Lag2000 05.09.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 schody wykonane są z dębu, kosztowały 8,5k PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 05.09.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam Lag 2000 tanio te twoje schody my za bukowe zapłacimy 8k PLN A tak wyglądały będą nasze schody trochę inaczej niż w projekcie. http://www.album.astral.pl/album/fotos/4572/58/4274/5.jpeg http://www.album.astral.pl/album/fotos/4572/58/4274/17.jpeg http://www.album.astral.pl/album/fotos/4572/58/4274/18.jpeg Mam pytanie do osób które ocieplały już budynek z zewnątrz w jaki sposób ocieplić lukarny .Dachówka jest położona bezpośrednio do bocznej ściany lukarny(desek) niema żadnej obróbki blacharskiej. Co zrobić? przyciąć dachówkę tak aby zmieścić styropian i wtedy wykonać obróbkę blacharską czy styropian położyć na dachówce i wtedy obróbka. Jak się do tego zabrać? Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 05.09.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam Zbyszek sw, schody rewelacja Właśnie nad takim układem się zastanawialiśmy. Z Twojego projektu widzę, że jest to możliwe. Zdradz jeszcze, proszę kto będzie wykonywał owe cudo. Co do ocieplenia lukarn, to nam panowie od dachu najpierw położyli styropian na ścianę lukarny, a następnie dachówkę i wtedy opierzenie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 10.09.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witajcie.Ostatnio bardzo rzadko tu bywam, bo przeprowadzka zajmuje dużo czasu i ostatnie pieszczoty naszego domku. Pytanie do mnie było o kominek z płaszczem wodnym- trudno mi do kończ powiedzieć jak będzie się sprawował w dalszej perspektywie. Teraz podgrzewamy i jest super. W bardzo krótkim czasie przekazuje ciepło na kaloryfery i praktycznie od razu w domu jest ciepło. Natomiast wentylator steruje pracą kominka (może wyrażam się niefachowo), w każdym razie chodzi o to, że jak uzyska się zadaną temperaturę, to dmuchawa się wyłącza i kominek stopniowo wygasa a raczej żarzy. Czytałam przed podjęciem decyzji o typie, że makroterm jest jednym z najlepszych kominków. To samo potwierdzili mi jego użytkownicy. Jedyna "wada", to to, że słychać pracę dmuchawy, coś w odgłosie pracy wentylatora w komputerze. Ale jest to kwestia przyzwyczajenia i zmieszania różnych innych dźwięków domowych-wówczas przestaniemy w ogóle ją słyszeć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 11.09.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam,Proszę o informacje - ile płaciliście za balustrady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papaja 11.09.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam Cena umówiona to 1800zł., z tym że mamy dwa balkony (wykusz i nad wejściem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 13.09.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam budującychA my płaciliśmy 2000 zł za dwa balkony: nad wykuszem w jadalni i w sypialni. Ten trzeci balkon nad wejściem mam zlikwidowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 13.09.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam Szmaragdzistów! Ile złotówek wyniosły Was kominy -wszystkie 3 . Mówię oczywiście o systemowych : Schiedl lub inne marki oraz ile przeciętnie płacicliście za rynny stalowe. Chcę tak mniej więcej dowiedzieć się około jakich cen oscylują. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 13.09.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Kasia Piła -z czego robiliście opaski wokół okien? Bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 14.09.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Opaski robiliśmy ze steropianu 5 cm- wszystko jak w projekcie, jest tam dokładnie pokazane i opisane- tego się trzymaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 14.09.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam Szmaragdzistów! Ile złotówek wyniosły Was kominy -wszystkie 3 . Mówię oczywiście o systemowych : Schiedl lub inne marki oraz ile przeciętnie płacicliście za rynny stalowe. Chcę tak mniej więcej dowiedzieć się około jakich cen oscylują. Dzięki Witam ! Ja za Schiedla płaciłem w zeszłym roku około 5800 PLN brutto. Trzy kominy są Ci nie potrzebne wystarczą 2 chyba, że ten wentylacyjny w spiżarni obrócisz o 90 stopni wtedy jest szansa że uda Ci się go wyprowadzić ponad dach inaczej nie ma sensu go murować bo koliduje z więźbą dachową. Ja niestety dowiedziałem się o tym po fakcie i mam wymurowany do stropu a dalej pociągnięty spiro !!!. Co do rynny zakupiłem rynny stalowe antracyt Planja za około 2500 PLN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 14.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam Szmaragdzistów! Ile złotówek wyniosły Was kominy -wszystkie 3 . Mówię oczywiście o systemowych : Schiedl lub inne marki oraz ile przeciętnie płacicliście za rynny stalowe. Chcę tak mniej więcej dowiedzieć się około jakich cen oscylują. Dzięki Witam ! Ja za Schiedla płaciłem w zeszłym roku około 5800 PLN brutto. Trzy kominy są Ci nie potrzebne wystarczą 2 chyba, że ten wentylacyjny w spiżarni obrócisz o 90 stopni wtedy jest szansa że uda Ci się go wyprowadzić ponad dach inaczej nie ma sensu go murować bo koliduje z więźbą dachową. Ja niestety dowiedziałem się o tym po fakcie i mam wymurowany do stropu a dalej pociągnięty spiro !!!. Co do rynny zakupiłem rynny stalowe antracyt Planja za około 2500 PLN. Pozdrawiam Dzięki serdeczne . Jeśli chodzi o komin w spiżarni to i tak miałam go obrócić o 90 stopni gdyż nie będę robić spiżarni. Ale i tak te informacje będą przydatne-powiem moim wykonawcom, zeby zobaczyli jak to jest z ta więźbą. Rynny poszły chyba mocno w góre bo moje wyceny oscyluja wokół 3100-3500- mówie oczywiscie o stalowych.Planuję kolor miedziany i cieplutki kolor elewacji przy antracytowym dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 15.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 mam pytanko do bardziej zaawansowanych w pracach-w salonie będę miała parkiet a reszta płytki i własnie od której strony zaczeliście układać płytki? i co pierwsze parkiet czy płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 16.09.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 mam pytanko do bardziej zaawansowanych w pracach-w salonie będę miała parkiet a reszta płytki i własnie od której strony zaczeliście układać płytki? i co pierwsze parkiet czy płytki? Najpierw płytki później parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 18.09.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam Szmaragdzistów! Ile złotówek wyniosły Was kominy -wszystkie 3 . Mówię oczywiście o systemowych : Schiedl lub inne marki oraz ile przeciętnie płacicliście za rynny stalowe. Chcę tak mniej więcej dowiedzieć się około jakich cen oscylują. Dzięki Kominy i rynny kupowaliśmy w maju w tym roku i całe orynnowanie LINDABA wyniosło nas 3185 zł w kolorze ceglasty (dach BRASSA czerwony), a kominy Schiedl Rondo Plus 6800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 20.09.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam Szmaragdzistów! Ile złotówek wyniosły Was kominy -wszystkie 3 . Mówię oczywiście o systemowych : Schiedl lub inne marki oraz ile przeciętnie płacicliście za rynny stalowe. Chcę tak mniej więcej dowiedzieć się około jakich cen oscylują. Dzięki Kominy i rynny kupowaliśmy w maju w tym roku i całe orynnowanie LINDABA wyniosło nas 3185 zł w kolorze ceglasty (dach BRASSA czerwony), a kominy Schiedl Rondo Plus 6800 zł. To ja podobnie kominy 6600,rynny 3300 ,ale ta kasa leci.Szukam jeszcze w innych składach ale nie sadze żebym nagle dostała jakąs mega promocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marifu 20.09.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Kupiłem braasa ceglastego i nie wiem czy to dobra decyzja kolorstyczna! Buduje Szmaragd w Kaliszu woj. wielkopolskie! Potzrebuję porady na temat membrany dachowej????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 27.09.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Coś nam wątek ucichł.My też kupilismy Brasa 'ceglastego' - myślę, że to dobry wybór - domek jest raczej w tradycyjnym stylu i pasuje do niego ten kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marifu 27.09.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 A jaką macie powłokę? My zakupiliśmy Cissar a ona trochę się różni od ceglastego lumino! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oozz 29.09.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam,chciałbym spytać, czy ścianka oddzielająca kuchnię od salonu jest ścianą nośną?Czy zastanawialiście się (a może już to zrobiliście?) nad zrobieniem w niej otworu?Kusi mnie, by umieścić w niej akwarium lub po prostu blat z oświetleniem.P.S. Podziekowania dla Zbyszka sw, za możliwość obejrzenia szmaragdu w rzeczywistości. Rzeczywiście tynki masz położone rewelecyjnie.Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts