Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zanim zdecydowaliśmy się na tą ekipę zrobiliśmy obeznanie....

owszem mieliśmy ekipę za 25 tys., ale tylko do murów, bez dachu i jeszcze sami załatwiamy maszyny i muszą gdzieś jeszcze mieszkać...:))

Ekipa na którą się zdecydowaliśmy, zrobi nam tak jak pisaliśmy fundamenty, bury, dach, tarasy, kominy -nasz projekt składa się z 2 garaży i jeszcze zadaszenenia za garażem

Budujemy się pod Wrocławiem i niestety ceny są takie a nie inne, my także jesteśmy ograniczeni czasem aby jeszcze kontrolować fachowców...a firma na którą się zdecydowaliśmy jest polecana. Stwierdziliśmy, że mury i dach są najważniejsze -może przy dalszych etapach uda nam się zrobić po mniejszym koszcie.

Nasza cena zawiera mury, ścianki działowe, tarasy, schody, kominy i więźbę dachową. Ja też niestety nie mam czasu ich doglądać dlatego to oni kontaktują się z naszym dostawcą materiałów a my się rozliczamyraz w tygodniu. Koszt położenia dachu to 10 tys.

Budujemy w Warszawie i uważam że trafiła nam się super ekipa za jeszcze lepszą cenę. (mają swój sprzęt i nocleg załatwiają sobie sami)

Życzę dużo powodzenia.

U mnie na grubość suporeksu 24 cm ale docieplone po bokach (z przodu również) styro 15 cm czyli w sumie niemal identycznie jak w projekcie 54 cm - badzo proporcjonalnie.

Chyba jeszcze obłożę je płytką klinkerową, "nogę" na tarasie również. Jak jest u Was

Witam. Mam pytanko: jakiej szerokości robiliście te filary przy wejsciu-myśle o juz wykończonych.W projekcie jest 53 cm a u Was? Znajomy proponuje mi zrobic 30cm+kamien czyli ok 36-38 cm szerkosci ale wydaje mi się to zbyt wąskie.

Z góry dziękuję.Mile widziane też fotki :)