szmyrus 25.03.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 DO go-go.Dostałem wycynę za robociznę do dachu. 52000 - PLN. Przy czym mam podpiwniczenie pod częścią domu oraz podwójny garaż. Strop piwnicy lany, strop piętra teriva, ściany porotherm 30, Będę mógł jeszcze negocjować. Czekam właśnie na kontrofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 25.03.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 więzbę mam do odbioru na sobotę ma kosztowac ok 50000 do tego łaty i kontrłaty ok 1200 z inpregnacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 25.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Szymrus i Anna misia dzieki.Ja dam znac ile nam wyszlo jak skonczymy.Ciekawi mnie jak to w innych rejonach kraju ceny sie ksztaltuja dlatego pytam.A jak u innych?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 26.03.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 JUŻ PO PRZEPROWADZCE. NARESZCIE WE WŁASNYM DOMKU!!! Pozdrawiam wszystkich i życzę szybkiej przeprowadzki, Jacek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 26.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Gratulacje tylko pozazdrościć przed wiekszością budowniczych jeszcze długa droga .Może bys wkleił fotki z umeblowanego domku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 26.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam nasze ceny kształtją jak poniżejrobocizna stan surowy otwarty czyli fundamenty, mury, strom monolityczny, więźba dachowa i kontrałaty oczywiście taras i schody również razem 33 000PLNmateriał na więźbę (całe drzewo) 8 500PLNokna (bez okrągłego i balkony prostokątne + kwadratowe okno w Kotłowni i w pomieszczeniu nad garażem 11 800 mamy już fakturę za pokrycie dachu (dachówka cementowa + wykończenia) ale jeszcze nie odebrałem jej z hurtowni.a cha polożenie pkrycia dachowego 8 000 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylAnd 26.03.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witajcie! Muszę się pochwalić; dzięki uprzejmości Papaja mogliśmy obejrzeć jak wygląda na żywo wybrany przez nas projekt domku - i powiem tak ... JEST CUDNY!!! Oczywiście drobne zmiany wprowadzone - jak chyba u Większości z nas. Oj marzeniem jest mieć budowę już na takim etapie - mamy nadzieję że w miarę możliwości szybko dołączymy chociaż ceny materiałów i robocizna chyba oszalały ... Dzielnie się trzymamy. Pozdrowienia!!! Papaja jeszcze raz wielkie Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 26.03.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam wszystkich. Trochę mnie tu nie było, ale już jestem i oznajmiam wszystkim, że się zaczęło , 13 marca wkroczył geodeta 2 dni później koparkowy a za nim zaraz moja ekipa z łopatami w rękach. Obecnie mam już zalaną ławę fundamentową i czekam aż zwiąże, przywieziono mi też część bloczków betonowych a jutro ma być reszta. Jutro także podłączyć mają mnie do wodociągu i prąd budowlany w drodze. A co do cen to 31000 biorą majstry (robocizna) za fundamenty, ściany i za postawienie więźby dachowej. Materiał na ściany silka Xelli 19500 zł brutto. Więźba drewno + impregnacja (już częściowo zpłacone) wyniesie mnie nie całe 7000 brutto. Dekarz za metr dachu (ja mam 222m2) bierze 30 zł i wszystko w tym jest, co trzeba zrobić, aby dach funkcjonował prawidłowo, wstawienie okien też. Na mojej stronce www zamieszczam kilka fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł M_e 27.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam. Mam pytanie-prośbę do Kecajma, ponieważ też chcę budować Szmaragda z ceramiki U220 a żeby otrzymać ją z cegielni w czerwcu - już muszę zamawiać, chcąc otrzymać dobrą cenę . Na chwilę obecną ta dobra cena to 2,50 zł za sztukę... Czy mógłbyś mi napisać ile Ci tych pustaków U220 i tej cegły na ścianki wewnętrzne poszło ? A jeśłi podesłałbyś cały wykaz materiałów,byłbym bardzo wdzięczny... Wielkie dzięki Pozdrawiam - Paweł [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 29.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam mamy kolejne ceny jakie musieliśmy wczoraj zabulić mianowicie kompletne pokrycie dachowe czyli folja parapraepuszczalna, wszelkiego rodzaju dachówki cementowe BRASS, 4 okna fakro w tym 1 łazienkowe (W) i 3 pokojowe (V), oraz rynny i całe ich oprogramowanie no i 4 kominki wentylacyjne BRASS wyniosło nas ok 23 000 PLN. teraz zajmujemy się kuciem rowków pod elektrykę i czekamy na okna do połowy kwietnia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 29.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witaj, a którą dachówkę Braasa wybrałeś-podaj dokładnie, czy może zdecydowałeś się na tą z powłoką Cisar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata77 29.03.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Śliczny domek. Też nam się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 30.03.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam. MATERIAŁY-ZWARIOWAŁY!!!!Chciałam budować z Maxa a tu taki dramat..A wszystko przez ten kredyt,ciągnął się niemiłosiernie... Gdybym zamówiła materiały 2 miesiące temu to kupiłabym za 1,70 Powiedzcie mi czy wystarczi 4000 Maxów-(jeśli w ogóle uda mi się je zdobyć i za jaką cenę!!)Dołączam się również do pytania o ytongi-co o nich sądzizcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 30.03.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam wiosennienasz dom wewnątrz już wygląda "mieszkalnie", sprawcą tego efektu są równiutkie tynki na ścianach- dzisiaj kończą. Wyszło 550m2Dzisiaj uzgadniamy posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlik81 30.03.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam. Mam pytanie tez do Kecajma, też chcę budować Szmaragda z ceramiki U220 Czy mógłbyś mi napisać ile Ci tych pustaków U220 na zew. scianki i wewnętrzne poszło ? Oraz ile ci poszlo bloczkow betonowych oraz ile stali ? A jeśłi podesłałbyś cały wykaz materiałów,byłbym bardzo wdzię[email protected] Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlik81 30.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam A jest moze ktos bud. lustrzane odbicie i ma jakies fotki to moze mi podesle na e-meila [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 30.03.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam Kasia Piła czym zabezpieczałaś okna przed tynkowaniem. Obawiam się, że mogą się uszkodzić podczas obrabiania wnęk. Z tego, co czytam to jesteś o krok przede mną. Nam tynki zaczynają w piątek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieter 30.03.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam!!! ogromna prośba. Chcemy przykryc dach naszega Szmaragda dachówką i stąd pytanie:jeżeli ktoś z Was kładł dachówkę to ile zużył tych dachówek,gąsiorów itp... Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 30.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Ekipa tynkująca zabezpieczyła okna od wewnątrz folią, również inne elementy, które nie powinny być zachlapane tynkiem np. czujki do alarmu.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cikatrix 30.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam. Kasia.Piła czy 550 m2 tynków wyszło razem z sufitami i czy tynkowałaś również garaż ( 1 czy 2 stanowiskowy )? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts