SylAnd 23.05.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 My budujemy Szmaragda w okolicy Gdańska- ale dopiero dachowka sie kladzie- jesli taki etap Cie interesuje to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.cyganek 24.05.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Hej - Za bardzo nie wiem o czym piszesz? jaka druga płyta? takiego okreslenia u mnie na budowie nie było . Chyba że chodzi o strop, my robilismy lany, sasiedzi maja ukladany i zalewany i nie sa zadowoleni -my poszlismy w stare metody . U nas kladzie sie dachowka, i niedlugo beda okna i brama w koncu W projekcie tego nie ma. Chodzi o strop ale ten nad głowami w pokojach u góry. Tzw drugi strop. Zamiast regipsów u góry niekturzy leją jeszcze jeden strop tylko cieńszy niż ten na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 26.05.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Kochani szmaragdowicze!Mam prośbę - wiem że to upierdliwe ale czy ma ktoś z Was możliwość podać ile kosztowało Was wykończenie? Mam na myśli instalacje, podłogi, kuchnia i łazienka? Nasze fundusze maleją z kosmiczną prędkością i az strach pomyśleć. Bardzo będę wdzięczna za odpowiedz.Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylAnd 26.05.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Syl@And napisał: Hej - Za bardzo nie wiem o czym piszesz? jaka druga płyta? takiego okreslenia u mnie na budowie nie było . Chyba że chodzi o strop, my robilismy lany, sasiedzi maja ukladany i zalewany i nie sa zadowoleni -my poszlismy w stare metody . U nas kladzie sie dachowka, i niedlugo beda okna i brama w koncu W projekcie tego nie ma. Chodzi o strop ale ten nad głowami w pokojach u góry. Tzw drugi strop. Zamiast regipsów u góry niekturzy leją jeszcze jeden strop tylko cieńszy niż ten na dole. _________________ Rozumiem - Przyznam szczerze że nie przypominam sobie aby ktos wykonywal ten strop. Wydaje mi sie ze nie ma takiej potrzeby - ale to tylko moje zdanie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 28.05.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witajcie! Widać że sezon budowlany w pełni bo mało osób dodaje nowe wpisy, ale to dobrze, że szmaragdy pną się w górę i się wykańczają... U nas właśnie kończą dachówkę i nareszcie zaczyna przypominać to dom. Przed nami najgorsze czyli wykończeniówka, ale jesteśmy i tak już wniebowzięci!!! Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 05.06.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam serdecznie, mam pytanie o hydraulikę. Ile wyniosły was koszty robocizny hydraulika. Ile biorą od punktu?Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia wszystkim budującym Szmaragda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 05.06.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witajcie! Widać że sezon budowlany w pełni bo mało osób dodaje nowe wpisy, ale to dobrze, że szmaragdy pną się w górę i się wykańczają... U nas właśnie kończą dachówkę i nareszcie zaczyna przypominać to dom. Przed nami najgorsze czyli wykończeniówka, ale jesteśmy i tak już wniebowzięci!!! Pozdrawiam wszystkich. Witam serdecznie. A czy macie już wycenionę hydraulikę i przyłączenie energetyki? Jaki to jest mniej więcej koszt? Pozdrawiam i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekko 05.06.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam Szmaragdowiczow,niebawem konczymy stan surowy otwarty, i zaczynam rozgladac sie za instalatorami instalacji.Srednia cena ktora uslyszalem za punkt elektryczny w okolicy W-wy to 60zl z materialem.Czy ma ktos moze namiar na jakas sprawdzona ekipe, ktora pracuje na tym terenie i ma w miare konkurencyjne ceny? PS. Ile punktow el. wyszlo w waszych szmaragdach? PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ela 08.06.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Nam punktów elektrycznych wyszło ok 120, ale przerabialiśmy elektrykę do swoich potrzeb Mamy pytanko, odnośnie balkonów: jaki jest koszt wykonania jednego balkonu (wylewka+ocieplenie i izolacja bez płytek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 12.06.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam serdecznie. A czy macie już wycenionę hydraulikę i przyłączenie energetyki? Jaki to jest mniej więcej koszt? Pozdrawiam i życze powodzenia Jeżeli chodzi o hydraulika to wodę, kanalizę i co będzie mi robił braciszek i jeszcze się nie określił jaka będzie cena Jeżeli chodzi o prąd to jeszcze szukamy i liczymy. Jak coś będę miała konkretnego to napiszę, przykro mi że nie byłam zbytnio pomocna! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 12.06.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Siwa 216Mam jednego fachowca elektryka który bierze 40 zł od punktu ale z tego co wiem biorą nawet 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 13.06.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Mam do wszystkich tych prośbę co już wstawili okna lub już zamówili.Dostałam dziś wycenę okien Aluplasta na 16.800 co gorsza z żaluzjami zewnętrznymi.Zamówiłam sprawdzonego fachowca z małej pod Poznańskiej miejscowości bo mają konkurencyjne ceny. Wszystko ok ale boję się że to troszkę podejrzanie za mało.Co wy na to? Proszę o podpowiedź i opinie! Czekam bardzo pilne!!!!!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 13.06.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Zapomniałam dodać że okna połaciowe już są zamontowane więc wycena dotyczy tylko okien na parterze i drzwi balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmyrus 13.06.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 do Weronikarja zaplacilem w zeszlym roku 16,5kPLN w za wszystkie okna lokalnej sprawdzonej firmy, klamki secustic, zloty dab zew, wewn biale, plastik, w tym jedno balkonowe lukowe, +2 dodatkowe okna o szerokosci 60cm przy jednym balkonie balkonie, + 1szt garaz, we wszytstkie okna otwierane w 2 plaszczyznach (jezeli dwuskrzydlowe to tylko jedno dwuplaszczyznowe), +montaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 17.06.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam wszystkichW niedługim czasie zacznie się u mnie murowanie ścian parteru, analizuję sobie projekt i niepokoją mnie troche otwory okienne. A mianowicie, czy okna w kuchni, łazience oraz kotłowni nie są zbyt wysoko(110cm od podłogi). Oglądałem dwa inne projekty i tam okna w kuchni są posadowione na wys. 90cm od podłogi. Okno w salonie jest 70cm od podłogi a w drugim pokoju 90cm, czy ta różnica wysokości nie spowoduje że dom z tyłu będzie wyglądał brzydko. I ostatnia niepewność odległość miedzy syfitem a górną powierzchnią okna wynosi 36cm, czy to czasami nie za dużo. Napiszcie proszę jak jest u was, oraz o jakich wymiarach wstawiliście okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 17.06.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 My powiększaliśmy okna od dołu o pół pustaka. Teraz po zrobieniu podłóg np w kuchni zostało nam 85 cm pod oknem ( na styk na moje szafki kuchenne! ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 17.06.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam!Podejmuję temat okien bo właśnie chcę je zamówić i w związku z tym moje pytanie...Czy do góry kładliście styropian na podłogi? Facet biorący wymiary okien potrzebuje takiej informacji, bo nie wie jakiej grubości jest ( będzie ) podłoga 5 czy 12cm.Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris-lw 17.06.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam!Właśnie jestem na etapie wybierania swojego wymarzonego projektu domu.Ale trudno jet wybrać jeśli nie widzi się domu w rzeczywistości.Czy jest ktoś z okolic Wrocławia u kogo mogłabym zobaczyć szmaragd w realu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 18.06.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Kochani pomocy!Jak sobie poradziliście z zamknięciem domku z zewnątrz kiedy macie już okna, brama garażowa już jest a nie chcecie żeby domek jednak stał otworem. Czy zamiast docelowych drzwi zewnętrznych wprawialiście jakieś prowizoryczne? Bo nim zrobią wylewki i podłogi nie ma sensu z tego co się orientowałam wprawiać docelowych drzwi bo szkoda i dodatkowo nie wiadomo jaki konkretny wymiar. Z drzwiami zastępczymi jest o tyle problem że "nasze" szmaragdowe są takie szerokie i nawet gdyby kupić byle jakie to potem się ich nie wykorzysta nawet do pomieszczenia gospodarczego. Podpowiedzcie proszę jak zamknąć dom żeby wykańczać środek... Gdzie można ewentualnie takie prowizoryczne drzwi zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.06.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Weronika, najprostszym sposobem jest zbicie takich dużych drzwi z desek pozostałych po szalunku no i normalne wstawienie na zawiasach w otwór drzwiowy....Taka prowizorka sprawdza się..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts