Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

Aga, to jest cena za wszystko - schody łącznie z wykonczeniem czyli barierką górną. Ja będę miała barierki z drewnem bez metalu.

Śliczne są, no nie? :D :D :D :D :D

Już nie mogę się doczekać Kwietnia... :D :D :D :D

Hej Wasiek :)

Dawaj namiary na te schody chętnie posprzedaję w Toruniu ze 100 % narzutką :). Tanie te Wasze regiony, ehhhhhhhh tanie :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,

Aga, to jest cena za wszystko - schody łącznie z wykonczeniem czyli barierką górną. Ja będę miała barierki z drewnem bez metalu.

Śliczne są, no nie? :D :D :D :D :D

Już nie mogę się doczekać Kwietnia... :D :D :D :D

Hej Wasiek :)

Dawaj namiary na te schody chętnie posprzedaję w Toruniu ze 100 % narzutką :). Tanie te Wasze regiony, ehhhhhhhh tanie :)

Tak co dobry handlowiec to dobry :).

Hej, hej Pawko jestem za..... :D :D :D tantiemy za dobry namiar ..... :D :D :D

W kwietniu potwierdzę, czy będą ci się słusznie należały.... :D :D :D

Ania.misia to zaczęłyśmy podobnie. U mnie fundamenty firma wylała w końcówce września 2006 a dom zaczęła budować z końcem marca 2007. Niestety, u mnie jeszcze daleko do przeprowadzki... :( :( :( a u Ciebie jakos tak szybko poszło..... koniecznie wklej zdjęcia jak juz zamieszkasz....

Witam wszystkich bardzo serdecznie

Mam pytanie czy ktoś z was będzie miał lub ma juz piec na eko groszek. Chodzi mi o to ja duży ma to być piec na ogrzanie tego domku (ja mam część budynku podpiwniczonego).

Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Ps.

W nadchodzącym nowym roku życzę wszystkim spełnienia marzeń, pogody odpowiedniej dla budowlańców i rychłego wprowadzenia się do domu a także uniknięcia jakichkolwiek problemów.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Szmaragda.

Jestem tu nowy, dopiero wczoraj Was odnalazłem a już mi się podoba.

Mój Szmaragd już stoi jak na razie w stanie troszkę więcej niż surowym.

jeśli mi się uda to zamieszczę kilka zdjęc.

w.pawlinek ladny domek. Jestes troche dalej odemnie, ja tez buduje lustrzane odbicie. Na wiosne chcem wstawic okienka, a nastepnie ocieplic i otynkowac. Moze pamietasz ile ci poszlo styropianu i jaki gruby dales. Nie wiem ile teraz sobie licza za m2 ocieplania plus tynk. Mam pytanie czy robicie te balkoniki jak w projekcie, chodzi mi o warstwy.

Pozdrawiam i licze na wasze odpowiedzi.

w.pawlinek-moze wkleisz jeszcze fotki ze srodka, masz jakies juz instalacje - chetnie bym to zobaczyl,

Pozdrawiam :roll:

witam ponownie

masz szmaragd jak na razie wygląda jak widac

załozony styropian, siatka, klej i środek gruntujący tynkolit ( w naszym przypadku w wiaderkach 7l wychodził dużo kożystniej niż w 21l)

w środku przymierzamy się w najbliższym czasie założyc kanalizację, doprowadzi prąd, a jak wyrobimy z budżetem to może wylewka chudziaka b-15

pozdrawian

Hej! Jestem tu nowy wiec na poczatek witam wszystkich !

poniewaz zamierzam budowac szmaragda mam prosbe do doswiadczonych forumowiczow o opinie na temat moich propozycji zmian, tak w skrocie:

1 dodalem kolumny przy wejsciu (dokladnie takie jak w projekckie Orion)

2 drzwi wejsciowe otwierane na zewnatrz i z doswietleniem

3 wejscie do kuchni ze spizarka przerobione a komin ze spizarki wyrzucony i przeniesiony w poblizu kuchenku gazowej

4 sciana z wyjsciem na taras pod katem 45 stopni

5 wejscie do pokoiku (gabinetu) z salonu, drzwi rozsuwane

6 kominek nieco przesuniety w strone schodow, zlikwidowany fragment sciany kolo kominka i bez podciagu biegnacego przez srodek salonu

7 powiekszenie pomieszczenia gospodarczego (przesuniecie scianki dzialowej w strone gabinetu)

8 likwidacja komina na scianie garazu a w zamian dodanie przewodow w kominie na scianie salonu

9 zmniejszenie lazienki, likwidacja prysznica, pozostaje tylko kibelek i umywalka

10 wydluzenie garazu i dodanie drzwi i okna od strony ogrodu.

zreszta spojrzcie na obrazek ponizej (zmiany zaznaczone na czerwono)

http://images34.fotosik.pl/112/1d07c9250898513cm.jpg