piotr buduje szmaragda 05.04.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam my w Płocku płaciliśmy 33 000 za stan surowy ptwarty + 8 000 za pokrycie dachowe (dachówka cementowa ze wszystkimi wykończeniami , montażem 4 okien dachowych, rynnami itp. budowaliśmy od 3. 01 do 25.02 ale cena była ustalana na jesieni. a cha no i oczywiście na wszystko mamy faktury czyli cena jest brutto. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 05.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam Cikatrix my planujemy podłogówkę na całości domu. Co do kosztów samego ogrzewania to trudno powiedzieć {mamy ofertę na całość tj. piec, woda, kanaliza i jeszcze jakieś tam drobiazgi no i oczywiście instalacja do podłogówki ok. 25000 + robocizna}. Swego czasu przymierzaliśmy się do pompy ciepła i tam w ofercie liczono 105 zł m2 powierzchni grzewczej(netto), na gotowo , z wylewkami, styropian we własnym zakresie, reszta materiałów firma od pompy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 05.04.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam A jest moze ktos bud. lustrzane odbicie i ma jakies fotki to moze mi podesle na e-meila [email protected] Pozdrawiam Witam ja buduję a fotki są na mojej stronie www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 05.04.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Wlasnie zamawialismy materialy na strop i ZNOWU NOWE CENY! Rece opadaja.Co za szalenstwo cenowe P.S Kasia Pila bardzo ladnie Go-go możesz mi powiedzieć ile policzyli Ci za stropy, ja właśnie tez dostałem wycenę i wyszło 11043zł z tym że są tam też wliczone wszystkie nadproża (oprócz wjazdu do garazu, garaż mam powiększony o 2m) ciekawy jestem jak Tobie wyliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 05.04.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Zapraszam wszystkich zainteresowanych do śledzenia naszych zmagań ze Szmaragdem_2Dziś pierwsze wpisy i zdjęcia - wraz z postępami na budowie będzie tego przybywać. Linki w stopce.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cikatrix 05.04.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dziękuje Papaja za odpowiedź. Mam teraz jakieś odniesienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cikatrix 05.04.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Wreszcie i ja mogę pochwalić się zdjęciami z budowy mojego Szmaragdu http://cikatrix.fotosik.pl/albumy/164029.html Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esik 08.04.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 WitamI ja moge sie pochwalic rozpoczeciem prac przy Szmaragdzie...W poprzednia sobote mialem zdjety humus... Po poludniu przyszedl geodeta i wymierzyl domek...A w srode przyjechala kopareczka i wykopala dziury pod lawy... Zrobila to tak swietnie ze nie trzeba bylo praktycznie nic poprawiac... A w czwartek przywiezli zamowione zbrojenie i od razu beton... I juz lawy zalane...Dzisiaj bylem ogladac i pieknie sie susza ... Lawy sa gladkie jak stol... jedynie widac odciski kota, ktory musial lazic jeszcze po mokrym... Pytanie do osob, ktore podnisily scianke kolankowa - czy i jak zmienialiscie wiezbe ... przynajmniej ne belki poziome, ktore tworza sufit na gorze... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 11.04.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 witam ,właśnie stawiamy ściankę kolankowową ,więżba i dachówka już jest- w piatek zamawiam okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cikatrix 12.04.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam. Wreszcie mamy bramę garażową, a jak wszystko pójdzie dobrze to w przyszłym tygodniu będziemy mieli schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 13.04.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Witajcie,My też juz mamy zakupiony projekt. Pierwsza wstępnie wybrana przez nas ekipa zawołała 55 000 za stan surowy ( ale tylko mury, bez dachu) - czytając Wasze posty zdaje mi sie, że 'troche' za drogo. mam takie pytanko, jaka jest mniej wiecej różnica w cenach takiego prostego okna balkonowego - nad wejściem - a takiego z łukiem na górze. dużo osób rezygnuje z łuków, ze wzg na koszty, jak to mniej wiecej wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 13.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 różnica 1600zł okna firmy FERNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 13.04.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Witam Za okno z łukiem liczą sobie 100% więcej. Mamy już tynki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ines_ines 14.04.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witajcie, My też juz mamy zakupiony projekt. Pierwsza wstępnie wybrana przez nas ekipa zawołała 55 000 za stan surowy ( ale tylko mury, bez dachu) - czytając Wasze posty zdaje mi sie, że 'troche' za drogo. mam takie pytanko, jaka jest mniej wiecej różnica w cenach takiego prostego okna balkonowego - nad wejściem - a takiego z łukiem na górze. dużo osób rezygnuje z łuków, ze wzg na koszty, jak to mniej wiecej wyglada? To zdecydowanie za dużo Myślę, ze wykonawcy trochę przesadzają już ze swoimi wynagrodzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 16.04.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ...ale o co chodzi?? Inny wykonawca zawołał wstępnie 28 tys. W porównaniu z tym poprzednim (55 tys) - szukam gdzie jest haczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieter 16.04.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 mam takie pytanko, jaka jest mniej wiecej różnica w cenach takiego prostego okna balkonowego - nad wejściem - a takiego z łukiem na górze. dużo osób rezygnuje z łuków, ze wzg na koszty, jak to mniej wiecej wyglada? pytałem o takie okna u mnie i okazało się że jes to różnica 50 % ,więc takie zamawiam.firma FAKRO. mam pytanie czy ktoś z Was robił wieniec na fundamentach?pytam bo właśnie mi go zalewają a jutro ślepa wylewka.Mam wątpliwości czy był konieczny. Odnośnie stropu to 3 tygodnie temu zamówiłem strpo fert LEJER i zapłaciłem 9,820 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 18.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam. W trakcie załatwiania wszystkich pozwoleń nie siedzę bezczynnie.Kupiłam pustaki U-220 Wienenbergera po 4,9 !Nie jest to wymarzona cena ,ale patrzac na to co się dzieje to chyba miałam farta .Stemple i deski tez juz sa,a stal juz niedługo-lepiej teraz to poskładac bo boje się o te ceny.. A teraz spójrzcie na moja zabawe w paincie.Mam szmaragda odbicie lustrzane 2g Oto jeden z WIELU wariantów hehhe ale chyba najbardziej mi się podoba.Muszę pomyśleć jescze tylko nad tymi dwoma pomieszczeniami na górze [/img]http://images21.fotosik.pl/184/3cf9d7959c481e65.gif[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 18.04.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 http://images21.fotosik.pl/184/3cf9d7959c481e65m.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 18.04.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Mamy poslizg 2 tyg. na budowie bo pracownicy wzieli tydzien wolnego z naszej budowy a zrobilo im sie dwa tygodnie.Wracaja w poniedzialek. Gromal w weekend dam znac ile nam te stropy wyszly dokladnie bo jestem poza domem. Dokupujemy maxow bo nam braknie dzisiejsza cena 6.50 W listopadzie kupowalismy po 2.40 i na kolejny budynek 3 tyg. potem juz po 2.70. Dalismy do wyceny pokrycie dachu z blachodachowki LINDAB oraz dachowki cementowej BRASS jutro bedziemy znac cene ale juz na dzis wiem ze roznica bedzie mala.I teraz az glowa boli co klasc na ten dach cholera dobra blache czy tania dachowke.W sierpniu beda kryte dachy ale juz bedziemy zamawiac na dniach.Doradzcie cos?Ta dachowka ciezka strasznie a blacha to wiadomo blacha.Narazie sklaniamy sie ku tej dachowce kolor ceglasty tylko my budujemy przy zalesionym terenie i czy to dobry pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 18.04.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Nim zaczelam ogladac dachy i pojechalam na sklad budowlany upieralam sie na zielony dach:) A pewnie bedzie czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts