Kasia.Piła 01.07.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witajcie, podaję dokładny, już nie szacunkowy, bo z umowy koszt naszych schodów-11.600 zł. Jak będą w salonie obiecuję fotkiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 03.07.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 nie wiem jak u was ale u mnie przez łazienkę idą dwie rury wentylacyjne-i wcale mi się to nie podoba.Wchwili obecnej jedziemy z tynkami planowana przeprowadzka na jesień niestety zostanie przesunięta ze względu na schody ,niestety kaska się pomału kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 03.07.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Annamisia mozesz podzielic sie cena jaka wam wyjdzie za tynki?Jakie robicie cementowo-wapienne?A co myslicie o oknach 2 kolorowych wewn. biale a zewn. zloty dab? Zastanawiam sie czy dawac obustronne.Bo wiadomo biale do wszystkiego pasuja.A wlasciwie to jakie kolorki wybieracie stolarki okiennej?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 03.07.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 robimy tynki cementowo-wapienne cena wliczona w całość .Okna mamy z zewnątrz złoty dąb a od środka białe ,właśnie też mi się tak wydaje że w środku lepiej się wkomponują.Dzisiaj byłam u artysty plastyka przedstawiłam mu projekt dzrzwi wejsciowych i ma mi zrobić witraż na doświetla wg mojej koncepcji równiez dzisiaj przyjechały drzwi wewnetrzne -kupywane przez allegro ,miałam obawy ale jak sie okazało niepotrzebnie w najblizszym czasie wkleję jakieś fotki na mój blog ,bo nie umiem zrobic sobie tak jak wszyscy www -a może ktos mi napisz jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 03.07.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Anna misia a moze dasz fotki na http://www.fotka ? To ja czekam na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 07.07.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 http://images28.fotosik.pl/20/5d2dab6ded783b25m.jpg[/img] , http://images26.fotosik.pl/20/dcf7960e903586a6m.jpg , http://images30.fotosik.pl/20/5cbbd9820b3bcdf9m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 08.07.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Anna misia bardzo ladnie az milo popatrzec. Zazdroszcze Wam juz tego etapu. A jaka bedzie elewacja i czym obkladacie wykonczenia klinkierem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 09.07.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 witam -co do elewacji to jeszcze nie wiemy.Wykończenia bedziemy robic z kamienia ,aż się boję bo nie wiem jak to wyjdzie ,mamy dosyc dużo blocków granitowych .Byliśmy ostatnio w Strzewgomiu zamówić parapety i z tamtąd przywozimy odpadki granitowe i z nich właśnie chcemy zrobić schody ,tarasy i chodniki kiedyś widziałam coś takiego i mi się podobało -ale obawiam się że może być za pstrokato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 09.07.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Mam prośbę do wszystkich, którzy robili elewację zewnętrzną: czy macie policzone ile m2 wyszło ściany i jak się rozliczaliście z wykonawcami czy według m2 ściany faktycznej czy z otworami okiennymi. Proszę podajcie ile wam wyszło. Mnie panowie od styropianu powiadomili, że po przeliczeniu ściany łącznie z oknami (bo tak podobno się liczy) wyszło 250 m2 i aż mi się nie chce wierzyć. Dlatego jestem ciekawa jak jest w waszych domkach albo będę zmuszona komisyjnie przemierzyć. Ale wasze obliczenia będą pewnym punktem odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lag2000 09.07.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Czescja robilem elewacje i powiem ze wyszlo troszke wiecej niz 250m2 styropianu, oczywiscie model 2G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 09.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam!! Mam pytanko robił ktoś na swoim Szmaragdzie strop typu filigran?? Bo z tego co mi powiedziano, iż nie będzie tych belek w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 10.07.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Mam prośbę do wszystkich, którzy robili elewację zewnętrzną: czy macie policzone ile m2 wyszło ściany i jak się rozliczaliście z wykonawcami czy według m2 ściany faktycznej czy z otworami okiennymi. Proszę podajcie ile wam wyszło. Mnie panowie od styropianu powiadomili, że po przeliczeniu ściany łącznie z oknami (bo tak podobno się liczy) wyszło 250 m2 i aż mi się nie chce wierzyć. Dlatego jestem ciekawa jak jest w waszych domkach albo będę zmuszona komisyjnie przemierzyć. Ale wasze obliczenia będą pewnym punktem odniesienia. Witam wszystkich troche mnie tu nie było, ale śledzę wątak jak mogę. Co do styropianu to mi wyszło z obliczeń ok 270 m2 z moim garażrm powiędszonym o 2 m, własnie mam zamiar zacząć ocieplać ścianę między domem a garażem bo dach w trakcie kładzenia, dziś miała być układana dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 10.07.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Mam prośbę do wszystkich, którzy robili elewację zewnętrzną: czy macie policzone ile m2 wyszło ściany i jak się rozliczaliście z wykonawcami czy według m2 ściany faktycznej czy z otworami okiennymi. Proszę podajcie ile wam wyszło. Mnie panowie od styropianu powiadomili, że po przeliczeniu ściany łącznie z oknami (bo tak podobno się liczy) wyszło 250 m2 i aż mi się nie chce wierzyć. Dlatego jestem ciekawa jak jest w waszych domkach albo będę zmuszona komisyjnie przemierzyć. Ale wasze obliczenia będą pewnym punktem odniesienia. Witam wszystkich troche mnie tu nie było, ale śledzę wątak jak mogę. Co do styropianu to mi wyszło z obliczeń ok 270 m2 z moim garażrm powiędszonym o 2 m, własnie mam zamiar zacząć ocieplać ścianę między domem a garażem bo dach w trakcie kładzenia, dziś miała być układana dachówka. Witam po latach . Mi wyszło z wyliczeń około 200 m2 elewacji zewnętrznej nie odliczając okien. Garaż około 5.65 m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 11.07.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Dzięki wam za odzew- ale swoją drogą to ciekawe te nasze domki, każdy ma inny wymiar. Moi panowie od elewacji policzyli i obstają przy 250, za tyle zapłaciłam i koniec tematu. Mój szmaragd jest nieco podniesiony i ma podwójny garaż, więc wszystko jest realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 11.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Właśnie przeglądałam nasz wątek i na 8 stronie znalazłam informację od Kecajma. U niego z pojedyńczym garażem wyszło 240 m2 elewacji. Intryguje mnie jeszcze sprawa filarów przy drzwiach wejściowych. Jakie macie pomysły na ich wykończenie? Mnie podoba się w klinkierze, ale niestety z cegłą kłopot bo wyjdą schodki po skosie a płytka też trudna do ułożenia przy skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 11.07.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Wszystko fajnie ale walnąłem BYKA !! faktycznie wychodzi około 250 m2 a ja nie policzyłem ściany garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 11.07.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 WitamMam pytanko posiada ktoś kosztorys szmaragdu z garażem dwu stanowiskowym?? U mnie doszła jeszcze piwnica. Jak ktoś posiada podowny prosiłbym o kontakt. Pozdrawiamradzikkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 12.07.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Hurra!!!!! Mamy w konću POZWOLENIE NA BUDOWĘ . Jeszcze tylko uprawomocnienie i nasz kochany Szmaragdzik bedzię rosnąć Zapewne będę Was teraz zasypywać milionem pytań HURRA HURRA HURRA I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 12.07.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witam!Odnośnie filarów - ja mam obłożone płytką klinkierową, jak cały cokół wokół domu. Zero problemów mieli płytkarze. Oczywiście wcześniej zostały obłożone styropianem. Kecajm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 13.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Mam pytanko, jaka jest kolejność kładzenia ocieplenia na ścianie między domem a garażem, najpierw dachówka potem styropian czy odwrotnie, miałem dwóch dekarzy i dwie różne opinie. I jak głęboko styropian powinien wnikać w konstrukcje dachu do czoła krokw czy wnikac do środka garażu i ściąć go równo z wewnętrzną płaszczyzną krokwi.Mam nadzieję że pisze zrozumiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts