Tomaszek129 27.04.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 a i piach do zasypania 10 kursów po 25 ton siatka do zbrojenia z drutu trójki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 28.04.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 witam, mam pytanie, z czego budowliście lub macie zamiar budować i ile materiału potrzebowaliście, my zastanawiamy się nad MAXEM ale jakoś nie możemy się zdecydować... Ja buduję z U(ni)-MAXA tj.250x220x188. Wyjdzie mi chyba tego ok. 4500szt na Szmaragd 2G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilonka1 03.05.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 My budujemy z SOLBETU cenowo wyszło nam ok.15000 zł. Bloczki są bardzo proste i można spokojnie kłaść na klej. Szt. ok 9 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutaz 07.05.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 juz za kilka dni zaczynam budowę. Będe budować z EDERU. Widziałam wybudowane domy z tego materiału i podobały mi się. Koszt materiału prawie 17.000,- . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutaz 07.05.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 mam pytanie. Czy wykusz (bo widzę że nikt z niego nie zrezygnował) sprawia że jest więcej miejsca optycznie, bo faktycznie to ok 1,5 m2. Moja Pani architekt odradza. Ma taki u siebie i twierdzi, że wciąż są z tym problemy typu mostki termiczne, woda przecieka. No i koszt ok 10 tys. więcej. (3 okna, balkon na górze) Nie wiem, ale chyba zrezygnuję z niego Tylko to już nie będzie ten sam Szmaragd. Co o tym myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekko 08.05.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Wykusz fajna rzecz, wewnatrz zyskujesz troche przestrzeni, swiatla, i ladny widok na przestrzen na zewnarz, z zewnatrz tez dodaje domkowi uroku. Co do wyzszych kosztow i problemow z ociepleniem i izolacja to sie zgodze.Teraz chyba bym w tym miejscu zamiast balkonu zrobil ladny daszek, ale wykusz bym zostawil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmaragdzistka 08.05.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 wykusz to cały urok!!! wpuszcza dużo światła i jest to świetne miejsce na jadalnię - stół nikomu nie zawadza w salonie. a żeby zrobić na nim daszek, to rzeczywiście bardzo dobry pomysł, bo balkonik nie jest konieczny, a może być wręcz niebezpieczny jeżeli na górze zrobi się pokoje dziecinne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rotaf 08.05.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 mam pytanie. Czy wykusz (bo widzę że nikt z niego nie zrezygnował) sprawia że jest więcej miejsca optycznie, bo faktycznie to ok 1,5 m2. Moja Pani architekt odradza. Ma taki u siebie i twierdzi, że wciąż są z tym problemy typu mostki termiczne, woda przecieka. No i koszt ok 10 tys. więcej. (3 okna, balkon na górze) Nie wiem, ale chyba zrezygnuję z niego Tylko to już nie będzie ten sam Szmaragd. Co o tym myślicie. Nie rezygnuj. Trzeba go tylko dobrze zaizolować już na etapie stanu surowego zamkniętego. żeby mury wykusza nie piły wody z odkrytej płyty balkonowej. Szmaragd bez wykusza wyglądałby z zewnątrz jak setki innych domków, dużo straci na estetyce. Wewnątrz wykusz podkreśla charakter jadalni, ma to duże znaczenie ponieważ przestrzeń parteru jest w szmaragdzie otwarta, a wykusz wyraźnie akcentuje jadalnię i poza tym dobrze doświetla wnętrze. My zrezygnowaliśmy tylko z drzwi balkonowych z wykuszu na taras, jest tam okno. Jeżeli chodzi o koszty to wydaje mi się że te 10 tys. jest trochę przesadzone. Okna na dole i góry i tak trzeba by zrobić, myślę że max to 4-5 tys. oszczędności nawet wliczając balustradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutaz 20.05.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 mój budowlaniec kradnie materiał. Wywozi na druga budowę. Mam kosztorys i porównuję ku jego zaskoczeniu i wkurzaniu się, ale nie sposób wszystkiego zauważyć Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile zużył bloczków na ściany zewnętrzne wym 25x 37x 24., a ile na wewnetrzne Ile potrzeba papy na fundamenty mb i jaka szerokość. byłabym wdzięczna. Ile potrzebne jest szt stempli, bo w kosztorysie są m3. Ile ton cementu?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek77 20.05.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam Zamierzam sam zrobić ociepelenie poddasza, czy możecie poradzić jak u Was jest to zrobione, tzn jak połączyć płytę gk z ścianką kolankową, jaki stelaż itp. Może ktos dysponuje zdjęciami. bedę wdzięczny za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmaragdzistka 23.05.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 od wtorku zaczynamy robić ocieplenie poddasza, więc możemy wtedy wrzucić zdjęcia i zobaczyć co i jak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciemniol 28.05.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam wszystkich szmaragdowiczow. Za dwa tygodnie zaczynam budowę domu Szmaragd, jednak mam pewne obawy, gdyz moj budowlaniec ostrzegl mnie ze w projektach firmy Krajowbrazy znajduje sie wiele bledów. Chcialem zapytac czy to prawda i czy osoby budujace dom Szmaragd napotkały na jakies trudności związane z nieścisłościami z w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekko 28.05.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ja za wyjatkiem komina w spizarni (ktorego i tak nie wybudowalem) nie zauwazylem wiekszych bledow (albo mi wykonawca nic nie powiedzial). Sprawny "majster" powinien drobne bledy wychwycic i nie powinno byc to wilekim utrudniemiem, ew. w przypadku bledow konstrukcyjnych powinien uzgodnic zmiany z kierownikiem budowy. Zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Jarek 01.06.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 mam pytanie do darkko, na Twoich zdjęciach salon wydaje się spory, czy likwidowałeś pokój na dole żeby powiększyć salon? Ps. Swietna elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekko 01.06.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Salon moze jest u nas wiekszy, ale tylko o jakies 12 cm, a pokój na dole jest na swoim miejscu, tzn tak jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszek129 06.06.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Czy w swoich szmaragdach robili scie odpowietrzniki kanalizacji tak na dach tak jak w projekcie trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Jarek 07.06.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 mam pytanie do danutaz?jak idą postepy z budową?bo my także będziemy budować w Grodzisku, zaczynamy w połowie czerwca i w związku z tym czy istniałaby możliwość żeby zobaczyć jak Twoj domek wygląda w rzeczywistości?/na wszelki wypadek podaję swojego maila [email protected]/ z góry dziękuję za odpowiedż, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 09.06.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Jako że powoli myślimy o przeprowadzce wrzuciłem parę nowych fotek naszego szmaragda w naszym dzienniku....Budynek już odebrany, formalnie można się wprowadzać... chcemy tylko wszystkie brudne prace na górze skończyć żeby się już nie kurzyło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutaz 12.06.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Do Doroty i Jarka. Jak najbardziej możecie obejrzeć mój dom. Juz jest parter i budują poddasze. tel. 503594679. Miejscowośc Osowiec. Jestem prawie w każdą sobotę i niedziele. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izzap 30.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam wszystkich budujących Szmaragda. Ja i mój mąż dołączyliśmy do grona budujących Szmaragda. Juz od dłuższego czasu obserwuje to forum i jest ono zródłem wielu ciekawych pomysłów i rozwiązań. Jesteśmy na etapie budowania ścian. Wkrótce zamieścimy jakieś zdjęcia naszego domku. Jednak teraz mamy mały problem ze schodami i tutaj chciałabym sie zwrócić do forum o pomoc. Bardzo podobały mi sie lane schody Pana od ciasteczek ale nie wiem dlaczego nie mogę otworzyć jego galerii. Moze ktoś ma jakiś kontakt do niego lub zdjęcia jego schodów????? Bardzo prosiłabym o szybką odpowiedz lub jakiś kontakt na forum lub na mój adres [email protected] Pozdrawiam Izka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts