anna.misia 13.07.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Gromal zerknij na moje zdjęcia-najpierw dach na domku-ocieplenie -daszek nad garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 17.07.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Co tam slychac u Szmaragdowiczow? U nas jeden budynek gotowy w stanie surowym otwartym juz od zeszlego tygodnia.Teraz mamy chwile przerwy bo wykonawcy przeszli na inna budowe ale za jakies 2 tyg. przyjda do nas konczyc 2 budynek.A tak narazie cisza nawet na forum malo zagladam.Pozdrawiam i czekam na jakies fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marifu 24.07.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 My jesteśmy na etapie ścian przygotowanych pod stropy! Czekamy na strop!! Dawno mnie tu nie było???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola i wojtek 24.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam!Własnie kupilismy dzialke.Jestesmy na etapie szukania projektu i bardzo podoba sie nam szmaragd.Do niedawna myslelismy o wybudowaniu "domu w aloesie"-archonu,ale jest drozszy.Mamy wielka prosbe czy ktos moglby nam wyslac zdjecia z realizacji projektu na adres [email protected] z gory dziekujemy i pozdrawiamy Szmaragdowiczów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLCIA SZ. 28.07.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 MNIE TEZ DLUGO TU NIE BYłO A KONIECZNIE CHCE SIE POCHWALIć ZE MAMY JUZ SCIANY DOMU ZE STROPEM A TERAZ CZEKAMY NA WIEZBE POTEM SZCZYTY I BLACHA. NA PODDASZU WYSZLY NAM PO NIEWIELKICH ZMIANACH 4 POKOJE PLUS SUSZARNIA PLUS LAZIENKA I HOLL.A TO PRZEZ POWIEKSZENIE GARAZU NA DLUGOSCI O 1.40m.i podniesieniu scianki kolankowej na 4 MAX-Y DO GORY OCZYWISCIE NA DOMU,BO NAD GARAZEM NA 3 I ZROBILO SIE NAM 200m.POWIERZCHNI UZYTKOWEJ. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMaciek 29.07.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witam Serdecznie!!!!!!! CZy mogliby Państwo przesłac nam na e-maila zmieniony projekt Szmaragda. Nas też interesuje powiększenie powierzchni użytkowej poddasza!!!!z góry dziekuje!!!!!!! nasz mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 29.07.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 My podnosilismy o 2 pustaki i wyszlo okolo 160m kw. pow. uzytkowej:)PozdawiamP.S W tygodniu dodam zdjecia z ceglastym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 30.07.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Oj jak jak Wam ludzie zazdroszczę tych postępów w budowaniu. Ja juz odliczałam dni do uzyskania pozwolenia, a tu architekt nam mówi, że wycofano projekt bo obszar zabudownia na działce przekroczył te ustawowe 15 % - a to tylko dlatego że sam architekt zatwierdził zmiany o których tylko wstępnie rozmawialiśmy a nie zdecydowaliśmy sie na nie - i teraz od nowa CZEKANIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 31.07.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 WitamMam pytanko.Jak wykonaliscie dociepelenie poddasza? Wata plus plyty karton-gipsowe?Bo ktos nam podsuwa inne rozwiazanie czyli wata i odeskowac potem siatka i otynkowac.Podobno taniej i solidnie.I co Wy na to?Dodam ze my bedziemy robic tynki cementowo-wapienne.I znowu ponawiam pytanie jakie Wam wyszly koszty instalacji i tynkowania jesli ktos robil cementowo-wapienne?Z gory dziekiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 31.07.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam wszystkich szmaragdowiczów.Właśnie od marca dołączyliśmy do grona budujących ten domek.Obecnie jesteśmy na etapie wylewania stropu tj. pojutrze. Mam kilka pytań związanych z wieńcem na poddaszu.Mianowicie podnosimy wysokość ściany kolankowej o 2 bloczki-budujemy z porothermu 44 +W.Czy wieniec jest wylewany przez was tak jak w projekcie , czy macie jakieś inne alternatywy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 01.08.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 go-go my zrobiliśmy docieplenie poddasza tradycyjnie czyli wełna i karton gipsy. ogólnie jesteśmy zadowoleni są małe niuanse nasz artysta od sufitów poszedł na łatwiznę i do obróbki okien dachowych użył jakieś kontowniki z papierem czy jakieś takie "cudo" i przy pierwszym malowaniu juz się poodklejały więc na to trzeba zwrócic uwagę druga sprawa to juz troszke późniejsza malowaliśmy 1 malowanie nie unigruntem tylko farbą podkładową marki Śniezka - grunkt (emulsja podkłądowa z domieszka latexu) super sprawa ale przy bardzo cienko polozonej gładzi gipsowej na połaczeniach płyt latex z farby próbował wyrywac drobinki gładzi więc trzeba malować bardzo ostroznie. poza tym jest ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 01.08.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Tak cieszyliśmy się z żonką że stan surowy z dachem poszedł szybko i sprawnie tak instalacje i tynki powiedzieć wam? Szkoda gadać!! Czekaliśmy na firmę „z polecenia” która miała nam zrobić taras, wejście do domku i tynki cementowo wapienne. Czekaliśmy cierpliwie kilka miesięcy bo deficyt z fachowcami i może opłaci się poczekać. Ustaliliśmy cenę za tynki na 12zł za m2 bez materiału i 3000zł za taras i wejście. Firma zjawiła się wreszcie więc byliśmy zadowoleni. Najgorsze jest to że niema nas na budowie bo pracujemy w delegacji. Firma zaczęła od tarasu zrobili w tydzień przyjechaliśmy z pracy i co widzimy ? coś bo taras to nie był, facet nawet w projekt dobrze nie popatrzył więc mu pokazałem i poprawił. To była pierwsza wpada ale pomimo tego pozwoliłem mu wejść na tynki(głupi jestem). Po tygodniu przyjeżdżamy zobaczyć tynki robione na listwy a tu szpary na centymetr . Pogoniłem ale materiał i 5000zł w plecy . Szukam więc firmy do tynków oczywiście z polecenia no i znalazłem ale już byłem ostrożny i zaopatrzyłem się w długą łatę. Firma miała wejść od trzeciego lipca a tu telefon że przez dwa tygodnie nie będzie prądu w miejscowości w której się buduję znowu schody . Po dwóch tygodniach zjawia się firma i zaczyna działać tynki cementowo wapienne z agregatu 27zł sufity gipsowe 29zł wszystko z materiałem, wstawienie parapetów 40zł sztuka, obróbka okien 170zł sztuka .Straszne pieniądze ale wykonanie pierwsza klasa można malować . Czasami warto jest zapłacić trochę więcej i mieć święty spokój. Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMaciek 03.08.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam wszystkich szmaragdowiczów.Właśnie od marca dołączyliśmy do grona budujących ten domek.Obecnie jesteśmy na etapie wylewania stropu tj. pojutrze. Mam kilka pytań związanych z wieńcem na poddaszu.Mianowicie podnosimy wysokość ściany kolankowej o 2 bloczki-budujemy z porothermu 44 +W.Czy wieniec jest wylewany przez was tak jak w projekcie , czy macie jakieś inne alternatywy. Pozdrawiamy Witam. chciałam się zapytać ile państwu weszło tak orientacyjnie pustaków porothermu 44? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 04.08.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Witam wszystkich szmaragdowiczów.Właśnie od marca dołączyliśmy do grona budujących ten domek.Obecnie jesteśmy na etapie wylewania stropu tj. pojutrze. Mam kilka pytań związanych z wieńcem na poddaszu.Mianowicie podnosimy wysokość ściany kolankowej o 2 bloczki-budujemy z porothermu 44 +W.Czy wieniec jest wylewany przez was tak jak w projekcie , czy macie jakieś inne alternatywy. Pozdrawiamy Witam. chciałam się zapytać ile państwu weszło tak orientacyjnie pustaków porothermu 44? Pozdrawiam Witam serdecznie, a więc na etapie budowania parteru wraz z garażem dwustanowiskowym całość murowana z 44 P+W zużyliśmy 29 palet pustaków porotherm {60 sztuk na palecie}Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 04.08.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 witam-tynki już skończone,drzwi wejsciowe wstawione,jakoś pomału brniemy do przodu jutro postaram się wkleić zdjęcia ,domek pomału nabiera charakteru -pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMaciek 06.08.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam!!!!!!!!! Dziękuje za informacje!!!!!!!!Przepraszam, ze tak męczymy ale też zamierzamy budować z Porothermu 44. Ile państwo przewidują zużyć pustaków (porother 44) na cały domek?? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 08.08.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam serdecznie!Obecnie nie jestem w stanie stwierdzić ile jeszcze potrzeba pustaków, gdyż podnoszę śzcianę kolankową budynku o 2 bloczki , a garażu o jeden.Na placu mam 18 palet i myślę że to wystarczy.Proszę pamiętać że potrzebne będą pustaki 44 P+W 1/2, 3/4 i 8 do obmurowania wieńca, ale napewno wasi budowlańcy to wyliczą. Pozdrawiam i powodzenia w zmaganiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 08.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Annamisia dopominam sie o zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 08.08.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 witam wszystkich SZMARAGDOWICZÓW -posadzki zalane ,a co do zdjęć muszę się przyznać że nie potrafię ich wkleić muszę poczekać aż siostrzenica wróci z wakacji GO GO podaj mi adres@ to prześlę Ci na pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 09.08.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam wszystkichu nas bliżej niż dalej. ściany i sufity już pomalowane podkładem, dziś zaczynamy sufity na gotowo, płytki w dolnej łazience zostało kilka sztuk i ściany skończone podłoga to już szybko pójdzie, dziś kupujemy płytki do kuchni i wydażenie dosyć dla mnie złożone przyjeżdża piec 400kg żywej masy wyzwanie będzie ostre. też mam problem z wklejeniem zdjęć więc go go jeśli masz ochotę po na maila mogę puścić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts