go-go 09.08.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 [email protected] Jestem strasznie ciekawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 09.08.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Dodalam kilka zdjec ceglastego dachu na pierwszym Szmaragdzie.Jest tez zdjecie stryszku z dostawionym przez nas okienkiem:)http://go-go.fotosik.pl/albumy/244919.htmlPozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 10.08.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 go go wyglada mi to na brass ceglasty - dokładnie takie same dachówki mam na naszym dachu fotki takie troche do tyłu przeslę ci za kilka chwil na maila, a bardziej aktualne zrobie dziś i prześle wieczorem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 12.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 GO-GO niestety poczta do mnie ciagle wraca,napisz gdzie budujecie swoje domki -pozdrawiam ANNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 12.08.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Wlasnie chcialam sprawdzic czy cos doszo na moja poczte a tu sie okazuje ze nie dziala.Malo tam zagladam Wybaczcie za zamieszanie. Ale mam juz nowego [email protected] tu poprosze przeslac. Dachowka Euronit mamy nadzieje ze sie sprawdzi.Nasze domki budujemy w swietokrzyskim. Pod koniec miesiaca przyjda dokanczac 2 budynek.Pewnie przed zima zrobimy jeszcze tynki i elektryke a reszta juz od wczesnej wiosny.Ale przynajmniej oko ciesze Waszymi dalszymi etapami.Bardzo pomocne jest przy budowie podgladanie innych domkow.Przez to my dokonalismy troche zmian u siebie typu ta scianka kolankowa o 2 pustaki podniesiona i troszke fundamenty oraz powiekszone otwory okienne od fronku i salonowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 12.08.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 http://images24.fotosik.pl/56/081959040fc23e68m.jpg,http://images29.fotosik.pl/56/82bebf8f42b57609m.jpg,http://images27.fotosik.pl/56/1accf7dbed4677c6m.jpg,http://images30.fotosik.pl/56/fccffed5642ff665m.jpg,http://images25.fotosik.pl/55/c0580a76d4d5ded1m.jpgl[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 12.08.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Anna Misia udalo sie !!! nawet kilka razy Wy juz tak daleko jestescie to pewnie na zime juz wprowadzka. Jaki kolor stolarki okiennej macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 12.08.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 mam taką nadzieję że się wprowadzimy niby nieduzo już zostało a jednak majster nawala ,okna z zewnątrz mamy złoty dąb a od środka białe.Jak widać dach nieskończony -ukradli mi dachówkę szczytową ,jutro lecimy z klejem bo nam się styropian ulatnia i pomalutku zaczynamy gipsowanie.Ajak wam się podobaja moje parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 12.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 mam taką nadzieję że się wprowadzimy niby nieduzo już zostało a jednak majster nawala ,okna z zewnątrz mamy złoty dąb a od środka białe.Jak widać dach nieskończony -ukradli mi dachówkę szczytową ,jutro lecimy z klejem bo nam się styropian ulatnia i pomalutku zaczynamy gipsowanie.Ajak wam się podobaja moje parapety? Witam Aniu!! Bardzo mi się podobają Twoje drzwi jaki jest ich koszt orientacyjny?? Jak to jest cenowo z tymi oknami z jednej złoty dąb a od środka białe ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 13.08.2007 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 za drzwi i okna zapłaciłam 21000 w tym 6000 za drwi wiem ze to dużo ale bardzo chciałam mieć prawdziwy witraż .Za kolor okien dopłaca się 30% ,a że kolor z jednej strony to 15% i dodatkowo 1000 zł za okno łukowecyli normalnie 1600 -okna firmy FERNO mam kłopot z reklamacją bo wstawili mi w wykuszu inny szpros -pozdrawiam ANNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 13.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dziekuje Aniu za odpowiedź muszę zastanowić się nad takim rozwiązaniem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 20.08.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam! U mnie robota idzie jak burza! W środe lub czawartek będą skończone ściany parteru i tu mam pytanie: Czy ktoś zamiast terivy robił strop żelbetowy??Jka wygląda sprawa z tym stropem a dokładnie sprawa podciągów?Architekt mi mówi ze będą bardzo widoczne, a wykonawca ze niby nie . Muszę się szybko zdecydować żeby roboty nie stanęły miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 20.08.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 my mamy zrobiony strop żelbetonowy -po pierwsze taniej,po drugie ładniej tak mi się przynajmniej wydaje -widziałam u Maleny żle nie jest poprostu nie masz gładkiego sufitu tylko belkę .Obecnie mieszkam w starym poniemieckim domu i mam dosyć belek-pozdrawiam ANNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 20.08.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 my mamy zrobiony strop żelbetonowy -po pierwsze taniej,po drugie ładniej tak mi się przynajmniej wydaje -widziałam u Maleny żle nie jest poprostu nie masz gładkiego sufitu tylko belkę .Obecnie mieszkam w starym poniemieckim domu i mam dosyć belek-pozdrawiam ANNA anna.misia dzięki za pocieszenie-na 90% bedziemy mieć strop żelbetowy więc mam nadzieję że znajdę inspiracje i pomysły na ta belke. Jedyną rzeczą przez którą nie śpię po nocach to schody-nie chce ich takich jak są w projekcie- mam kilka pomysłów ale zostało mi tylko kilka dni na podjęcie decyzji Jeśli któs ma inczej proszę o fotkę-pomysły juz widziałam na poprzednich stronach I jeszcze jedno pytanie: czy ktoś robił w ten sposób że zostawił otwory łukowe ale wstawiał zwykłe okna -bardzo mi się to podoba .Czy ktoś moze mi powiedzieć jak się wyka ńcza ta przestrzeń między łukiem a oknem?Coś takiego jak to: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/421af77a2e4641c4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania77.poznań 22.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Również budujemy Szmaragd. W czwartek wchodzi murarz i wreszcie zacznie coś się dziac na naszej działce. Już nie mogę sie doczekać, kiedy stanie domek. POzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 22.08.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam! U mnie robota idzie jak burza! W środe lub czawartek będą skończone ściany parteru i tu mam pytanie: Czy ktoś zamiast terivy robił strop żelbetowy??Jka wygląda sprawa z tym stropem a dokładnie sprawa podciągów?Architekt mi mówi ze będą bardzo widoczne, a wykonawca ze niby nie . Muszę się szybko zdecydować żeby roboty nie stanęły miejscu. Gratuluje tempa i zaawansowania prac my długo męczyliśmy się z piwnicą ale jakimś cudem wreszcie pniemy się ku gurze co do stropu mój wykonawca ta belka umieście w stropie czyli wykona solidne zbrojenie w tym miejscu i ładnie wszytsko powiąże mam nadzieje, iż tak będzie bez tej belki zapewne Twój wykonawca ma podobną wizje Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 22.08.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam! U mnie robota idzie jak burza! W środe lub czawartek będą skończone ściany parteru i tu mam pytanie: Czy ktoś zamiast terivy robił strop żelbetowy??Jka wygląda sprawa z tym stropem a dokładnie sprawa podciągów?Architekt mi mówi ze będą bardzo widoczne, a wykonawca ze niby nie . Muszę się szybko zdecydować żeby roboty nie stanęły miejscu. Gratuluje tempa i zaawansowania prac my długo męczyliśmy się z piwnicą ale jakimś cudem wreszcie pniemy się ku gurze co do stropu mój wykonawca ta belka umieście w stropie czyli wykona solidne zbrojenie w tym miejscu i ładnie wszytsko powiąże mam nadzieje, iż tak będzie bez tej belki zapewne Twój wykonawca ma podobną wizje Pozdrowionka Tez mam taką nadzieję bo zamówił trochę grubszą stal do zbrojenia- ale to tez miedzy innymi przez moje kombinowanie ze schodami ale się udało i nie zagracają mi pól salonu ,tylko mały przyjemny kawałeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 23.08.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam wszytkich szmaragdowiczów Mam pytanie o fundamenty konkretnie chciałam zapytać ile zapłaciliście za robociznę za zrobienie fundamentów? Bardzo proszę o odpowiedź Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 24.08.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 WitamWidze ze Wszystkich nadal mecza te schody:)My zdecydujemy sie na podobny uklad jak tych roboczych.Moze zeobimy je lekko zakrecane przy scianie i rozchodzace sie tzn.na pierwsze kilka stopni szarsze no jakos tak:).Mysle ze w tym ukladzie mozna zrobic tez wylewane z kuta barierka i ladnym oswietleniem.Te schody nie sa takim problemem mozna naprawde pokombinowac jak komu pasuje.U Pana od ciasteczek sa wlasnie wylewane w jeszcze innym ukladzie.Ja bym bardzo chciala byc na etepie zamawiania juz schodow a tu jeszcze tyle przed nami.Krk women a jaki jest ten Twoj pomysl na Szmaragdowe schody?[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 24.08.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 siwa 216 Trudno powiedzec jaka jest cena robocizny bo jedni buduja Szmaragda systemem gospodarczym i placa za etapy jak my a inni maja ekipe ktora wycenia caly stan surowy a zreszta rozne rejony maja swoje ceny.Te ceny teraz tez sie zmieniaja z tego co szlychac spadaja Ale zobacz w temacie plac tam dostaniesz szybko informacje. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts