Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Okna MS. Szprosy naklejane, ale wenątrz szyb są takie specjalne wkładki, ze nie widać,że szyba jest w całości. Szprosy mają 2,5cm. W ogóle jesteśmy z tych okien bardzo zadowoleni. Wewnatrz są białe i antywłamaniowe, bo rolety mi się nie podobają ;).

I obiecany rysunek zmian na parterze.Zamurowane okragłe okienko,dodatkowa ścianka na parterze i powiększona łazienka. No i oczywiście odbicie lustrzane.

http://images25.fotosik.pl/108/b07f7f29a130a5e8.jpg

Emalio, a jak rozwiązałaś sprawę dopływu powietrza do kotłowni? My również powiększyliśmy łazienkę kosztem kotłowni, a teraz nie wiemy jak się za to zabrać, ponieważ wiemy, że aby dokonać odbioru domu przez kominiarza musi być doprowadzony stały dopływ powietrza do kotłowni. Oczywiście przed nami jeszcze kilka miesięcy, ale już teraz chcemy załatwić tą sprawę. No bo jak później kuć w kaflach jak wszystko będzie zrobione?

My również powiększyliśmy łazienkę kosztem kotłowni, a teraz nie wiemy jak się za to zabrać, ponieważ wiemy, że aby dokonać odbioru domu przez kominiarza musi być doprowadzony stały dopływ powietrza do kotłowni.

Nie musi być, pod warunkiem że jest kocioł z zamkniętą komorą spalania.

Kecajm

Do Danielw

Ja proponuje Ci zobaczyc u kogos juz wybudowanego Szmaragda:)

Dlaczego tyle zmian? Dlaczego Szmaragd?

go-go

widzialem szmaragda kilkakrotnie z zewnatrz ale i mialem okazje zobaczyc w srodku, widzialem tez oriona, takze w srodku.

generalnie zalozenie jest takie ze musi to byc dom z dachem dwuspadowym z poddaszem, sposrod wielu projektow najbardziej odpowiadni bylby szmaragd (orion jest ladny z zewnatrz ale rozmieszczenie pomieszczen ma wg mnie niespecjalnie udane).

najblizszy idealu jest jednak szmaragd ale konieczne jest wprowadzenie kilku poprawek zeby dostosowac go do wlasnych potrzeb.

Tak wiec co myslicie o tych pomyslach?

http://images34.fotosik.pl/112/1d07c9250898513cm.jpg

WITAM WAS WSZYSTKICH SERDECZNIE, BARDZO SIE CIESZĘ, ŻE ODNALAZŁAM TAKI WĄTEK NA FORUM SUPER ZE UMIESZCACIE ZDJĘCIA WASZEGO DOMKU, PRZYNAJMNIEJ MOGĘ SOBIE GO PRZESTRZENNIE WYOBRAZIĆ I JUŻ TERAZ WPROWADZIĆ POPRAWKI DO PROJEKTU, BO JAK NARAZIE DOMEK JEST TYLKO NA PAPIERZE.

MAM PYTANKO, CZY KTOŚ Z WAS BUDUJĘ SZMARAGD W OKOLICACH RZESZOWA A NAWET PODKARPACIA ??????

CZEKAM NA ODPIS

WITAJ KECAJM :)

Bardzo dziękuję, że napisałeś:) Nie chciałabym być natarczywa, ale czy byłaby możliwość zerknięcia na Twój domek, chociażby z daleka?? Chciałam z mężem tylko zobaczyć nasze przyszłe cudo.

Pozdrawiam.

P.S. Oczywiście jak się nie zgoddzisz, to w pełni to zrozumie, wtedy zadowolę się zdjęciami.

• 2 weeks później...

Do Kecajma!!!!

Cześć Jestem nową fanką Szmaragda. Mamy z męzem projekt , dokonujemy teraz poprawek w projekcie. Na wiosnę po załatwierniu formalnośi ruszamy jak wszytsko pójdzie zgodnie z planem za budowę. Mam prośbę czy można byłoby zobaczyć Twój szmaragd w realu???? My swój budujemy w powiecie tarnowskim.

Dorotka

Do Kecjama!

Jestem nową Szmaragdzistką. Razem z męzem na wiosnę ruszamy z budowa szmaragda. Mamy do naniesienia kilka poprawek do projektu. Forum jest nam bardzo pomocne w tym. Próbuje meza przekonac co do kominka. On uwaza ze są problemy z rozmieszczeniem z kominka ciepła nacały dom. A mi kominek sie bardzo podoba. Zauwazyłam Kecjam ze jestes z podkarpacia. My budujemy w okolicach Tarnowa. Mam gorącą prośbę. Czy byłaby szansa zobaczenia z bliska Szmaragda . Bedę wdzieczna za odpowiedz.

Dorotka

My mamy szmaragd w stanie surowym w Tarnobrzegu, w tym roku mamy nadzieję się wprowadzić.

Musze się przyznać, że zakochałam się w schodach ze zdjęcia jakie wkleiła WASIEK!!! :D Oczywiście dzwoniłam do wykonawcy i chętnie je zrobi w okolicach września/października ale odległość do Tarnobrzegu powoduje, że będzie to malo opłacalne dla niego i dla mnie. Więc mam pytanie może ktoś z podkarpackiego, niedaleko Tarnobrzegu również chciałby mieć te cudne schody??? Można by je zamówić wspólnie a może cena byłaby również atrakcyjniejsza . Wtedy chętnie przyjmie zlecenie :cry: :oops: .

pozdrawiam

Aga

jeszcze urzadzamy ale jakoś się mieszka

fajnie wam te schody wyszły... też o takim układzie myśleliśmy... i możliwe że takowy wykonamy ale rozważamy jeszcze wersję jak w oryginale projektu tyle że obrócone o 90 stopni...

coś jak to http://images33.fotosik.pl/132/2626b640e79f3bccm.jpg

u nas się dachówka akurat kładzie... keramic l15 czerwona angoba, niestety tynki dopiero w kwietniu ale wolę poczekać dłużej na fachową i sprawdzoną ekipę...

w między czasie walczę z projektem ogrzewania... na razie turbokominek + bufor + podłogówka i grzejniki... mieszany system... zastanawiamy się nad solarami... koszt zestawu solarów i bufora + niezbędne elementy układu to ok. 12,5 tys plur oczywiście robocizna...

Witam wszystkich po dłuzszej przerwie. Bede zaczynał budowę więc mam pytanko ile poszło wam betonu komórkowego ? szmaragd z jednym stanowiskiem, ale zamierzam podnieść ściankę kolankową na 4 pustaki. Czy ktoś już tyle podnosił. Jeżeli ktoś może przesłać mi najlepiej kosztorys to byłbym wdzięczny

[email protected]

Witam wszystkich po dłuzszej przerwie. Bede zaczynał budowę więc mam pytanko ile poszło wam betonu komórkowego ? szmaragd z jednym stanowiskiem, ale zamierzam podnieść ściankę kolankową na 4 pustaki. Czy ktoś już tyle podnosił. Jeżeli ktoś może przesłać mi najlepiej kosztorys to byłbym wdzięczny

my podnosiliśmy wszystkie kolankowe o 2 pustaki czyli 1,5m na garażu jest w tej chwili kolankowa na 2 pustaki a na domu 3

pustaków miałem: 1400szt - 24, 100szt - 18, 550szt - 12 i dokupić musiałem jeszcze 8szt 24 i 80szt 12