go-go 19.01.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Do DanielwJa proponuje Ci zobaczyc u kogos juz wybudowanego Szmaragda:)Dlaczego tyle zmian? Dlaczego Szmaragd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 20.01.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Okna MS. Szprosy naklejane, ale wenątrz szyb są takie specjalne wkładki, ze nie widać,że szyba jest w całości. Szprosy mają 2,5cm. W ogóle jesteśmy z tych okien bardzo zadowoleni. Wewnatrz są białe i antywłamaniowe, bo rolety mi się nie podobają . I obiecany rysunek zmian na parterze.Zamurowane okragłe okienko,dodatkowa ścianka na parterze i powiększona łazienka. No i oczywiście odbicie lustrzane. http://images25.fotosik.pl/108/b07f7f29a130a5e8.jpg Emalio, a jak rozwiązałaś sprawę dopływu powietrza do kotłowni? My również powiększyliśmy łazienkę kosztem kotłowni, a teraz nie wiemy jak się za to zabrać, ponieważ wiemy, że aby dokonać odbioru domu przez kominiarza musi być doprowadzony stały dopływ powietrza do kotłowni. Oczywiście przed nami jeszcze kilka miesięcy, ale już teraz chcemy załatwić tą sprawę. No bo jak później kuć w kaflach jak wszystko będzie zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 21.01.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 My również powiększyliśmy łazienkę kosztem kotłowni, a teraz nie wiemy jak się za to zabrać, ponieważ wiemy, że aby dokonać odbioru domu przez kominiarza musi być doprowadzony stały dopływ powietrza do kotłowni. Nie musi być, pod warunkiem że jest kocioł z zamkniętą komorą spalania. Kecajm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emalia1 21.01.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 U nas w ogóle nie ma tego problemu, bo mamy pompę ciepła,dlatego mogliśmy też zrezygnować z komina. Pozostał jeden od kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 21.01.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Do Danielw Ja proponuje Ci zobaczyc u kogos juz wybudowanego Szmaragda:) Dlaczego tyle zmian? Dlaczego Szmaragd? go-go widzialem szmaragda kilkakrotnie z zewnatrz ale i mialem okazje zobaczyc w srodku, widzialem tez oriona, takze w srodku. generalnie zalozenie jest takie ze musi to byc dom z dachem dwuspadowym z poddaszem, sposrod wielu projektow najbardziej odpowiadni bylby szmaragd (orion jest ladny z zewnatrz ale rozmieszczenie pomieszczen ma wg mnie niespecjalnie udane). najblizszy idealu jest jednak szmaragd ale konieczne jest wprowadzenie kilku poprawek zeby dostosowac go do wlasnych potrzeb. Tak wiec co myslicie o tych pomyslach? http://images34.fotosik.pl/112/1d07c9250898513cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 22.01.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam kecajm mam pytanko, czym masz wykonczona górna częśc kominka? Jest tylko pomalowana czy może to jakiś tynk ozdobny?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 22.01.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Mam. Velutato. Sama baza. Bez pigmentu. Gładkie. Takie biało-perłowe. Kecajm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 22.01.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 kecajm wielkie dzieki za szybka odpowiedz!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wika81 24.01.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 WITAM WAS WSZYSTKICH SERDECZNIE, BARDZO SIE CIESZĘ, ŻE ODNALAZŁAM TAKI WĄTEK NA FORUM SUPER ZE UMIESZCACIE ZDJĘCIA WASZEGO DOMKU, PRZYNAJMNIEJ MOGĘ SOBIE GO PRZESTRZENNIE WYOBRAZIĆ I JUŻ TERAZ WPROWADZIĆ POPRAWKI DO PROJEKTU, BO JAK NARAZIE DOMEK JEST TYLKO NA PAPIERZE. MAM PYTANKO, CZY KTOŚ Z WAS BUDUJĘ SZMARAGD W OKOLICACH RZESZOWA A NAWET PODKARPACIA ?????? CZEKAM NA ODPIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 24.01.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ja. Mielec. Kecajm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wika81 24.01.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 WITAJ KECAJM Bardzo dziękuję, że napisałeś Nie chciałabym być natarczywa, ale czy byłaby możliwość zerknięcia na Twój domek, chociażby z daleka?? Chciałam z mężem tylko zobaczyć nasze przyszłe cudo. Pozdrawiam. P.S. Oczywiście jak się nie zgoddzisz, to w pełni to zrozumie, wtedy zadowolę się zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchrowskadorota 04.02.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Do Kecajma!!!!Cześć Jestem nową fanką Szmaragda. Mamy z męzem projekt , dokonujemy teraz poprawek w projekcie. Na wiosnę po załatwierniu formalnośi ruszamy jak wszytsko pójdzie zgodnie z planem za budowę. Mam prośbę czy można byłoby zobaczyć Twój szmaragd w realu???? My swój budujemy w powiecie tarnowskim. Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchrowskadorota 04.02.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Do Kecjama!Jestem nową Szmaragdzistką. Razem z męzem na wiosnę ruszamy z budowa szmaragda. Mamy do naniesienia kilka poprawek do projektu. Forum jest nam bardzo pomocne w tym. Próbuje meza przekonac co do kominka. On uwaza ze są problemy z rozmieszczeniem z kominka ciepła nacały dom. A mi kominek sie bardzo podoba. Zauwazyłam Kecjam ze jestes z podkarpacia. My budujemy w okolicach Tarnowa. Mam gorącą prośbę. Czy byłaby szansa zobaczenia z bliska Szmaragda . Bedę wdzieczna za odpowiedz.Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 04.02.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 My mamy szmaragd w stanie surowym w Tarnobrzegu, w tym roku mamy nadzieję się wprowadzić. Musze się przyznać, że zakochałam się w schodach ze zdjęcia jakie wkleiła WASIEK!!! Oczywiście dzwoniłam do wykonawcy i chętnie je zrobi w okolicach września/października ale odległość do Tarnobrzegu powoduje, że będzie to malo opłacalne dla niego i dla mnie. Więc mam pytanie może ktoś z podkarpackiego, niedaleko Tarnobrzegu również chciałby mieć te cudne schody??? Można by je zamówić wspólnie a może cena byłaby również atrakcyjniejsza . Wtedy chętnie przyjmie zlecenie . pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 04.02.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 jeszcze urzadzamy ale jakoś się mieszka fajnie wam te schody wyszły... też o takim układzie myśleliśmy... i możliwe że takowy wykonamy ale rozważamy jeszcze wersję jak w oryginale projektu tyle że obrócone o 90 stopni... coś jak to http://images33.fotosik.pl/132/2626b640e79f3bccm.jpg u nas się dachówka akurat kładzie... keramic l15 czerwona angoba, niestety tynki dopiero w kwietniu ale wolę poczekać dłużej na fachową i sprawdzoną ekipę... w między czasie walczę z projektem ogrzewania... na razie turbokominek + bufor + podłogówka i grzejniki... mieszany system... zastanawiamy się nad solarami... koszt zestawu solarów i bufora + niezbędne elementy układu to ok. 12,5 tys plur oczywiście robocizna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izia 06.02.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 anna.misiabardzo podobaja mi się Wasze drzwi. czy mogę prosić o jakieś namiary na producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.w1 09.02.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 czy ktos buduje domek szmaragd. chcialabym wiedziec ile kosztuje stan surowy zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.02.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Napisano pod twoim nickiem:WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi więc czemu nie szukasz?W spisie dzialów nad tym, w którym popełniasz swój pierwzy post jest dział "projekty i architektura".Tam szukaj odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek77 09.02.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witam wszystkich po dłuzszej przerwie. Bede zaczynał budowę więc mam pytanko ile poszło wam betonu komórkowego ? szmaragd z jednym stanowiskiem, ale zamierzam podnieść ściankę kolankową na 4 pustaki. Czy ktoś już tyle podnosił. Jeżeli ktoś może przesłać mi najlepiej kosztorys to byłbym wdzięczny [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 10.02.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam wszystkich po dłuzszej przerwie. Bede zaczynał budowę więc mam pytanko ile poszło wam betonu komórkowego ? szmaragd z jednym stanowiskiem, ale zamierzam podnieść ściankę kolankową na 4 pustaki. Czy ktoś już tyle podnosił. Jeżeli ktoś może przesłać mi najlepiej kosztorys to byłbym wdzięczny my podnosiliśmy wszystkie kolankowe o 2 pustaki czyli 1,5m na garażu jest w tej chwili kolankowa na 2 pustaki a na domu 3 pustaków miałem: 1400szt - 24, 100szt - 18, 550szt - 12 i dokupić musiałem jeszcze 8szt 24 i 80szt 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts