ines_ines 03.12.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 oto namiary na firmęhttp://www.treppenmahon.com/kontakt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkk 06.12.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Witam, czy możecie się podzielić doświadczeniami dotyczącymi usytowania kratki wentylacyjnej w salonie. Komin biegnie po ścianie obok schodów i zastanawiam się gdzie usytiować tę kratkę aby nie było za nisko, nie było za wyskoko i abym za kadym razem kiedy idę po schodach nie zaglądał do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnZol 08.12.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekko 10.12.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam ponownie,tym razem zmagam sie z projektem ogrzewana podlogowego. Wg wyliczen wychodzi, ze podlogowka na dole nie da rady przy duzych mrozach (za mala powierzchnia grzejna) i trzeba powiesic dodatkowo grzejniki. Czy ktos z was robil podlogowke na parterze i moze ma jej projekt?Chcialbym porownac wyliczenia ze swoim domkiem. Nam w tym roku udalo sie zamknac budynek, zrobic instalacje tynki i czesciowo ocieplenie (sciana 2 warstwowa). Pozostalo ogrzewanie, wylewki i ocieplenie poddasza, ktore zrobimy pewnie dopiero wiosną. PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 16.12.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Ja mam podłogówkę na parterze pod kuchnią i jadalnią (czyli tam gdzie płytki). W salonie zostawiłem grzejnik pod oknem, jeden w korytarzu przy wejściu do pokoju i łazienki (malutki) no i jeden w pokoju (oraz w wiatrołapie, kotłowni i garażu).Projekt uzgodniony z projektantem instalacji. Wszystko działa ok. Grzejnik w salonie zmieniłem na V22 (cieńszy niż V33) i trochę go wydłużyłem. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 17.12.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dolaczam do milosnikow tego domku i pozdrawiam wszystkich ,bardzo podoba mi sie wyglad zewnetrzny ,ale ...te cholerne schody nie daja mi spac .Jestem zupelnym laikiem , patrzac na rzuty nie rozumiem pewnych szczegolow i dlatego prosze Was o rade .Chcialabym przenies schody do pomieszczenia gospodarczego ,a wiec na pietrze znalazly by sie w lazience ,pomyslalam ,ze przeznacze te czesc co zostanie na pralke,a lazienke przeniose nad garaz.Czy jest to technicznie mozliwe?Moja druga koncepcja - zrownac garaz z domem ,zamienic kuchnie z gabinecikiem i wtedy poprowadzic schody z zamienionej kuchni poprzez te dobudowke na stryszek ,zmniejszyc pokoj nr 13 tworzac hall.Bardzo prosze o [email protected] albo na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 17.12.2008 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 [email protected]mialo byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmaragdzistka 22.12.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 wreszcie udało nam się zamknąć stan surowy! brama garażowa dopiero za tydzień :/drzwi wejściowe na wiosnę... http://picasaweb.google.com/enopek/Domek#5282659300658061234http://picasaweb.google.com/enopek/Domek#5282659296549968194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malzon1 22.12.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam,Ja też dopiero zacząłem.Jestem na etapie ławy fundamentowej. Buduje się w okolicach Zegrza niedaleko Warszawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malzon1 22.12.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 http://www.malzon1.fotosik.pl/ Oto kilka zdjęć z ciężkiego początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 22.12.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Dolaczam do milosnikow tego domku i pozdrawiam wszystkich ,bardzo podoba mi sie wyglad zewnetrzny ,ale ...te cholerne schody nie daja mi spac .Jestem zupelnym laikiem , patrzac na rzuty nie rozumiem pewnych szczegolow i dlatego prosze Was o rade .Chcialabym przenies schody do pomieszczenia gospodarczego ,a wiec na pietrze znalazly by sie w lazience ,pomyslalam ,ze przeznacze te czesc co zostanie na pralke,a lazienke przeniose nad garaz.Czy jest to technicznie mozliwe? Moja druga koncepcja - zrownac garaz z domem ,zamienic kuchnie z gabinecikiem i wtedy poprowadzic schody z zamienionej kuchni poprzez te dobudowke na stryszek ,zmniejszyc pokoj nr 13 tworzac hall.Bardzo prosze o [email protected] albo na forum . Dobra rada - nie kombinuj zbyt wiele przy projekcie. Nie ingeruj w ściany nośne i konstrukcje stropów - zmienisz funkcje pomieszczeń i całego domu, tym bardziej jesli uważasz się za laika. Ja obróciłem schody o 90 stopni w prawo podobnie jak niektórzy koledzy z forum - są super, ale otwór został bez zmian. Jeżeli chcesz tak wielkich zmian jak piszesz to lepiej poszukaj innego projektu. Do schodów w centrum domu można się przyzwyczaić ale prawdą jest że koncetrują zycie rodzinne i powinny być "perełką" tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutaz 22.12.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam wszytstkich budujących SZMARAGDA.Ja zaczynam na wiosnę pod Grodziskiem Mazowieckim.Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 22.12.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam ponownie, tym razem zmagam sie z projektem ogrzewana podlogowego. Wg wyliczen wychodzi, ze podlogowka na dole nie da rady przy duzych mrozach (za mala powierzchnia grzejna) i trzeba powiesic dodatkowo grzejniki. Czy ktos z was robil podlogowke na parterze i moze ma jej projekt? Chcialbym porownac wyliczenia ze swoim domkiem. Nam w tym roku udalo sie zamknac budynek, zrobic instalacje tynki i czesciowo ocieplenie (sciana 2 warstwowa). Pozostalo ogrzewanie, wylewki i ocieplenie poddasza, ktore zrobimy pewnie dopiero wiosną. Pozdrawiam Darek Spokojnie da radę. U mnie podłogówka chodzi z pompą ciepła na całym dole i daje radę. Jedyny kompromis na jaki poszedłem - nie ryzykowałem z grubym parkietem (izolator) - gabinet oraz 3/4 salonu wyłożyłem panelem na niebieskiej piance (perforowana - na podłogówke). Reszta tj. hall, kuchnia, jadalnia, kawalek salonu, kotlownia - gres. Róznica między podłogówką "przez" panel i gres jest odczuwalna ale nie wpływana na pogorszenie komfortu cieplnego. Nie wiem czemu wychodzi ci że podłogówka nie da rady. Przed zrobieniem PC robiłem szczegółowy projekt co z bialnsem cieplnym budnyku i nie spotkałem się z takim problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malzon1 23.12.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witam przed świętami Wszyscy pewnie zajęci szaleństwem świątecznym, ale ja myśle tylko o naszym domku Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi schodami przekręconymi o 90 stopni (najlepiej zdjęcie). Wszystkim Szmaragdowiczom życzymy Wesołych Świąt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutaz 23.12.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 odwrócone o 90 stopni to tak żeby wejście na schody było mniej więcej na środku salonu, a nie od hallu. natomiast na górze wchodzisz przy drzwiach łazienki. Tedy dolna część schodów musi mieć mniej schodków. Tak mam zamiar zrobić i myślę ze będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 27.12.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 odwrócone o 90 stopni to tak żeby wejście na schody było mniej więcej na środku salonu, a nie od hallu. natomiast na górze wchodzisz przy drzwiach łazienki. Tedy dolna część schodów musi mieć mniej schodków. Tak mam zamiar zrobić i myślę ze będzie ok. Ja zrobiłem u siebie wejscie na wprost jadalni, a koniec schodów na górze przy sypialni. Patrząc od dołu schody zakręcają w lewo - taki układ daje dużo miejsca przy kominku pod górnym biegiem schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka2007 28.12.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malzon1 28.12.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ja zrobiłem u siebie wejscie na wprost jadalni, a koniec schodów na górze przy sypialni. Patrząc od dołu schody zakręcają w lewo - taki układ daje dużo miejsca przy kominku pod górnym biegiem schodów. Mam ogromną prośbę, czy mógłbyś podesłać mi zdjęcie tych schodów? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malzon1 29.12.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 MAM OGROMNĄ PROŚBĘ. cZY KTOŚ BUDUJE BĄDŹ JUŻ WYBUDOWAŁ SZMARAGDA W OKOLICACH WARSZAWY I BYŁBY TAK UPRZEJMY ZGODZIĆ SIĘ NA POKAZANIE DOMU?? bYŁBYMBARDZO ZOBOWIĄZANY. jESTEŚMY NA ETAPIE FUNDAMENTÓW I SZUKAM WSZELKICH POMOCNYCH INFORMACJI. (BYCIE WZROKOWCEM NIE UŁATWIA SPRAWY oGROMNE DZIĘKI ZA WSZELKĄ POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugazzi 29.12.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 skoro to watek o projektach i Szmaragdzie, to i ja dorzuce swoje trzy grosze mnie i zonie bardzo spodobal sie Szmaragd, spelnial nasze zalozenia funkcjonalne i miescil sie na naszej waskiej dzialce Ale chcielismy wprowadzic, podobnie jak wiekszosc z Was, kilka zmian. przede wszystkim powiekszyc salon kosztem zadaszonego tarasu i przesunac sciane pomiedzy pokojem i salonem, powiekszajac nieco pokoj. Uznalismy, ze zamiast wprowadzac tyle zmian do gotowego projektu i adaptowac potem do dzialki, zrobimy projekt indywidulany ze wszystkim. Tak tez zrobilismy, dlugo z architekta pracowalismy nad parterem. Dom wyszedl jej troche za duzy i musielismy go 2 razy zmiejszac Ostatecznie mamy 165m2 powierzchni plus strych i garaz (wieksza powierzchnia to glownie efekt podniesienia sciany kolankowej). A przy okazji nasz architekta z wlasnej inicjatywy przerobila bardzo fajnie poddasze (czesciowo przez pomylke, bo myslala, ze na rzutach poddasza Szmaragda sa na czarno zaznaczone sciany a nie linia dachu powyzej 2,2 m i mamy pokoj zamiast frontowego bakonu ). Ze wszystkich zmian jestesmy zadowoleni. A to, co wyszlo, wklejam ponizej dla Waszych 'szmaragdowych' komentarzy, przemyslen, a moze kogos tym zainspirujemy : parter http://images43.fotosik.pl/22/ca03c1e40ba7f65amed.jpg poddasze http://images31.fotosik.pl/384/41fd8cdf1edc3aa6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts