szarlotka 21.07.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Paweł Meble Bardzo ładny ten Twój Szmaragd, mimo ze trochę na zewnątrz stracił ze swojej "szmaragdowości" Ja nie linczuję Piękna elewacja i dachówka, super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmaragdzistka 21.07.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Paweł Meble, bardzo ładnie, chociaż ja osobiście nie lubię filarów i dlatego m.in. szmaragd mi się spodobał jestem ciekawa markizy, bo też chcemy zamontować - poproszę o więcej informacji, jaka firma, koszt itp. z góry dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł M_e 21.07.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Markiza nad całym tarasem - 6 m długa, 4 metry wysięg, silniki, sterowanie na pilota, osprzęt firmy NICE, czujnik wiatru NICE, zakładał mi to mój najlepszy kumpel, który akurat siedzi w tej branży więc cena była bardzo "przyjacielska", ale standardowy koszt za taki zestawik to z tego co się orientuję okolice 5500-6000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szmaragdzistka 21.07.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Paweł Meble dzięki za szybką reakcję u nas na pewno nie będzie 6 m, więc wyjdzie troszkę taniej mam nadzieję... czekam z niecierpliwością na zdjęcia wnętrza domku!! pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 28.07.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Do ines_inesMam ogromną prośbę, ponieważ Twoje schody mi się ogromnie podobają , są cudowne, a linków do zdjęć zamieszczonych na forum nie mogę otworzyć, mam prośbę czy mogłabyś wstawić je jeszcze raz? Będę baaaardzo wdzięczna!!!Z góry dziękuję!!!!Pozdrawiam!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 28.07.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 weronikar, też jestem fanką schodów ines_ines. Podejrzewam, że właścicielka usunęła "robocze" fotki swoich schodów. Teraz w necie ma tylko wersję "końcową": schody ines ines_ines! Jeszcze raz bardzo dziękuję za namiary na wykonawcę schodów. Jestem pod dużym wrażeniem! Mam nadzieję, że nie zrobiłam żadnego wykroczenia podając tu link do Twoich schodów? I jeszcze jedno spostrzeżenie: ileż dom zyskuje, jak ma już schody!!! Ja już się nie mogę doczekać, żeby zdjąć te wszystkie ochrone kartony i napawać się pełnym ich widokiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ines_ines 29.07.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 witajcie dziewczyny!cieszę się że, moje schody nadal się podobają użytkuję je już ponad rok - są super!poniżej linkhttp://ineska-pineska.fotosik.pl/ słoneczne pozdrowieniaines Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marciniu23 29.07.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam serdecznie!! Jesteśmy na etapie załatwiania dokumentów, przed zakupem projektu. Projektant zażyczył sobie za: - adaptację, - projekt instalacji elektrycznej, - projekt wodociągów, - projekt podłączenia kanalizacji, - włączenie do drogi wojewódzkiej, - oraz zaprojektowanie kotłowni w budynku stojącym obok 6 500 zł plus 3 500 za kierownika budowy.(ogólnie wszystkie dokumenty potrzebne do zezwolenia na budowe) Niestety nie mamy możliwości iść do innego projektanta, (bo nie ma nas obecnie w kraju, a już dość obciążania biednych rodziców) więc może ktoś z was orientuje się ile biorą mniej więcej projektanci za wymienione usługi. jesteśmy z zachodniopomorskiego. Z góry dziękuję za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marciniu23 29.07.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Hmmm...to znowu ja.. Paweł Meble właśnie zobaczyłem twojego "pozmienianego Szmaragda" i jest poprosu cudny!!!My także rezygnujemy z tarasu jak w projekcie aby zyskać więcej miejsca w salonie.Taras prawie identyczny jak u Ciebie, potrójne drzwi tarasowe i u nas nie będzie okna, obawiamy się troche czy to wystarczy, czy będzie dosyć światła. Bardzo mnie ciekawi wielkość salonu po zmianach jakie dokonałeś, dlatego z niecierpliwością czekamy na zdjęcia wnętrz. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł M_e 30.07.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Marciniu23 uwierz mi, że salon jest teraz dużo większy i ustawniejszy, część salonowa do tej ścianki oddzielającej kuchnię ma ponad 40m2... Jesteśmy z tej zmiany bardzo zadowoleni, a i taras jest duży i wygodny... Mam już zamontowane schody i drzwi wewnętrzne, mega jesteśmy zadowolenie, gięta dębina z elementami kutymi przez kowali, schody kosztowały 25 tysi ale nie żałuję ani złotówki wydanej na nie. Teraz generalne porządki i pomalutku będziemy urządzać się... PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marciniu23 30.07.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Paweł Szczęściarzu!!! My zaczniemy budowę dopiero na wiosnę jak wszystko dobrze pójdzie, i juz strasznie nie możemy się doczekać naszego domku... 25 tys!!!...niezła kwota...nie powiem.Ale na pewno są ozdobą całego domku! Gratulujemy postępów i z niecierpliwością czekamy na zdjęcia wnętrza Pozdrawiamy serdecznie Marcin i Karolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciemniol 02.08.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam, jestem na etapie wykonywania stropu, nie ma mnie na miejscu budowy, a chciałbym wiedziec ile mniej wiecej potrzeba stempli do podpory belek (strop Teriva I - tak jak w projekcie), chciałem takze zapytac o kształki, które stosuje sie podczas wykonywania stropu, czy są one potrzebne?? Pytam gdyz sa dosc drogie i nie wiem czy warto je zastosowac.Buduje oczywiście szmaragd z krajobrazów. dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 03.08.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Dziękuję Wam ines_ines i szarlotka za odpowiedzi!! Oglądałam sobie dokonania innego stolarza, ale do Twoich schodów ines nawet sie nie umywają, więc skontaktuję się z Twoim wykonawcą. Martwi mnie jednak to że jestem z Poznania i to jednak kawał drogi. Nie mam też wylewek jeszcze zrobionych i w związku z tym nie wiem czy już mogłabym zamawiać schody bo wykonanie ich też potrwa szykują się dopiero na wrzesień , więc tyle jeszcze czasu...Co myślicie? Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 03.08.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Dziękuję Wam ines_ines i szarlotka za odpowiedzi!! Oglądałam sobie dokonania innego stolarza, ale do Twoich schodów ines nawet sie nie umywają, więc skontaktuję się z Twoim wykonawcą. Martwi mnie jednak to że jestem z Poznania i to jednak kawał drogi. Nie mam też wylewek jeszcze zrobionych i w związku z tym nie wiem czy już mogłabym zamawiać schody bo wykonanie ich też potrwa szykują się dopiero na wrzesień , więc tyle jeszcze czasu...Co myślicie? Pozdrawiam!!!! weronikar, wykonawca schodów ines_ines, a przy okazji moich i jeszcze kilku osób z naszego forum jest z okolic Kostrzynia i... wierz mi, porównywałam oferty 10 wykonawców, i płacąc firmie za dojazd 1,20 za km (a mieszkam dużo dalej niż Ty od nich) opłacało mi się i to baaaaardzo skorzystać z ich usług. Wszystko sprawnie i fachowo poszło, serio polecam. Co do "szczegółów technicznych", to fakt - pomiaru przed wylewkami nie mogą Ci zrobić, ale warto już do nich się odezwać (np. w mailu pokazać jakie chciałoby się mieć schody i spytać o ofertę) i wstępnie zarezerwować jakiś termin na pomiar (ewent. nawet podpisać umowę). Samo wykonanie schodów, to już szło szybko. Oni na serio bardzo "wychodzą do klienta" i na pewno byłabyś zadowolona i wszystkie terminy udałoby się Wam zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 04.08.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Pierwszy kontakt ze stolarzem mam za sobą, naprawdę bardzo życzliwy i pomocny Pan, pomiaru tak jak mówisz mi nie zrobią, ale termin na ewentualny pomiar umówiony. A nawet cena nie zwaliła mnie z nóg. Jestem zadowolona z kontaktu i skoro mówisz że są solidni to tym bardziej mam powody do radości. Pozdrawiam! I jak zwykle dziękuję za pomoc i radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 07.08.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Mam pytanie do tych co ukończyli Szmaragda. Dawaliście płatwie takie jak w projekcie tj. długie na ok 12m ?czy robiliście łączenie płatwi ? ewentualnie jakieś słupy podpierające płatwie (z projektu wynika, że nie ma żadnych słupów płatwie opierają się tylko na ścianach bocznych budynku) Mój projektant dostosował zmienił trochę więźbę tzn dał grubsze płatwie 16*24cm a wykonawca twierdzi, że powinny być jeszcze podparte jakimś słupem wpuszczonym w ściankę działową poddasza. Moim zdaniem bez sensu słup oparty tylko na stropie?? Oczywiście będę to jeszcze ustalał z kierbudem ale chciałbym przeczytać i zobaczyć jak to wyglądało u Was. Proszę o opinię oraz jeśli ktoś ma szczegółowe zdjęcia swojej więźby to prosiłbym o przesłanie[email protected] Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikar 07.08.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 ines_inesMam pytanie, czy Twoje schody są wygodne? Wyglądają na dość strome, chociaż bardzo mi się podobają ze względu na to że są zgrabne i zajmują malutko miejsca. Czy gdybyś mogła zmieniłabyś je? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszek129 08.08.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Ja mam płatwie w całości niczym nie podparte wydaje mi sie ze trzymaja je krokwie koszowe wzdłuż lukarn i murłaty chyba tak to można nazwać lukany, ci co robili dach mówili że kiedyś najdłuższą płatew dawali 16 m Czy w swoich szmaragdach robiliście podłogę stopu nad poddaszem czy można tam ewentualnie dać płytę osb 22mm na jetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emra 09.08.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam wszystkichMama pytanie czy znacie jakis dobry, skuteczny sposób na usuniecie kleju z ram okiennych drewnianych bez ich uszkodzenia? w trakcie kładzenia struktury zostały one oklejone tasmą i p zerwaniu jej został klej (najprawdobodobniej za późno taśma została ściągnięta więc przestrzegam wszystkich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson 11.08.2009 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ja mam płatwie w całości niczym nie podparte wydaje mi sie ze trzymaja je krokwie koszowe wzdłuż lukarn i murłaty chyba tak to można nazwać lukany, ci co robili dach mówili że kiedyś najdłuższą płatew dawali 16 m Czy w swoich szmaragdach robiliście podłogę stopu nad poddaszem czy można tam ewentualnie dać płytę osb 22mm na jetki U nas płatwie tak jak u was tyle że z dwóch części skręcane.... trzymane na całej długości przez jętki Podłogę robiliśmy przykręcając na jętki deski które zostały z deskowania dachu i szalowania (te ostatnie oczywiście wyczyszczone) na to kiedyś płytę pilśniową albo jakieś panele z super promocji... ale na razie można spokojnie chodzić, trochę gratów też już na strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts