Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam my w Płocku płaciliśmy 33 000 za stan surowy ptwarty + 8 000 za pokrycie dachowe (dachówka cementowa ze wszystkimi wykończeniami , montażem 4 okien dachowych, rynnami itp. budowaliśmy od 3. 01 do 25.02 ale cena była ustalana na jesieni. a cha no i oczywiście na wszystko mamy faktury czyli cena jest brutto.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :D Cikatrix my planujemy podłogówkę na całości domu. Co do kosztów samego ogrzewania to trudno powiedzieć {mamy ofertę na całość tj. piec, woda, kanaliza i jeszcze jakieś tam drobiazgi no i oczywiście instalacja do podłogówki ok. 25000 + robocizna}. Swego czasu przymierzaliśmy się do pompy ciepła i tam w ofercie liczono 105 zł m2 powierzchni grzewczej(netto), na gotowo , z wylewkami, styropian we własnym zakresie, reszta materiałów firma od pompy. Pozdrawiam

Wlasnie zamawialismy materialy na strop i ZNOWU NOWE CENY! Rece opadaja.Co za szalenstwo cenowe :oops:

P.S Kasia Pila bardzo ladnie :D

Go-go możesz mi powiedzieć ile policzyli Ci za stropy, ja właśnie tez dostałem wycenę i wyszło 11043zł z tym że są tam też wliczone wszystkie nadproża (oprócz wjazdu do garazu, garaż mam powiększony o 2m) ciekawy jestem jak Tobie wyliczyli.

Witam

I ja moge sie pochwalic rozpoczeciem prac przy Szmaragdzie...

W poprzednia sobote mialem zdjety humus... Po poludniu przyszedl geodeta i wymierzyl domek...

A w srode przyjechala kopareczka i wykopala dziury pod lawy... Zrobila to tak swietnie ze nie trzeba bylo praktycznie nic poprawiac...

A w czwartek przywiezli zamowione zbrojenie i od razu beton...

I juz lawy zalane...

Dzisiaj bylem ogladac i pieknie sie susza ... Lawy sa gladkie jak stol... jedynie widac odciski kota, ktory musial lazic jeszcze po mokrym...

Pytanie do osob, ktore podnisily scianke kolankowa - czy i jak zmienialiscie wiezbe ... przynajmniej ne belki poziome, ktore tworza sufit na gorze...

Pozdrawiam...

Witajcie,

My też juz mamy zakupiony projekt. Pierwsza wstępnie wybrana przez nas ekipa zawołała 55 000 za stan surowy ( ale tylko mury, bez dachu) - czytając Wasze posty zdaje mi sie, że 'troche' za drogo.

mam takie pytanko, jaka jest mniej wiecej różnica w cenach takiego prostego okna balkonowego - nad wejściem - a takiego z łukiem na górze. dużo osób rezygnuje z łuków, ze wzg na koszty, jak to mniej wiecej wyglada?

Witajcie,

My też juz mamy zakupiony projekt. Pierwsza wstępnie wybrana przez nas ekipa zawołała 55 000 za stan surowy ( ale tylko mury, bez dachu) - czytając Wasze posty zdaje mi sie, że 'troche' za drogo.

mam takie pytanko, jaka jest mniej wiecej różnica w cenach takiego prostego okna balkonowego - nad wejściem - a takiego z łukiem na górze. dużo osób rezygnuje z łuków, ze wzg na koszty, jak to mniej wiecej wyglada?

To zdecydowanie za dużo

Myślę, ze wykonawcy trochę przesadzają już ze swoimi wynagrodzeniami. :evil:

pytałem o takie okna u mnie i okazało się że jes to różnica 50 % :D ,więc takie zamawiam.firma FAKRO.

mam pytanie czy ktoś z Was robił wieniec na fundamentach?pytam bo właśnie mi go zalewają a jutro ślepa wylewka.Mam wątpliwości czy był konieczny.

Odnośnie stropu to 3 tygodnie temu zamówiłem strpo fert LEJER i zapłaciłem 9,820 zł.

Witam.

W trakcie załatwiania wszystkich pozwoleń nie siedzę bezczynnie.Kupiłam pustaki :D :D :D U-220 Wienenbergera po 4,9 !Nie jest to wymarzona cena :x ,ale patrzac na to co się dzieje to chyba miałam farta :p .Stemple i deski tez juz sa,a stal juz niedługo-lepiej teraz to poskładac bo boje się o te ceny..

A teraz spójrzcie na moja zabawe w paincie.Mam szmaragda odbicie lustrzane 2g

Oto jeden z WIELU wariantów hehhe ale chyba najbardziej mi się podoba.Muszę pomyśleć jescze tylko nad tymi dwoma pomieszczeniami na górze

[/img]http://images21.fotosik.pl/184/3cf9d7959c481e65.gif[/img]

Witam wszystkich

Mamy poslizg 2 tyg. na budowie bo pracownicy wzieli tydzien wolnego z naszej budowy a zrobilo im sie dwa tygodnie.Wracaja w poniedzialek.

Gromal w weekend dam znac ile nam te stropy wyszly dokladnie bo jestem poza domem.

Dokupujemy maxow bo nam braknie dzisiejsza cena 6.50 :x W listopadzie kupowalismy po 2.40 i na kolejny budynek 3 tyg. potem juz po 2.70.

Dalismy do wyceny pokrycie dachu z blachodachowki LINDAB oraz dachowki cementowej BRASS jutro bedziemy znac cene ale juz na dzis wiem ze roznica bedzie mala.I teraz az glowa boli co klasc na ten dach cholera dobra blache czy tania dachowke.W sierpniu beda kryte dachy ale juz bedziemy zamawiac na dniach.Doradzcie cos?Ta dachowka ciezka strasznie :D a blacha to wiadomo blacha.Narazie sklaniamy sie ku tej dachowce kolor ceglasty tylko my budujemy przy zalesionym terenie i czy to dobry pomysl?