Kasia.Piła 23.10.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 podpowiedzcie mi proszę jak kłaść płytki na dole -w salonie będzie parkiet a na całe reszcie gres ,mi bardziej podoba się w karo ale majster mówi że strasznie duzo odejdzie i sama nie wiem Proponuję nie słuchać majstra, argument o dużym odpadzie nie przemawia do mnie, przecież na te płytki będziecie patrzeć przez "naście" lat i zapomnicie o odpadzie. Ważne jest co wam się podoba i jak pasuje do całości. Jak parkiet bedzie kładziony, żeby w połączeniu z płytkami nie wyszła mega mozaika? Ja osobiście lubię klasykę, bo ona nigdy nie wychodzi z mody, jest ponadczasowa. Dużo też zależy od kształtu płytki. Słyszałam też opinię, że karo już niemodne. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.cyganek 23.10.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 podpowiedzcie mi proszę jak kłaść płytki na dole -w salonie będzie parkiet a na całe reszcie gres ,mi bardziej podoba się w karo ale majster mówi że strasznie duzo odejdzie i sama nie wiem Wszystko zależy ile metrów będzie położone w karo i jakie duże płytki. Na 10 m2 przy płytce 30x30 to ok 1 m2 więcej. Zależy to też od umiejętności i pomysłowości majstra. Więcej pracy dla majstra przy ułożeniu w karo. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 23.10.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Rozmawiałam z majstrem i powiedziałam mu że to ma mi się podobac a nie jemu i jak nie chce zrobić to zrobi to kto inny,bo nie chcę -tak jak mówicie patrzeć kilkanascie lat na płytki i żałować że nie jest tak jak chciałam .Byłam dzisiaj u geodetów żeby zlecić inwenteryzację geodezyjną wołają 800zł-mam nadzieję że na święta wprowadzimy się ale jest jedno ale -nie mamy jeszcze prądu ale jest juz nadzieja że wkrótce bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.cyganek 24.10.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mam pytanie. CZy ktoś ogrzewa lub ma zamiar ogrzewać ten domek gazem?Co myślicie o gazie a co o piecu na eko groszek bądż na węgiel. Mam dylemat i nie wiem co jest ekonomiczniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 24.10.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam wszystkichKasia Piła czy możesz podać jakieś namiary na producenta Twoich schodów? będę wdzięcznypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esik 24.10.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 [quote="m.cyganek]Mam pytanie. CZy ktoś ogrzewa lub ma zamiar ogrzewać ten domek gazem? Co myślicie o gazie a co o piecu na eko groszek bądż na węgiel. Mam dylemat i nie wiem co jest ekonomiczniej? My bedziemy mieli ogrzewanie gazowe i oczywiscie kominek z plaszczem wodnym... Jezeli chce sie grzac gazem to obowiazkowo kociol kondensacyjny... wychodzi troche drozej ale jak sie bedzie palic w kominku to nie bedzie tak zle.. u mnie juz hydraulicy ostro pracuja... i jak pogoda pozwoli to niedluga beda fachowcy kladli tynki (jak gdzies nie zabladza) Orientacyjne koszty wytwarzania energii cieplnej z różnych źródeł (gr/kWh): drewno 5, węgiel kamienny 5, gaz ziemny 10, koks 10, olej opałowy 18, prąd (noc/dzień) 20/30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 25.10.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam!Ja ogrzewam gazem. Piec jednofunkcyjny z zamkniętą komorą + zasobnik 120l.Jeśli kondensat to raczej na niskich parametrach z podłogówką. Kecajm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 25.10.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam! Mówisz o gazie płynnym? Propan czy propan-butan? Ile wychodzi Wam za ten gaz w sezonie? Czy dogrzewacie czyms jeszcze oprócz gazu? My planujemy zbiornik podziemny na propan-butan plus kominek z płaszczem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 25.10.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam wszystkich Kasia Piła czy możesz podać jakieś namiary na producenta Twoich schodów? będę wdzięczny pozdrawiam Jasne, już podaję: firma nazywa się "STOLPOL" w Drożyskach Wielkich, http://www.stolpol.pl. Firma bardzo porządna i profesjonalna, dobrze się współpracuje, schody to dla nich produkcja seryjna, oczywiście realizują zamówienia indywidualne. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia.Piła 25.10.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam! Ja ogrzewam gazem. Piec jednofunkcyjny z zamkniętą komorą + zasobnik 120l. Jeśli kondensat to raczej na niskich parametrach z podłogówką. Kecajm Witam Cię zdradź ile spalasz gazu m-cznie o tej porze roku i zimą, bo jedną masz już za sobą, jeśli się nie mylę. Mnie wczoraj serwisant mojego Junkersa kondensacyjnego powiedział, że w pierwszym roku ogrzewania trzeba doliczyć jakieś 20 % więcej poboru gazu. My mieszkamy od miesiąca i ogrzewamy gazem ziemnym, weekendowo kominek i ciekawa jestem czego mam sie spodziewać na rachunkach. Ogólnie trzymamy temp. w domu 21-22 stopnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 25.10.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ogrzewam gazem ziemnym. Ostatni rachunek za ogrzewanie i c.w.u. - 200 zł/2 miesiące. W lecie jak nie ogrzewałem ok. 120 zł za samą c.w.u.W zeszłą zimę jeszcze nie mieszkałem, ale jak grzałem na wiosnę to trafił się rachunek za 700 zł. Pozdrawiam, Kecajm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr buduje szmaragda 25.10.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Kasia Piła serdecznie dziekuję za info o firmie "schodowej" my wprowadzamy się za kilka dni i mam nadzieję, że na święta Bożego Narodzenia to już będziemy po schodkach brykać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 29.10.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam wszystkich jestem juz po przeczytaniu calego forum i stwierdzam ze milo jest poczytac o tym co sie bedzie mialo. mam wielka prosbe do osob piszacych na tym forum: czy moglby mi ktos wyslac zestawienie materialow na szmaragda poniewaz projekt zakupie dopiero w grudniu a za materialami juz sie rozgladam. moj mail: [email protected] wszystkim bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 30.10.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 mam pytanie czy w pomieszczzeniu gospodarczym (kotlowni) ma ktos piec na ekogroszek lub weglowy i jak to wyglada jest dosc miejsca na wszystko? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 31.10.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 I znowu ja kolejne pytanie czy mozliwe jest zrobienie schodow murowanych na poddasze ?? dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 01.11.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Do Mariusza My planujemy piec na ekogroszek.W scianie zostawilismy luke na piec (wymiary pieca juz wzielismy).Piec bedzie wbudowany w scianie.Chodzi mi o sciane pomieszczenia gospodarczego z garazem.W pomieszczeniu gospodarczym beda plecy pieca a w garazu front .W garazu chcemy wygospodarowac miesce na opal i tam robimy wglebienie w podlodze oddzielone scianka.Na tylnej scianie garazu sa drzwi wiec tamtedy bedziemy dostarczac eko groszek bezposrednio do tego skladziku:) Mam nadzieje ze jakos to skladnie opisalam:) Jesli chodzi o schody na stryszek to ja tylko widze wysuwane i chowane:) U nas na budowie cisza.Teraz malo bedzie sie dzialo od wiosny lecimy z dalszymi pracami.Zabieramy sie za grodzenie.Chyba ogrodzimy boki tym nieszczesnym betonem taki prosty wzorek jak plotek.Malo nam sie podoba ale jest wytrzymale.Jak juz skonczymy budowe to od frontu cos ladnego zafundujemy sobie:)Wstepnie z robocina za przeslo 140 zl.Gdymy dzialka byla mala to maly pikus.A tu tyle tego trzeba grodzic wiec patrzymy tez na cene.A Wy czym grodzicie chodzi mi o boki? Pozdrawiam Wszystkich p.s Kto ma tynki cementowo-wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 01.11.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Anna P wlasnie zobaczylam Twoja elewacje! Ale LADNY ten Wasz Szmaragd Kiedy jak tak bede miala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 01.11.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Ile płacicliście za ocieplenie poddasza Szmaragd 2G (wełna i regips ) i zrobienie stryszku. Nie mam zielonego pojęcia jakiej ceny się spodziewać.Czytałam ile brali u was za metr ale chciałabym wiedzieć cenę za całość wraz z materiałem-oczywiście są to orientacyjne koszty,gdyż ceny są inne w różnych regionach. I jeszcze jedno pytanko .Co robiliście najpierw po wstawieniu okien (instalacje,ocieplenie poddasza czy może coś innego?). Z góry dziękuję za odpowiedź. Nowy ciężki tydzień czas zacząć Oto mój pomysł na schody i salon http://images29.fotosik.pl/103/a787d98f0673c7a8.jpg http://images27.fotosik.pl/103/0f319e2f5a45925b.jpg http://images29.fotosik.pl/104/3dcad1d2a050de3d.jpg http://images33.fotosik.pl/27/1ebbfc05b80b084e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 01.11.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 go-go bardzo ciekawy pomys z tym piecem pewnie cala noc nie przespie myslac nad tym. Pytajac o schody mialem na mysli te z parteru na gore:) czy moze mi ktos wkleic zdjecia tej kotlowni bardzo prosze I jesli znalazby sie ktos kto moglby mi pokazac domek na zywo bylbym bardzo wdzieczny woj podkarpackie i okolice pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz221 01.11.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 krk women ciekawe schody ale w moim szmaragdzie nie bedzie mozliwe takie rozwiazanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts