Józek101 20.04.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Właśnie chciałbym wybydować dom Szmaragd i potrzebuje najlepszych rozwiązań i zdięć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 20.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Anna.misia o co się dokładnie przyczepili?? możesz rozwinąć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 20.04.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 polecam lekturę http://forum.muratordom.pl/szmaragd-pracowni-krajobrazy,t63803.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 20.04.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 witam -myślę że kierownik budowy zadarł z PIN ,chcą mu cofnąć uprawnienia ,sprawa jest ponoć w prokuraturze ,wszedł na nie swój teren a że zrobił poważny błąd nie zrobił projektu zamiennego bo przesuneliśmy budynek-ja ponoszę konsekwencje -jak w ciągu roku tego nie odkręcę co pociąga za sobą duże kary to bede bezdomna i bez pracy bo zastawiłam swszystko pod bank ,niby nieduzo bo 200000 ale jako samowola dom dla banku nie stanowi wartosci-pozdrawiam -jutro jade do wójta i do PIN POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 20.04.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 no to powodzenia w walce... mam nadzieję że uda się wszystko jakoś odkręcić... swoją drogą to chyba w dzisiejszych czasach człowiek nie może nikomu wierzyć i niczego być pewnym. Za chwilę przyjdą komisje i poproszą certyfikaty na materiały użyte w budowie.. itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 20.04.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 certyfikaty już dostarczyłam ,zastanawiam się co jeszcze mogą wymyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 21.04.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 czy aby woda używana do sporządzania zaprawy była odpowiedniej twardości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józek101 21.04.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 właśnie go buduje i chce o nim wiedzieć jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.04.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 http://forum.muratordom.pl/potrzebuje-zdiec-opini-i-wiadomosci-o-projekcie-szmaragd,t129457.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 22.04.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Mam nadzieje ze wszystko skonczy sie szczesliwie dla Was.Trzymaj sie Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylAnd 22.04.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Trzymaj sie! Anna.misia! Trzymam kciuki za pomyslne rozwiaznie problemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 22.04.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dzięki Kochni za słowa otuchy ,ten dom był naszym największym marzeniem -a stał się koszmarem-nic już mi się nie chce a jest jeszcze tyle do zrobienia a własciwie to nie ma sensu nic robić i wkładać pieniądze skoro może dojść do rozbiurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.cyganek 22.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam wszystkich po zimowej przerwie.Wreszcie zaczyna się coś dziać u mnie. W tamtym roku zrobiłem fundamęty.W tym roku zamierzamy go zamknąć. Wczoraj właśnie zalałem schody, taras i zrobiliśmy podbetonkę.Betonu weszło dużo bo aż 31 m3. Co prawda nie zdązyłem kliknąć kilku fotek po zalaniu ale są jak powstawały. W sobotę będe na działce to pstrykne kilka fotek przed rozszalowaniem. W końcu - gdzieś za 3 tygodnie zaczynam z murami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.cyganek 22.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam -myślę że kierownik budowy zadarł z PIN ,chcą mu cofnąć uprawnienia ,sprawa jest ponoć w prokuraturze ,wszedł na nie swój teren a że zrobił poważny błąd nie zrobił projektu zamiennego bo przesuneliśmy budynek-ja ponoszę konsekwencje -jak w ciągu roku tego nie odkręcę co pociąga za sobą duże kary to bede bezdomna i bez pracy bo zastawiłam swszystko pod bank ,niby nieduzo bo 200000 ale jako samowola dom dla banku nie stanowi wartosci-pozdrawiam -jutro jade do wójta i do PIN POZDRAWIAM Mam pytanie - o ile przesunięty macie dom? Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 23.04.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 5 metrów w głąb działki -dociągnelismy do rzeczywistej lini zabudowy czyli do budynku sąsiada -generalnie wszyscy mówia że tak jest lepiej ale prawo jest prawem,błąd zrobili urbanisci wytyczając taką linie zabudowy -odnosili się do budynku z naprzeciwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.cyganek 23.04.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Z tego co się orientuję to dopuszczalna gracica to ok 1,5m można przesunąć dom bez żadnych zmian.Napisz jak się sprawa zakończy.Powodzonka. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 23.04.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Anna.Misia życzę dużo sił w walce i trzymam kciuki. Na pewno będzie dobrze!!!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.misia 24.04.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam -dzisiaj dostałam pismo i powinno być wszystko w porządku,dzięki śliczne za słowa otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.cyganek 25.04.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Cześć wszystkim, chciałbym pokazać wam moje zmiany w projekcie. Co prawda na parterze nie ma ich dużo bo zlikwidowałem okrągłe okno, zmieniłem w jadalni drzwi na okno, przebudowałem łazienkę i zmieniłem okno w łazience na całe dwukwaterowe. http://images24.fotosik.pl/201/e8f0af3e1a1a0135m.jpg Co do góry to zmieniłem kształt balkonów, w pokoju nr 13 wstawiłem drzwi co prawda będą tylko 60 i to ścięte z jednego rogu ale będzie garderoba, w łazience zlikwidowałem jedno okno a co do pomieszczenia nad garażem to zastanawiam się nad dołożeniem jeszcze jednego okna. http://images34.fotosik.pl/228/3aa63ddd465c7d88m.jpg Co myślicie o tych zmianach. Prosze o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 25.04.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Cześć wszystkim, chciałbym pokazać wam moje zmiany w projekcie. Co prawda na parterze nie ma ich dużo bo zlikwidowałem okrągłe okno, zmieniłem w jadalni drzwi na okno, przebudowałem łazienkę i zmieniłem okno w łazience na całe dwukwaterowe. http://images24.fotosik.pl/201/e8f0af3e1a1a0135m.jpg Co do góry to zmieniłem kształt balkonów, w pokoju nr 13 wstawiłem drzwi co prawda będą tylko 60 i to ścięte z jednego rogu ale będzie garderoba, w łazience zlikwidowałem jedno okno a co do pomieszczenia nad garażem to zastanawiam się nad dołożeniem jeszcze jednego okna. http://images34.fotosik.pl/228/3aa63ddd465c7d88m.jpg Co myślicie o tych zmianach. Prosze o komentarze. Ciekawy pomysł na łazienkę na dole. Co prawda kotłownia robi się mała i ciemna. Jeśli chcesz zmieścic w niej np. bufor na wodę grzewczą i cwu + kocioł (lub PC) i pralka może być ciasno. Zastanów się jeszcze nad biegiem schodów, ja obróciłem całe schody o 90st w prawo, dzięki temu jest więcej miejsca w salonie przy kominku, a na górze schody kończą się przy sypialniach. Garderobę początkowo chcieliśmy zrobić tak samo, może nieco większą. Ostatecznie puściliśmy ściankę szkieletową przez całą długość strychu, z sypialni - duża garderoba, z łazienki - strych. Zastanów się jeszcze nad podniesiem ścianki kolankowej - u nas 2 pustaki więcej, jest o wiele lepiej. Pozdr R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts