anna.misia 19.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 witam nam na strop monolityczny poszło 16m betonu.Wczoraj zawiesilismy wiechę ,okna zamówione na 16 maja ,od poniedziałku kładziemy dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 19.04.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam go-go my mamy brassa ceglastą i jest zupełnie inny kolor niż w magazynie (jest dużo ładniejszy - w ręku wydaje się pomarańczowy, a na dachu jest ok) co do ciżaru to przecież dźwigać jej nie będziesz a więźbę jeśli robicie zgodnie z projektem jest poilczona pod dachówkę ceramiczna, a ta jest cięższa od cementowej o ok 10 kg na m2. biorąc pod uwagę blachę musisz pamiętać że firmy liczą w kosztorysach powieżchnię dachu, a jak przychodzi do zapłaty płacisz za tyle ile wyszło z magazynu czyli nie robiąc kosztorys nie liczą spadów, a płacisz za wszystko : pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 19.04.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 http://images21.fotosik.pl/188/6068832688c3b123m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 19.04.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dzieki Piotrze.A mam jeszcze takie pytanie ktora ta powloka lepsza LUMINO czy CISAR?Anna misia ale szybko lecicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 20.04.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam go - go ja mam powloke LUMINO - podwójne S, ale nie mam praktycznego porównania, ponieważ wszyscy z którymi rozmawiałem kładli lumino i w sklepie tez mówią że schodzi im tylko lumino więc kupiłem i ja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 20.04.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A ja mam z powłoką cisar grafitowa romańska. Jutro będą nam montować okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 20.04.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wycenili nam Braasa z 3 oknami dachowymi na 20.600 pl. bo z 2 okien rezygnujemy bo dostawiamy do balkonow w szczycie jak u landrynki.W przyszlym tygodniu zamawiamy.Landrynko widze ze juz okna macie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 20.04.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Kasia pila ile Was tynki wyniosly co calego Szmaragda? Jesli mozna wiedziec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 20.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wydaliśmy 12.650 (550 m x 23 zł -w cenie robocizna z materiałem). Mamy też zrobione już posadzki, tym razem płaciliśmy 12,50 zł za metr kwadrat (sama robocizna) wyszło 265m w tym garaż wylewany podwójnie(chudziak +właściwa posadzka). Materiał na posadzki łacznie 6200. Ogółem posadzki kosztowały 9400 zł. Jutro zakładają dwie bramy Hormana z napędem (9300zł). Cały czas zastanawiamy się jaki wybrać kominek z płaszczem wodnym. Czy ktoś ma rozpoznanie. Powoli skłaniamy się na makroterma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 21.04.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 ile potrzeba metrów bierzących łat? Majster upiera się że 1500 a Pan z tartaku twierdzi że to wiele za dużo -kładziemy dachówkę KORAMIC zakładkową ,renesansową L-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 22.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Kasia Pila dzieki za informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieter 22.04.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 ile potrzeba metrów bierzących łat? Majster upiera się że 1500 a Pan z tartaku twierdzi że to wiele za dużo -kładziemy dachówkę KORAMIC zakładkową ,renesansową L-15 Anna MIsia Ile kosztowała Cię ta dachówka KORAMIC? Dzięki z góry za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 24.04.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 2,50 za sztukę ale po dużych znajomosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 24.04.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzis Ojciec byl nam zamawiac dachowke i tak........ Bylismy juz zdecydowani na dachowke ceglasta Braasa podwojne s i dzis pojechal podpisac umowe i dac zadatek a tu mu powiedzieli ze na Braasa trzeba czekac 4 miesiace min.(w 2 skladzie to samo podobno).Z cementowych maja jeszcze Euronit ktora zachwalaja.My jestesmy poza miejscem zamieszkania i nie mozna sie bylo skontaktowac z nami i ojciec zdecydowal ze trzeba brac.Wiec bedzie Euronit ceglasty z powloka perla.Mam nadzieje ze dobrze zdecydowal.cena jak nam podali za Braasa wczesniej byla bez czegos tam (folia chyba) a ostatecznie dachowka Euronit z ta powlaka z oknami i juz mam nadzieje ze wszystkim wyszlo 21.500 pl na jeden budynek. Za sztuke dachowki 2.87 zl z powloka.p.s. Naprawde trudne jest budowanie na odleglosc eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł M_e 24.04.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam... Właśnie wróciłem od murarza, którego mam zamiar zatrudnić do budowy mojego Szmaragda...Jestem totalnie załamany... Gość wstępnie mi wyliczył, że za stan surowy, przykryty dachówką weźmie za robociznę około 70 tysięcy..Czyli stan zero, mury, więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki...MASAKRA !!!! Co o tym sądzicie? Czy to dużo czy może jednak normalnie a ja się nie znam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 24.04.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Pawel Meble duzo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 24.04.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Paweł meble myślę że bardzo dużo Ja w Krakowie będę w wakacje budować za 42 tys, a miałam propozycje za 38-ale ten co chce 42 wybudował już 2 szmaragdy więc zna domek na wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 26.04.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Paweł ja w styczniu zbudowałem za 33 tyś - miało być bez faktury ale okazało się że dostałm faktury na całość bez grosza dopłaty pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł M_e 26.04.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dzięki za odowiedzi... Już byłem ponownie u tego gościa i mu powiedziałem, że jeśli "na oko" tyle wyniesie jego robota to ja odpuszczam od razu. Oczywiście uspokajał, że tak tylko palnął i że wszystko na spokojnie wyliczy i wyceni i po majowych świętach mi to przedstawi. Zobaczymy co z tego wyjdzie?? Już sobie górną granicę ustaliłem na 40 tysięcy z więźbą i deskowaniem i tego będę się trzymał...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 30.04.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ale nam temat spadl na 2 strone:)Co slychac na placu boju u Szmaragdowiczow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts