Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam wszystkich Szmaragdowiczów:) Piszę przede wszystkim do tych którzy jeszcze się zastanawiają (tak jak my) nad wyborem projektu. Zanim zdecydujecie sie na Szmaragda odszukajcie projekt Amaltea. Budynek ma bardzo podobną bryłę (nie licząc balkonu nad wejściem, który i tak niektórzy likwidowali), a w środku, przynajmniej moim zdaniem, jest bardziej funkcjonalny. Kominek stoi na właściwym miejscu, nie ma problemu ze schodami, łazienka na dole jest chyba ustawniejsza, a na górze hall nie zabiera tyle miejsca. Co prawda powierzchnia użytkowa jest o 10m2 mniejsza, ale dzięki temu że schody nie zabierają tyle miejsca i hall na górze jest mniejszy, powierzchnia pomieszczeń różni się niewiele. U nas decyzja jeszcze nie zapadła ale chyba wybierzemy Almateę:) Pozdrawiamy:)

Link do projektu:

http://www.dobredomy.pl/?id_project=142

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam

U nas ostatnio prace ida powoli.Czasami podczytuje forum ale ostatnio trudno mi sie wbic w temat.Sporo nam zostalo do zrobienia ale mam cicha nadzieje ze w tym roku skonczymy.W tej chwili robimy schody.W kwietnu powinny byc gotowe to wpadne sie pochawlic :D

Wklejam kilka fotek.

PS. Ktos pytal o powiekszenie kuchni.Wiec wklejam zdjecie

http://www.fotosik.pl/moje_obrazki.php?page=1

• 2 weeks później...
Witam, chciałem powrócić do tematu nieszczęsnych podciągów. Otóż, mam stan surowy szmaragda, i mam jeden problem. Nie było mnie na miejscu budowy, gdyz jestem za granicą aktualnie. Po powrocie zauważyłem u mnie w szmaragdzie nie ma podciągów. Wygląda na ta że sa ukryte w stropie. Czy to bezpieczne i czy można tak robić? Trochę sie martwię...Strop oczywiście teriva, taki jak w projekcie.

• 2 weeks później...

Witam "Szmaragdowiczów" :)

Jestem na etapie wykończania domu i mam pytanie, czy jest na forum ktoś kto ukończył już budowę Szmaragdu w okolicach Nowego Sącza?

Chciałbym, jeśli byłaby możliwość, zobaczyć jak w realu sie dom prezentuje.

Pozdrawiam

witam, mam pytanie do go-go dotyczące wykończenia balkonu, czy sam go wykańczałeś czy jakaś ekipa, jeśli tak to ile Cię to kosztowało? jeśli się orientujesz, to także chciałabym wiedzieć jakie warstwy zostały zastosowane oraz na jakim etapie mocowana była balustrada - do płyty balonu czy dopiero po izolacji itd.

jeśli ktoś inny także się orientuje jak to powinno wyglądać to proszę o poradę..?

z góry dziękuję za wszelką pomoc

• 1 month później...

Witam wszystkich,

mam prośbę do forumowicza "Paweł M_e". W związku z tym, że w swoim projekcie mam takie same zmiany byłbym wdzięczny za umożliwienie mi obejrzenia twojego domku, b się przekonać jak to wygląd aw rzeczywistości. Podaję mejla do kontaktu zwrotnego: [email protected]

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam wszystkich serdecznie!!!

Na poczatku gratuluje szczesliwym posiadaczom szmaragda - przejrzalam zdjecia forumowiczow - robia wrazenie :).

My właśnie tez zakupilismy ten projekt i zostaje nam kwestia przerobek. No i tu pojawia się "maleńki" problem - co i jak poprawić żeby bylo lepiej? Mam prośbę do osób z mazowieckiego i okolic (jestesmy z Żyrardowa) - czy ktos z Was byłby tak uprzejmy i pochwalił się swoim "cudeńkiem" pozwalajac rzucic okiem jak to wszystko wygląda w realu? Jeżeli znaleźliby się chetni bardzo prosze o wiadomość za posrednictwem forum lub na adres: [email protected]

Pozdrawiam goraco!!!

Witam wszustkich po długiej nieobecności :)

Widzę, że domki rosną aż miło

u nas również nieco się pozmieniało

jest już instalacja elektryczna

są tynki

i długo oczekiwane okna, drzwi i brama garażowa

stanęło na tym że stolarka będzie drewniana

http://pawlinek.fotosik.pl/albumy/351716.html

Pozdrawiam

Witam wszystkich "Szmaragdowiczów" :)

Jesteśmy zainteresowani budową SZMARAGDA. Na razie jesteśmy w fazie wyboru projektu. Zastanawiamy sie nad Szmaragdem i Tyberiuszem..

Dlatego mam wielka prosbe.. CZy ktos z Was buduje ten domek w okolicach Trojmiasta, Koszalina lub Slupska i nie mialby nic przeciwko gdybysmy obejrzeli to cudenko?

Bylibysmy bardzo wdzieczni :)

Pozdrawiamy

Prosze o odp na e-mail [email protected]