zbyszek sw 07.03.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam kecajm również bardzo prosiłbym o przesłanie Kosztorysu e-mail: [email protected] Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 07.03.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Poszło do wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reena 07.03.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 KECAJM TO NIE TAK DALEKO ODEMNIE BO JESTEM Z POD LEŻAJSKA.MOJA SIOSTRA CHODZIŁA DO MIELCA DO SZKOŁY. JAK SIE ZDECYDUJEMY NA TEN PROJEKT A RACZEJ TAK BĘDZIE TO MOGLIBYŚMY PRZYJECHAĆ ZOBACZYĆ JAK WYGLADA TWOJ DOMEK? MOŻE ZNASZ KOGOŚ Z TYCH STRON CO MAJĄ POSTAWIONY TEZ SZMARAGD. BARDZO BYM CHCIAŁA ZOBACZYC JAK ON WYGLĄDA W RZECZYWISTOŚCI BO NA PROJEKCIE TO NIE TO SAMO.A JESZCZE KIEDY ZACZYNAŁEŚ BUDOWE? MIESZKASZ JUŻ W DOMU?TO JUZ TYLE PYTAŃ.PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 07.03.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Proszę nieśmiało o przesłanie kosztorysu .Z góry dziekuję i pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 07.03.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Zapraszam do obejrzenia. Aktualnie wykonane są instalacje. Nie ma jeszcze wylewek, są tynki wewn. Ruszam dalej w kwietniu i mam zamiar skończyć w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 07.03.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Cześć kecajm! Ja nie dostałam kosztorysu. Jeśli możesz to wyślij mi.Z góry dziękuje! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 07.03.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam wszystkich szmaragdowiczów!!! wspólnie z moją żoneczką jesteśmy bardzo zainteresowani budową tego ślicznego domku. Mieszkamy w okolicach Wrocławia i bylibyśmy bardzo wdzięczni za możliwość zobaczenia realizacji Dodatkowo prosimy o wszelkie informacje dotyczące zmian adaptacyjnych - z góry dziękujemy za okazaną pomoc. na tej stronie są szmaragdowcy http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63803&highlight= pooglądaj zdjęcia z realizacji są fajne a w trochę od wrocławia jedwn powstał koło głogowa dlamnie to blisko jak od warcławia bo około 120 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 08.03.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Wyjaśniam, że: moja ewidencja wydatków dotyczy domu w zmienionej technologi wykonania na ceramiczną - ściany zewn. z pustaka U220 (gr. 25 cm + 12 cm styropianu Termo-L), ściany wewn. cegła K3, strop ceramiczny Leier oraz m.in. blachodachówka panelowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 08.03.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witam wszystkich Kupiłem porotherm 30 po 2,85zł/szt. Nie wiem czy to dobra cena, ale najniższa, jaką udało mi się wynegocjować.Kupiłem, bo wszyscy mówią, że ceny na wiosnę pójdą do góry. Kecajm, jeżeli masz świeżutkie zdjęcia z budowy to proszę o ich pokazanie Dziękuje ci za kosztorys Analizując go stwierdziłem, że niema szans na zmieszczenie się w tych pieniądzach Ale gratuluje tobie się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 08.03.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Zrobię nowe zdjęcia jak uporządkuję instalacje. Dam znać kiedy umieszczę je w albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 08.03.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Kecajm, bardzo bardzo dziękujemy wraz z mężem za kosztorys.Właśnie go wydrukowalam i mój mąż go studiuje.Jeszcze raz dzięki! No i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 czescczy mozecie powiedzieć, jak jest ze schodami w Szmaragdzie? Jaką mają szerokość i czy są zabiegowe czy ze spocznikiemDla mnie to bardzo ważnedzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajm 11.03.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Otwór w stropie ok: 190x250 cm. Zabiegowe bez spocznika: 17x17.6/29. Szerokość biegu: 90 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 12.03.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Witam wszystkich!Mam zamiar kupić projekt tego domu. Czy ktoś z Poznania lub okolic buduje/wybudował Szmaragda i mógłby ewentualnie pozwolić obejrzeć swó domek?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 12.03.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 KecajmProszę o przesłanie szczegółowych zestawień z ilością wykorzystanych materiałów. mój email [email protected]Czy możemy zobaczyć twój domek na żywo? Jesteśmy z Dębicy.Proszę podaj nr telefonu na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malena 13.03.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam wszystkich budujących, kecajm dzieki za kosztorys:), widzę że sezon budujących mimo paskudnej zimy powoli się rozkręca , nasz szmaragd czeka na ciepełko i decyzję banku i jeśli ktoś chciałby przed kupnem projektu zobaczyc go na zywo - to zapraszamy , tylko do Glogowa trzeba dojechać A i pozdrawiamy bardzo naszych sobotnich gości - kolejnych zarażonych Szmaragdem - którzy "przybyli, zobaczyli i ........budują!!!" decyzja zapadła stanie kolejny Szmaragd A swoją drogą ciekawe czy zagląda tu autor projektu i czyta te wszystkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 13.03.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Cieszę się bardzo że przybywa szmaragdowiczów. No ale jakże moze być inaczej ... taki dom ! Malena ja mam taką prośbę czy mogłabyś zamieścić zdjęcia na cały salon i od ściany na przeciw wejścia tak na jadalnię i kuchnie? Chcialabym zobaczyć jaka ta przestrzeń na dole jest duża. Z góry dzięki! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
accent 14.03.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 KecajmProszę o przesłanie szczegółowych zestawień z ilością wykorzystanych materiałów.mój email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 15.03.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 witam szmaragoowców ja pozostałem wierny Orzechowi zamówiłem projekt . Jak sie okazuje jestem pierwszy który to zrobił w polsce , i dlatego nie ma na forum jeszcze orzechowców. mam pytanko czy biuro krajobrazy robi tez wstępne kosztorysy bo mnie to interesuje i jaki jest to dodatkowy koszt. I czy powinienem sie zwrócic do biura o wykonanie tekiego kosztorysu . Wiem że tego wymagaja banki a architekt moze mnie niezle szczesać za kosztorys. w Archipelagu mozna za 250 zł zamówić kosztorys na cd z możliwością zmian, czy ktoś ze Szmaragdowców zamawiał kosztorys przy kupnie projektu proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hartingh 15.03.2006 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam! Cóż... jak to w życiu bywa - zawsze musi być ten pierwszy raz Więc jestem Pierwszy post. Powód? Jak większość tutaj - jestem oczarowany Szmaragdem. Marzę - projektuję - kombinuję -> niestety na razie na papierze. Przede mną jeszcze kilka latek zanim zacznę się budować. Dobrze, że nikt nie zabronił marzyć Jednak już dziś wiem, że będzie dom. Na pewno nie mieszkanie. Dom. Być może właśnie szmaragd Natchnienie przyszło z rok temu i... trzyma do dziś Nieprzespane noce, czytanie forum muratora (nadal tak mam:)) Pierwszy raz, gdy trafiłem na Szmaragd to... chyba nie było na jego temat żadnych postów. Do dziś TEN właśnie projekt najbardziej mi odpowiada. Ale jak wiadomo nie ma projektów idealnych. Generalnie wszystko jest super. Nawet ta łazienka (wolałbym większą, dlatego jeśli będzie taka możliwość - to nad garażem będzie mała pralnia, miejsce na chemię (cyzli proszki, płyny), ręczniki itp, oraz w dalszej części malutka "siłownia" -> garaż koniecznie dwustanowiskowy:) Jest jednak małe (a może duże?) ALE.... SCHODY Nie podobają mi się!! Jest to chyba jedyna rzecz, przez którą szukam innego projektu! Nie chcę schodów, które wchodzą na pół pokoju (no prawie ), gdzie przechodząc do drugiej części domku można w nie nieźle głową przywalić Co zrobić? Zabudować? :/ Toż to będzie wyglądało jak winda na środku domu Może tylko częściowo obudować? Tak żeby przy piecyku zrobić miejsce na drewno, a na tej części widocznej najlepiej z jadalni -> miejsce dla doga lub sierściucha? Moze jakoś je zmniejszyć? Tak żeby schodząc z góry wychodzić mniej wiecej na jadalnię (oczywiście mówię o kierunku, a nie o tak ogromniastcyh schodach ) Może coś takiego jak model TRANSFORMA z http://www.rintal.pl/index2.php?p=oferta&s=schody&m=trasforma#start Nie chcę ażurowych, nie podobają mi się... A co Wy robicie z nimi? zostawiacie jak w projekcie? Jakieś zmiany? Proszę napiszcie, czy można coś innego z nimi wymyśleć? Podobają mi się niesamowicie schody w granacie, ale cała reszta bardziej w szmaragdzie.. Może ma ktoś jakieś pomysły? Bo zdecyduję się na drabinę!! Ps. Fajnie, że powstał topic dla Szmaragdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts