje że nie stanie on nam na drodze w budowie wymarzonego domku.Narazie obserwujemy Wasze poczynania a po decyzji kredytowej pewnie będziemy na forum częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 21.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 My borykalismy się z kredytem 3 miesiące przez nieszczęsne zadłuzenie w BIK 36 zł i jedynym bankiem który chciał nam udzielić był INVEST BANK okropne warunki same opłty ok 12000 i do tego transze po 20000 koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 21.02.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Jak patrze na ten salon malenowy to juz widze oczami moj.Bardzo mi sie podoba.Moze nie jest ogromny ale wyglada na przytulny.Juz widze co gdzie postawie jakie kolorki scian itp. Pozdrawiam maleno i dzieki za foty.Jestem ciekawa jak wyglada ten gabinet na dole bo jeszcze tego nie bylo tutaj na forum.Moze ktos sie pokusi pokazac zdjecie.A co planujecie na podlodze w salonie? U maleny widze gres polerowany.Ja mysle o drewnie ew. jakies lepsze panele.Podobno konopola dobre.Chce zeby cos trwale bylo bo jest to wyjscie balkonowe i w tym miejscu bedzie sie najbardziej niszczyc podloga.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 22.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam Go go pytałaś kiedyś o kolor elewacji no i mam .Kolorystyka Szmaragda 2 to jest to. Dach prawie taki sam, okna też, a mam do tego ok.45m2 czerwonego piaskowca napewno się przyda. Nie wiem czy nie będzie za ciężki na obłożenie fundamentu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 22.02.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Papaja bedzie cudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 23.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam serdecznie Jestem szczęśliwą posiadaczką projektu szmaragd 2. Może ktoś jeszcze buduje ten dom bo jestem ciekawa jak wygląda "na żywo" szczególnie od środka Witam w klubie A myślałem, że nikt oprócz nas się nie skusi Tak jak pisze Papaja jesteśmy na początku drogi, lada dzień wystąpimy o pozwolenie na budowę, zakładam że pierwsze prace ruszą w połowie marca czyli już całkiem niedługo Obiecuję założyć dziennik i robić dużo zdjęć. Gratulacje i powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmyrus 24.02.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Szmargdzik 2G w lustrzanym odbiciu będzie budowany mam nadzieję już w kwietniu w Skoczowie (woj Śląskie). Z ciekawostek to z podpiwniczeniem pomiesczeń 6 i 10 + rekuperacja. Podanie o pozwolenie już złożone. Jest nas coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpaka 24.02.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam My też zamierzamy zrobić podpiwniczenie ale pod całym domem i też mamy projekt w odbiciu lustrzanym. Mam pytanie gdzie zamierzasz Szmyrus zrobić drzwi wejściowe do piwnicy? bo nam architektka powiedziała że najlepiej pod schodami ale mi sie jakos to nie widzi bo schody są otwarte chyba, zeby zrobić tak jak proponuje Pan od ciasteczek - schody "zabudowane" i z kominkiem. Ale chyba za dużo tego dobrego w obrębie schodów:) Panie od ciasteczek ma Pan może jakieś zdjęcie jak moga wyglądac takie schody z kominkiem? Będe wdzięczna za udostępnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 25.02.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witam.Mam wycene okien do Szmaragda jednej z firm 5-cio komorowe z pogrubiona ramą.Kolor zloty dąb ze złotymi sprosami sprosami 8mm.W tm sa: okienko okrage,2 okna balkonowe polokragle,drzwi salonowe(szer 1800 wys. 2300) okno kuchenne (szer. 1500 wys 1500) oraz dwa jednakowe okna lazien.-kotl. (szer 730 wys. 1500), salon okno (sze 2100 wys.1700) oraz dodatkowe 2 okna ktore wstawiamy w sciane szczytowej kolo drzwi balkonowych (szer. 900 wys. 1500).Jak wczesniej pisalam zmieniamy troszke wymiary okien bo podnosimy sciane kolankowoa 2 pustaki i wizualnie pasuje nam zmienic troszke wymiary. WYcena za wszystkie Szmaragdowe okna- BRUTTO 22%- 21.632.04. Do tego nie wymienione (ceny przyblizone):-dachowe w lazience: szt.2 1400-szczytowe od strony garazu szt.1 630 (tez dodajemy)-okno garazowe szt.1 450-Drzwi wejsciowe frontowe 4000-drzwi garazowe 3000 Czyli prawdopodobna cena za wszystko 9480 Co o myslicie o tych cenach?To jest nasza pierwsza wycena dostalismy ja w zeszlym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts